O Amway a MLM

Zdravím všechny čtenáře. Před nějakým časem jsem dostal příležitost napsat článek o Amway na tomto blogu. Rozhodl jsem se toho využít. Nepíšu však tento článek, abych někomu nutil svůj názor nebo abych někoho přesvědčoval. Mám spíše v úmyslu napsat článek, který by měl být protiváhou různým negativistickým pohledům a názorům některých lidí. Tak pojďme na to 🙂

Jak funguje obchod

Obecně se dají peníze získat dvěma způsoby. Uskutečněním obchodu, jinými slovy prostřednictvím volného trhu nebo druhým způsobem, a to tak, že je někomu sebereme (ukradneme). Je asi jasné, že správný způsob je ten první. To je důvod, proč za zdravou ekonomikou stojí vždy obchod.

Takže jak to funguje u Amway. Ve skutečnosti pod firmou Amway jsou sdruženi desítky výrobců, kteří využívají obchodního modelu přímého prodeje (Nutrilite, Artistry, LOC, O2, Templářské sklepy, Franklin Covey Company, atd.). Tyto firmy (a je jich pochopitelně mnohem více) nám nabízejí své zboží za určitých zvýhodněných podmínek a pokud jsme spokojeni a jejich zboží dále doporučíme, tak nás za to odmění podílem z uskutečněného prodeje.

Já osobně jsem jednou doporučoval výrobky značky Apple tak přesvědčivě, že se mě jeden z posluchačů zeptal, kolik mi firma Apple platí. A víte kolik mi firma Apple kdy zaplatila? Nic. Kolikrát vám se stalo, že jste něco doporučovali, mnohdy i úspěšně, a další měsíc se u vás ve schránce objevila složenka na podíl ze zisku?

Distribuce a reklama

Omlouvám se, ale znovu se vraťme k nudné teorii. Pokud tedy existuje nějaký výrobce, je naprosto přirozené, že potřebuje vyrábět a prodávat své zboží, aby měl zisk. Neboť obchodní činnost je činností za účelem zisku. Aby se mohl uskutečnit obchod, je potřeba zákazníků. Protože, jak asi chápete zákazník či zákazníci jsou motorem celého obchodního modelu neboť oni jsou zdrojem peněz. Jak ale přesvědčit potencionálního zákazníka, že v dnešní široké škále výrobků je právě váš výrobek ten, který potřebují a který vyřeší jejich problém? No jedním způsobem je reklama. V dnešní době jsou na každém rohu, až mě to kolikrát hodně štve. Neboť je mi umění kameramanské blízké a mám s reklamama blízkou zkušenost, můžu vám něco prozradit. Jsou neskutečně drahé. Stojí každého z nás až 60% celkové ceny výrobků, které běžně kupujeme a to i přesto, že jsme danou reklamu vůbec neviděli. Nebudu zde zabíhat do detailů, neboť to není cílem. Každý, kdo chce a má přehled, tak to ví. Další věcí je podstata samotné reklamy. Jde o to nás zákazníky přesvědčit, co máme chtít, za kolik to máme chtít a také kam si to máme jít koupit. A přesvědčit nás to má za každou cenu. Schválně si zkuste rozložit slovo reklama: KLAMa od slova klamat a RE znamená pořád dokola:). Čeština je opravdu moc krásný jazyk, že? Chtěl bych ale upozornit, že existují dva druhy reklam. Užitečná a neužitečná. Užitečnou reklamou je například plakát, že za měsíc bude tam a tam hrát ta a ta skupina. To je reklama, která nám dává určité informace, které jsme před jejím shlédnutím nevěděli, a ty nás nějakým způsobem obohatí. Uznejte ale sami, zda vás obohatí, že vám usměvavý handsome chlapík s americkým úměvem v televizi řekne, že právě tento prací prášek pere lépe než ostatní prášky a proto ho musíte mít.

Výbornou ukázkou, jak reklamy fungují je dokumentární snímek Český sen, který byl uveden na světlo světa tuším někdy kolem roku 2000. Je zde možné vidět, jak se reklama vytváří, jak má působit a hlavně jak drahá taková reklama je.

Dobře, co je tedy tou nejlepší reklamou, která fungovala vždy a stále funguje? No rozhodně kvalita výrobku a zejména osobní doporučení. Co myslíte? Já osobně, když mi kamarád, kterému věřím řekne, že je něco dobré, a že to používá, tak ani nevím jak a už to mám v košíku. Když vám někdo řekne, že byl na dobrém filmu v kině nebo že byl v té a té restauraci a jídlo bylo výborné, co si naplánujete na večer? A tak bych mohl pokračovat. Mým názorem je, že pokud je něco opravdu dobré, tak to nepotřebuje reklamu.

Jak to funguje u Amway

Takže zpět k Amway. Doufám, že stíháte mé myšlenové pochody a že to dává nějaký smysl. Distribuční systém Amway funguje na principu osobního doporučování. Výrobci se rozhodli vsadit na tuto nejúspěšnější reklamu a řekli: “Pokud vy, naši zákazníci, nahradíte reklamu a maloobchod a sami si řeknete o našich výrobcích, tak my výrobci nemusíme investovat do nesmyslných reklam a ušetřené peníze dáme vám jako zasloužený podíl na uskutečněném zisku. Rovněž si jako výrobci budeme moci dovolit více peněz investovat do výroby, nových technologií, surovin,výzkumu, apod.” Dává to smysl? Já myslím, že ano.

Multi-level marketing

Multi-level marketing tedy funguje na principu osobního doporučení. Díky licenčnímu oprávnění máte nárok na procentuální ohodnocení vaší aktivity (systém odměn).

Trocha historie

Historicky byl multi-level marketing vymyšlen ve 20 letech minulého století (tvrdí internet). Firmou, která tento systém poprvé začala používat byla firma California Vitamins, která se později přejmenovala na dnešní Nutrilite. Dnes je tato firma součástí Amway. Společnost Amway pak v 50. letech minulého stolení tento obchodní model upravila, neboť měl drobné nedostatky. Tento model zůstal prakticky od této doby nezměněn až dodnes. Tím chci vyvrátit názor, autora CzBlogu pana Bestmena, který tvrdí, že Amway démonizuje a zneužívá MLM. Informace v tomto odstavci jsou z mého povědomí (to jest někde jsem je četl, ale nepamatuji si zdroj) a z internetu. Omlouvám se, bohužel jsem neměl čas prostudovat tuto historii podrobně z věrohodného zdroje. Tak to berte s rezervou.

Výrobky v MLM

Takže ať už si myslíte, že je MLM dobrý či špatný, pravdou zůstává, že je potřeba disponovat výrobky, které jsou běžně k užití. Pokud budete formou MLM prodávat připínací špendlíky, tak to bude sice hezké, ale nevím kolik připínacích špendlíků bežný člověk denně potřebuje:) Ale zuby si snad čistíme všichni. Nebo ne? Myjete si hlavu? Používáte parfém, oblíkáte se, jíte? Jsou to hloupé otázky, ale používám je abych vysvětlil sílu tohoto systému.

Krátký přehled Amway výrobků

O výrobcích napíšu nejspíš zvláště celý článek. Tak jen krátce.

Vetšina výrobků v distribuční síti Amway jsou koncentrované výrobky. Proč? Důvodů je několik:

  • Méně odpadu
  • svoboda míchání a tedy i účinnosti výrobků
  • Amway se rozhodla lidem neprodávat vodu, tu má každý doma.

Cena je vždy adekvátní kvalitě. Pokud chceme porovnávat cenu, je potřeba mít s čím porovnávat. Ale o tom jindy.

Fáma: Amway je vymývání mozků

Pojďmě to trochu probrat. Amway jako firma je pouze sdružením výrobců. Nezávislí vlastníci podnikání Amway VPA s firmou Amway spolupracují na základě licenčního oprávnění. Jinými slovy vztah Amway a VPA je pouze obchodní, nikoli zaměstnanecký. Firma zajišťujě určité zázemí v podobě výrobků, logistiky, účetnictví, vyplácení odměn atd.

Pokud je ovšem vaším záměrem uspět a nemáte obchodního ducha, nejspíš neuspějete. Každý schopný leader to ví. Proto se všude po světě pořádají vzdělávací kurzy a motivační semináře. Mnoho velkých firem takto motivuje své zaměstnance k větším úspěchům. Robert Kiyosaki tvrdí, že nemá smysl lidem dávat peníze, ale je potřeba je učit. Ani Amway není výjimkou. Tyto semináře však nejsou pořádány ani organizovány firmou Amway, ale jednotlivými skupinami a organizacemi VPA. Tak a jsme u jádra věci. Semináře jsou trnem v oku mnoha lidí, kteří na CzBlogu reagovali. Proč? Nechci to nějak závěrovat, ale pravděpodobně na nich byli a nelíbily se jim. Samozřejmě je to každého věc, ale řekněte mi komu z vás by se líbila přednáška o kvantové fyzice? Mě by se líbila, ale je možné, že někteří lidé by odcházeli znudění a znechucení. Nevím. Každý člověk je originální a svým způsobem jiný. A to je to krásné. Kdyby se všem líbilo to stejné, byla by na světě asi nuda. Navíc je tento princip důvodem, proč u Amway businessu nikdy nenastane něco, čeho se obává většina matematiků, když jim ukážete plán, tj. nasycení trhu. Lidé totiž nejsou stroje a prozradím vám, že ať jsme sebevětší logici, a to já jsem, tak se nerozhodujeme na základě logiky, ale na základě emocí. Jsem rád pokud se mnou někdo nebude souhlasit. Já bych sám se sebou na začátku tohoto businessu taky nesouhlasil, ale to je proces.

Semináře jsou vymývání mozku? V podstatě ano. Defakto vše, co mění naše myšlení je vymýváním mozku. Je ale velký rozdíl mezi pozitivním a negativním vymýváním mozku. Možná jste si všimli, že když se setkáváte s pozitivníma lidma, přebíráte jejich pozitivní myšlení a to samozřejmě platí naopak. Takže je to na vás. Buďto si můžete nechat vymývát mozek reklamama a negativistickýma názorama a nebo si můžete vybrat a setkávat se s pozitivníma lidma. Co je užitečnější?

Když jsem jednou prezentoval tento názor, tak mě kdosi nařkl, že jsem typický vymývač mozku a sektář, neboť stále mluvím o pozitivním a negativním. Je to trochu úsměvné.

Negativní vymývání mozku je velmi často motivované strachem. S tím je obeznámen každý kdo zažil kominusmis či jiný totalitní systém. Naopak to pozitivní dáva lidem do rukou svobodu a sílu překonat vlastní strach a překážky na cestě.

Kdekoli na světě se objeví svoboda, jak materiální tak i duševní vznikají užasné metody vedoucí k plnému rozvoji člověka.

Technika zaměřování se na špatné

Autor, který používá tuto techniku se cíleně zaměřuje na špatné a negativní věci dané problematiky a zamlčuje pozitivní askpekty dané problematiky. Názor pak není možné oficiálně posuzovat jako lživý, ale jako určitou jednostranou kritiku. Tato kritika však může být pro člověka nezasvěceného jedinou kritikou s kterou je obeznámen a jako takovou ji i příjme jako pravdivou. Dle mého názoru je toto špatné protože v podstatě úmyslně mateme a můžeme tak leckomu pokřivit náhled na věc. Takovou techniku tedy z morálního hlediska můžeme považovat za špatnou a svým způsobem lživou.

Ke každé nudné teorii mám rád praktický příklad. Tak třeba:

Mohli bychom říci, že profesor Albert Einstein objevením vztahu E = mc2 napomohl k sestrojení atomové bomby a je tak zodpovědný za smrt tisíců lidí.

Úmyslně je zde zamlčeno, že pan profesor nevymyslel tento vztah pro to, aby vytvořil atomovou bombu, ale proto, aby objasnil vztah energie s hmotou. Rovněž není výše uvedeno, že díky tomuto vztahu máme jaderné elektrárny, které vyrábějí energii a defakto jde o pozoruhodný objev na poli fyziky.

Dalším příkladem by mohl být tento:

Motorky, jakožto dopravní prostředek, jsou nejnebezpečnějším způsobem dopravy neboť mnoho motorkářů umírá na silnicích každý den po celém světě. Motorky způsobují ta největší zranění a jsou příčinou každodenních neštěstí. K tomu ještě můžeme uvést graf úmrtí na motorkách za jednotlivé roky.

S takovýmto názorem bychom nikdy na žádnou motorku nemohli vlézt, neboť kdo chce umřit? Daný názor ovšem neuvádí, že každý den lidi na motorkách jezdí a většině z nich se nikdy nic nestane. Navíc motorky jsou skvělé, je to úžasný pocit, a když člověk není s prominutím idiot, tak je to dobrý způsob přepravy. Ve speciálním dílu Top Gearu bylo vidět, že ve Vietnamu, kdo nemá motorku, tak je zkrátka nahranej. Auta jsou tam moc drahá.

Takže technika zaměřování na špatné zneužívá čtenářovy nezasvěcenosti a nabízí autorem upravený pohled na věc. Proč o tom píši? Protože mnozí nejmenovaní na tomto bloku této techniky až přehnaně často zneužívají. Samozřejmě nijak dobrá není ani technika zaměřování se jen na to dobré. To je rovněž jednostranný pohled.

Závěrem

V tomto článku nijak nepropaguji svůj názor a ani nikoho nepřesvěčuji o svých teoriích či pravdách. Mám za cíl spíše obeznámit čtenáře o funkčnosti Amway businessu či VPA podnikání. Rozhodně se nepovažuju za odborníka, proto vše zde uvedené berte s určitou rezervou. Jsem zastáncem názoru, že každý se může mýlit. Pokud jsou v textu chyby, ať už gramatické (za které se případně omlouvám), tak faktické, tak mě neváhejte kontaktovat. Rád to napravím. Co se týče komentářů byl bych velice zavázán, pokud by článek komentovali čtenáři, kteří mají co ostatním čtenářům říci a ne lidé, kteří píší to stejné dokola ke každému článku tady na blogu. Tím myslím komentáře typu: Amway je sekta, vymývání mozků, apod.

Kdysi jsem slyšel, že hloupost lidí je neomezená. Kéž by to stejné platilo i o inteligenci.

Pokud někdo touží zjistit mou identitu, nebudu ji zastírat. Informace naleznete na již zastaralém webu Simplicityandspace.cz Snad se mi v nejbližších měsících podaří celý web předělat a umístit na ně i tento článek.

Vše v tomto článku napsané je mým pohledem na věc a nemá to nic společného s oficiálními materiály firmy Amway ani s jinými oficiálními publikacemi či materiály VPA skupin.

Věřím, že článek bude prospěšný a omlouvám se za přílišné teoretizování. Zkrátka je potřeba popřemýšlet nad šálkem čaje 🙂

Jakub Malina

85 komentářů u “O Amway a MLM

  1. Jakube, děkuji ti za tvoji trpělivost, nadhled nad stavem a obsahem tohoto blogu a samozřejmě za kus poctivé a smysluplné práce, která stála jistě nemalý čas.

  2. Především děkuji Jakubovi Malinovi za tento článek.

    Zde se chci vyjádřit k některým relevantním bodům:

    Jakub Malina píše:

    Omlouvám se, ale znovu se vraťme k nudné teorii.

    Je to přesně jak tvrdíš, amway byznys je samá teorie. Teorie o luxusních autech (Maserati, Lamborghini, Jaguar…), luxusním bydlení, atd. Přesně jak tvrdí pan Čížek:

    „Pokud někdo uvidí tento byznys, jako napojování lidí na internetovou stránku, nabízí prodej drogerie, no pak se mu nemůžou splnit žádný velký sny. Ale v momentě, kdy člověk začne vidět tento byznys jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak nemá problém, že by chtěl mít barák 30+5. Pak nemá problém představit si, že bude mít garáž na 7,8 aut. A bude to výběr jednoho vedle druhýho – Maserati, Lamborghini, Jaguar… A když mu někdo řekne: Proč más 7 aut? Tak on řekne: Na každej den jedno 🙂 Proč máš na každý den jiný auto? To je materialistický svinstvo. Tak ten člověk mu řekne: Víš proč mám na každej den jiný auto? Protože můžu! V takové chvíli, kdy tento byznys začnete vidět jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak toto všechno začne bejt… mnohem větší smysl to dávat. V momentě, kdy to člověk vidí jako prodej drogerie, tak to je blbnutí hlavy, zbytečný!“

    „Takže tobě se líběji ty prachy! O jakých penězích mluvíme? 65, nebo 140 tisíc? Už si přemýšlel o tom, co by jsi s nima udělal? Já tušim, že jsi mi minule na plánu říkal, že jsi chtěl auto. Dokážeš si představit, jaký by mohlo být za tyhle peníze?!“

    „Na poslední den v práci pro vás přijede velká, dlouhá limuzína, a teďka vrátný volá šéfovi „Pane řediteli, je tady nějaká státní návštěva, která přijela velikánským autem. Vy nekoho čekáte? Ne, nikoho!“ V čele kancelářské budovy je z toho haló, co tam dělá to velké bíle auto, které stojí už hodinu před vchodem? Pro koho to přijelo, nebo kdo s tím přijel? Jestli náhodou nepřijel nějaký ministr, nebo něco takového. A vy si děláte v klidu svoji práci a hodiny odtikávají a blíží se konec pracovní doby. A všichni ti, co se vám celou dobu smáli, tak maji oči na vrch hlavy a už stojí na autobusových zastávkách a koukají, kdo bude do toho auta nasedat, co je to za honoraci. A vy v tom sáčku, v kravatě vycházíte… Vycházíte z těch dveří, do kterých jste museli chodit každé ráno a odcházet každé odpoledne. Takhle se ohlédnete a říkáte si „Tak tady už nikdy, po celý zbytek svého života, nebudu muset strávit ani minutu!“ A říkáte si „Stálo to za to!“ Příchazíte k té bíle limuzíně a borci tam stojeji na těch autobusových zastávkách, a teď se strkaji, stouchaji do sebe loktama a říkaji „Hele podívejte se na něj, to je ten emveják“. To jsou oni, co se choději koukat na ty auta, oni si blázni snad mysleji, že jednou něčim takovým budou jezdit, nebo co. Hele, běžte někdo za nim. On k tomu jde, on si snad do toho chce sednout! Vždyť to jestě poškrábe, aby nám neudělal ostudu! Teďka vy tam prostě přijdete k tomu auťáku a zaťukáte na okénko, řidič si tam čte noviny, protože měl přijet o 3 nebo 4 hodiny dříve, a když se mu představíte, tak on si okamžite nasadí placatou čepici, vyleze a otevře vám dveře, klaní se. Vy si sednete do toho velikánského, obrovského auta, kde je prostor jak na letišti, nalejete si z baru colu a říkáte „Pane řidiči, tak jedem!“. Ale tak patnáct kilometrů za hodinu, já si to chci užít!“. A teďka kolem těch autobusových zastávek, který jsou obležený kolegama z práce, kteří se vám smáli a ukazovali si na vás prstem, tak vy kolem nich pojedete tou limuzínou, těch patnáct kilometrů za hodinu a budete jim připíjet – čau kluci, už se neuvidíme… Když se vám budou smát moc, tak jim můžete třeba udělat tu kulišárnu – bylo to ve středu, a druhý den ve čtvrtek, až ti vaši kolegové ve čtvrtek ráno budou muset v půl šestý jít do práce, tak před tou budovou je bude vítat bilboard – na něm bude vaše rozesmátá tvář a nad tim bude napsáno „Já už jsem svobodný! A co vy?“. Taková velká mechanická ruka jim bude mávat. To nebude špatný! Takže teďka si napište velký seznam lidí a uvidíme se na semináři.“

    Taky se stačí podívat (videa) na emwejácky sny – https://czblog.cz/amwayacke-sny-milionari-porsche-lamborghini-luxusni-vily-drahe-exoticke-dovolene/

    Co dodat? Emweják = MILIONÁŘ S LIMUZÍNOU 😀

  3. A nyní se pojďme podívat na konkrétní amway výdělky (podnikatelské zisky z nejlepší podnikatelské příležitosti na světě) 😀 :

    „Já jsem u Amway 5 roků. Děláme to celá rodina. Jenom moje vídělky sou fakticky vysoký, kolem 100 tisíc měsíčně. Tenhle blog se mi nelíbí. Proto sem ochotnej přispět na bandu cigánů, který daj bestmenovy do huby. Nechte mi tady vzkaz a já vám ty prachi pošlu“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3765

    „já sem pod amway skoro rok a vydělavám 60 tisíc čistá ruka! jenom se mi smějte blbečkové. dejte se k amway a vydělávejte hodně velký prachy. vždyť na mně dělaji lidi co mam pod sebou 🙂 za dva roki budu milionář!“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3762

    „S Amway vydělávám 40.000 měsíčně za 3 hodiny práce týdně! Pokud chceš vydělávat také tolik, tak mě napiš na e-mail jiri.kvantos7@seznam.cz
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3909

    „Poslední příspěvek tady máš z 11.1.2011, to je skoro 3 měsíce… Za tu dobu mi Amway na bonusech vyplatila 124.567 + 119.211 + 131.194 Kč = 374.972 Kč… hrubýho“
    http://amwey-business.cz/drahe-amvey-vyrobky/#comment-1204

    „Behem 6 mesicu jsem se dostal na prijem 24 tis Kc a stale to roste.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-11/#comment-8846

    „Už první měsíc jsem vydělával 8.000 Kč. Za tři měsíce již 40.000 Kč, a dneska vydělávám 600.000-900.000 Kč měsíčně.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3837

    „to já vydělávám s amway 100 000 euro měsíčně“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2914

    „hele já vydělám s amway asi tisícovku měsíčně, tolik mi na cigára stačí. je fakt, že některý lidi prostě přemluvit nejdou, jinak by to hodilo víc“ – https://czblog.cz/amway-videa/#comment-2611

    „vydělávám minimálně 70 tisíc a výš. Jen díky Amway!“
    https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/#comment-6191

    „vydělávám statisíce měsíčně, ale desítky tisíc v pohodě.“
    https://czblog.cz/s-amway-k-obrovskemu-bohatstvi/#comment-4666

    „V současné době se to pohybuje okolo 45-51000.-/měsíc a to si myslím,že v normálním zaměstnání vydělává málo kdo…“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5808

    „Po roce a půl vydělávám 130 000 Kč.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3823

    „Amway Businessu šest roků a dnes vydělávám 250 000 až 350 000 korun měsíčně.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5919

    6 členů mojí rodiny viděláva 40-60 tisic mesicne
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-6154

    „Začínal jsem před 2 roky a nyní jsem si mohl z Amway koupit nové auto za bezmála 900 tis.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3771

    Také bych chtěl podotknou, že tento blog navštěvuje multimilionář z Amwaye! Slavný multimilionář Lubo Pářa – https://czblog.cz/czblog-navstevuji-bohati-lide-take-multimilionar/

    Jak já vás miluju, klucí z Amwaye. Možná jednou budete mít dlouhou, drahou, limuzínu s osobním řidičem, ale možná tak za tři životy 😀

    Většina amwayáků nevydělává NIC (emwejáci platí za drahé vstupenky na semináře a meetingy, knihy, CD a další manipulativní materiály), jenom cintáte a sníte o velkých penězích.

  4. Jakube Malino, kolik ty vyděláváš v Amway? Podnikáš jako fyzická (na ŽL) nebo právnická osoba (s.r.o., a.s., družstvo ap.)?

  5. Píše Jakub Malina:

    Dnes je tato firma součástí Amway. Společnost Amway pak v 50. letech minulého stolení tento obchodní model upravila, neboť měl drobné nedostatky. Tento model zůstal prakticky od této doby nezměněn až dodnes. Tím chci vyvrátit názor, autora CzBlogu pana Bestmena, který tvrdí, že Amway démonizuje a zneužívá MLM. Informace v tomto odstavci jsou z mého povědomí (to jest někde jsem je četl, ale nepamatuji si zdroj) a z internetu. Omlouvám se, bohužel jsem neměl čas prostudovat tuto historii podrobně z věrohodného zdroje. Tak to berte s rezervou.

    Nehovořím o žádné firmě amway! Když někdo napíše „Amway“, tak tím samozřejmě nemyslí žádnou firmu Amway! To je přeci logické. Pokud by někdo myslel firmu Amway, tak napíše rovnou Amway, s.r.o., Amway, a.s., ale tyto zmíněné firmy neexistují. Existuje firma Amway Česká republika, s.r.o. a Amway company s.r.o., druhou firmu vlastněji nějací rusáci, kteří nemají s amway byznysem nic společného.

    Vy Amwayayáci jste samostatní podnikatelé, kteří podnikají na základě ŽL nebo jako právnická osoba, tak proč do toho tahat nějakou firmu amway. Žádná firma amway přeci nepořádá ty vaše bláznivý sešlosti – semináře, meetingy… Žádná firma amway neverbuje do systému ty lidi, který máte verbovat. Pojďme se podívat jaký máte lidi do systému verbovat – radí guru amwayák:

    „Napište si na seznam všech lidí, které znáte. Je to strašně důležitý!“

    „Když si budete psát seznam rodiny a příbuzenstva – zkuste si vzpomenout, když je svatba nebo nějaká taková rodinná akce, kolik se vám tam sejde.“

    „Když každej den si domluvíte schůzku s dvěma lidma a vysvětlíte jim 15 minutový plán, tak budete dostávat plnej plat, plus odměny a prémie, a každej den pracovní doba tím končí.“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako – pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znají lidi z porodnice. Pánové znají lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikají – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydlejí né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    „Napište si seznam chudejch, napište si seznam úspěšnejch. Úspěšný lidi, někoho o kom víte, že dosáhnul úspěchu, ať už ve svým koníčku, ve sportu, nebo ve svojim zaměstnání, v čemkoliv. Známe lidi, které známe díky pojistným událostem… Když si napíšete tyhle oblasti, ze kterých znáte lidi, tak každej z vás tam dokážete připsat spoustu dalších a dalších oblastí, ze kterých vy osobně znáte někoho, protože já jsem určitě na všechny nevzpomněl. Dámy můžou psát svýho gynekologa, pánové svého ornitologa, atd. atd Prostě známe obrovskou spoustu lidí.“

  6. Další guru amwayák radí, jak verbovat lidi:

    „Každej z vás, by si měl udělat svůj seznam. A váš seznam by měl mít něco okolo 100 lidí – nejméně o 100 lidech. Pravda je ta: Pokud děláte byznys první měsíc, tak máte mít seznam asi tak 100 lidí. Pokud děláte byznys 3 měsíce, tak by váš seznam měl mít okolo 150 lidí. Pokud děláte byznys 6 měsíců, tak asi 200 lidí. A vy si říkáte: Snad ani tolik lidí neznám? Jak se ten seznam vůbec dělá? Nejdříve je potřeba mít tužku a papír. Napište si svůj seznam do hlavy, nejlepší je napsat si ho na papír a vyčleňte si čas, protože psaní seznamu vám zabere určitý čas. Za přímého distributora máme odměnu asi tak 16 tisíc měsíčně. Minimálně! Když budete psát seznam, tak si uvědomte, že na tom seznamu napíšete 100 lidí, že tam budou 1, 2, 3 možná 5 přímejch distributorů. V případě, že si ho napíšete na seznam a budete ho kontaktovat, tak si můžete i spočítat, jakou hodnotu ten seznam má. Jestli někdo z vás má seznam, na kterým je 5 přímejch distributorů, tak já ho od vás koupim za 300 tisíc. Ten má obrovskou hodnotu, ten seznam!“

    „Na seznam si napiště lidi… máme 3 kritéria: 1/ museji dejchat. 2/ museji mít zprávnou tělesnou teplotu, něco mezi 36-37 stupni. 3/ musíte vy ochotni s nima spolupracovat“

    „Pište si na seznam svoje spolužáky ze základní školy, ze střední školy, svoje spolupracovníky z prvního zaměstnání, z druhýho zaměstnání, i z patnáctýho zaměstnání. Pište si tam svoji první holku, svoji devatenáctou holku, pište si tam sousedy, napište si tam třeba i někdo tchýni, rodinu… Pro seznam máme takovouhle pomůcku – tady to jste vy a tady je vaše rodina… takže napíšete okruh vaší rodiny… potom je tady okruh vašich známejch, známejch je víc než rodiny. Zpravidla to tak bývá, že víc lidí znáte, a všichni co znáte, nejsou ve vaší rodině. A potom je tady ještě další okruh lidí, a těm mi říkáme, že to jsou neznámé lidi – těch je nejvíc. I vy máte asi víc neznámejch lidí, než známejch. Na seznam píšete rodinu a známý. A jsou tam ještě některý lidi, který vy znáte, ale oni vás neznaj, anebo ještě neznáte jejich jméno, např. pošťačka. Já se vždycky ptám: Máš na seznamu pošťačku? No já nevim, jak se jmenuje…“

    „Když si napíšete na seznam pošťačku, a se seznamem pravidelně pracujete, koukáte se na něj a vždycky vidíte: pošťačka, chlap co měří plyn, zrzavá pokladní z potravin…“

    „Dávejte se s těma lidma do řeči. Nazýváme při kontaktování… kontaktujeme rodinu, kontaktujeme známé i kontaktujeme neznámé. Když kontaktujeme neznámé, tak tomu říkáme „studenej kontakt“.“

    „Nebojte se psát i neznámé lidi, na váš seznam.“

  7. Amway byznys je prý nejlepší podnikatelskou příležitostí na světě. To tvrdí amwayáci – http://amwey-business.cz/amway-je-nejlepsi-podnikatelska-prilezitost-na-svete/ Je to ale tak? NENÍ! Proč? Protože drtivá většina amwayáků nevydělává NIC! Což paradoxně potvrzují amwayáci. Potvrzuje to i místní guru ACZ:

    Už snad desetkrát jsem ti já, či Me a další psali, že 90% registrovaných zákazníků Amwa je rregistrovaných v pozici Member, tedy jsou to pouze zákazníci, nakupující za velkoobchodní ceny produkty, které jim prostě vyhovují. nedělají žádný byznys, nechodí na žádné semináře, nijak s prdukty nepodnikají.
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-13/#comment-10623

  8. Píše Jakub Malina:

    Semináře jsou vymývání mozku? V podstatě ano. Defakto vše, co mění naše myšlení je vymýváním mozku. Je ale velký rozdíl mezi pozitivním a negativním vymýváním mozku. Možná jste si všimli, že když se setkáváte s pozitivníma lidma, přebíráte jejich pozitivní myšlení a to samozřejmě platí naopak. Takže je to na vás. Buďto si můžete nechat vymývát mozek reklamama a negativistickýma názorama a nebo si můžete vybrat a setkávat se s pozitivníma lidma. Co je užitečnější?

    Díky za potvrzení, že se na seminářích vykonává vymývání mozku!

  9. Píše Jakub Malina:

    V tomto článku nijak nepropaguji svůj názor a ani nikoho nepřesvěčuji o svých teoriích či pravdách. Mám za cíl spíše obeznámit čtenáře o funkčnosti Amway businessu či VPA podnikání. Rozhodně se nepovažuju za odborníka, proto vše zde uvedené berte s určitou rezervou.

    Jak tvrdí Ing. Ivo Toman – https://czblog.cz/ing-ivo-toman/ : NEVĚŘTE ODBORNÍKŮM!

  10. Tak a je to tu zase. Moje přání se nesplnilo. Admin vzal opět vykopírovaný komentář, kterým reaguje naprosto na vše, i přesto, že je naprosto irelevantní k danému článku.

    Takže pro stávající i budoucí komentáře bych rád dodal: Pokud máte otázku, ptejte se. Já nebo někdo zasvěcený vám ji rádi zodpovíme. Pokud ji nemáte a chcete jen hloupě kecat bez pádných a relevantní argumentů, tak na takové komentáře odmítám odpovídat. Nemám na to totiž čas. Svůj život hodlám prožít smysluplnějším způsobem.

    Admin: Nečetl jsem celý komentář, neboť to nemá smysl. Je stejnej jako většina předešlejch, které jsem od tebe četl. Máš asi 20 argumentů, které vytrvale a ustavičně vkládáš na toto fórum a pravidelně je střídáš. Takže dle odstavce výše se k tomu nehodlám vyjadřovat (už jsem se k tomu vyjadřoval dříve).

    Vyjádřím se snad jen k odstavci o vydělávání tzv. NIC. Co to znamená podle autora komentáře nic? Znamená to 0 kč? Jako VPA vyděláváte nic jen za předpokladu, že jste nic neudělali. Je to fér? Ano je to fér. Naopak NĚCO budete vydělávat v okamžiku, kdy začnete NĚCO dělat. A kolik bude to něco? To záleží na vás. Může to být kolik chcete vy, aby to bylo. Je doufám jasné, že to nefunguje tak, že si dnes řeknu: „Ok, zítra budu vydělávat 100000“ a ono se to nějakým zázrakem stane. Ne tak to není. Je to proces. Vždycky je to proces. Je potřeba napřed něco vytvořit, než sklidíme koláče. Protože u Amway jde o tzv. pasivní příjem. Takže závěr. Můj názor je, že každé peníze, ať jsou sebemenší jsou peníze. Možná to nejsou peníze, za které si koupíte dům, ale jsou to peníze, které vám mohou pomoci. Např. student, který si měsíčně vydělá 5000 kč se může stát finančně nezávislý na svých rodičich. To byl dlouhou dobu můj sen. A splnil se mi. Sen nemusí být vždy Lamborginy Galardo s osmiválcem do V. Ale může to být jeden ze snů.

    Kolik vydělávám je irelevantní. Ale věř, že pokud by se mi nevyplatilo dělat Amway, tak proč bych to prosímtě dělal. Kdyby to tak bylo, tak vrátím licenci i s výrobky a je to. A věřím, že většina ostatních taky. Takže tento argument je naprosto nepodloženej a navíc hloupej.

    Pokud máš věrohodný zdroj, který tvrdí, že vetšina VPA nevydělává nic, tak ho předlož. Můžeme se o tom pobavit. Pokud ne, tak považuji toto téma za uzavřené.

    Kuba

  11. Píše Jakub Malina:

    Co se týče komentářů byl bych velice zavázán, pokud by článek komentovali čtenáři, kteří mají co ostatním čtenářům říci a ne lidé, kteří píší to stejné dokola ke každému článku tady na blogu. Tím myslím komentáře typu: Amway je sekta, vymývání mozků, apod.

    Amway business je o negativní manipulaci s lidmi. Tím myslím především motivační organizace. Velice smutné je to, že hodně těch fanatických amwayáků nedokáže s tímto „byznysem“ přestat. Tito fanatzici často přicházejí o rodinu, přátelé… mají novou rodinu (sektu?) – tento tajemný byznys 😯

    To, že v tomto byznysu není něco v pořádku potvrzuje i psycholog, zde na czblogu:

    Dobrý den, jsem psycholog s dlouholetou praxí. Dlouhodobě se zajímám o Amway. Navštívil jsem víc než 20 Amway seminářů, mítinků a pozoroval jsem tam chování lidí. Z tohoto průzkumu potvrzuji, že Amway je sekta! A díky tomuto blogu se všichni dozvídají pravdu. Jako lékař nedoporučuji navštěvovat mítinky, semináře Amway! Skutečně tam dochází k „vymývání mozků“ !!!
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3824

  12. Ještě k té sektě, resp. sektářským rysům:

    Jsou některé „motivační organizace“ sekty? Jsou tam sektářské rysy?

    Nejprve se pojďme podívat, čím se taková sekta vyznačuje: Tajnůstkaření, má svého vůdce, mají své modly, izolují se, musí dodržovat daná pravidla, sekta deformuje osobnost, v sektě se často vykonává manipulace/vymývání mozku…

    1/ TAJNŮStKAŘENÍ – do poslední chvíle musejí amwejáci zamlčovat, že se jedná o amway byznys. Amway motivační organizace mají zaheslované weby – RCE, SETZER… – https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/

    Vždyť jejich vůdce nařizuje…

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King asociec… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

    Výukové systémy jsou v komunitě:

    Vždyť emweják ACZ říká…

    „Motivační výukové systémy v amwey jsou v komunitě, která vzdělávání rozumí (tou nejste) za jedny z nejefektivnějších, nejúčinnějších a nejsmysluplnějších na celém světě.“ viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    2/ VŮDCE – Každá „amway“ organizace (RCE, SETZER…) má svého vůdce – Čížek, Hassmann… Na seminářích je lidi doslova obdivují, jako nějaké nadlidi. Tleskají jim, poskakují, dupají, tancují…

    3/ MODLA – pro amwejáky jsou velkou modlou „amwej výrobky“ + jejich vůdci.

    4/ IZOLACE – amwejáci často přicházejí o své přátelé, kamarády, známé, příbuzné… A to především díky své vlezlosti, nahánění lidí, verbování, fanatismu, demagogickému myšlení a konání. Ano, amwejáci se vyznačují vlezlostí a dotěrností. Koukněte na anketu a video na tomto blogu – https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    Amwejáci jsou učeni – manipulováni k tomuto…

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/amwayaci-jsou-nahaneci-lidi/

    „Pište si na seznam svoje spolužáky ze základní školy, ze střední školy, svoje spolupracovníky z prvního zaměstnání, z druhýho zaměstnání, i z patnáctýho zaměstnání. Pište si tam svoji první holku, svoji devatenáctou holku, pište si tam sousedy, napište si tam třeba i někdo tchýni, rodinu… Pro seznam máme takovouhle pomůcku – tady to jste vy a tady je vaše rodina… takže napíšete okruh vaší rodiny… potom je tady okruh vašich známejch, známejch je víc než rodiny. Zpravidla to tak bývá, že víc lidí znáte, a všichni co znáte, nejsou ve vaší rodině. A potom je tady ještě další okruh lidí, a těm mi říkáme, že to jsou neznámé lidi – těch je nejvíc. I vy máte asi víc neznámejch lidí, než známejch. Na seznam píšete rodinu a známý. A jsou tam ještě některý lidi, který vy znáte, ale oni vás neznaj, anebo ještě neznáte jejich jméno, např. pošťačka. Já se vždycky ptám: Máš na seznamu pošťačku? No já nevim, jak se jmenuje…“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znají lidi z porodnice. Pánové znají lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikají – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydlejí né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    5/ DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL:

    Nucení chodit na mítinky, semináře (guru amwayáci rejžují na vstupenkách, které stojí nemalé peníze). Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Mítink amway má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna.“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

    Emwejáci si museji napsat dlouhý seznam lidí. Vždyť „amway vůdce“ říká… „Napište si na seznam všech lidí, které znáte!“

    Zatajovat věci. Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Atd.

    6/ DEFORMACE OSOBNOSTI – z některých amwayáků se stávají demagogové a fanatici, což vede k izolaci k okolnímu světu. Každý se jim raději vyhne, protože mají oslovovat všechny lidi (známé i neznámé), který znaji – příbuzné,. známe, pošťačku, pokladní, lékaře, starostu, lidi z kostela… Jediné, co poté amwejákům zbývá, je ta jejich komunita.

    Ten styl života je pro emwejáky jen to JEDINÉ možné, to nejdokonalejší a nejlepší na světě. Vše ostatní je špatné a zlo. A to včetně Admina.

    7/ POVAŽOVÁNÍ SE ZA NENORMÁLNÍHO ČLOVĚKA – ano, je to tak, někteří amwejáci se nepovažují za normální lidi. Amwayák ACZ tvrdí…

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    8/ VYMÝVÁNÍ MOZKU-MANIPULACE – některé knihy, cédéčka, semináře a další setkání slouží k manipulaci s lidma… Něco z negativní manipulace (hovoří vůdci motivačních organizací):

    „Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce.“

    „To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf!“

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Je strašně důležitý pracovat na 100% a používat na 100% vlastní výrobky! Kdo nepoužívá na 100% vlastní výrobky, tak nedělá tento byznys – jenom dělá, jako že dělá. A náš byznys je bohužel tak spravedlivej, že se to na nás, vás objeví. Já jsem měl problém vysvětlit svojí mámě, že když nepoužívá náš prášek na praní, kterej má hodnotu 11,75 bodu, že mě tím připravuje o velký peníze. Pracuje v gastronomii a její šéf jí dává prací prášek zadarmo.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

  13. Komentuje Kuba, 8.6.2011 @ 7.41

    Tak a je to tu zase. Moje přání se nesplnilo. Admin vzal opět vykopírovaný komentář, kterým reaguje naprosto na vše, i přesto, že je naprosto irelevantní k danému článku.

    Takže pro stávající i budoucí komentáře bych rád dodal: Pokud máte otázku, ptejte se. Já nebo někdo zasvěcený vám ji rádi zodpovíme. Pokud ji nemáte a chcete jen hloupě kecat bez pádných a relevantní argumentů, tak na takové komentáře odmítám odpovídat. Nemám na to totiž čas. Svůj život hodlám prožít smysluplnějším způsobem.

    Admin: Nečetl jsem celý komentář, neboť to nemá smysl. Je stejnej jako většina předešlejch, které jsem od tebe četl. Máš asi 20 argumentů, které vytrvale a ustavičně vkládáš na toto fórum a pravidelně je střídáš. Takže dle odstavce výše se k tomu nehodlám vyjadřovat (už jsem se k tomu vyjadřoval dříve).

    Vyjádřím se snad jen k odstavci o vydělávání tzv. NIC. Co to znamená podle autora komentáře nic? Znamená to 0 kč? Jako VPA vyděláváte nic jen za předpokladu, že jste nic neudělali. Je to fér? Ano je to fér. Naopak NĚCO budete vydělávat v okamžiku, kdy začnete NĚCO dělat. A kolik bude to něco? To záleží na vás. Může to být kolik chcete vy, aby to bylo. Je doufám jasné, že to nefunguje tak, že si dnes řeknu: „Ok, zítra budu vydělávat 100000″ a ono se to nějakým zázrakem stane. Ne tak to není. Je to proces. Vždycky je to proces. Je potřeba napřed něco vytvořit, než sklidíme koláče. Protože u Amway jde o tzv. pasivní příjem. Takže závěr. Můj názor je, že každé peníze, ať jsou sebemenší jsou peníze. Možná to nejsou peníze, za které si koupíte dům, ale jsou to peníze, které vám mohou pomoci. Např. student, který si měsíčně vydělá 5000 kč se může stát finančně nezávislý na svých rodičich. To byl dlouhou dobu můj sen. A splnil se mi. Sen nemusí být vždy Lamborginy Galardo s osmiválcem do V. Ale může to být jeden ze snů.

    Kolik vydělávám je irelevantní. Ale věř, že pokud by se mi nevyplatilo dělat Amway, tak proč bych to prosímtě dělal. Kdyby to tak bylo, tak vrátím licenci i s výrobky a je to. A věřím, že většina ostatních taky. Takže tento argument je naprosto nepodloženej a navíc hloupej.

    Pokud máš věrohodný zdroj, který tvrdí, že vetšina VPA nevydělává nic, tak ho předlož. Můžeme se o tom pobavit. Pokud ne, tak považuji toto téma za uzavřené.

    Kuba

    R. Hassamnn a R. Čížek jsou snad nevýznamné osobnosti v amnway byznysu? Nebo snad chceš říct, že to jsou lháři?

    Tvrdíš, že se ti amway vyplatí! Kolik máš tedy na daňovém přiznání obrat? Stačí když řekněš: desetitisíce, statisíce, miliony…

    Už i ACZ přiznal (a super vymejvač Me), že drtivá většina amwayáků nevydělává NIC:

    Už snad desetkrát jsem ti já, či Me a další psali, že 90% registrovaných zákazníků Amwa je rregistrovaných v pozici Member, tedy jsou to pouze zákazníci, nakupující za velkoobchodní ceny produkty, které jim prostě vyhovují. nedělají žádný byznys, nechodí na žádné semináře, nijak s prdukty nepodnikají.
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-13/#comment-10623

    Drtivá většina amwayáků dokonce nepodniká! Jak jako tedy může být nejlepší podnikatelská příležitost na světě? – http://amwey-business.cz/amway-je-nejlepsi-podnikatelska-prilezitost-na-svete/
    Logicky vzato: amway byznys není nejlepší podnikatelskou příležitostí na světě! To je logický závěr!

  14. Kuba:

    Jen ho nech, ať se ztrapňuje dál. To by bylo skvělý, kdyby si svoje nepřátelské komentáře takhle mezi sebou psali jenom ti kritici typu Bestmen apod. Jinak není třeba se k tomu dál vyjadřovat. Jen ať si věří, že je jeho publikum při něm. Jako narcis stejně nad sebou nikdy nezíská nadhled a stejně bude věřit jenom tomu, čemu bude chtít věřit.

  15. Ty jsi prostě mistr MANIPULACE a prezentér absolutního nechápání, Bestmene:

    Omlouvám se, ale znovu se vraťme k nudné teorii.

    Je to přesně jak tvrdíš, amway byznys je samá teorie. Teorie o luxusních autech (Maserati, Lamborghini, Jaguar…), luxusním bydlení, atd. Přesně jak tvrdí pan Čížek:

    Především NIC NETVRDÍ A UŽ VŮBEC NETVRDÍ, ŽE SE JEDNÁ O TEORII ve smyslu slova TEORIE = NEOVĚŘENÁ ZÁLEŽITOST !!!! Zkus se ty magore zamyslet nad tím, co píše !!! Přečti si to raději 10x !!!

    DÁLE:
    On ale nehovoří o teorii Amway, ale o „teorii“ jak funguje obchod obecně, viz jeho pokračování za tou větou:

    Pokud tedy existuje nějaký výrobce, je naprosto přirozené, že potřebuje vyrábět a prodávat své zboží, aby měl zisk. … … …

    Nejdená se o „teorii“ jako abstraktní pojem něčeho, co by mělo „tak“ fungovat, ale o popis naprosté reality, jak to funguje 🙂 Výraz „teorie“ zde nemá konkrétní, ale abstraktní pojem, vztahující se k popisování něčeho, jak to funguje.

    No a následně pak tvé obligátní TAPETY, které mají jediný cíl a smysl, DOJEBAT diskusní vlákno tvými „NÁZORY“ v co největším množství. Pochopitelně Kubův článek je potřeba kapacitně zdiskreditovat a lidem, kteří to čtou, vysvětlit, že obsah toho článku je JEDNA VELKÁ MANIPULACE A LEŽ a jen tvůj pohled a znalosti jsou ty pravé 🙂

    On tam nikde nepíše o jakýchsi Čížcích, Hassmannech a jiných Diamantech, ty tam tuhle tvoji TEORII musíš pokaždé vsunout za každou cenu. Křečovitě se snažíš OBHÁJIT svůj postoj nekonečným opakováním kilometrů vykopírovaného textu jako smyslů zbavený.

    Kdyby se mě někdo na začátku ptal, jak budeš reragovat v diskusi k takovému článku, definoval bych to naprosto přesně tak, jak jsi to udělal. A také bych před tím dotyčnému řekl, že pokoušet se psát jakýkoliv vysvětlující článek, je jen zbytečné házení hrachu na stěnu.

    Kuba už nyní také pochopil co to znamená, když se řekne: NABĚHNOUT SI.

    Uloženo.

  16. Měl bych nějaké otázky, Bestmene:

    Jaký smysl má uveřejnění článku někomu s tím, že záhy se do dotyčného začneš navážet jako šílený?

    Proč zveřejňuješ článek, který záhy sám rezolutně napadáš a jeho autorovi se defakto posmíváš?

    O co tedy vlastně šlo? Vysomrovat něco jako „oficiálnější“ názor člověka, který se nějakým způsobem ve spolupráci s Amway angažuje, bez ohledu na to, jakým způsobem a následně tuto osobu i obsah jeho názorů diskretituješ?

    To je nějaký nový způsob blogování?

  17. Komentuje admin, 8.6.2011 @ 7.41
    Amway business je o negativní manipulaci s lidmi.

    NE! VELKÝ OMYL !!!

    TVŮJ BLOG A VEŠKERÉ TVÉ POČÍNÁNÍ JE O NEGATIVNÍ MANIPULACI S LIDMI. Bohužel neexistuje ve světě síla, která by ti to vysvětlila.

  18. AZC: Já ten článek nepsal pro Bestmena. Psal jsem ho obecně pro lidi, kteří se v sítích internetu ztratí a jsou prokleti klikem na tento blog.

    admin, bestmen: Je vidět, že termín věrohodný zdroj ti moc neříká. Promiň, ale komentář někde na blogu nění věrohodný zdroj. Věrohodným zdrojem je přinejmenším článek, názor, reportáž, knha, video snímek, kde je autor podepsán a je zde informace nebo odkaz na informace o autorovi.

    Kuba

  19. Kuba:

    Já též nepíšu články pro Amwayáky.

    Komentuje acz, 8.6.2011 @ 10.25

    On tam nikde nepíše o jakýchsi Čížcích, Hassmannech a jiných Diamantech, ty tam tuhle tvoji TEORII musíš pokaždé vsunout za každou cenu. Křečovitě se snažíš OBHÁJIT svůj postoj nekonečným opakováním kilometrů vykopírovaného textu jako smyslů zbavený.

    Co to tady píšeš Ivánku: „o jakýchsi Čížcích, Hassmannech“. To vypadá jako bys Čížkem a Hassmann opovrhoval 😯 To je zajímavé vždyť jsi Čížkův nohsled:
    „Já vím dobře, kdo je pan Čížek, znám jej osobně !!!“
    https://czblog.cz/kdyz-reknete-amway-byznysu-ne-neznamena-to-ne/#comment-4287
    Také s ním naprosto souhlasíš:
    „Slova, věty a myšlenky, které Čížek vyslovil, natočil, nahrál, mě osobně připadají naprosto v pořádku, jsou logické, mají hlavu i patu a pro přemýšlivého, nikoliv domýšlivého člověka mají také významnou hodnotu. Ještě něco?“
    https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/#comment-6420

  20. I tuhle ptákovinu slovo od slova už jen kopíruješ. Četli jsme ji nepočítaně 🙂 A vysvětlovat ti, že je to ptákovina samozřejmě nemá cenu 🙂 Tak chápavý jsi nikdy nebyl a nikdy nebudeš 🙂

  21. Styl propagace Amway je víc něž hrozný. Té fanatické tleskačce na semináři se směju ještě dneska. To radši budu vstávat na budík, jak mi bylo po semináři soustavně vtloukáno do hlavy. Na ty jejich plky nejsem zvědavej. Jsem vyléčenej z inzerátů typu „výnosná brigáda“.

  22. Logika a-lá BESTMEN, Váš guru, miláček, soudruh ve zbrani, vrchní inkvizitor a vrcholný demagog, vysvětluje:

    „Když někdo napíše „Amway“, tak tím samozřejmě nemyslí žádnou firmu Amway! To je přeci logické.“
    —–
    BEZ KOMENTÁŘE 🙂 Totální tupost se prostě komentovat nedá.

  23. Komentuje acz, 10.6.2011 @ 5.33

    Logika a-lá BESTMEN, Váš guru, miláček, soudruh ve zbrani, vrchní inkvizitor a vrcholný demagog, vysvětluje:

    „Když někdo napíše „Amway“, tak tím samozřejmě nemyslí žádnou firmu Amway! To je přeci logické.“
    —–
    BEZ KOMENTÁŘE 🙂 Totální tupost se prostě komentovat nedá.

    Když někdo napíše „Amway“, tak tím samozřejmě nemyslí žádnou firmu Amway! Pokud by někdo myslel firmu Amway, tak napíše rovnou Amway, s.r.o., Amway, a.s., ale tyto zmíněné firmy NEEXISTUJÍ (nejsou zapsány v obchodním rejstříku). Existuje firma Amway Česká republika, s.r.o. a Amway company s.r.o. druhou firmu vlastněji nějací rusáci, kteří nemají s amway byznysem nic společného.

    Tzv. Amwayáci jsou samostatní podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského listu, nebo jako právnické osoby (s.r.o., a.s. ap.). Nejsou to zaměstnanci firmy Amway Česká republika, s.r.o. ani firmy Amway company s.r.o. !

    Dále je si potřeba uvědomit, že firma Amway Česká republika, s.r.o. nepořádá žádné semináře a meetingy. To pořádají guru Amwayáci – Diamanti a motivační organizace. Žádná firma Amway Česká republika, s.r.o. neverbuje do systému všechny ZNÁMÉ i NEZNÁMÉ lidi (Amwayáci mají verbovat lidi z kostela, pošťačku, pokladní v supermarketu…).

    Tak ještě jednou, a nyní akcentovaně: Když někdo napíše „Amway“, tak tím samozřejmě nemyslí žádnou firmu Amway! Ani nemůže myslet firmu Amway, protože žádná taková firma prostě neexistuje!

    Co je na tom k nepochopení?! Je to spíš tak, že normální člověk pochopí, ale ten nenormální nechápe. Pan ACZ pravděpodobně není normální člověk! Proč? Viz. jeho výroky, zde na CzBlogu:

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    Viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

  24. Můžeš mi nějak „logicky“ vysvětlit, proč píšeš mě, jakým způsobem mám realizovaný vztah se společností Amway? Máš pocit, že to nevím? 🙂 nebo že to neví některý z vlastníků podnikání Amway? 🙂 Troubo? 🙂

    Ty, který víš o Amway úplný kulový, vysvětluješ nám, co to děláme, jako to máme? 🙂 Jsi skutečně zcela zdráv a při smyslech?

    Z čeho se to tady zase pokoušíš dlouhosáhlým žvaněním o hovně vykroutit? Z toho, že jsi blbej jak dva dni starej pes? Ty si vážně myslíš, že se z toho můžeš „vyžvanit“ 🙂 Tak to se velmi pleteš, nemůžeš 🙂

    Uloženo.

  25. Další super nátočné logiky pro skutečné fajnšmekry logiky:

    Když někdo napíše „Amway“, tak tím samozřejmě nemyslí žádnou firmu Amway! Ani nemůže myslet firmu Amway, protože žádná taková firma prostě neexistuje!

    To prostě musím poslat dál, takhle úžasný superžvást prostě lidé musejí znát a to i včetně autora 🙂 Mohli by totiž na jeho „superlogiku“ někde náhodou narazit a to by mohlo být pro kohokoliv velmi zničující 🙂

  26. Mám kamaráda „amwayáka“. Způsob, jakým žije, celá domácnost a její chod je přepnutý na Amway, vlastně tomu podřizuje celé své bytí. Planeta Amway. I rozměry jeho kuchyně, úložné prostory, šuplíky, jsou přizpůsobeny rozměrům výrobků a jakési filozofii Amway. Celá naše rodina, včetně našich dospívajících dětí, ho považuje za zfanatizovaného nešťastníka. Je to ale jeho život, bereme ho, jaký je, vždy ho přátelsky vyslechneme, jeho neúnavné verbování vždy s úsměvem a popřáním dobrého byznysu odmítneme. Nedávno mě ale dostal. Chtěl jsem mu alespoň jednou udělat radost, a protože jsme si pořídili super novou a moderní kuchyni, koupil jsem od něj tři hrnce. Jeden kus za cca pět tisíc. Byla to největší hovadina, tedy pokud jde o koupi něčeho, v mém životě. Ačkoli mi hrnce značky Cook vylíčil jako ty nejlepší na světě, skvěle šetřící energii atd., naše poznatky jsou naprosto jiné. Jsou to nejhorší hrnce, jaké jsme kdy koupili. Možná se jinak chovají nad přímým plamenem, nevím, ale na keramické varné desce v „zázračném amwayáckém hrnci“ nejde v podstatě ani ohřát voda. Včera jsem to znovu testoval. Při maximálně zapnuté plotýnce se dvě deci vody uvedou v onom (zkurveném) hrnci do varu až za 15 minut!!! To je šetření energie? Takový litr nezačne vařit ani za 40 minut, déle jsem to nezkoušel. Po pouhých dvou použitích při vaření špaget, vodu jsme si ovšem museli extra ohřát ve varné konvici, začal hrnec značky Cook uvnitř různě duhovatět až hnědnout, na dně se utvořily takové divné bubliny. Celkem jsme ho za dva roky použili jen třikrát, plus včerejší test. Suma sumárum, buším si do hlavy ikeáckou pánví, jak jsem mohl naletět reklamě, o niž jsem přece dávno přesvědčen, že je falešná a matoucí. Ze slušnosti a dávného kamarádství nechci od prodejce peníze zpět. Je mi ho totiž líto čím dál více. Sice nezbohatl, jak mu tloukli do hlavy, ale pořád o tom sní. Nedávno jsme u něj byli na návštěvě, a děti se už neudržely hlasitého chechotu. I já jsem jen těžko dusil v sobě smích. Náš kamarád byl totiž pozván na nějaký amwayácký mezinárodní potlach do Maďarska. Jak jsme viděli na videu, všichni se tam cítili super, dav křepčil v jakémsi gigantickém sále blahem, amwayáci se různě kývali, drželi za ruce a tak dále. A všichni ti amwayáčtí pěšáci doufali, že i oni se jednou stanou generály, či alespoň plukovníky nebo kapitány v té jejich hierarchii. Že se dostanou výše na pyramidě, na níž je celý Amway v podstatě založen. Pak ale přišel vrchol. Kamarád v téměř posvátné bázni otevřel šuplík a z něj vyndal rámeček s fotografií zabalený do hedvábného šátku. Na snímku byl on, nějaká další amwayačice, ale hlavně…, uprostřed fotografie na nás hleděl jakýsi rakouský amwayácký guru, který to dotáhl až úplně nahoru. Prý těžký pracháč. Sen všech amwayáků. Sedí doma a peníze na konta se mu jen sypou. Bůh se nechal vyfotit s lidskými nebožáky v tom slzavém pozemském údolí. Prostě „svatý obrázek“, jaké mívala na stěnách moje babička. Bůh tě ochraňuj, příteli.

  27. Pavel: něco ti poradím příteli. Nešetři nás. Když se ti něco nelíbí, řekni nám to do očí. Ušetříš si vzácný čas na internetu sepisováním svého problému na forum a nikomu tím nepomůžeš.

    Když se ti nelíbí hrnce, vrať je. Já nechci aby moji zákazníci měli něco, co nechtějí. Nechceš, ok vrať mi to. Není v tom žádná věda.

    Někdy je také potřeba zapojit těch 18 cm mezi ušima a zkusit investovat čas a trochu energie na to se naučit daný produkt používat. Nevěřím, že iCook je takový jak popisuješ, je z prvotřídní oceli a jedl jsem jídlo v něm uvařené. Je to ale určitě složitější na používání než pánvička z Ikei. Ale vyplatí se to, to ti prozradí některý z odborníků na stravu.

    Ale pokud to u tebe funguje, tak jak píšeš, nešetři toho, kdo ti to prodal. Vrať to, on ti pak vrátí peníze.

    Pěkný večer Kuba

  28. kuba
    Ty si ted do toho zapojil 18cm mezi ušima nebo mezi nohama…
    Můžeš vysvětlit neznalému včem je složité používání nádobí iCook.To se musím před tím než hrnec s vodou dám na sporák pomodlit nebo v čem?

  29. wow, ted si mi to dal.

    Napríklad použíj návod nebo si to nech vysvětlit. Velice složité, že?

    Myslím, že ty nemáš 18cm ani mezi nohama ani mezi ušima.

  30. Kuba:

    Pověz nám Kubo, jak dlouho amway byznys děláš a kolik ti to vynáší? Nechci přesné číslo, postačí: desetitisíce, statisíce, miliony…???

    JaraCimrman:

    18 cm mezi ušima? Opět papouškování ze seminářů a vymejvačskej nahrávek. A pak že samostatní podnikatelé 😀 To, abych papouškoval nějaká neslný cinty od nějakýho vůdce a vymejvače, no tak to bych musel mít pěkně čvachtlej mozek. Je vidět, že amway semináře děsně magořeji lidi – https://czblog.cz/amwey-seminare-kriceni-a-jasani-milionari-a-multimilionari/

  31. Kubíku máš pravdu 18cm opravdu nemám.
    Já sem se tě ptal,co je na použití nádobí iCook složitého?Bohužel návod nemám,tak můžeš mi to prosím vysvětlit?

  32. jaracimrman: ty věříš tomu, že by mohl existovat hrnec, ve kterém by se litr vody začal vařit až za 40minut? A že by se takováto energii pohlcující věc, používala jako hrnec?
    Každý žák druhého stupně má matematicko-fyzikální tabulky ve kterých je možno dohledat měrnou tepelnou kapacitu (kolik tepla je zapotřebí k ohřátí 1kg látky o jeden stupeň kelvina). Pokud jsi chytřejší nebo stejně chytrý jako žák deváté třídy, mohl bys nám říct a podložit výpočtem z jakého materiálu by byl vyroben takový hrnec. Za předpokladu, že má něco kolem 1,5 kg, plotýnka má výkon 1kW a vodu ohříváš z 20°C na 100°C. 😀

  33. SiD
    Já sem se ptal Kubíka v čem je použití nádobí iCook složité jak on tvrdí,né za jak dlouho v něm uvaří polívku.Jasné!!

  34. Pavel:

    Nevím, co máš proti Amwayáckému osobnímu přístupu, ale zřejmě ses měl tlouct do hlavy tou nefunkční varnou deskou :mrgreen: .

    Jinak to popisuješ stejně barvitě, jako Bestmen Amwayáckou limuzínu. Možná by z tebe byl dobrej básník.

  35. Jaro Cimrmane, on nepsal, ze je to slozite, jen slozitejsi, nez panev z Ikea. Ani tenhle rozdil nechapes? Tak napis sam co chapes, abychm vedeli jak a co psat 🙂 abys tomu rozumel.

  36. pod Pavlův blábol (kde mimo jiné zmínil, že uvařit litr vody v hrnci iCook zabere 40minut)jsi napsal tento souhlasný komentář:

    Komentuje JaraCimrman, 11.6.2011 @ 13.45

    Pavel
    Tohle si musí přečíst každy amweják jak dopadne

    a k dotazu na Kubu:
    víš jak bys na pánvičce z IKEI použil metodu vaření VITALOK?

  37. Připomíná mi to takový ty kravičky co se dávali v 80-tých letech na plochu pod zadním sklem u škodovek 🙂 Jak měly zavěšenou hlavičku na takovém tom háčku.

    A kejvaly a kejvaly a kejvaly a kejvaly … hlavou 🙂 Úplně na všechno a pořád. 🙂 Kdokoliv sem napíše sebevětší ptákovinu na adresu Amway, oni KEJVAJÍ a KEJVAJÍ, KEJVAJÍ a KEJVAJÍ, KEJVAJÍ a KEJVAJÍ 🙂

    Bůůůůůůů 🙂

  38. Jen aby bylo jasno o čem to tady ten Pavel plácá:

    TZV: „Chirurgická ocel“ specifikace nerezové oceli 18/10, ze které jsou hrnce iCook vyrobeny, nemůže ani zhnědnout, ani jinak sflekovatět a už vůbec na ní nemohou vznikat nějaké „divné bubliny“.

    Vlastnosti chirurgické oceli, která je obecně považována za nejlepší materiál pro výrobu kuchyňského nádobí, určeného k vaření, má svá specifika, které definuje obyčejná fyzika:

    wéwéwé.surgicalstainlesssteelcookware.com

    Toto je odkaz nikoliv na Amway, ale na technologický popis chirurgické oceli. S Google překladačem si to přečtou i neanglicky komunikující češi.

    Ale nemohu zaručit, že tamnější informace pochopí úplně každý 🙂

    Vlastnosti, které nám zde popisuje Pavel, sedí tak na nějaké pochromované plechové hrnce ze stánku, vyrobené v Číně 🙂 A takové Amway v nabídce bohužel nemá.

    A opět se zde vybarvil pan Bestmen. Bez přemýšlení tuhle Pavlovu ptákovinu „podepsal“ a vystavil na internet jako jakési novodobé potvrzení o tom, jaké jsou ty Amway produkty vlastně šunt. Bez přemýšlení, bez důkazů, bez ověřování, bez jakéhokoliv pátrání po alespoň základních faktech 🙂 Stal se tím definitivně obyčejným šiřitelem HOAXů.

    A pak prej kdo s kým MANIPULUJE.

    ULOŽENO.

  39. Amwejáčci
    Tak já se to snad nedozvim.Koupim si dva hrnce,jeden noname hrnec a jeden iCook.Do noname hrnce dám vodu,sůl a dám na sporák vařit.Do hrnce iCook dám vodu,sůl a co ještě udělám než ho dám na sporák,když je to složitější?

  40. JC:

    Tvé usilovné tlačení na to, abychom za tebe přemýšleli a odpovídali ti na ty nejstupidnější otázky je vizitka tvého myšlení, tvého já.

    Obvykle, pokud chci hrnec na to, abych v něm uvařil vodu se solí, tak si nevybírám ten, který stojí 5000,- 🙂 Ale možná to někdo vidí jinak 🙂

    Obvykle, pokud už si vybírám hrnec za 5000,- za kus, očekávám od něj tak trošičku víc. O hodně víc. Očekávám od takového nádobí přesně to, proč byl vyroben za takové peníze. A jelikož je onen důvod zpravidla složitější kulinářská činnost, tak obvykle beru do ruky návod, jak se s „takto složitým produktem“ zachází, aby bylo splněno to, proč byl takto vyroben.

    Ale nevím, co je obvyklé pro tebe 🙂

  41. Kamarád: Ale mě ten poklop stejně poskakuje. Odpověď: Jo, proto musíš právě snížit ten výkon sporáku.

    JaraCimrman:

    To je jasný, předtím tam ještě musíš vyměnit funkční sporák za nefunkční.

    Pavel:
    „Nedávno mě ale dostal.“ … „Celkem jsme ho za dva roky použili jen třikrát, plus včerejší test.“

    Tak nedávno, nebo před dvěma roky? Že už jsi o tom nenapsal dřív?

    „Při maximálně zapnuté plotýnce se dvě deci vody uvedou v onom (zkurveném) hrnci do varu až za 15 minut!!!“ … „Je mi ho totiž líto čím dál více. Sice nezbohatl, jak mu tloukli do hlavy, ale pořád o tom sní. Nedávno jsme u něj byli na návštěvě, a děti se už neudržely hlasitého chechotu. I já jsem jen těžko dusil v sobě smích.“

    Ty jsi ale zajímavej týpek, že mluvíš jako bys byl neustále naštvanej na „(zkurvené) hrnce“ a dál se prodejci tvého nádobí vysmíváš? Mimo to mi nejde dohromady, jak můžeš litovat někoho, komu se vysmíná.?

    Jo Pavliku, byl to hezkej příběh.
    No a teď nám řekni tu O Červené Karkulce.

  42. Komentuje acz
    Tvé usilovné tlačení na to, abychom za tebe přemýšleli a odpovídali ti na ty nejstupidnější otázky je vizitka tvého myšlení, tvého já.

    Obvykle, pokud chci hrnec na to, abych v něm uvařil vodu se solí, tak si nevybírám ten, který stojí 5000,- 🙂 Ale možná to někdo vidí jinak 🙂

    Bohužel nejsem asi tak chytrý jako vy amwejáci,proto se já ubožák ptám v čem je hrnec složitější.Kubík psal že mi to vysvětlí tak čekám,ty mě hned dáváš nálepku vola.
    Nevím,ale když už si koupím hrnec za 5000klacíčků,tak v něm budu chtít vařit všechno.Co dělám hlavně v hrnci,knedlíky,rýži,těstoviny(panzani nikoli amway 🙂 ) a na to potřebuju co:vodu a sůl.

  43. Komentuje JaraCimrman, 13.6.2011 @ 18.50
    Bohužel nejsem asi tak chytrý jako vy amwejáci,proto se já ubožák ptám v čem je hrnec složitější.Kubík psal že mi to vysvětlí tak čekám,ty mě hned dáváš nálepku vola.
    Nevím,ale když už si koupím hrnec za 5000klacíčků,tak v něm budu chtít vařit všechno.Co dělám hlavně v hrnci,knedlíky,rýži,těstoviny(panzani nikoli amway ) a na to potřebuju co:vodu a sůl.

    Už jsem ti psal jednou, že je od tebe krajně sprosté nás neustále obtěžovat s tím, abychom přemýšleli za tebe.

  44. Luboš pářa:
    „Mimo to mi nejde dohromady, jak můžeš litovat někoho, komu se vysmíváš“

    Když vidím amwayácké fanatiky, žijící ve svých milionářských snech, kteří jsou ale ve skutečnosti naprostými sockami, tak jsou na první pohled k smíchu a na druhý k pláči a lítosti… :mrgreen:

  45. hraesvelgr:

    Hmm, tak to jsi taky divnej. Protože dva typy lidí v jednom jsem ještě nikdy nepotkal. Tak buďto jsi starostlivý a někoho lituješ a nebo jsi namyšlenej ignorant, kterej se jenom všem kolem směje a kritizuje (to na tebe akorád vychází). Ale nikdy jsem ještě neviděl narcis starostlivého a namyšleného negáče. Ty jsi asi taky týpek co?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *