Co je amway? Podvodníci, sekta?

Společnost Amway Corporation založili v roce 1959 pánové Jay Van Andel a Rich DeVos v USA. Amway vlastní svou holdingovou společnost s názvem Alticor Inc., dále také dceřiné společnosti Quixtar Inc., Access Business Group LLC. Amway má mnoho poboček po celém světě včetně států tzv. bývalého východního bloku, dokonce i v komunistické Číně, Asii atd. . Od roku 1994 působí Amway také v České republice. Amway se zabývá výrobou a distribucí svých vlastných výrobků, které jsou údajně šetrné pro životní prostředí – ekologické. Tyto výrobky Amway nabízí tzv. přímým prodejem (v domácnostech – donáškou do domu , distribucí do firem…) a přes internetový portál.

Výrobky Amvay

NUTRILITE (doplňky stravy přírodního a rostlinného původu – vitamíny, minerální látky atp.), ARTISTRY (kosmetika), E.FUNKHOUSER NEW YORK (dekorativní kosmetika, BODY SERIES (tělový šampon, tekuté mýdlo, antiperspirační sprej…), SATINIQUE (péče o vlasy), HYMM (kosmetika pro muže na holení – žiletky, krémy, pěny), GLISTER (péče o ústa – zubní pasty, vody, zubní kartáčky…), DISH DROPS (čistící prostředky na nádobí – tablety do myčky…), eSpring (úprava pitné vody), iCook (výrobky do kuchyně – hrnce…), SA8 (prací prostředky, odstraňovače skvrn…), L.O.C. (čistící prostředky).

Je nějaký vstupní poplatek?

Ano, vstupní poplatek – registace do Amway skutečně je (více vám řekne VPA). Tento poplatek je přes tisíc korun. Ale počítejte s tím, že vám mohou být vnucovány i výrobky za další tisíce…

Nějaký nešvar?

Z hlediska výroby produktů, je vše v pořádku. Nicméně z hlediska jejich prodeje a náboru nových členů, tam vidím velký problém. Ale za to nemůže žádná firma Amway (ani Amway Corporatin, s.r.o., kterou vlastněji rusáci), ale někteří její distributoři nebo motivační organizace (Amway motivational organisations – AMO). Zde je ještě nutno podotknout, že tito distributoři, jsou samostatně podnikající subjekty – podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského listu, nebo právnické osoby (s.r.o., a.s., …).

Amway Business

Hnacím motorem Amway Businessu je Multi-level marketing (MLM), na čemž není vůbec nic špatného.

Reklamou pro Amway Business je mj. přesvědčovací proces, jehož častou součástí je v některých případech manipulace s lidmi (to provádějí někteří distributoři amway, ne zaměstnanci firmy Amway). Což je rozhodně špatně! Celý systém Amway funguje tak, že Amwayáci prodávají zmíněné výrobky mj. přímým prodejem, webovou prezentací, atd. Z tohoto prodeje mají určité procento zisku. Amwayáci přesvědčují nové „ovečky“, ať jdou do Amway Businessu. Nábory nových Amwayáků, v některých případech, obsahují manipulaci s lidmi. Amwayáci organizují veřejné mítinky a semináře, které jsou opravdu barvité 🙂 Některé tyto mítinky považuji za trapné, až nechutné. Tyto semináře a mítinky nepořádná žádná firma Amway! Jsou snad Amwayáci někdy označovány za vymývače mozků, oblbovače lidí, či dokonce sektu?

Závěrem

Některé tyto výrobky jsou drahé (alespoň z mého pohledu). V Česku na to lidi nemají peníze. Tyto výrobky kupují především sami Amwayáci. Jen těžko dneska někoho zapojíte do Amway Businessu, protože drtivá většina lidí má k Amway Businessu negativní postoj… Veřejnost si myslí, že se jedná o pyramidovou hru, letadlo. Já vím, že to tak ale není! Kde tedy seženete lidi pod sebe? Nikde! A proto tedy nic nevyděláte… Drtivá většina Amwayáků nevydělává prakticky nic. Jen investuje / prodělává – vstupenky na semináře, telefonické hovory, pohonné hmoty při nahánění lidí, atd.

Někteří Amwayáci jsou zaslepeni bohatsvím, které na ně přes business údajně čeká, a to je špatně. Amwayáctví rozhodně není standartní a seriózní způsob vydělávání peněz, to je můj názor. Pokud se hodláte zabývat tímto byznysem, hodláte přesvědčovat své okolí, jak je to nejlepší business na světě, jak se na tom neskutečně vydělá hodně peněz, tak počítejte s tím, že můžete přijít o přátele, kamarády, příbuzné a okolí si o vás bude myslet něco o bláznech.

Obdoba tohoto byznysu (MLM) je např. Herbalife, Lyoness… .

Nikdy nevěřte obrovkým ziskům a nereálným slibům. Pozor také na vymývače mozků!

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Anketa:

 

BlueBoard.cz

Nějaká ta videa:

Budete mít lepší manželství, lepší rodinu, váš celý život se zlepší! Protože jste v tomto byznysu…

1 284 komentářů u “Co je amway? Podvodníci, sekta?

  1. dave:

    Pěkně sis odpověděl na své otázky :mrgreen:

    Chápu, že se ti nelíbí, co zde píšu.

    Takže to neokecávej a napiš, zda souhlasíš s tim vaši diamantem???

  2. bestmen: já znám diamanty dva, nakého tvojeho Čížka neznám, jeho názory neupřednostňuju, něco možná jo. To je člověk ,který má zase jiné cíle,chce vybudovat velký byznys a má určitě naké zkušenosti. Konec tečka. Nevím proč bych to tady měl měsíce (jako ty )řešit. Jedno,ale vím, že ty to budeš řešit do konce svého života a budeš se tím trápit, jak jsou Amwayáčci manipulátoři,naháněčí atd…už mě přestává bavit,živit tady ten pošahanej blog něčím co ty nedokážeš zkousnout, buď si totálně blbej, nebo to děláš schválně abys udržel protitlak,podle mě spíš druhá možnost. Takže papa nejlepší,nejnormálnější člověče.

  3. dave:

    Ty víš moc dobře o čem a kom tady mluvím! Seš jako někteří další amwayáci, souhlasíš s negativní manipulací?

    Souhlasíš teda s těma frázema, který tady furt dokola opakuju? A doufám, že se k ni vy amwayáci vyjádříte. Zatím se vyjádřil ACZ (což cením), který se vším naprosto souhlasí:

    Slova, věty a myšlenky, které Čížek vyslovil, natočil, nahrál, mě osobně připadají naprosto v pořádku, jsou logické, mají hlavu i patu a pro přemýšlivého, nikoliv domýšlivého člověka mají také významnou hodnotu. Ještě něco?
    https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/#comment-6420

  4. Komentuje admin, 30.1.2011 @ 12.55
    Zatím se vyjádřil ACZ (což cením), který se vším naprosto souhlasí:

    Slova, věty a myšlenky, které Čížek vyslovil, natočil, nahrál, mě osobně připadají naprosto v pořádku, jsou logické, mají hlavu i patu a pro přemýšlivého, nikoliv domýšlivého člověka mají také významnou hodnotu. Ještě něco?
    https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/#comment-6420

    ——

    Opět zdatná MANIPULACE, Bestmene. Proč sem nevložíš můj jiný příspěvek, kde jsem psal, že NEMŮŽU SOUHLASIT SE VŠÍM, CO KDY ČÍŽEK NAPSAL, ŘEKL, VYSLOVIL Z TAKOVÝCH A TAKOVÝCH DŮVODŮ …. a td? 🙂

    Není potřeba komentovat. Opět lžeš, manipuluješ, překrucuješ, VYTRHÁVÁŠ VĚTY Z KONTEXTŮ, ale především vykládáš si všechny vyslovené myšlenky ZÁSADNĚ PO SVÉM 🙂 Bez ohledu na to, jaký to má dopad 🙂

    Jaký to má ještě asi po půlroce křížových výprav několika pošetilců zde smysl? Kdo si myslíš, že tě kromě těch několika sklaních, ještě BERE V NĚČEM VÁŽNĚ? 🙂

    P.S:

    Kolik sis napsal vlastních NEGATIVNÍCH příspěvků tento týden co? 🙂

  5. Mimochodem by sem chtěl ještě podotknout, že existujou ještě také jiné knihy, které by stálo za to si přečíst zejména než vstoupíte do Amway a nebo i pokud už v tom jedete. De to stáhnout v PDF takže doporučuji a přeji hezké čtení..

    Autor: Eric Scheibeler
    a jmenuje se to
    Merchants Of Deception (Obchodníci podvodu).

  6. Komentuje Pavel, 1.2.2011 @ 13.58
    Autor: Eric Scheibeler
    a jmenuje se to
    Merchants Of Deception (Obchodníci podvodu).

    +++++++++

    A pročpak? On je Scheibeler nějaký uznávaný odborník na obchod? nebo na síťový marketing? Přímý prodej? Není. Je to samozvaný autor, kterého nikdo nikdy neuznnal jako autoritu v tom, o čem kdy psal.

    Na českých internetových stránkách Google najde na žádost „Eric Scheibeler“ JEDINÝ ODKAZ !!! 🙂 na celém českém internetu 🙂 To už i na dotaz „Bestmen“ toho Google vyhledá 100x víc 🙂

  7. PAVLE:

    Můžeš nám prozradit který člen Tvé rodiny spolupracuje s Amway? Manželka? Matka? Dcera?

  8. Napsal to člověk který v Amway hodně dosáhl, hlavně toho, čeho vy zřejmě nikdy nedosáhnete a o čem sníte..
    Jenže hnulo se v něm svědomí i přesto, že byl amwayem totálně zaslepen.. Věděl a ví o tom naprosto vše protože byl o všem dopodrobna školen.. Ví vše o podvodech, korupci ale hlavně o manipulaci, na to poukazuje nejvíc.. Znal se se zakladateli.. Zkrátka věděl o všech svinstvech co Amway dělá.. Zná to od základu protože sám byl v organizaci uznáván.. Jezdil i po evropě rozvíjet větve organizace, ve které působil..
    Takže nemůžete hlavně říct, že to napsal zkrachovalej amwayák.. Hlavně zde popisuje to, jak těžké je dostat se z této závislosti.. Popisuje nekalé praktiky a techniky manipulace atd.. Výhružky ze strany Amway a soudní spory po té, co se rozhodl jít s tím na veřejnost.. To chtělo velkou odvahu.. A nevím, jestli se mu to zrovna vyplatilo..

  9. Komentuje Pavel, 1.2.2011 @ 20.41
    Napsal to člověk který v Amway hodně dosáhl, hlavně toho, čeho vy zřejmě nikdy nedosáhnete a o čem sníte..
    Jenže hnulo se v něm svědomí i přesto, že byl amwayem totálně zaslepen.. Věděl a ví o tom naprosto vše protože byl o všem dopodrobna školen..

    +++++++++

    My tuhle „pohádku“ známe trochu jinak. jeho příběh není v Amway ojedinělý. Amwy v minulosti rozvázala obchodní vztah s několika i výše postavenými vlastníky podnikání z důvodu neakceptovatelného porušování etického kodexu, obchodních praktik daných smlouvou a nepřípustného jednání směrem ke klientům i spolupracovníkům. A také víme, že několik takto „vyobcovaných“ diamantů se následně pokusilo mediálně Amway poškodit formou osobní pomsty.

    Ty to však vidíš jinak, přestože neznáš ani Amway, ani fakta, ani toho člověka, ani pravdu, ani důvody jeho odchodu, ani systémy organizace, ve které působil, dokonce ani její název, abych to shrnul, neznáš nic. 🙂

    Vytváříš si vlastní představy jak to bylo a jak to je a tyto představy přetavuješ ve vlastní pravdu, kterou následně předkládáš veřejnosti jako fakta.

    Zlatej Geobles 🙂 Na tebe neměl 🙂 Ten si tolik nevymýšlel.

    Víš, mě víc, než kniha neznámého autora, kterého nikdo nebere vážně, zajímají knihy těch, které uznává celý svět, minimálně pak alespoň komunita podnikatelů, byznysmenů, ekonomů a dalších profesně příbuzných expertů a znalců v tomto oboru.

    A to je ten základní a podstatný rozdíl v myšlení NÁS DVOU 🙂

    Ty sázíš na trouby jako je Bestmen a jeho myšlenky. Tak co by ne, je to tvoje volba, nicméně je velmi předpověditelné, kam to vy dva spolu, s Vaším zde předváděným myšlením, dotáhnete 🙂

  10. No jo, zas ten negramotný acz.
    google.cz:
    Eric Scheibeler : PŘIBLIŽNÝ POČET VÝSLEDKŮ : 11 000. Jedenáct tisíc je docela dost.
    Jestli on ten acz už nemá ve svém prohlížeči nainstalovaný ten Amway očistný filtr, který likviduje odkazy na nevhodné stránky? 🙂

  11. ADD SEKTY:

    Základním argumentem proč Amway NENÍ A NEMŮŽE BÝT SEKTOU, je naprostá neslučitelnost principu systému Amway a jakékoliv skutečné sekty.

    V Amway uzavírá vlastník podnikání smlouvu o podnikání s produkty, které vyrábí firma Amway. Stejné smlouvy uzavírá jakýkoliv podnikatel, který podniká v oblasti obchodu s čímkoliv. Žádnou jinou smlouvu VPA s Amway NEMÁ.

    Ještě jednou: N E M Á !!!!

    Tuto smlouvu může kdykoliv ukončit.

    Ještě jednou: K D Y K O L I V !!!!

    NA ROZDÍL OD NAPROSTÉ VĚTŠINY SKUTEČNÝCH SEKT. 🙂 Kde odejít se rovná téměř osobní sebevražda.

    Podpisem smlouvy se VPA NEZAVAZUJE, že bude propagovat myšlenky tohoto způsobu podnikání, stejně jako se nezavazuje být součástí vzdělávacích systémů, nebo organizací, napojených k Amway.

    Ještě jednou: N E Z A V A Z U J E !!!!

    Podpisem smlouvy se VPA nezavazuje plnit obchodní obraty, nákupy, prodeje. Čili se nezavazuje k žádné povinnosti vůči Amway. ŽÁDNÉ !!!

    Ještě jednou: N E Z A V A Z U J E !!!!

    Smlouvu s Amway musí každoročně znovu potvrdit písemně, žádostí o obnovení. Jinak s Amway končí. To znamená, že musíte Amway písemně požádat, že s ní chcete podnikat i nadále. Jinak prostě v té „sektě“ definitivně končíte 🙂

    Zkuste odejít ze sekty 🙂 Budete rádi, když nepřijdete o svůj majetek, peníze a rodinu.

    Jako VPA nemáte žádné povinnosti, kromě těch, které vyplývají z obchodního zákona. To jest platit daně a vézt účetnictví. A to je vše. Žádné jiné povinnosti ani závazky v Amway NEJSOU.

    Ještě jednou: N E J S O U 🙂

    Kdokoliv tvrdí, že je Amway sekta, tak především:

    NEVÍ, CO JE SEKTA
    NEVÍ, CO JE AMWAY
    NEVÍ, ŽE KDYŽ SE NĚCO NEVÍ, TAK SE O TOM NEŽVANÍ.

    Už tomu rozumíte, nebo potřebujete nakreslit schéma? 🙂

  12. Komentuje Pavel, 4.2.2011 @ 8.21
    Tady to máte amwayové pěkně na videu.. Co se s váma děje. Od věrohodné osoby ze které má amway strach..

    ++++++++++

    🙂 🙂 Kdo ti nakukal tu pitomost, že Amway má z tohoto člověka strach?

    Zase PUDLICE? 🙂

    TO, CO TVRDÍ TEN PÁN V TOM VIDEU, TVRDÍ DESÍTKY JINÝCH LIDÍ PO CELÉ MSVĚTĚ UŽ BRATRU 50 LET. NĚKOLIK JEDINCŮ SE PKUSILO SVÁ TVRZENÍ OBHÁJIT PŘED SOUDEM. A VÝSLEDEK?

    AMWAY ZŮSTALA ČISTÁ JAKO SLOVO BOŽÍ. A TI PÁNOVÉ JSOU DNES ZA ŠAŠKY 🙂 Stejně, jako ty, Pavle

  13. Komentuje mauron, 2.2.2011 @ 9.31
    No jo, zas ten negramotný acz.
    google.cz:
    Eric Scheibeler : PŘIBLIŽNÝ POČET VÝSLEDKŮ : 11 000.

    ++++++++++++++

    Naštěstí existují důkazy, věc pro tebe neznámá, nikdy jsi nepředložil nic k tomu, co vždy expresivně vykřikuješ do světa 🙂

    http://www.home.karneval.cz/01070036/eric.jpg

    13 odkazů na českém internetu (o jiném jsem nehovořil) z toho 12 víceméně duplicitních 🙂

    To je dost velký rozdíl od 11-ti tisíc 🙂

    takže zase ze sebe děláš akorát troubu 🙂 Čili tvé chování prozatím BEZEZMĚNY 🙂

  14. Troubu tu děláš ze sebe neustále. Jenomže vyťukat do adresy http://www.google.cz a do vyhledávacího pole dvě slova: Eric Scheibeler
    dokáže každý pikolík. A už se může kochat… To že ty si myslíš že dokazů je 11 je irelevantní. Ten google jich má tisíckrát víc.

  15. mauron:

    Nediv se, ACZ přišel asi rovnou ze semináře 😀

    ACZ:

    ADD SEKTY:

    Sektářské sklony mohou mít některé „amway organizace/komuny“:

    TAJNUSKARENI
    -VUDCE
    -MODLA
    -IZOLACE
    -DODRZOVANI PRAVIDEL
    -DEFORMACE OSOBNOSTI
    -ATD.

  16. Komentuje mauron, 7.2.2011 @ 14.41
    Troubu tu děláš ze sebe neustále. Jenomže vyťukat do adresy http://www.google.cz a do vyhledávacího pole dvě slova: Eric Scheibeler
    dokáže každý pikolík. A už se může kochat… To že ty si myslíš že dokazů je 11 je irelevantní. Ten google jich má tisíckrát víc.

    +++++++++

    Doporučuji si vždy přečíst pořádně co píšu.

    Já napsal, že odkazů na českém internetu je JEDEN, dalších 12 jsou duplicitní a bez informací.

    VÍŠ CO JE TO ČESKÝ INTERNET? 🙂 To je internet s českými stránkami. Já NIKDY netvrdil, že ve světě není odkazů víc.

    To je jako s těmi tvými výpočty. Já něco napíšu, ty si k tomu vytvoříš 2x tolik nesmyslných proměnných a už letíš vypočítávát výsledky. Že ti vyjdou blbosti je pochopitelné, ty z toho ale viníš své okolí 🙂

  17. Komentuje admin, 7.2.2011 @ 15.19
    Sektářské sklony mohou mít některé „amway organizace/komuny“:
    TAJNUSKARENI
    -VUDCE
    -MODLA
    -IZOLACE
    -DODRZOVANI PRAVIDEL
    -DEFORMACE OSOBNOSTI
    -ATD.

    +++++++++

    NEMOHOU, platí viz:

    Kdokoliv tvrdí, že je Amway sekta, tak především:

    NEVÍ, CO JE SEKTA
    NEVÍ, CO JE AMWAY
    NEVÍ, ŽE KDYŽ SE NĚCO NEVÍ, TAK SE O TOM NEŽVANÍ.

  18. kamarade toto co si tu napisal je vymivanie mozgou ..apsolutne nevichadzas s faktou..vstupny poplatok cez 1000korun ???je ti horsie ..je to 9€ ..a ohladom vzrobou neviem skade kupujes veci ale ked yverejnujes veci o amwaz tak yverejni aj cenove porovnanie a nie len veci ktore ti vihovuju .vzrobkz apsolutne niesu predrazene …su to koncentraty je len tvoja smola ked nechapes co to znamena …verim tomu ze si nebol sucastou amway a vychazas len s toho co si pocul .usudok o celom tomto sa da urobyt uz len s toho ze potrebujes ohovar inych ludi .skoda ked nevies najst inu formu travenia casu a zarabania penazi namam rad take piavice …neviem neni trapnejsie to zverejnovat svoje dojmi a prezentovat ich ako fakty alebo ponukat ludom pracu …hm .a je mi to asi aj jedno ..a sekta ???nenechaj sa vismiat takze kazde podnikanie je sektarstvo ..ale vidim ze si stastny spotrebytel klasickych obchodou ..tak nech t to vydrzi ti prajem

  19. acz, peto sk:

    Dobře, podívejme se tedy na celou problematiku pod drobnohledem…

    Jsou některé „amway organizace“ sekty? Jsou někteří amwayáci součástí sekty? Sektaří někteří amwayáci?

    Čím se sekta vyznačuje? Je to… tajnůskaření, má svého vůdce, mají své modly, izolují se, musí dodržovat daná pravidla, sekta deformuje osobnost, v sektě se často vykonává manipulace/vymývání mozku…

    1/ TAJNŮSKAŘENÍ – do poslední chvíle museji amwayáci zamlčovat, že se jedná o „amway“. Organizace amway maji zaheslované weby – RCE, SETZER… – https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/

    Vždyť super guru praví…

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům Amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Výukové systémy jsou v komuně:

    Vždyť ACZ říká…

    „Motivační výukové systémy v Amway jsou v komunitě, která vzdělávání rozumí (tou nejste) za jedny z nejefektivnějších, nejúčinnějších a nejsmysluplnějších na celém světě.“ viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    2/ VŮDCE – Každá „amway“ organizace (RCE, SETZER…) má svého vůdce… Na seminářích je lidi doslova obdivují, jako nějaké nadlidi. Tleskají jim, poskakují, dupají…

    3/ MODLA – pro amwayáky jsou velkou modlou „amway výrobky“, na které nadají dopustit. Modlou jsou taktéž „guru amwayáci“.

    4/ IZOLACE – Amwayáci často přicházejí o své přátelé, známé, příbuzné… A to především díky své vlezlosti, nahánění lidí, fanatismu a demagogickému myšlení a konání. Ano, amwayáci se vyznačují vlezlostí. Koukněte na anketu na tomto blogu – https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    Amwayáci jsou učeni k tomuto…

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/amwayaci-jsou-nahaneci-lidi/

    5/ DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL:

    – Nucení chodit na mítinky, semináře… Vždyť „amway“ vůdce říká – radí… „Mítink Amway má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna.“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

    – Amwayáci si museji napsat dlouhýn seznam lidí. Vždyť „amway“ vůdce říká… „Napište si na seznam všech lidí, které znáte!“

    – Zatajovat věci. Vždyť vůdce praví… „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům Amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Atd.

    6/ DEFORMACE OSOBNOSTI – z některých amwayáků se stávají demagogové a fanatici, což vede k izolaci k okolnímu světu. Každý se jim raději vyhne, protože mají oslovovat všechny lidi, který znaji – příbuzné,. známe, pošťačku, pokladní, lékaře, starostu, lidi z kostela… Jediné, co poté amwayákům zbývá, je ta jejich komuna.

    7/ POVAŽOVÁNÍ SE ZA NENORMÁLNÍHO ČLOVĚKA – ano, je to tak, někteří amwayáci se nepovažují za normální lidi. Amwayák ACZ říká…

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    8/ VYMÝVÁNÍ MOZKU/MANIPULACE – některé knihy, cédéčka, semináře slouží k manipulaci s lidma… Něco z negativní manipulace …

    „Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce.“

    „V případě, že vy se rozhodnete, že vybudujete skupinu na diamantovou úroveň, že vy se rozhodnete mít úspěch, pak pravděpodobnost, že se vám to podaří je 100%.“

    „To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf!“

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

  20. Amwayáci, Jste nechutný naháněči lidí! Abych oslovoval, ohledně „amway“ byznysu, svoje příbuzné, známé, spolužáky, lékaře, neznámé lidi na ulici… Tak to bych musel být padlej na hlavu. Když bych takto naháněl lidi, tak by se mnou za chvíli nikdo nemluvil, došlo by k tomu, že bych byl izolován…

    JEDNO JE JISTÉ – MÁTE TO DĚLAT PŘESNĚ TAKTO:

    „Napište si na seznam všech lidí, které znáte. Je to strašně důležitý!“

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“

    „Když si budete psát seznam rodiny a příbuzenstva – zkuste si vzpomenout, když je svatba nebo nějaká taková rodinná akce, kolik se vám tam sejde.“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako – pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znaji lidi z porodnice. Pánové znaji lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikaji – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydleji né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    „Napište si seznam chudejch, napište si seznam úspěšnejch. Úspěšný lidi, někoho o kom víte, že dosáhnul úspěchu, ať už ve svým koníčku, ve sportu, nebo ve svojim zaměstnání, v čemkoliv. Známe lidi, které známe díky pojistným událostem… Když si napíšete tyhle oblasti, ze kterých znáte lidi, tak každej z vás tam dokážete připsat spoustu dalších a dalších oblastí, ze kterých vy osobně znáte někoho, protože já jsem určitě na všechny nevzpomněl. Dámy můžou psát svýho gynekologa, pánové svého ornitologa, atd. atd Prostě známe obrovskou spoustu lidí.“

  21. Sektářské sklony má amway hlavně z toho důvodu že s tím zkrátka nedovedete přestat. A to za každou cenu. I za cenu rozpadu manželství, ztráty zaměstnání, přátel, okolí ap.

    Pak si to někteří uvědomí, ale dostat se z toho je velmi těžké. Závislost je obrovská, stejně jako na drogách či alkoholu..
    potom tito lidé potřebují pomoc a obracejí se na koho? Na výstupní poradce ze sekt. Tito lidé (Amwayové) se zkrátka jen těžko dostávají zpátky do normálního života a potřebují tuto pomoc. Zrovna třeba tento pán. Steven Hassan o tom ví své.. Je to taky výstupní poradce.. Proto o tom mluví, píše a hlavně varuje..

  22. ACZ:
    Ty nevíš co je sekta či kult. To slovo vás děsí.. To co si napsal je blbost a je vidět, že si mimo.. Sekta či kult nemusí být vždy jen to, co ty píšeš. Vím, že s amway nepřídeš o žádný prachy či majetek..
    De o tu závislost. O to de. Co všechno jste schopní tomu obětovat a kam až zajít.
    Tahhle zaslepenost je pak naprosto stejná jakou mají členové sekt a proto se Amway řadí mezi tyto společnosti.. To jsou právě ty Komerční kulty..

  23. Trefný příspěvek, který jsem našel kdesi na netu a který mě opravdu pobavil:

    Většina z nás má totiž stejnou zkušenost jako ty, tak kde tedy jsou ti kvalitní prodejci?! Zatím jsme totiž patrně všechny narazily na ty špatné.

    Tak by mě zajímalo, kde vlastně soudruzi z Amway udělali chybu.. :mrgreen: 😮

  24. Vskutku geniální hláška amwyáka (to by se mělo sbírat):

    „jak tu už bylo víše psáno,jestli to nechceš dělat tak to nedělej a najdi si jiný způsob,jak si zajistit trvalej příjem a nebo dál pracuj a čekej,že se o tebe vláda postará.jsem taky v tý váší rádobě sektě a nebo jak tomu tady říkáte.začal jsem asi před 4.lety a nic co mi říkaly že mám dělat jsem nedělal a víte co mi to přineslo,že jsem investoval peníze do knich a seminářů a můžu vám říct že je to za rok celkem dost,ale investoval jsem to do sebe a ty knihy doma mám a dost lidí si je odemě půjčuje i když tenhle busines nechtěj dělat,jen proto že některé pojednávaj o tom jak si zvednout sebevědomí,jak se chovat k lidem a jak dosáhnout uspěchů v jakymkoliv odvětví,třeba i v rodině atd.“ 😀

  25. Admin:

    Zadej do googlu „závislost na amway“ a vyskočí ti:

    acz – uživatel | Doktorka.cz

    :mrgreen:

  26. Komentuje admin, 8.2.2011 @ 10.14
    acz, peto sk:
    Dobře, podívejme se tedy na celou problematiku pod drobnohledem…

    ++++++++++

    A to je zase co? Pod jakým drobnohledem? Copak ty máš nějaké dispozice, pověření, nebo alespoň základní schopnosti skoumat pod „drobnohledem“ věci a myšlenky,

    KTERÝM VŮBEC NEROZUMÍŠ?

    Copak nechápeš, že u toho pořád vypadáš jako pitomec?

    🙂

    To, co jsi napsal potom už tu známe měsíce. Tapetuješ naprostýma blbostma vlastní blog. Další důkaz jak jsi „velmi inteligentní“.

  27. Komentuje Pavel, 8.2.2011 @ 17.39
    ACZ:
    Ty nevíš co je sekta či kult. To slovo vás děsí.. To co si napsal je blbost a je vidět, že si mimo.. Sekta či kult nemusí být vždy jen to, co ty píšeš. Vím, že s amway nepřídeš o žádný prachy či majetek..
    De o tu závislost. O to de. Co všechno jste schopní tomu obětovat a kam až zajít.
    Tahhle zaslepenost je pak naprosto stejná jakou mají členové sekt a proto se Amway řadí mezi tyto společnosti.. To jsou právě ty Komerční kulty..

    +++++++++++++

    Děsí? 🙂 nenech se vysmát.

    Aniž byste si to vůbec uvědomovali, což je doprovodný úkaz všech kritiků Amway z lidu, jimiž jste, tak SEKTA PRÁVĚ DĚSÍ VÁS, ZEJMÉNA PAK TEBE, PAVLE 🙂

    Jste to vy, kteří s názvem a titulováním SEKTA operujete jako s prvotním odstrašujícím argumentem, protože víte, že sekty jako takové odsuzuje defakto každý. Tak je pro Vás jednoduché a v podstatě i efektivní pro tu hloupější část diskutujících toto jinak naprosto STUPIDNÍ přirovnání používat. Především to pak funguje pro Vás samotné. Přirovnáte si něco, čemu nerozumíte, k sektě, a máte po starostech, už nad tím nemusíte přemýšlet 🙂

    Jste to Vy, kdo se děsíte sekt a všechno, čemu nerozumíte, k sektám jednoduše přirovnáváte 🙂

    A je to tu pro všechny černé na bílém.

    Takž použiji svůj obligátní a naprosto trefný dodatek:

    Kdokoliv tvrdí, že je Amway sekta, tak především:

    NEVÍ, CO JE SEKTA
    NEVÍ, CO JE AMWAY
    NEVÍ, ŽE KDYŽ SE NĚCO NEVÍ, TAK SE O TOM NEŽVANÍ.

    Celé Vaše pachtění na tomto blogu vystihují tyto tři kraťoučké větičky. Zejména ta poslední poodkrývá hlavní podstatu.

  28. Komentuje hraesvelgr, 8.2.2011 @ 17.44
    Tak by mě zajímalo, kde vlastně soudruzi z Amway udělali chybu.. :mrgreen: 😮

    +++++++++++++++

    Víceméně tato otázka ukazuje a dokládá další úroveň tvých vlastních NEVĚDOMOSTÍ.

    Ty, aniž bys o tom vůbec cokoliv věděl, cosi tvrdíš a jsou to naprosté blbosti. Což ti vůbec nevadí. 🙂 Takže si za to můžeš sám.

    Soudruzi z Amway žádnou chybu neudělali. jelikož byznys Amway, čehož sis ty bohužel vubec nevšiml a to je přitom zásadní faktický argument v diskusích o chybách a nechybách, pořád roste. Pořád roste i proti Vašim názorům i proti Vašim „hláškám“ na blozích, proti času bratru dlouhém již 50let. Neustále roste a má skvělé výsledky.

    Když je nějaký systém, byznys, firma, světovou jedničkou ve svém oboru, profesi, tak jen:

    TI ÚPLNĚ NEJBLBĚJŠÍ LIDI NA TÉTO PLANETĚ

    můžou napsat tak stupidní blbost, jako že kde ta firma dělá chybu 🙂

    Kde by ji asi dělala, když je jedničkou?

    Platná otázka v takovém kontextu je pouze jediná.

    KDE UDĚLALI CHYBU RODIČE TOHO TROUBY, KTERÝ TU VESMÍRNOU PITOMOST VYSLOVIL A PROBŮH JEŠTĚ TÉ PITOMOSTI DOOPRAVDY VĚŘÍ

    🙂

  29. Komentuje admin, 8.2.2011 @ 17.35
    Ano, přesně tak, „amway“ byznys ničí rodiny, dochází k izolaci… Zkrátka klasické sektářské rysy. JE TO HNUS! To tak nemůžu nechat!

    ++++++++++

    Další z nesmyslů a lží:

    Podívejme se na skutečné důkazy, jak Amway ničí rodiny:

    Zde je starší seznam DIAMANTŮ celého světa, již delší dobu není aktualizován, ale k prokázání Bestmenových alias Adminových lží POSTAČUJE:

    http://amwaydiamonds.blogspot.com/2010/02/name-of-diamonds-across-world.html

    Podíváme-li se na seznam DIAMANTŮ, Tak z 98% jsou to

    MANŽELSKÉ PÁRY

    Což je jasný důkaz, že manželství Amway neničí, ale naopak posiluje, neboť manželé mohou dokonce tento byznys dělat spolu. Což obecně bývá průkazným materiálem k tomu, že:

    ONO MANŽELSTVÍ ŠLAPE JAKO ŠVÝCARSKÉ HODINKY

    V mém týmu Amway se nerozpadlo jediné manželství.
    Neznám nikoho osobně v Amway, kde se rozpadl manželský vztak kvůli Amway.

    Tuhle krávovinu tvrdí vždy jedni a ti samí lháři. Ti, kteří v Amway nikdy nepracovali a o Amway nic nevědí.

    +++++++++

    Takže jestli je něco HNUS, Bestmene, tak je to takhle ostudně LHÁT NA INTERNETU a předkládat to všem jako jedinou PRAVDU !!!!

    TO JE HNUS !!!

  30. Nějakou dobu jsem tu nebyl a nemám čas pročítat komentáře za tu dobu, přišel jsem o něco důležitého? 🙂

    V posledním komentáři u acz vidím, že se někdo snaží za každou cenu kolem sebe kopat a říkat, že Amway rozvrací rodiny…

    Už jsem tu párkrát psal o té extrémistické větvi a tam bohužel znám případ, kdy se rozeštvala rodina mezi sebou, ale to byla moje chytrá kamarádka, která se „nepohodla“ se svým tchánem, který měl plný dětský pokojík výrobků Amway, aby se udržel na 12%… dokud se takoví blázni nevymýtí, pak opravdu můžou někteří na tomto busynessu prodělat a může rozvracet rodiny, ovšem neznám žádný jiný případ. Řekl bych, že Amway nemůže rozvrátit rodinu nijak víc, než obvyklá práce… je tu někdo pojišťovák? Řekl bych, že pojišťováci mají větší šanci si rozvrátit rodinu než Amwayáci… Nebo takoví Avoňáci… nic ve zlém, ale ti si o rozvrácení vztahů mezi přáteli přímo říkají, tedy pokud se všichni chovají tak, jak to bylo ve Střihorukém Edvardovi… Úplně vidím ten komentář, že Avon je solidní firma,která funguje a bla bla bla… protokdyž se někomu daří, tak si tam postaví pobočku a podomní prodejci… dík že jste nám prošlapali cestičku, nashle…
    Už vidím, jak se někdo proti tomu bude ohrazovat… a víte co Vám na to řeknu? Dezinformace vládnou, Amway je taky solidní firma, ale hlavně Vám ve Vašem bydlišti, kdemáte určitou síť nepostaví pobočku a nazdar!
    Pokud tu má někdo zájem získat nějaké informace o tom, jak Amway funguje, rád mu/jí sdělím místo a čas konání meetingu, kde bude se vším seznámen a kde mu/jí zodpoví zkušenější než-li jsem já jejich otázky.

    P.S.:Chtěl bych se omluvit, pokud mi někde chybí mezery, ale zlobí mě mezerník

  31. Mike:

    Ahoj! U amway clanku je komentaru cca 5 000 🙂

    Zde ale nehovorime o zadne firme amway, ani o zadnem klonu teto firmy. Zde se hovori o emwejacich (VPA) – to jsou preci samostatni podnikatele…

    Vis, pokud ma nekdo konkretni zkusenost s tim, ze mu amway byznys rozvraci manzelstvi, tak to je potom tezky…

    P.S. Momentalne jsem nemocny, takze se jsem se ti neozval…

  32. Tak přispěju i tady. No a na tom mýtingu budete tleskat a obdivovat diamantového partnera, jachtu a ostrov ……
    To je to do čeho vás amvejáci potřebují vmanipulovat.
    Samotný MLM za to nemůže. Je to otom, jak je tento systém prezentován. A to co amvejáci vydávají za marketingový plán – cha, cha … Jistě to funguje pokud se vám podaří zmamanipulovat dostatek dalších.
    Zkuste si vygooglovat spojení marketingový plán, tam uvidíte co to je. A NE MANIPULACE, ŽE POKUD BUDETE PRACOVAT, TAK BUDETE MÍT …..

    PS pro diskutující – v jiné diskuzi už čekám na vyjádření chemika k lokáči, ten jsem totiž porovnal s cifíkem. A ejhle ono je to to stejné, jenže bez emvejácké manipulace, resp schodků od prodejce až třeba po ty jejich suprmanažery atd.

  33. Jo přesně, je to o lidech, ale to už tu bylo tolikrát, že to snad nebudu znova omýlat…

    To Tomik:

    Prosim tě, co máš za zaměstnání, že ti nevadí utrácet za chemická srovnávání? 😀
    Na Amway výrobky dělal srovnávací testy i tisk, viděl jsem výsledky a musim říct, že si je musim sehnat, protože pak takoví jako jsi ty nebudou mít čim argumentovat 😛
    Jo jen tak mimochodem, prý jeden Amwayák zkusil zalít jednu svojí kytku LOCéčkem a ta kytka přežila, dokonce výrazně povyrostla, jestli to dokážeš s tim svym Cifíkem, tak chci tu kytku, protože na světě asi nebude žádnej odolnější organizmus 😀

  34. Tomík:
    MANIPULACE, ŽE POKUD BUDETE PRACOVAT, TAK BUDETE MÍT

    Jistá skupina internetoých žvanilů je schopna považovat za manipulaci skutečně naprosto cokoliv. Třeba i úplnou samozřejmost, naprosto reálnou věc, pravdu. Viz víše.

    Nebo snad někdo znáte v přírodě úkaz, že můžete MÍT i bez NEJMENŠÍ práce a tato forma tvrzení JE ZCELA BEZBEČNÁ, NEmanipulativní? 🙂

  35. Na amway je hrozná závislost! Sestra s tím nemůže přestat, i když jí všichni domlouváme 🙁 Amway jí vzala školu i přítele. Tohle normální není.

  36. Bela:
    To je mi líto.. Amway opravdu není nic dobrého.. Hodně štěstí. Snad se Vám sestru podaří z toho vytáhnout.. Musíte ale opatrně, aby ste jí neztratili úplně..

  37. To Bela:

    A je to Amwayem, nebo její vlastní přesvědčení, že Amway je to nejlepší co jí mohlo potkat?
    Ono je občas snadný hledat chyby jinde…

    Znám pár fanatiků a těch se stranim, protože ti to opravdu nemají v hlavě v pořádku.
    Dokonce sem viděl na semináři jednoho člověka, který když na pódiu zaznělo, že by se dalo spekulovat o tom, jestli jsme stejní, nebo jiní než ostatní, že Amway svým způsobem opravdu je poměrně jedinečný způsob vydělávání… si napsal velkym tiskacim písmem: JSME JINÍ!!! a asi milionkrát to podtrhl, pak vstal a začal velmi „hyperaktivně“ a zuřivě tleskat, až se mi zdálo, že ten člověk musí mít epileptickej záchvat…

  38. A co by to bylo jinýho..
    Je strašně moc případů, kdy došlo k rozvratu rodiny díky vstupu jednoho člena do Amwaye..

    Samozřejmě, že si každej myslí, že amwayování je pro něj to nejlepší.. Od toho jsou ty semináře a podobné schůzky aby tohoto přesvědčení nabyl..

    Takový člověk si pak najde rodinu většinou jen v amwayi.. Aby měl klid.

    Takovou rodinu pak amwayové rádi podporujou tak jak říkají..
    A hle. Komuna a základ pyramidy se nám bude pěkně rozrůstat a hlavně upevňovat 😛

    Takovýhle průběh to má ale i v sektách. Proto bohužel se dá amwayování k tomuto slovu zcela přirovnat..

  39. Komentuje bela, 16.2.2011 @ 21.31
    Na amway je hrozná závislost! Sestra s tím nemůže přestat, i když jí všichni domlouváme 🙁 Amway jí vzala školu i přítele. Tohle normální není.

    Větší hloupost by jeden pohledal. Navíc s touhle slátaninou tapetuješ internet jako zběsilá. Asi nějaká nová forma fantatizmu 🙂 Že ? 🙂

    Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. A pořád to samé 🙂

    Tak co, Pavle, proč začala tvoje manželka dělat Amway? Jaké má důvody?

  40. To Pavel:

    Jelikož tu jsou pořád nějací zabedněnci, tak to musím znovu rozepisovat a říct to tzv. po lopatě. (Tímto se omlouvám adminovi a doufám, že tuto zprávu ještě nebude považovat za spam)
    Takže:

    Celé je to o lidech a o jejich přístupu, když to někdo má v hlavě v pořádku, tak mu Amway neublíží stejně tak, jako každá jiná práce. Znám jednu extrémistickou větev, to byl ale fakt hnus a doufám, že mezi námi bude rapidně ubývat takových, Takže vlastně doufám, že se Bele podaří odradit, protože očividně patří mezi fanatiky.

    jo ještě…
    To Bela:

    Amway neni droga abys potřebovala svojí dávku, tudíž nerozumim proč by nemohla přestat… prosím vysvětlení, nebo opravu ve vyjadřování.

  41. ACZ:
    Nikdo se Vás na nic neptal tak co se furt vtíráte.. Navíc nevim co tu furt pohledáváte..
    Nedavno jste machroval zprávou ať toho tady všichni amweyové nechají a že se Admin bude divit či co..
    A navíc bych řek že nejvíc ze všech tapetujete internet vy, pane ACZ..

  42. To Bela:
    Je to samozřejmě jen vaší sestrou, nicméně amway na tom má svůj dost velkej podíl – jestlže si někdo na základě něčí pravdy z toho utvoří pravdu svoji. Ona za to prostě nemůže. Někteří lidé z toho přejdou k posedlosti a až do mánijních stavů. Vřele bych doporučoval nějak opatrně ji dostat přinejmenším k psychologovi. To prosím nebrojím proti amway – může to způsobit i jakákoli jiná vnucovaná vlastní pravda. A věřte že vím o čem mluvím, mám bratra který má mánii k vzdělávání, kterou nastartovala jistá soukromá vysoká škola. Dnes se léčí už i u psychyatra.
    Přeji vám i vaší rodině hodně trpělivosti a vaší sestře aby se z toho dostala.

  43. Mike:

    Samozřejmě, že to je i o lidech..
    Nicméně mi tedy vysvětlete, proč by do toho i tyto byť slabší povahy takhle padali kdyby ty motivační programy nebyly manipulativní..

    A v tom, že amwayování není droga. Tak tady v tom mi zase připadáte zabedněný vy..
    Sami řikáte, že to je o lidech. Drogy jsou taky o lidech.. Závislost na amwayování je ze stránky psychiky stejná jako na drogách..
    Z některých neznámých důvodů lidé u amwayování zůstávají i za cenu ztráty rodiny, známých ap..
    Tak to prostě je..

    A navíc. Třeba takovej narkoman, když mu řeknete, že braní a distribuce drog je blbost, a že se na něj každej koho zná kvůli tomu vykašle, tak ten Vám taky bude tvrdit, že ste zabedněnci, blbci a že tomu nerozumíte a že to má pod kontrolou a kdo ví co ještě. Časem se uchýlí do komunity narkomanů..
    Stejně jako amwayové se uchýlí do komunity amwayů..

  44. Komentuje Pavel, 17.2.2011 @ 19.39
    ACZ:
    Nikdo se Vás na nic neptal tak co se furt vtíráte.. Navíc nevim co tu furt pohledáváte..
    Nedavno jste machroval zprávou ať toho tady všichni amweyové nechají a že se Admin bude divit či co..
    A navíc bych řek že nejvíc ze všech tapetujete internet vy, pane ACZ..

    Ale co to zase plácáš. Konkrétně tobě jsem já osobně vysvětloval naši přítomnost několikrát. A hle, OTÁZKA SE OPAKUJE 🙂 Používáš ty vůbec tu věc mezi ušima?

    Takže po milion druhé:

    Jsme tu proto, abychom si „hájili vlastní práci“, kterou zdě několik imbecilů pomlouvá, aniž by o ní něco věděli. Patříš mezi ně.

    Jsme tu také proto, že několik neandrtálců sem neustále vkládá naprosté lži a nesmysly o produktech, systému, lidech. A my tyto nesmysly uvádíme na správnou míru, do pravdivé pozice.

    Ale proč jste tu Vy? Amway neděláte, nerozumíte tomu a nechápete to. Přesto Vás neustále něco nutí o tom žvanit. Co je pošetilejšího a hloupějšího? Nic Vám to nepřináší, nedává, nijak Vás to neobohacuje. Nikam Vás to neposune, nic dobrého a smysluplného Vás to nenaučí. Akorát ještě víc hloupnete, protože se usilovně a opakovaně družíte se stejně hloupými hlupáky.

    JEN PLÝTVÁTE VLASTNÍ ENERGIÍ NA ROZŠIŘOVÁNÍ VLASTNÍCH, HLOUPÝCH, NEGATIVNÍCH, NIČÍM NEPODLOŽENÝCH NÁZORŮ, KTERÉ PŘEDSTAVUJETE SVĚTU JAKO PRAVDU.

  45. Komentuje Tomik, 17.2.2011 @ 20.21
    To prosím nebrojím proti amway – může to způsobit i jakákoli jiná vnucovaná vlastní pravda.

    Hele, ty žvanile o všem, nechtěl bys s těmi tvými psychologickými rozbory na úrovni dětí mateřské školky odkráčet na nějaké internetové forum, kde diskutují opravdoví psychologové?

    „vnucovaná vlastní pravda“ 🙂 To sis právě vymyslel, tenhle blábol, že? Ty moc nad svými texty nepřemýšlíš, že? Prostě to z tebe padá bez myšlení jak ti to přijde pod prsty na klávesnici 🙂

    Nesnaž se tu proboha o filozofii 🙂 Vypadáš u toho jako zedník s lopatou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *