Život Evy Braunové – Hitlerové

Eva Braun (jméno za svobodna), česky Eva Braunová, se narodila 6.2. 1912 v Německu, Mnichově. Braunová měla dvě sestry Ilse (nar. 1919), Margarete (nar. 1915). Eva Braunová byla dlouholetou družkou – milenkou, později manželkou, bezohledného a krutého dikrátora Adolfa Hitlera, kterého lze považovat za největšího masového vraha všech dob. Rodiče Evy Braunové: Friedrich Braun (učitel) a Franziska Braun (švadlena). Hitlerův vztah k Braunové nebyl od rodičů požehnán. Braunová byla inteligentní, ráda sportovala, tancovala, koukala na romantické filmy. Byla to hezká, štíhlá blondýna s modrýma očima. Politika jí nezajímala, nicméně byla součástí nacistického režimu. Braunová rozhodně nebyl člověk, který ovlivňoval Hitlerova politická i soukromá rozhodnutí. Chtěla vejít do historie, a to se jí podařilo. Celá rodina Braunové válku přežila včetně rodičů.

Setkání s Hitlerem

Braunová potkala Hitlera 4. října 1929 ve fotografickém ateliéru Heinricha Hoffmana, kde pracovala jako fotografická asistentka a laborantka. Ještě tentýž měsíc ji Hitler pozval do divadla, bylo jí teprve 17 roků. V roce 1932 se stala Braunová Hitlerovou milenkou. Hitler si Evu k sobě nastěhoval v roce 1936 do Berghofu u Berchtesgadenu. Na veřejnosti se nikdy neobjevila společně s Hitlerem, většina němců nemělo o ní ani potuchy. Bál se, že přijde o přízeň ženských obdivovatelek. Hitler jí tajil, každý zvlášť jezdil svým vozem, aby o ní nikdo neměl ani potuchy.

Braunová a sebevraždy

v roce 1932 se poprvé Braunová pokusila o sebevraždu – střelila se pistolí. Odeslala Hitlerovy dopis na rozloučenou. Tato sebevražda měla být údajeně kvůli Geli Raubalové. Měla velké štětí, rána nebyla smrtelná a brzy se uzdravila. V roce 1935 se pokusila o druhou sebevraždu (také neúspěšnou), tetokrát si vzala prášky. Třetí sebevražda jí vyšla, ta společná s Hitlerem dne 30. dubna 1945.

Sebevražda 30.4.1945

Když byl je jasné, že je válka prohraná, tak Hitler žádal Evu, aby odjela z Berlína a zachránila se, to však Eva soustavně odmítala. Odmítala opustit svého vůdce a milence, později i manžela. Dne 29.4.1945 uzavřela Eva s Adolfem Hitlerem sňatek, manželkou Hilera byla pouze jediný den – 30.4.1945 novomanželé spáchali sebevraždu v berlínském podzemní bunkru pod kancléřstvím. Poté následovalo spálení jejich těl na zahradě. Eva Braunová zemřela velice mladá – ve věku 33 let. Škoda mladého života :-(.

Eva a Hitler

Braunová byl člověk, který uměl žít, a který se dokázal ze života radovat. Naskýtá se otázka, proč chtěla být Eva Braunová s Hitlerem? Vždyť ona byla pravý opak, než její milenec, byla plná života a elánu. V Hitlerově přítomnosti se chovala odměřeně až arogatně, v jeho nepřítomnosti byla pravý opak – veselá, měla radost ze života. Pravděpodobně se chtěla nějak zviditelnit, chtěla vejít do historie, což se jí také podařilo – stala se manželkou nějvětší zrůdy všech dob. Ta holka byla snad blázen…

Plně jsem si vědom, že všechno jednou končí, i život, ale nechápu, proč dobrovolně zemřít v ranném věku a to ještě po boku nějakého starého a nemocného chlapa, navíc masového vraha, který vědomně nechal povraždit miliony lidí.

Eva Braunová

Eva Braun

Eva Braunová s Adolfem Hitlerem

Eva Braun

Život Evy Braunové – Hitlerové

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *