Amway nahrávka – jak manipulovat lidi

Amwayáci si mají napsat dlouhý seznam lidí, které znají – známé, příbuzné, pokladní v supermarketu, chlapa co měří plyn… a ty následně verbovat do systému. To tvrdí Roman Hassman, Roman Čížek a další guru Amwayáci v nahrávkách a na seminářích. Jejich verbovací techniky jsou mistrnně propracované, profesionální a manipulativní. Amwayáci mají naučené projevy i s gesty se snahou zmanipulovat lidi. Je to prostě stádo, ne podnikatelé jak často tvrdí. Pojďme se podívat na nahrávku, v níž Roman Čížek radí Amwayákům, jak verbovat lidi  a manipulovat s nimi. Zajímavá pasáž z nahrávky:

„Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zaregistrovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohleto nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotknul… prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit. Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

To, že Amwayáci lákají nové ovečky na vysoké výdělky, je známé. Čížek radí ostatním Amwayákům jak se o financích bavit:

„Hele o jakých penězích jsme se to minule bavili? 70, nebo 140 tisíc? Teď si přestav, že v tomhletom byznyse je ještě mnohem víc peněz! Už jsem ti řikal nějaký diamantový příjmy? Nějaký smaragdový příjmy?“

„Vem si, kdyby ti přišlo v listopadu na účet 101 milionů korun“

O manipulátorských schopnostech Čížka není pochyb, v nahrávce jasně tvrdí:

„Říkám: Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně.“

Více video…

Video: Čížek trénink (délka 1:36:40)
Nahlásit nefunkční video

Video převzato z webu Sekty.org. Další fakta o Amway naleznete na webu Amway business.

65 komentářů u “Amway nahrávka – jak manipulovat lidi

  1. Admine, dovolil ti vůbec Čížek dát sem nahrávku, na které ho můžeme slyšet? (máš od Čížka povolení to pomocí svého blogu šířít?) 😯

  2. Přesně tohle stačí pouštět případným obětem. A žádný další argument, proč utíkat co nejdál, není potřeba.

  3. Vzhledem k vasemu postoji k one nahravce to evidentne nestaci vubec k nicemu. Nijak vas to neovlivnilo, nestali se z vas zmanipulovane ovce.

    Takze v cem je tedy ona udajna zavadnost?

    Co treba nejake konkretnosti? Slo by to?

  4. Cílem nahrávky nebylo zmanipulovat posluchače. Na nahrávce je jasně zachyceno, jak se školí manipulátoři.
    Je tam celkem jasně zachyceno, jak dotlačit oběť k registraci. Čirý útok na nejnižší lidské pudy. Není se čemu divit, že je tu tak obrovská „úmrtnost“.
    Zarazilo mne, že acz uvedl, že jeho důvodem pro vstup byly úžasné produkty. A na nahrávce je tato linie jen naprosto okrajová vedle dominantních peněz.

  5. Pochopitelne. Uplne prvni vec, kterou jste se nikdy neobtezovali pochopit, je obycejny fakt, ze kazdy clovek se v Amway registruje z jinych, vlastnich duvodu. Dokonce k tomu ma Amway nekolik forem registraci.

    Skoleni distributoru Amway na urovni tvurce distributorkych siti je shodne s jakymkoliv jinym profesionalnim vycvikem jakehokoliv obvykleho obchodnika s cimkoliv s profesionalnim pristupem k obchodni cinnosti.

    Tedy nic neobvykleho, jen pro veci naprosto neznaleho „divaka“ nepochopitelneho.

    V nahravce, jejiz obsah je o obchodnim vycviku, pochopitelne nebudou rozsahla temata o produktech. Ty jsou zase v jinych materialech, v tech, ktere se venuji produktum.

    Jak piseme vsichni opakovane, nesnazte se dovtipit se necemu, cemu za mak nerozumite a jeste o tom v podstate vubec nic nevite, bez naznaku ochoty naslouchat lidem, kteri velmi vedi oboji.

    V jakekoliv jine „profesi“ by s vami s takovym pristupem jednoduse „vytreli podlahu.

  6. Dale mam otazku k onomu dotlaceni k registraci:

    Co ziskam, kdyz nekoho dotlacim k registraci? Prosim konkretne, dekuji.

  7. Zajímavé, že sem ještě nepotkal žádného obchodníka, který by mne zkoušel manipulovat.
    Obvykle přijedou, přednesou svou nabídku. Dají mi neomezený čas na zhodnocení a pak mi udělají nabídku podle mých připomínek.
    Prostě přesnej opak toho co bylo na té nahrávce.

  8. „kdyby ti přišlo v listopadu na účet 101 milionů korun“

    To je teda exot ten Čížek.

  9. Těší mě, že se touto problematikou někdo veřejně zabývá. Pokud je v byznysu potřeba cokoliv zatajovat, tak se někde na pozadí směje past. Bohužel si ovlivnění přisluhovači přízemních pozic nedokážou představit, jak přesně tento systém funguje. Vymetá se tak s hlupáky. Za svůj zpackaný život si můžou sami. Jen mě mrzí, že se lidi takto k sobě chovají a namísto spolupráce na perspektivních cílech, jen do světa vypouští další zmar a beznaděj.

  10. Dominiku a ty vis jak ten system funguje? Co si oni „vymetaci“ pozic nedokazou predstavit?

    Tak nam to prosim pojd vysvetlit sem:

    Google: Amway-fakta

    Dekuji.

  11. Komentuje ACZ, 22.7.2014 @ 17.02

    Dale mam otazku k onomu dotlaceni k registraci:

    Co ziskam, kdyz nekoho dotlacim k registraci? Prosim konkretne, dekuji.
    ————————————
    Registrace ještě nic neznamená. Nezískáš nic.. Maximálně, že si od tebe něco koupí, ale to ty utratíš za další Amway sračky.. Možná protočíš pár bodů a takhle furt dokola..
    Ale vrchol tvý větve bude mít profit, až ho dotlačíš na seminář. Až když zblbne jako ty a bude vymetat semináře jako ty..
    To je pravý cíl každého poctivého Amwayáka.. Nahánět ovečky na semináře..
    Z prodeje výrobků mate naprostý kulový vzhledem k tomu jak se musíte urputně ztrapňovat při nabídce. 🙄

  12. Je vesele sledovat, jak si „kritikove“ v kazdem druhem prispevku 100% protireci 🙂

    Vzhledem k faktu, ze vetsinu prispevku kritiku pisi tak dva, tri, porad stejni lide, jsou na tom fakt hodne spatne, kdyz si nevzpomenou co za blbosti lhali naposledy.

    To tak u lhani ale byva, je tezke si pamatovat predchozi lzi 🙂

  13. Před nedávnem mi na školním srazu bývalý spolužák vnucoval kšeft, kde se dá prý vydělat 60 tisíc měsíčně. Neřek nic, ale prý, že mám přijít k němu do bytu. Tam bylo víc lidí, mluvilo se dlouhou a nešetřilo se vysokými výdělky. Prý na dom dost lidí vydělává miliony 🙂 Když z bývalého spolužáka konečně vylezlo, že jde o Amway, tak se každý sebral a odešel, samozřejmě naštvaný. Nechápu, proč to těm lidem neřeknou narovinu! Takhle okecávat a lhát.

    1. Už snad 5 let čtu na českém internetu pořád stejné argumenty o jakémsi lhaní, ale ještě nikdo nikdy nevyslovil onu lež. Mohl byste třeba Vy, co Vám a kdo konkrétně lhal na to obyvákovém představení tohoto obchodu?

      Když Vám „bývalý spolužák“ do nebe vychválí film, který nedávno viděl a vy na něj kvůli této chvále půjdete a on se Vám nebude líbit, vtrhnete na internet s očerňováním, nebo mu budete spílat do telefonu, jak Vám pokazil život?

      A nyní na rovinu, co jste z výkladu v onom obýváku nepochopil?

  14. 70 nebo 140 tisíc… kdyby ti přišlo v listopadu na účet 101 milionů korun…
    Tomu se musím fakt hodně dlouho smát :mrgreen:

    1. To se musíš smát asi proto, že jako zaměstnanec nikdy tak velkou výplatu neuvidíš, co? To ale na Tvém místě bych spíš dlouho plakal…. Jen pro představu, víš jak vypadá 500kč bankovka? Taková ta hnědá s Boženou Němcovou… no tak si představ, že by Ti jich vy výplatu přišlo 140 takových bankovek… ( to je 70tis Kč) 😛 A všem neznalým – těch 101miliónů korun o kterých Roman mluvil je přepočtených 4milióny dolarů, který dostat od společnosti Amway Dexter Yager jako odměnu za dosažení úrovně Zakladatelská Korunní Ambasador 65FAA. A každý kdo se dostane na tuto úroveň dostane stejnou odměnu, jen proto o tom mluvil!
      Vy negativní antiemvejáci mi připomínáte Bulvární novináře – vždycky jen něco vytrhnete z kontextu a děláte z toho kdovíjaké halo…
      Dám vám příklad:
      Jsou tři auta: BMW, Mercedes Benz a Audi. Které z nich je nejrychlejší?

      Tak a teď se tady může spustit čtyřset stránková debata o tom jak si každý hájí své…
      Ale přitom nikdo neví o jaké konkrétní typy aut se jedná…
      A přesně tak píší negativní blogeři – neví o tom vůbec nic bližšího jen to že se jedná o Amway…
      Nikdy nechápu, proč o tom vlasntě všichni píšete jak je to na nic, tak když vás to nezaujalo, tak do toho nevstupujte ale proč od toho odrazujete ostatní, když o tom víte kulové? Vy si vlastně myslíte, že o tom víte vše, já zapoměl…. Když mi nechutnají hamburgery v mekáči,tak už tam prostě příště nepůjdu, ale nebudu o tom zakládat tísíce blogů abych všem dokázal, že tam nemají chodit!

  15. Kraun:
    Kolik posílá vám firma Amway na váš podnikatelský účet? Nechci přesnou částku, např. statisíce měsíčně.

  16. Amwayáci jenom kecaj jak vydělávaj… Kolega z práce taky řiká, že z Amway vydělává 45 000 měsíčně :mrgreen: Kdyby tyhle prachy vydělával, tak přeci do ty práce nebude chodit. Amwayáci, když lidem lžete, tak ne aspoň tak okatě. Já vim, chybí vám část mozku…

  17. Vy všichni antiemvejáci, měl bych na Vás jednu prosbu. Běžte mi dokázat, že lžeme, a že amway nevydělává víc jak 45 000kč měsíčně, běžte, dělejte všechno přesně tak jak učí Yagerův systém, a dokažte mi, že to nefunguje. Ale pokud někdo nic nedělá, tak se pak nedivte, že nic nevydělá! Když nepůjdete do práce, tak Vám taky nezaplatí. A spoustu lidí „co zkoušeli“ amway, a nic nevydělali nevydělali nic jen a jen proto, že nedělali to co dělat měli, prostě nechodili do práce a proto nedostali zaplaceno. Kdy to konečně pochopíte? Nikdo netvrdí, že po tom co se člověk zaregistruje hned bude vydělávat, bez práce nejsou koláče a v amway to platí tisícinásobně, prostě si člověk nejdřív musí zamakat aby pak z toho něco měl. Takže Amway je spravedlivá ve vyplácení peněz – kdo dělá to co jiní ne, dostane zaplaceno…. Kdo nedělá, nedostane nic…. Logické ne?

  18. Amway je nejlepší z MLM !!!!!!!!!!!!!!!!! Miluji výrobky od firmy Amway, jsou ekologické, koncentrované a patentované. Možná to pár nevěřících překvapí, ale já v Amway vydělávám víc 45 000kč měsíčně!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Já vydělávám jako vedoucí provozu okolo 35 000 měsíčně. Amwayáci jsou prostě lepší 🙂

  20. Všichni obhájci Amway mají vymyté mozké, nebo jsou registrovaní krátce (pár hodin).Nesnáším ty jejich řečičky o finanční nezávislosti, pasivním příjmu. Na semináři jsem byl, evidentně slouží k pěstování fanatismu. Je to takový jejich pravidelný rituál – rituál sekty. Nejhorší je, že to narušuje lidské vztahy a rozvrací rodiny. Znám několik amwayáků a každý na ně kouká velmi nedůvěřivě. Žijou si v tom svojim uzavřeným světě – světě sekty.

  21. V Amway přebývají lidé s problémovým sebevědomým! Takových lidí jsem tam viděla opravdu hodně. To že mají dobře zmáknutý vliv a manipulaci na podvědomí lidí, o tom žádná. Před nedávnem jsem byla na několika seminářích (díky otravné kamarádce co fanaticky „dělá“ Amway). Na těch seminářích vám pustí nějaký manipulativní film, řeknou vám, jak se „to“ dělá, jak budete to stejné slepě papouškovat všem vašim příbuzným a známým. Ty semináře mi vadí, sem totiž velmi háklivá na manipulaci.

    Pro amwayáky:
    Dobrý a úspěšný obchodník se stává sám sebou a ne na základě nějaké skupiny, které slouží a ta mu vlévá blbosti o bohatství do hlavy.

  22. Jitko Novotná:
    Mohu se zeptat v čem podnikáte a jaké jsou Vaše praktické zkušenosti z takového podnikání? Určitě by to mnohým pomohlo s tím, jak začít. Děkuji.

  23. „prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit. Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    Ten Čížek je ale pako.

  24. Jedna z věcí, kterou se v Amwayi naučíte, je lhát. Lhát a ještě si to obhájit. Tohle jsem se tam mimo jiné naučil. Proto nedělá dalším Amwayjákům problém argumentovat a být přesvědčený o lžích, kterým věří. Nedochází jim, že především lžou sami sobě a vůbec jim to nepomůže, i když si to mohou myslet. 🙂 Manipulátoři takhle pracují. Vědí, že musí být 100% přesvědčení o tom, co říkají, aby to na lidi působilo a kromě toho si to vždycky musí obhájit. Jak jinak než nějakou další lží.

    Například:

    Hassmannovi nedělalo problém říct na semináři, že jeho firmy vydělávají miliardy. Upřímně, o žádné takové nevím a jeho kamarád mi řekl, že žádný miliardář není. Když přijmete nauky o podvědomí, tak Vám to udělá bordel v hlavě. Podle nich je všechno možný a všechno pravda. Nesmí se říkat negativita a další věci. Člověk, co to přijal, tak pak nemá problém tohle říct. On má tohle myšlení. V případě Hassmanna by mělo jít o celkovou částku nemovitostí, které zprostředkovali. Můj známý podobně mluvil, já kolikrát taky – nerozlišoval jsem mezi lží, iluzí, realitou. Bylo to výhodný tomu věřit, že to tak je, tak jsem tomu věřil. Samozřejmě u Hassmanna to může být jinak, ale byl jsem v těch učení, co on vyznává a podobné přemýšlení jsem si všiml u mých známých, co jsou v esoterice.

    Jako manipulátor samozřejmě potřebujete vědět, kdo s Vámi sedí, protože podle toho se s ním můžete bavit, klást mu otázky, které ho dovedou tam, kam Vy chcete. Normálního člověka nenapadle, že by někdo takhle mohl přemýšlet. Manipulátoři takhle přemýšlejí. Samozřejmě záleží, jak moc jsou v tom dobří, ale ti nejlepší to takhle mají rozjeté.

    Můžete se podívat na komentáře Amwayjáků. Absolutně ignorují některé věci, rozvíjí si je podle sebe. Nebo je ani nezkoumají, protože si myslí, že je to kritik. Pravda je jenom to, co souvisí s podporou Amwaye. Přece by jim kamarád nelhal, nebo upline, když se tam dobře znají.

  25. Možná taky může být problém ten, že lidi si pod manipulátorem představují někoho, kdo bude využívat ke kontrole lidí strach, pocit viny apod., ale nedojde jim, že to je jenom jedna z cest, jak manipulovat. Lepší je používat „pozitivní“ manipulaci. Přesvědčit lidi o tom, že Vám na nich záleží a že myslíte jenom na jejich dobro. Chcete, aby byli úspěšní a bohatí, protože taky z toho přeci budete mít profit Vy sami. A ještě dodají ,,Dává to smysl?“. „Já chci, aby jsi byl milionářem, protože když ty budeš, já budu taky z toho mít profit, chápeš? Byl bych proti sobě, kdybych ti lhal. Co bych z toho měl?“ „Budeš bohatý, protože posloucháš lidi, co něco dokázali.“ „Koho posloucháš? Posloucháš lidi na levé, nebo pravé straně kvadrantu?“ „Kde chceš být?“ „Kde myslíš, že je to lepší?“ Všimněte si, že neříkají, ať posloucháte podnikatele, ale pokládají otázky, které Vám zdánlivě dávají svobodu se rozhodnou podle sebe.

    Po několika měsících v Amwayi jsem měl pocit toho,

  26. Po několika měsících v Amwayi jsem měl akorát problémy sám se sebou. „Zvedlo“ se mi sebevědomí – myslel jsem si, že jsem něco víc, ale po čase jsem měl problém s disciplínou, celkově sám přemýšlet a důvěřovat sobě ohledně peněz apod. A nehledě na realitu, tak jsem věřil tomu, co oni říkali. Nevěděl jsem tenkrát, co se se mnou stalo, nedokázal jsem s tím pracovat a nic špatného jsem na tom neviděl.

    Jak neustále opakují, jak museli makat tvrdě apod., tak pokud to budete stále poslouchat (CDs, semináře) tak ty věci budete dávat na sebe a začne Vás to kontrolovat. Budete dělat na základě toho rozhodnutí. Bohužel nemusí být dobrá, může Vás to zničit. Záleží, jak moc budete vymytí a jak moc se dostanete do těch esoterických učení o myšlenkách apod., tak jak se stalo mě. Ničil jsem se. Když jsem byl u metra, měl jsem v sobě touhu skočit pod metro, takže jsem radši nikdy nestál blízko příjezdu metra, ale radši dál. Kdyby náhodou jsem se rozhodl tam skočit. Naštěstí mě to nepřemohlo. Bylo běžný, že jsem některým dogmatům o výdělcích (přes podvědomí apod.) nemohl přestat věřit. Proti mé vůli všechno. Oni do Vás nemusí všechno napumpovat. Stačí, když položí základy a Vy sami se doděláte. Například jak musíte tvrdě pracovat, abyste vydělávali, nikdy se nevzdat, řeči, jak většina lidí zkrachuje v prvních pěti letech v podnikání apod., ale že je tady podvědomí – vydělávají se takhle money. A tohle Vás může dostat dál a můžete mít z toho opravdu problémy, kde se Vy sami tím, co jste přijali, budete ničit a nepřát si žít dobrý život. Protože si to třeba nezasloužíte apod. Jenže tady je problém, že Vás to bude kontrolovat a Vy si toho nemusíte vůbec všimnout, že je to kvůli těm dogmatům.

  27. LEE/ADMINE:
    Z tvých opakovaných příspěvků je snadno vypozorovatelné v podstatě pořád jedno a to samé. Jako členu nějaké náboženské sekty, jejíž podstatou je šířit přirozenost v podřízenosti, zbožnosti a nesvobody, se intenzivně vymezuješ proti všemu, co z lidí skutečně svobodné a samostaně se rozhodující jedince dělá. Byl bys velmi rád, kdyby lidé přirozeně pokud možno po ničem netoužili, nic neočekávali, nic nechtěli, na nic se netěšili, s nikým se nepřátelili a především – s nikým neobchodovali. Aby neprahli po poznání, po zkušenostech, po informacích, aby nic nečetli (kromě textů tvé vlastní ideologie) pokud možno nic jiného, jen neškodný bulvár a všudypřítomné negativní informace o čemkoliv. Stejně tak nelze přehlédnout tvoji usilovnou snahu zdejší manipulací a opakovanými provokacemi vydělat na proklicích nějakou tu korunu.

    Mám pro tebe velmi smutnou zprávu. Můžeš se snažit o takový cíl po celý svůj život, ale nikdy jej nedocílíš. Naopak i letos, příští rok a ten další také, vybuduje mnoho lidí ve spolupráci s Amway další nové obchodní sítě, další nové provizní a odmněnové pozice a úrovně a díky tomu si zajistí pohodlný a spokojený život, životní styl a pohodu, jakou prostě chtějí. Nic s tím neuděláš, nic na tom nezměníš.

    Ale nevzdávej to, není nic zábavnějšího, než sledovat dospělého člověka, jak promarní život onou Sisyfofskou prací z vlastní vůle. Takovému to ze srdce přeji.

  28. XYZ: Já nejsem admin. Pokud to bude tak, jak píšeš, tak budu rád, když někdo bude mít díky Amway pohodlný a spokojený život, životní styl a pohodu, jakou chtějí. Bohužel jsem na takové lidi v Amwayi u Hassmanna nenarazil. Ano, mají vymleté mozky, jak všechno bude v pohodě, skvělý život budeme žít, budeme bohatí. A takhle pořád dokola. Pořád si lhali a nechtěli si přiznat, že Amway jim akorát bere čas, peníze, nic víc. Proto můžeme najít článek “ Známý se přiznal, že kvůli Amwayi zadlužil, přesto tvrdí, že to bylo skvělá zkušenosti.“ Krásný příklad zmanipulovaného člověka. Takových tam bohužel je.

    Jaký máte Vy životní styl díky Amway a Vaši lidé ve skupině? Máte splněné s Amway sny? Jaký máte počet lidí ve skupině? A jak moc se jim daří? Jak dlouho to děláte?

  29. Jasně … a já nejsem Ledová Královna 🙂 Rád bych věděl, jak chcete logicky a rozumně vysvětlit, že tlačíte své ideologie dobrovolně na manipulativním blogu, který řídí člen sekty (důkazy na jiném webu jsou veřejně přístupné, stačí lehce zagooglovat, odkaz sem bohužel dáte nejde, jistě víte proč, že), plném holých nesmyslů, existující za jediným účelem, vyvolávat kontroverzní diskuse za účelem reklamního profitu …. to bych opravdu rád chtěl pochopit, jak v tomto ryze zmanipulovaném a účelově vytvořeném prostředí chcete efektivně „bojovat“ proti manipulaci 🙂 nehledě na to, že svojí aktivitou zde tuto skutečně odpornou činnost plně podporujete a schvalujete. A proč ke korektní diskusi nevyužíváte odborné blogy a diskusní prostředí, která jsou provozovány lidmi, kteří mají k dispozici nejrelevantnější a nejpřesnější informace a fakta přímo ze zdroje, nebo vlastní, dlouholeté praxe. Až mi tohle logicky vysvětlíte, můžeme v diskusi pokročit dál, admine 🙂 Oba víme velice dobře, o co tady „jde“ …
    ——-
    P.S. s Amway nepodnikám, to ale neznamená, že nedokážu posoudit jak samotné podnikání, tak produkty a firmu. Jsem jejich dlouholetým zákazníkem a vzdělávací program organizace Network 21 mě dostal z pozice řadového zaměstnance do pozice majitele vlastní prosperující firmy s obratem cca 5 milionů za poslední rok a to za necelých 5 let od bodu nula. A to jsme vlastně na začátku. Je tedy zcela relevantní, že logicky nemám nač bych mohl nadávat, ale především proč. Jak kdo nakládá s informacemi totiž není vina či závada těch informací, ale jen vlastní volba toho, kdo ty informace nějak využívá. Vy tvrdíte opak. Docela děsivé, nicméně přesně v kontextu tohoto „blogu“.

  30. Píši tady moje zkušenosti a pohledy, protože před mým vstupem do Amway nebyly žádné takové informace k dispozici v češtině. A to je škoda. Ušetřilo by mi to spoustu času, peněz. Je snad logický, že když mě někdo oklame, tak budu před tím lidi varovat.

    Kolik si myslíte, že může admin mít profit z reklamy? Jen otázka. Podle mě moc ne. Myslím si, že ho to neživí a že kdyby neměl smysl pro spravedlnost, tak by se tímhle vůbec nezabýval a věnoval se firmě.

    Obrat není zisk. To jste mohl napsat rovnou, jaký máte zisk pro sebe za rok. V Amwayi jsou lidi, kteří mají peníze mimo Amway podnikání a jsou úspěšní, to není nic nového. Bohužel mají zotročenou mysl. Neznám je tak blízko, tak nemohu posoudit, jak žijí, ale sám vím, že výše příjmu negarantuje spokojený život, proto je nesmysl říkat, že se splněnými sny se něco změní. Kulový. Já znám lidi, co jim vydělávání milionů (zisk) neprospělo a někteří to sami pochopili, že to není o soupeření s ostatními a hnaními se za cíli. Já nemohu v téhle oblasti posoudit, ale mohu v jiných a nevidím na tom nic dobrého, když se člověk žene za něčím, co nemá trvalou hodnotu. Tak jak jsme přišli na tuto Zem, tak taky odejdeme a to je fakt. Tím neříkám, když se někdo věnuje práci a je úspěšný, proti tomu nic nemám, ale hnát se za bohatstvím, které pomine? Marnost. V Setzer je kniha Nejbohatší muž jaký kdy žil. Jsou tam přísloví krále Šalamouna, bohužel autor si vytrhl jenom to, co se mu hodilo a zapomněl na další věci. O Bohu se taky samozřejmě nezmínil, protože ta kniha je součástí Bible a Bůh dal Šalamounovi moudrost.

    Pokud Vás někdo v obchodě okrade či s Vám bude podsouvat klamné či zavádějící informace o svém výrobku a vy na to přijdete, budete muset být odborníkem či budete vyhledávat rady odborníků o tom, jestli jste byli okraden, či se někoho ptát, jestli Vám nezatajil některé další informace, které by jinak celý nákup zhatily? Na tomhle příkladu Vám to možná bude dělat problém. Tak jinak. Když Vás Vaše manželka podvede s jiným a Vy je uvidíte, budete se ptát někoho jiného, ideálně toho s kým spala, jestli je s ní teda vyspal? Nebo budete se ptát Vaší manželky, jestli to, co jste viděli, je pravda? Takhle totiž Amwayjáci přemýšlí. Oni čekají, že já budu chodit za nimi.

    Pro ostatní: To je myšlení Amwayjáků. Takhle tam s nimi manipulují. Z normálních lidí se stávají lháři, kteří si svou lež vždycky dokáží obhájit, ale zase jenom lží a samozřejmě si pak žijí v iluzích. A nijak jim to neprospívá.

    Kromě toho, Vy mi píšete, že Amway neděláte, tak přesto komentujete zkušenosti člověka, co tam byl a řídil se těmi lžemi a měl z toho problémy. Pro mě to znamená jediný, že maximálně Vám systém pomohl, ale jak ty lidi žijí, co dělají Amwayi,tak vůbec nevíte. A o jejich snech na zdi asi taky ne. Maximálně na zdi a v hlavě. To je celý. Bohužel nereálný. Myslíte si, že když lidi budou dělat těžký byznysy v Mcdonaldu, bagetérii, autoškolách, tak je někdo bude brát vážně a věřit jim? Já bych Vám rád věřil, že lidi v Amwayi si plní sny, ale já tam bohužel takový lidi nepotkal, navíc nechat si zotročit mysl výměnou za splněné sny mi nepřijde dobrý.

    Jinak odkazy sem nejdou vkládat všeobecně, nejde o to, že se jedná o web amwayjáků.

    1. Teda jdou vkládat, ale musíte počkat na schválení. A vy byste na Vašem firemním webu dal dobrou referenci od člověka na firmu, která Vás obrala o peníze? Asi ne. Tak vidíte. Jenom malý příklad.

  31. Věděl jsem, s kým mám tu čest, pane „LEE“. Ale jako veskrze pozitivně smýšlející a velmi otevřený člověk trpím určitou mírou vyšší naivity, věřím v poctivost a čestnost lidí, tak jsem se s Vámi prostě „zapletl“. Byla to chyba, které ale nelituji. Jste lhář, který skutečně nestojí za další konverzaci.

    Pokračujte ve své donkychotské „křížové výpravě“. Je-li to Váš smysl života, máte hotovo, vystaráno.

  32. XYZ/ACZ:
    Seš úplně vedle. To je ale tvůj problém. Žij si v tom svým světě, kde je amway byznys to super a já jsem jeho jediný kritik 🙂

  33. O víkendu jsem byla na semináři amway (s kamarádkou co dělá amway, která v „tom“ údajně vydělává 45 000 měsíčně). Byla jsem rozčarovaná, jak jsou všichni tajemní. Proto si ověřuji informace na internetu. Nestačím se divit co je to za lidi. To video ve článku je hrozný. Do amway rozhodně nepůjdu. Kamarádce řeknu, že nemám zájem. Díky za informace.

  34. Zavolal mi spolužák a „tvrdě“ mi nabízel super byznys. Proč mi říkal, že budu milionář a neřekl, že se jedná o Amway? Je to snad ostuda? Proč se ohání úspěchem nějakých američanů, ukazuje fotky nějakých lidí na dovolené, když je to tak úžasné. Je to snad ostuda? Musím se domnívat že ano.

  35. Jám stejnou zkušenost jako Pavel Pikoš. Dneska je situace taková, že s se sním díky Amway manželka rozvedla.

  36. To je divné.
    Obvykle je to tak, že se lidé nerozvádí kvůli „Amway“, „televizi“, „fotbalu“, „práci“ a pod., ale proto, že se nenaučili toleranci, úctě, lásce jednoho k druhému. Důkazem jsou miliony lidí, kteří se kvůli „tomu a tomu“ nerozvedli, naopak, milují se a žijí spolu dál.

    Moje zkušenost je takováto: Manželka se se mnou nerozvedla, naopak, do produktů Amway se zamilovala (podle Vás jsem ale měl být už rozvedený). Ten, kdo mi „zavolal“ mi žádný byznys nenabízel a už vůbec ne cosi „tvrdě“. (Tak mě napadá, jak se něco nabízí tvrdě?). Prostě mi řekl: „Přijď se na to podívat, jak to funguje dnes (Amway jsem už znal z minulosti, ale nevěděl jsem co je s ní dnes) …… jestli chceš ……. a jestli nechceš, nechoď. Já tam budu. Měj se“ ….. A to je celé.

    Takže mám značné podezření, že tu jen lžete, jako když tiskne.

  37. Z Amway mám špatný pocit. Bylo mi to představeno o víkendu. Člověk, který mluvil na tom semináři prý už dlouho vydělává 80 000 měsíčně. Nesedělo mi to jejich povýšený chování (jakoby každý z nich vydělával nejmíň těch 80 000). Taky pořád ty náznaky: Vy jste zaměstnance? To jste teda ubožák! Chtěla bych vidět, kdo z nich s Amway opravdově podniká. Prezentace výrobků mi taky neseděla – jejich výrobky jsou ty nejlepší a všechno ostatení je šunt. Celkově mi to připadalo jako výplach mozků. Prostě ztráta času…

      1. Hele, vy dva, co jste udajne nekde byli, kdybych vas pozval na prezentaci Amway ja s tvrzenim, ze ani zbla z toho, co tady povidate, se na nem urcite nedeje a nic takoveho tam tentokrat se svedky neuvidite a neuslysite, coz si pak muzeme tady potvrdit ….. jaka bude Vase reakce?
        Vsadime se, ze nebudete mit cas? 🙂

    1. Vetsina lidin si plete manipulaci s inspitari. Tento clovek je inspirator jako hrom!
      Takze vysvetlim : manipulator – navadi lidi aby neco udelalo v JEHO prospech. (Typicky priklad je sef v zamestnani, ktery rika „kdyz nesplnite normu a nebudou vsechny vyrobky v cas odeslane, tak nedostanete premie)
      Naproti tomu Inspirator – je clovek, ktery navadi lidi aby neco udelali v JEJICH prospech! (napr. napis si seznam vsech svych pratel, abys mel z ceho vybirat, kdyz budes chtit rozsirit svou firmu o nove lidi.)
      Ale je zbytecne tady cokoliv vysvetlovat, protoze existuji urciti lidi, kteri si nenechaji vysvetlit, ze ten cerstve napadnuty snich je opravdu bily a ne oranzovy…

  38. Byla jsem zaregistrovaná. Pořád se něco muselo. Museli jsme na semináře, tam lidí plná hala a křičeli (šílená manipulace). Pak taky ty povinné nákupy. Dost na nás tlačili s hora. Ukončila jsem to v krátké době. Konečně jsem zase svobodná!!!

  39. S firmou Amway spolupracuji 2 roky. Ještě jsem nemusel dělat nic proti své vůli. Nemusím nakupovat, nemusím chodit na semináře. Ale asi bude pravda, že některé skupiny používají agresivnější formy propagace. Setkal jsem se s jednou paní, která byla ráda, že „je v Amway“, ale nebyla nadšená svou sponzorskou linií, protože tam byl celkem silný tlak na nákup zboží a účast na seminářích. Měla malou skupinku, takže nechtěla měnit sponzora, aby o tu skupinku nepřišla. Je to smutné, ale někteří NVP mají před sebou pouze svou vizi a nechávají za sebou hodně nespokojených lidí. Proto vzniká ten obraz o „špatné“ Amway. Myslím, že žádná firma nedokáže sledovat každého zástupce. Je to daň za velikost firmy a množství zúčastněných. S výrobky jsem maximálně spokojen a budu každoročně obnovovat registraci. Jsem také spokojen se svou sponzorskou linií. Pokud budeme více sledovat zájmy našich prospektů a nikoliv se snažit za každou cenu protlačit sobecké představy, tak i obraz všech NVP i firmy Amway bude lepší. Určitě nebude každý chtít spolupracovat, ale bude mít ze setkání s NVP příjemný, nebo alespoň neutrální pocit. Myslím, že je proto důležité chodit na školení a studovat doporučenou literaturu. Přeji všem hezký den :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *