Co je amway? Podvodníci, sekta?

Společnost Amway Corporation založili v roce 1959 pánové Jay Van Andel a Rich DeVos v USA. Amway vlastní svou holdingovou společnost s názvem Alticor Inc., dále také dceřiné společnosti Quixtar Inc., Access Business Group LLC. Amway má mnoho poboček po celém světě včetně států tzv. bývalého východního bloku, dokonce i v komunistické Číně, Asii atd. . Od roku 1994 působí Amway také v České republice. Amway se zabývá výrobou a distribucí svých vlastných výrobků, které jsou údajně šetrné pro životní prostředí – ekologické. Tyto výrobky Amway nabízí tzv. přímým prodejem (v domácnostech – donáškou do domu , distribucí do firem…) a přes internetový portál.

Výrobky Amvay

NUTRILITE (doplňky stravy přírodního a rostlinného původu – vitamíny, minerální látky atp.), ARTISTRY (kosmetika), E.FUNKHOUSER NEW YORK (dekorativní kosmetika, BODY SERIES (tělový šampon, tekuté mýdlo, antiperspirační sprej…), SATINIQUE (péče o vlasy), HYMM (kosmetika pro muže na holení – žiletky, krémy, pěny), GLISTER (péče o ústa – zubní pasty, vody, zubní kartáčky…), DISH DROPS (čistící prostředky na nádobí – tablety do myčky…), eSpring (úprava pitné vody), iCook (výrobky do kuchyně – hrnce…), SA8 (prací prostředky, odstraňovače skvrn…), L.O.C. (čistící prostředky).

Je nějaký vstupní poplatek?

Ano, vstupní poplatek – registace do Amway skutečně je (více vám řekne VPA). Tento poplatek je přes tisíc korun. Ale počítejte s tím, že vám mohou být vnucovány i výrobky za další tisíce…

Nějaký nešvar?

Z hlediska výroby produktů, je vše v pořádku. Nicméně z hlediska jejich prodeje a náboru nových členů, tam vidím velký problém. Ale za to nemůže žádná firma Amway (ani Amway Corporatin, s.r.o., kterou vlastněji rusáci), ale někteří její distributoři nebo motivační organizace (Amway motivational organisations – AMO). Zde je ještě nutno podotknout, že tito distributoři, jsou samostatně podnikající subjekty – podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského listu, nebo právnické osoby (s.r.o., a.s., …).

Amway Business

Hnacím motorem Amway Businessu je Multi-level marketing (MLM), na čemž není vůbec nic špatného.

Reklamou pro Amway Business je mj. přesvědčovací proces, jehož častou součástí je v některých případech manipulace s lidmi (to provádějí někteří distributoři amway, ne zaměstnanci firmy Amway). Což je rozhodně špatně! Celý systém Amway funguje tak, že Amwayáci prodávají zmíněné výrobky mj. přímým prodejem, webovou prezentací, atd. Z tohoto prodeje mají určité procento zisku. Amwayáci přesvědčují nové „ovečky“, ať jdou do Amway Businessu. Nábory nových Amwayáků, v některých případech, obsahují manipulaci s lidmi. Amwayáci organizují veřejné mítinky a semináře, které jsou opravdu barvité 🙂 Některé tyto mítinky považuji za trapné, až nechutné. Tyto semináře a mítinky nepořádná žádná firma Amway! Jsou snad Amwayáci někdy označovány za vymývače mozků, oblbovače lidí, či dokonce sektu?

Závěrem

Některé tyto výrobky jsou drahé (alespoň z mého pohledu). V Česku na to lidi nemají peníze. Tyto výrobky kupují především sami Amwayáci. Jen těžko dneska někoho zapojíte do Amway Businessu, protože drtivá většina lidí má k Amway Businessu negativní postoj… Veřejnost si myslí, že se jedná o pyramidovou hru, letadlo. Já vím, že to tak ale není! Kde tedy seženete lidi pod sebe? Nikde! A proto tedy nic nevyděláte… Drtivá většina Amwayáků nevydělává prakticky nic. Jen investuje / prodělává – vstupenky na semináře, telefonické hovory, pohonné hmoty při nahánění lidí, atd.

Někteří Amwayáci jsou zaslepeni bohatsvím, které na ně přes business údajně čeká, a to je špatně. Amwayáctví rozhodně není standartní a seriózní způsob vydělávání peněz, to je můj názor. Pokud se hodláte zabývat tímto byznysem, hodláte přesvědčovat své okolí, jak je to nejlepší business na světě, jak se na tom neskutečně vydělá hodně peněz, tak počítejte s tím, že můžete přijít o přátele, kamarády, příbuzné a okolí si o vás bude myslet něco o bláznech.

Obdoba tohoto byznysu (MLM) je např. Herbalife, Lyoness… .

Nikdy nevěřte obrovkým ziskům a nereálným slibům. Pozor také na vymývače mozků!

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Anketa:

 

BlueBoard.cz

Nějaká ta videa:

Budete mít lepší manželství, lepší rodinu, váš celý život se zlepší! Protože jste v tomto byznysu…

1 284 komentářů u “Co je amway? Podvodníci, sekta?

  1. miron:
    Tak to ti přednášející nemysleli. I když taky by to šlo.. Oni to myslí jako že:
    3% správně smýšlejících jsou pouze lidé, co vstoupili do amway, kteří dostali tu ohromnou příležitos a stali se součástí něčeho ohromného.
    A zbytek, to je těch 97% našich rodičů, 97% našich učitelů, 97% našich sousedů, kamarádů, známých, kolegů z práce, zkrátka ti ostatní lidé, kteří amway nerozumí a kteří zůstanou stále stejní..
    Takhle oni to hlavně přednášejí. My(Amway) a ten ubohý zbytek světa který neví..
    Proto tohle:
    Vyznání a hodnoty jsou v protikladu k vyznání a hodnotám převládající kultury..

  2. Setkal jsem se s produkty fitrmy Amway a jsem s nimi max spokojený i co se týče jejich ceny. Každý totiž vidí jen to že jsou drahé, ale že to jsou velice kvalitní koncentráty které po naředění vyjdou na dlouho a po přepočtu vyjdou mnohel levněji. Přeberte si to jak chcete.

  3. BAF!!! 👿
    To se tu leklo asi asi hodně negáčů jednoho Amwayáka co? 😆 😆 😆

  4. Amway Lubo Pářa:

    Jiste ze ne! Ja moc dobre vim, ze v nekterych amwayacich je velka arogance, mstvist, vyhruzky… FUJ! Vim, ze se povazujete za nadlidi 😯

  5. To je přesný, ten by se jim velice hodil..
    Mě to hodně připomíná mítinky Amway.. Je to podobný.. Akorát že tady o ježíši a v amway o bohatství.. Obojí o schopnostech, úspěchu, snech a víře v něco.. Většina kultů takhle vystupuje a amway není vyjímkou..
    A přesně, napadnutelný ze strany policie to bohužel neni, protože tam nikdo nedrží nikoho násilim.. Každá sekta si totiž svý ovečky z nějakého důvodu přitahne sama.. Včetně amway..

  6. Pavel: No v takových USA berou Amboti v některých systémech křesťanství zatraceně vážně. Na jejich openech se modlí a vzývají boha poctivě všichni. Diamanti tam řvou o Amway jako o cestě, kterou seslal lidem právě bůh. Taková dealerská ikona jako Dexter Yager má ve svých řečech boha vždycky na prvním místě (a sám je jako bůh uctíván).

  7. mauron:

    Fanatikovi a lháři z amway, který si říká ME jsem nedávno napsal krásný citát od Voltaira:

    „Církev je podvodná instituce vydělávající na lidksé hlouposti a pověrčivosti“

    Dnes stačí jen církev nahradit amway a pověrčivost chtivostí…

    :mrgreen:

  8. Mauron:
    Ono to křesťanství do toho hodně prosakuje už i tady..

    http://www.cestazapravdou.cz/mcewen

    Je tam i pan Hassman 😆

    Já bych ale řekl, že v Amway je opět tento fanatizovaný způsob šíření křesťanství pouze zneužíván jako jeden z prostředků manipulace..

  9. Pavel:
    Jo to moc nepřekvapí, když je někdo jak amwayáckým, tak i křestanským fanatikem… :mrgreen: :mrgreen:

  10. V Amwayi jsem a všichni lidi, které znám z tohoto businessu si slušně přivydělávají, jak jsem četl někde nahoře, je to o dobré skupině a tomu, kdo psal tento článek bych doporučoval trochu se obeznámit s celým systémem, jelikož letadla fungují trošku jinak a v nich se k penězům dostanou pouze ti nahoře, tady si může i pěšák přivydělat slušné peníze a jezdec, nebo věž se nemusí mít špatně.

    Jo a že cena je vysoká? To Vám k těm výrobkům nikdo nic neřekl? JSOU TO KONCENTRÁTY!!!! Jak podotkl jeden „kolega“ v Americe zjistili, že i tady v Čechách máme vodu, nařeďte si to tak, jak se doporučuje a uvidíme, co je podle Vás drahý…

  11. Mike:

    Ale já přeci netvrdím, že „amway“ je letadlo, pyramidová hra, atp. Ne, „amway“ skutečně není pyramida, ani letadlo. To pouze někteří amwayáci se chovají min. neeticky. Amwayáci jsou ale samostatní podnikatelé…

    VŠECHNY lidi, které znáte si v „amway“ slušně přivydělávají? Skutečně? To zní ale velice podezřele… To je jako kdyby někdo tvrdil, že VŠICHNI podnikatelé vydělávají moc peněz.

    Skutečně neznáte jediného amwayáka, kterému tento byznys nevydělává?

    K těm výrobkům… Jak asi naředím kuchyňský nůž za 1.500 Kč? 😀

  12. admin a hraesvelgr:

    To že Roman Hassmann je věřící mi vůbec nevadí. Nevím, jaký s tím máte problém vy.
    A s Amway spolupracují křesťané, židé, možná někteří jehovisti, zkrátka mnoho lidí, kteří v něco věří. A samozřejmě mnoho věřících se snaží víru šířit dále a mně je jedno, kdo kdy šíří nějakou víru, ale nemusíte to vy paka zase spojovat s tim, že to je v souvislosti s Amway.
    Píšete tu zas jen domněnky.
    Stejně jako v celé ČR je i v organizacích spolupracujících s Amway na území ČR převažující počet nevěřících a se semináři jakékoli kázání nemá nic společného. V jiných zemích tomu může být naopak.
    Je dosti známé to, že ČR má v porovnání se všemi sousedními státy nejnižší počet věřících – zhruba asi jen 16%.

  13. Dneska sem náhodou viděl v televizi seriál Beze stopy..
    Zmizel tam guru z nějakýho spolku Svépomocní 🙄
    Nevím samozřejmě, zdali nějaký tento spolek existuje. Asi ne. Nicméně úryvky z materiálů jejich psychické manipulace(CD,DVD,semináře) a zejména princip byly téměř naprosto totožné s motivačními CD společnosti Amway.. V každém kultu či sektě je to zkrátka podobný :mrgreen:

  14. Pavel:

    Víš prd o vzdělávacím systému Amway a tak to nemůžeš srovnávat jenom na základě toho, že nějaký spolek měl taky CD, DVD a semináře.

    Vlastně si ani nejsem jist, zda něco víš, protože zatím jen bleptáš.

  15. Lubo Pářa:
    Psal sem o úryvkách z těch cd, dvd.. Bylo tam to samý.. Ten princip..

    A jestli něco vim. Stačí nahlédnout do pár knih a kazet či CD.. Např..

    Barefoot, C.: Quixtar, Internetová revoluce
    Conn, Charles P.: Sliby, které se plní
    Conn, Charles P.: Nesmrtelný sen
    Cross, W.: Volby se zásahem
    Dewandre, P., Mahieu, C.: Budoucnost network marketingu v Evropě
    Ludbrook, E.: Nová příležitost
    Ludbrook, E.: Základy network marketingu
    Rich De Vos: Soucitný kapitalismus
    Robinson, J.: Impérium svobody
    Stone, Conway D.: Jak změnit sny ve skutečnost
    Szanja, J.: Network marketing
    Kyne, Peter B.: Jdi za svým cílem
    Newman, B.: Vzneste se s orly
    Peale, Norman V.: Síla pozitivního myšlení
    Shwartz David J.: Myslete velkoryse

    Dále:
    Tvůj první krok.
    Rychlý start.
    Roman Hassman.
    Recept na úspěch.
    Atd. atd..

    Máte toho opravdu hodně na čtení.. Pro nestraného jistě neni sranda to přečíst a vyvodit z toho závěr :mrgreen:
    Ale NVP jako skalní příznivci už z toho musejí být pěkně zmanipulovaní, když vezmu v potaz, že to je jenom zlomek knih, pravda, některé už staršího data 🙄

  16. Hmm, sorry, ale pro nestranného, který většinu z tebou jmenovaných knih sežene volně na trhu je to celkem srozumitelné. Zas hledáš mouchy a žvatláš.

    Když to bereš takhle, tak ti dám za pravdu. Jsem z toho pozitivně zmanipulovanej, zatímco ty tomu nikdy neporozumíš.

    Hoď mi sem odkaz na tu reportáž. Taky jí chci vidět. Nebo spíše – také ji chceme vidět.

  17. Recept na úspěch
    Roman Hassman
    Tvůj první krok
    Rychlý start
    Jak začít

    To taky seženeš v obchodě?

  18. přesně tak. Jak říká Lubo Pářa: POZITIVNĚ ZMANIPULOVANEJ. To je rozdíl.Nikdo ti nechce uškodit,ale pomoct, co.Kdo ti u jiného podnikání z konkurence dá to své know-how? nikdo,nechce dávat know-how. V Amway ti pomůžou vydělat peníze ti kteří jsou zkušení a mají z tebe peníze až PO TOBĚ. To je to kouzlo. 😐

  19. Každá zhoubný kult chce člověku pomoct a nabízí řešení složitých životních situací.. Únik od reality ap.. A hlásání pozitivního myšlení je jeden z největších manipulativních prostředků.
    Amway není jen o penězích. Ale i o obrovské závislosti..
    Psal sem tu několikrát, že kdyby se touto manipulací nevyznačovala tak se o tom nikde nepíše a nebrojí..
    Prodám dobré zboží, ziskuju a pohoda.. Tak proč ty semináře a šaškárny okolo..
    Že by vedlejší zdroj příjmu?

  20. POZOR, TEĎ PAVEL NAPSAL OPĚT NĚCO DŮLEŽITÉHO, TAK SI TO PŘEČTĚTE!!! 😯

    Ne, nemyslím to vážně, pořád mele to samé, takže nemá cenu jeho příspěvky číst a ani na ně reagovat. 😛

  21. Lubo Pářa: dej mu otázku,jestli pochopil plán, uvidíš, že najednou neví kudy kam 😆

    Pavlíku tak pochopils už ten plán nebo ne?
    jestli ne,zase „bohužel“ nemůžeme brát tvoji kritiku vážně.

  22. to admin a dále:

    ano, vydělávají, tedy kromě těch, kteří jsou v businessu úplně noví a ještě se sotva rozkoukávají, náhodou jsem totiž ve větvi, která se opravdu stará a pomáhá, na vlastní náklady testuje ty výrobky a dokonce i Mladá fronta dnes dělala nějaké srovnávací testy, pravda, že nůž asi nenaředíme, ale shcválně si třeba nalep izolepou na ten nůž datum, kdy si ho koupil a uvidíme jak dlouho zůstane plně funkční, kamarád nože sbírá (i když teda „bojové, ne kuchyňské), ale tvrdil, že většinou je to čim dražší nůž, tim kvalitnější, ale upozorňoval mě, že se o ty kvalitní člověk musí trošku starat, protože rádi reznou.
    I když je pravda, že jsou Amwayáci, kterým to nevydělává, znám tři lidi, kteří s tím skončili, dva z nich přestali, protože patřili pod jednu z těhle extrémistyckých větví a jedna paní protože zavřeli „sklady“ (místa, kde byl možný i osobní odběr), pokud znáte trochu historii této značky, tak sklady se zavírali, to ano, ale jen kvůli nové smlouvě, od té doby pro nás dodává pouze jedna dodavatelská firma a osobní odběry a objednávky jsou od té doby možné výhradně přes internet a myslím, že i přes telefon, ale nejsem si zcela jist.

    Nicméně kdybyste měl zájem, můžu Vám ukázat jak to funguje ve větvi, ve které jsem 🙂

  23. Mike:

    Děkuji za hodnotný komentář, který zní dobře a realisticky…

    Jaké jsou ty extremistické větvě? RCE?

    Fungování tvojí větve by mě docela zajímalo 🙂

  24. Amway je lež! Několik hodin mi amwayák vykládal neskutečný kecy, nakonec mi řekl, že když do toho půjdu, tak si koupim ten panelák, ve kterým bydlim. LEŽ, LEŽ, LEŽ to je Amway!!!

  25. M. Herink: pochopils plán? že ne? tak zase nemůžeme brát tvoje řeči vážně. Rozepiš plán od 1. možnosti výdělku až po 21% úrovně, jak se počítají odměny,kde se berou peníze,kdo kolik z toho má atd…udělejte už konečně ten čin a dejte si námahu a úsilí pochopit plán a pak můžete řečnit. Padají tady od vás jedny a ty samé slova dokola-lež,manipulace,sekta,jehovisti,naháněči…..ale kde je sakra od vás vysvětlený plán? to tady furt jaksi není. Není to trošku divné?

  26. budu se tady vás kritiků neustále ptát jestli jste pochopili plán,dokud mi někdo neodpoví,nebo dokud ho tady někdo nevysvětlí od přivýdělku až po 21% úroveň…..tohle je prostě klíč k udělání si jakéhokoliv názoru na Amway. Jinak děláte ze sebe pitomce akorát vy,protože se vám NECHCE pochopit plán. Jednoduché jak facka nemyslíte?

  27. to admin:

    RCE server používáme též, ale já osobně jsem na něm byl jen jednou za hledáním jedné informace, ale jak už tu bylo mnohokrát řečeno, celé je to o lidech, když narazíte na špatné lidi, i ta sebelepší věc ztratí význam.
    Byla tu jedna větev, působící především v oblasti mého bydliště, ale i velmi daleko za zdejší kraj a z této větve neznám nikoho, kdo by u Amway zůstal, byla to s jedním prostředníkem větev přímo z Německa a ti byli vážně extrémisti. Lidem nenabízeli naše produkty, ale nutili je kupovat, pokud jste neměl zrovna o nic zájem, nebo všeho dost, stejně Vás bombardovali telefonáty… a už si něco koupíš? kup si něco…
    Osobně bych se k něčemu takovému nesnížil a v tom se mi líbí naše větev, nikdo nikoho do ničeho nenutí, když lidem nabízíme, že se můžou přidat k nám, nechtějí? dobře, příště se budeme bavit třeba o fotbalu u piva, potřebujete nějakou radu? tak zavolejte up linerovi, jeden člověk, který se k Amway dostal daleko, daleko předemnou na jednom semináři dokonce řikal… máte otázky? máte mobil? volejte up linerovi, většina up linerů mě teď za tuhle větu asi zabije, ale nebojte se jim volat ve dne v noci, chtěli Vás ve skupině? tak ať se snaží 🙂 Pokud byste měl zájem, můžeme se dohodnout a třeba se sejít i na nějakém meetingu, myslím, že máte přístup k mému e-mailu, tak kdyžtak se můžeme domluvit přes mail.

  28. A teď mě zajímá názor těch kritiků. To jsem zvědav, jakpak to ti kritici zase zkritizují.? Co najdou, co si zas vymyslí, aby Amwayáka zdiskreditovali?

  29. Mike:

    Supr, vypadáš jako normální amwayák. Velice si cením tvého vyjádření zde (souhlasím s ním). Je mi jasné, že vše je o lidech 😉

    Zasílám ti zprávu na e-mail.

    dave:

    O marketingový plán „amway“ tady ale vůbec neběží. Na tomto plánu není nic lživého, to je pravda, ale je to něco nereálného…

    Oč nám (kritikům) tedy jde. Jde nám o tu vaši negativní manipulaci s lidma, vymývání mozku, ničení vztahů, atp. Jde o chování a přístup některých amwayáků. To je HNUS!

    Někteří amwayáci hnusný naháněči lidí, manipulátoři…!

    Tato amwayácká slova jsou strašná:

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/amwayaci-jsou-nahaneci-lidi/

  30. bestmen: dobře zase meleš dokola,už jsem ti říkal,že mě ty fráze nezajímají. Taky tohle nemusís, stejně jako ty. Prostě pochop ,že je to o lidech, už jsem ti to říkal stokrát, říká ti to i ten Mike, že když se dostaneš mezi špatné lidi, tak nemáš moc dobré vyhlídky v Am. byznysu. Protože to co oni tě naučí,budeš dělat stále a špatně. Také naprosto souhlasím s Mikem, s tím co píše. Nemůžeš říkat, že plán je nereálnej, když si to nikdy nedělal a nevysvětloval. Mluv z praxe,ne z teorie.

  31. není pro tebe lepší se smířit, že jsou v Amway špatní a dobří Amwayáci? řekni,není to jednodušší? Nevím jak fungujou blogy- NIC O TOM NEVÍM, TAK NEBUDU KRITIZOVAT, ale musíš na tom nak vydělávat, jinak bys furt neřešil dokola ty jedny a ty samé věci.Prostě to děláš,abys udržel konverzaci a aby byla sledovanost nebo co, jinak nevím jaký tohle všechno má potom podle tebe smysl. Protože mi není jasné,že člověk nepochopí,tak základní věci a principy,které stačí k pochopení Amway systému.

  32. dave:

    Jo tak tebe ty fráze nezajímají? Jak to? Tebe nazajímají úryvky ze seminářů??? Tebe nezajímá to, co tvrdí (radí) významní amwayáci???

    Myslím, že nechápu, že vše je o lidech, i „amway“? pročti si pořádně tento můj komentář – https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-9/#comment-8137 tam jasně píšu „Je mi jasné, že vše je o lidech“

    Chceš praxi? Dobře podívejme se tedy na „amway“ praxi:

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Umění jednat s lidma není exaktní věda, která by se dala spočítat, ale je to umění. To se musí natrénovat! Já jsem přesvědčenej právě o tom, že když clověk tohle umí, tak ani ne tak v jeho osobních případech, ale v momentě kdy budete ty lidi sponzorovat, tak když oni uviději, že i člověk, kterej přišel s tím, že – víš co asi ne… já jsem o tom přemýšlel atd. Když ho ale přetočíte na ANO, nějakým promyšleným způsobem. Nebo když prostě přijde človek a vy ho rovnou vykolejíte z míry tím, že mu řeknete – hele, vždyť jsi říkal, že to vypadá zajímavě, tak se ti na tom asi libilo…? Co to bylo? A po půl hodině on odchazí s podepsanou soupravou a zaplacenejma penězma…“

  33. Citace:
    Oč nám (kritikům) tedy jde. Jde nám o tu vaši negativní manipulaci s lidma, vymývání mozku, ničení vztahů, atp. Jde o chování a přístup některých amwayáků. To je HNUS!

    Přesně kvůli tomu odešlajedna moje kamarádka, která byla právě v té větvi „extrémistů“ (vážně nevím, jak jinak je nazvat). Její švagr a švagrová to vzalistrašně vážně a za každou cenu z toho chtěli něco mít, byli prý na 9%, jenže pod sebou měli jen mojí kamarádku, která byla na 3%. Amwaye znalí tuší a ptají se, kde tedy vzali těch 12%? otevřeli si drogerii? Bohužel, měli to v dětském pokojíčku a teprve se to snažili prodat… a později se takto s mojí kamarádkou rozhádali, protože se vyjádřila k jejich strategii. Je pravda, že hodně lidí se na nás dívá jako na blázny a na pyramidisty, nebo hlupáky, kteří naletěli na letadlo, jestli je tohle letadlo, tak udělám cokoliv pro to, abych zjistil, jak to ty dvě zakladatelský rodiny vymyslely, protože roční obrat (celosvětoví) Amwaye je kolem 11 mld. $. a přímov Čechách začíná spolupracovat pomalu víc a víc firem.
    Odbočuji od tématu…
    Rozhodně se ani mě nelíbí přístup extrémistické větve a budu rád, když lidi, kterým se tento business líbil si nechají ukázat, že jsou i lepší větve, ať už se přidají pode mě, nebo někam jinam, budu rád, protože čim víc nás bude, tím více firem se bude chtít zůčastnit.

  34. Mike:

    Já jsem zde několikrát psal, že si skutečně nemyslím, že „amway“ je nelegální pramidová hra či letadlo. Přesto tam však nějakou tu pyramidární strukturu vidím. Znovu říkám – VŠE JE O LIDECH (i v „amway“). Někteří amwayáci jsou dobrý, jiní ne… A o tom vlastně na tomto blogu píšu…

    MLM utrpěl velké šrámy v 90. letech minulého století, kdy zde začalo „podnikat“ mnoho podvodníků pod záštitou MLM. Tak proto ta dnešní nedůvěra v „amway“…

  35. bestmen: tak k vůli tomu nemusíš zakládat blogy, odrazuješ tím lidi ,kteří to třeba chtějí vyzkoušet. Ty tvoje fráze mě fakt nezajímají. Co mám jako s tím dělat? Ty si asi myslíš,že to používají všichni Amwayáci nebo co. Už ti to říkám po miliontéstopadesáté,že to nemáš řešit,že to prostě tak je a budou takoví lidi. Ty to pořád chceš nak změnit asi. Nechápu tě. Ty chceš pořád změnit svět mi připadá,ale to se ti nikdy nepodaří.Nech to prostě plavat a už se tím nezabývej,protože to stejně nezměníš.

  36. dave:

    Na tomto blogu mj. upozorňuji na nešvary (mobilky.cz, topinternet…), to zase nezměníš ty. Jde mi o to, aby už konečně někdo z amwayáků řekl – to jsou teda nesmysly, kecy. Prozatím je to tak, že všichni s těma kecema souhlasíte, což považuji za velkou sebedestrukci. Např. tento amwayák (ACZ) souhlasí úplně se vším – https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/#comment-6420

    Pro „amway“ jsem tento blog nezaložil… První článek jsem napsal z mé zkušenosti, kdy jsem byl v 90 letech doslova naháněn amwayákem (několik let). Okamžitě nastalo, co jsem nečekal – hromada demagogických amwayáků si v komentářích ukájelo své chtíče, jejich fanatismus byl zřetelný.. Začalo vyhrožování (že dostanu přes hubu, policií…). Všechno tohle, mi dalo tak obrovskou energii, psát nové a nové články. V počátku za to mohl mistr demagogie a arogance Ivan Vávra (acz) – https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    Podívej se, kolik amwayáků tvrdí, že vydělává velký peníze (je to normální?):

    „Už první měsíc jsem vydělával 8.000 Kč. Za tři měsíce již 40.000 Kč, a dneska vydělávám 600.000-900.000 Kč měsíčně.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3837

    „to já vydělávám s amway 100 000 euro měsíčně“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2914

    „hele já vydělám s amway asi tisícovku měsíčně, tolik mi na cigára stačí. je fakt, že některý lidi prostě přemluvit nejdou, jinak by to hodilo víc“ – https://czblog.cz/amway-videa/#comment-2611

    „vydělávám minimálně 70 tisíc a výš. Jen díky Amway!“
    https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/#comment-6191

    „vydělávám statisíce měsíčně, ale desítky tisíc v pohodě.“
    https://czblog.cz/s-amway-k-obrovskemu-bohatstvi/#comment-4666

    „V současné době se to pohybuje okolo 45-51000.-/měsíc a to si myslím,že v normálním zaměstnání vydělává málo kdo…“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5808

    „Po roce a půl vydělávám 130 000 Kč.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3823

    „Amway Businessu šest roků a dnes vydělávám 250 000 až 350 000 korun měsíčně.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5919

    6 členů mojí rodiny viděláva 40-60 tisic mesicne
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-6154

    „Začínal jsem před 2 roky a nyní jsem si mohl z Amway koupit nové auto za bezmála 900 tis.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3771

    Podívej se na výhrůžky:

    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3765
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3777
    https://czblog.cz/kdyz-reknete-amway-byznysu-ne-neznamena-to-ne/#comment-4303
    https://czblog.cz/predrazene-amway-vyrobky/comment-page-1/#comment-7063
    http://amway-business.cz/drahe-amway-vyrobky/#comment-406
    http://amway-business.cz/drahe-amway-vyrobky/#comment-330

  37. Ty fráze jsou pravda, souhlasím s adminem..
    Už sem to tu taky psal..
    Admina sem nikdy neviděl a nevím odkud je ani v jaké době a kde se s amwayákama setkal..
    Ale všechno co sem píše je zcela shodné i s mými zkušenostmi.. Všechny články do detailu sedí.. Bohužel..
    Takže už jenom z tohodle základního srovnání vyplívá, že naprostá většina z vás se chová úplně stejně..
    Tak to tady nezachraňujte.. Organizace si Vás takto holt vychovávají..

  38. A někdo tady chtěl vidět jestli alespoň trochu rozumím plánu.. Zkusim to jen tak stručně..
    Většinou máte toto ohodnocení.. Dle (O.o) a (B.h)
    Celkovou peněžní odměnu vzniklou prodejem za maloobchodní cenu s cca.30% ziskem.
    Dále třeba:
    V případě, že upline dosáhne se svou skupinou určité bodové úrovně, která zase odpovídá procentuální úrovni v hierarchii, získává
    navíc finanční odměnu , která vznikne rozdílem procentuálních úrovní jeho přímé skupiny a skupiny vytvořené jedním z jeho downline.

    Např. já, distributor, jsem dosáhl se svou skupinou 21% úrovně a zároveň jeden z mých downline se svou skupinou vytvořil obrat odpovídající 12% v hierarchii. Z toho vyplývá,
    že já mám nárok na 9% odměnu.

    Když dosáhnete v jednom měsíci se svou skupinou 21% úroveň a udržíte si ji po dobu šesti měsíců v průběhu fiskálního
    roku společnosti Amway (tři měsíce musí být po sobě následující), stanete se Přímým distributorem. Na přímé distributorské linii přerušíte
    spolupráci s vaším sponzorem (i když mu stále zůstává zisk z vašeho prodeje vyplácený firmou Amway) a održíte přímo od Amway
    Výkonnostní bonus. Jakmile se jednou stanete Přímým distributorem, máte možnost získat celou řadu dalších stimulů, odměn, placených cest a uznání.
    Tzv. Diamant musí pomoci šesti různým skupinám k tomu, aby po dobu šesti měsíců
    v každém fiskálním roce dosáhly 21% úrovně..

    21% úroveň je následována odznaky, se kterými je spojena určitá
    forma prestiže spojená s nárokem na informace, které jsou pro distributory z nižších úrovní nedostupné.
    Nejdříve můžete obdržet odznak stříbrný pak postupně zlatý,
    platinový, zakladatelský platinový, rubínový, zakladatelský rubínový,
    perlový, safírový, zakladatelský safírový, smaragdový, zakladatelský
    smaragdový, diamantový, ředitelský diamantový, dvojitý diamantový,
    trojitý diamantový, korunní a nakonec korunní velvyslanecký.

    Atd atd atd atd atd atd atd…………

    Tak snad alespoň trochu.. Možná je to jinak, už si to moc nepamatuju..

  39. bestmen:zase a zase a zase pořád dokola to tady tapetuješ, nikoho už to nezajímá. Už si to tady napsal nejmín 50x a pořád. To je přesně ten případ (fráze-podle tebe) jak lidi neustále řeší minulost. „Proč mi 62hém řekl, že jsem kráva?“ -To je tvůj případ, někdo tě naháněl v 90 letech a ty se z toho nemůžeš vzpamatovat, ono už je to 20 let a ty to budeš řešit nejspíš do konce svého života, že tě nakej debil,který si z toho chtěl asi udělat letadlo otravoval. Kdo ví jak to bylo a ty tady z toho děláš vědu. K vůli tomuhle se Amway nezboří nemysli si a že ty budeš upozorňovat na nešvary, které ve skutečnosti vlastně nejsou,máš je jen v TVOJI hlavě. Omíláš tu jedno hovno kolem hovna už několik měsíců furt stejné články dokola, myslím,že tím vůbec ale vůbec nic nevyřešíš. Jenom máš jeden velký „mindrák“ který tě žere cca 20 let. Ty se jenom neumíš s něčím smířit a nechat to dál plavat,to je vše a zbytečně si zaneřáduješ hlavu blbostma. Ale já si myslím,že tvoje „poslání“ jak říkáš,je úplně v něčem jiném než v Amway.

  40. dave:

    z ničeho se nevzpamatovávám, pouze upozorňuji, na některé „nešvarácké“ amwayáky.

    Dobře, distancuješ se od „amway“ frází, které tady „tapetuju“? Nebo s nimi doslovně souhlasíš?

  41. Pavel:

    Tohle je taky marketingový plán 😀 :

    „Pokud ten první měsíc napojíte na systém dva lidi, tak můžete mít po půl roce 64 lidí. Co když každej měsíc přivede každej jednoho dalšího do systému? Tak to máme 128. Další měsíc jen jednoho, to je 256, další měsíc 1024, další 2048 lidí, a po 12 měsících máte 4000 lidí ve skupině napojených na systém. Myslíte, že sami zvládnete zasponzorovat za rok 4000 lidí? Myslíte, že sami zvládnete naučit 2048, ať zasponzorují každej jednoho? Ani náhodou! To za rok neni možný! Ale pokud na začátku roku napojíte 2 lidi na systém, dáte je do líhně, tak po roce jich máte 4000. Co když dáte první měsíc do líhně 3 lidi? Druhý měsíc, když každý přivede jednoho, tak máte 6. Další měsíc každý přivede zase jednoho – je to 12. Pak 24, 48 a po 6 měsících můžete mít 96 lidí ve skupině. Sedmej měsíc by to bylo 192, pak 384. A po 12 měsících, když začnete na 3 lidech, které napojíte na systému, a každý z nich se naučí přinést do systemu jenom jednoho. Tak máte po roce 6144 lidí ve skupině. Pokud by to bylo dobře rozdelený do šesti větví, tak je to diamant. Co když začnete na pěti lidech? Schvalně si to spočítejte. Ja to nebudu rozebírat, řeknu vám jenom tu radu…. Kdyby každej, každý měsíc přivedl jenom jednoho… Pět lidí dáte do líhně, pět lidí dáte do systému a každej by přivedl jenom jednoho. První měsíc 5, druhý měsíc 10, 20, 40, 80… a po 6 měsících 160 lidí. Další měsíc 320, 640, 1280, 2560… Jedenáctý měsíc máme 5120 lidí, a kdyby každý přivedl jenom jednoho, tak po 12 měsících máme 10240 lidí ve vaší skupině. To je ředitelký diamant a průměrnej příjem 400-600 tisíc měsíčně! Když první mesíc napojíte do systemu 10 lidí? 10, 20, 80, 160, 320 po půl roce. Sedmej měsíc 640, pak 1280, 2560, 5120, 10240. A po 12 měsících 20480 lidí ve vasí skupině! Dokážete si představit, co by to udělalo s vaším příjmem, kdyby to bylo spravně rozdělený třeba do 10 větví?! Nebo do 15?! To už mužete přemýšlet asi takovým způsobem jako Rick Setzer, Billy Florenz a další diamanti, který chapou náš systém. To potom by jste měly ty příhody jako vypravujou oni… Když vysvětlujou, co je to náš byznys, tak říkají… To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf! Tohle to se vám podaří! Pokud budete chápat, že systém tu není pro systém, systém je tu pro vás! Že je chytrý ten systém využívat, že to je klíč k našemu byznysu a pokud vy budete chtít v tomhle byznysu vydělávat velký peníze! Tak, já se na vás těším na systémovejch akcích a budu se těšit, že vy budete svoje lidi na systém napojovat.“

  42. Bestmen : ale vzpamatováváš se, jen to na sobě nevidíš a jiní to vidí. Ty chceš jenom vydělat na internetu a vybral sis k tomu Amway. Ty furt tady vykládáš, jaký jsi normální člověk,ale normální člověk by tohle co ty řešíš a píšeš 100 dokola neřešil, už by to dávno neměl v hlavě. Věřím,že i ty jsi snad normální,jenomže ty to tady omíláš k vůli něčeho jiného. Ty máš u prdele naký Amway, jenom sis tohle téma vybral jako prostředek na vydělávání na blogu. Nemůžu říct na 100% že to tak je,nevidím to do hloubky,ale vycházím z tvého jednání. S tebou je to jako hrát ping-pong,pořád dokola a nic vyřešeného, protže ty zmáčkeš ctrl c,zkopíruješ po 150 té měsíc,dva,tři,čtyři starý příspěvek a zase ho dáš sem,aby se zase zvedla diskuze. To je ty vole fakt ubohost, co děláš,ale možná se mýlím,možná to tak není.

  43. ukaž mi plán z brožury nebo představovacího prospektu Amway- né nakou doměnku, kterou sis jinde přečetl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *