KSČ stále žije. Je to hnus!

Nejprve to byla Strana československých komunistů, od roku 2000 je to Komunistická strana Československa (KSČ). Tato KSČ se hlásí k odkazu Komunistické strany Československa, která v Československu krvavě vládla před rokem 1989. Neodpustím si podotknout, že KSČ před rokem 1989 je zákonem č. 198/1993 Sb. (celý zákon zde) označena za zločinnou a zavrženíhodná organizaci.
Současnou KSČ paradoxně vede Miroslav Štěpán – vedoucí tajemník Městského výboru KSČ v Praze a poslanec České národní rady v době krutovlády komunismu. Je to neuvěřitelné, ale KSČ se hlásí k odkazu marxismu, leninismu a stalinismu. Dokonce požaduje nastolení diktatury proletariátu v České republice. A to je šílenství a extremismus! Symbolem KSČ je  rudá pěticípá hvězda se srpem a kladivem.

Symbol KSČ
Symbol KSČ

KSČ vs. KSČM

KSČ s parlamentní Komunistickou stranou Čech a Moravy (KSČM) nijak nespolupracuje. Dokonce jí kritizuje. Dle KSČ, KSČM uplatňuje nemarxistický přístup k politice. Na XXII. sjezdu KSČ dokonce padla výzva:
 „prosaďte, ať se KSČM přihlásí k jedenadvaceti podmínkám Komunistické internacionály, marxismu-leninismu, Pchjongjangské deklaraci, třídnímu posuzování věcí, odstoupení jako pozorovatel od Strany evropské levice,“

Legálnost KSČ

Nechápu, jak může KSČ fungovat. Osobně jsem pro zrušení těchto extremistů. Není přeci možné, aby někdo kopíroval to, co je zákonem označeno za zločinost.

Související články:

Jeden komentář u “KSČ stále žije. Je to hnus!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *