Konrad Henlein – 2.světová válka v ČSR

Celé jeho jméno je Konrad Ernst Eduard Henlein.Narodil se roku 1898 a zemřel v roce 1945.Tento člověk byl nacista.Národnost Henleina byla německá.Jeho politická strana byla SdP (Sudetoněmecká strana,vůdce Henlein),která byla spojena s NSDAP (Národně socialistická německá dělnická strana,vůdce Hitler).

Konrad Henlein

Strany SdP a NSDAP byly spolu velmi propojené.Jaký byl cíl?Sjednotit všechny němce a jejich přívržence.Proč Henlein pomáhal vůdci?Československo mělo nejlepší ochranu i nejlepší vojsko,i nejlepší průmysl.Hitler se bál na ČSR zaútočit.Heinlein mu hodně pomohl (pašování zbraní,bouření lidu atd…).

Mé rozhovory s lidma,které nebudu jmenovat:

ČSR armáda – Nikdy jsme nečekali,že proti nám půjdou i přátelé.Každý s nás čekal,že proti nám půjdou jen lidé,kteří mají Německé příjmení,ale to byl veliký omyl.Proti nám šli i lidé,kteří mají čistě České příjmení.

ČSR pomoc od ostatních států – Vše začalo,když Hitler obsadil Rakousko.V tu dobu nikdo ani nemrkl,pak šel Hitler na ČSR a to také uspěl a nikdo ani nemrkl.Francie a Anglie nás úplně odepsali.Ruská pomoc by byla,ale ČSR jí odmítlo.Hitler šel na Polsko,a tak začala 2.sv válka.Díky tomu,že nás dostal se Hitler pěkně ozbrojil.

Ubránilo by se ČSR  – ČSR by se ubránilo.Nejlepší armáda i technologie.Na hranicích bungry,které byli dobře postaveny.V bungr vojákům vydrželo jídlo i na několik měsíců.

Shrnutí:

Henlein byl zvíře,které bylo velmi propojené a chytré.Proč vystoupil proti svým kamarádům?Nacisti i fašisti si nenechali „srát na hlavu“.Článek stojí za promyšlení.Vše co jsem psal,je jen pravda.

Související články:

4 komentáře u “Konrad Henlein – 2.světová válka v ČSR

  1. darktrainer:
    píšu seminární práci…nemáš přístup ke kompletní genealogii Henleinovského rodu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *