Co je amway? Podvodníci, sekta?

Společnost Amway Corporation založili v roce 1959 pánové Jay Van Andel a Rich DeVos v USA. Amway vlastní svou holdingovou společnost s názvem Alticor Inc., dále také dceřiné společnosti Quixtar Inc., Access Business Group LLC. Amway má mnoho poboček po celém světě včetně států tzv. bývalého východního bloku, dokonce i v komunistické Číně, Asii atd. . Od roku 1994 působí Amway také v České republice. Amway se zabývá výrobou a distribucí svých vlastných výrobků, které jsou údajně šetrné pro životní prostředí – ekologické. Tyto výrobky Amway nabízí tzv. přímým prodejem (v domácnostech – donáškou do domu , distribucí do firem…) a přes internetový portál.

Výrobky Amvay

NUTRILITE (doplňky stravy přírodního a rostlinného původu – vitamíny, minerální látky atp.), ARTISTRY (kosmetika), E.FUNKHOUSER NEW YORK (dekorativní kosmetika, BODY SERIES (tělový šampon, tekuté mýdlo, antiperspirační sprej…), SATINIQUE (péče o vlasy), HYMM (kosmetika pro muže na holení – žiletky, krémy, pěny), GLISTER (péče o ústa – zubní pasty, vody, zubní kartáčky…), DISH DROPS (čistící prostředky na nádobí – tablety do myčky…), eSpring (úprava pitné vody), iCook (výrobky do kuchyně – hrnce…), SA8 (prací prostředky, odstraňovače skvrn…), L.O.C. (čistící prostředky).

Je nějaký vstupní poplatek?

Ano, vstupní poplatek – registace do Amway skutečně je (více vám řekne VPA). Tento poplatek je přes tisíc korun. Ale počítejte s tím, že vám mohou být vnucovány i výrobky za další tisíce…

Nějaký nešvar?

Z hlediska výroby produktů, je vše v pořádku. Nicméně z hlediska jejich prodeje a náboru nových členů, tam vidím velký problém. Ale za to nemůže žádná firma Amway (ani Amway Corporatin, s.r.o., kterou vlastněji rusáci), ale někteří její distributoři nebo motivační organizace (Amway motivational organisations – AMO). Zde je ještě nutno podotknout, že tito distributoři, jsou samostatně podnikající subjekty – podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského listu, nebo právnické osoby (s.r.o., a.s., …).

Amway Business

Hnacím motorem Amway Businessu je Multi-level marketing (MLM), na čemž není vůbec nic špatného.

Reklamou pro Amway Business je mj. přesvědčovací proces, jehož častou součástí je v některých případech manipulace s lidmi (to provádějí někteří distributoři amway, ne zaměstnanci firmy Amway). Což je rozhodně špatně! Celý systém Amway funguje tak, že Amwayáci prodávají zmíněné výrobky mj. přímým prodejem, webovou prezentací, atd. Z tohoto prodeje mají určité procento zisku. Amwayáci přesvědčují nové „ovečky“, ať jdou do Amway Businessu. Nábory nových Amwayáků, v některých případech, obsahují manipulaci s lidmi. Amwayáci organizují veřejné mítinky a semináře, které jsou opravdu barvité 🙂 Některé tyto mítinky považuji za trapné, až nechutné. Tyto semináře a mítinky nepořádná žádná firma Amway! Jsou snad Amwayáci někdy označovány za vymývače mozků, oblbovače lidí, či dokonce sektu?

Závěrem

Některé tyto výrobky jsou drahé (alespoň z mého pohledu). V Česku na to lidi nemají peníze. Tyto výrobky kupují především sami Amwayáci. Jen těžko dneska někoho zapojíte do Amway Businessu, protože drtivá většina lidí má k Amway Businessu negativní postoj… Veřejnost si myslí, že se jedná o pyramidovou hru, letadlo. Já vím, že to tak ale není! Kde tedy seženete lidi pod sebe? Nikde! A proto tedy nic nevyděláte… Drtivá většina Amwayáků nevydělává prakticky nic. Jen investuje / prodělává – vstupenky na semináře, telefonické hovory, pohonné hmoty při nahánění lidí, atd.

Někteří Amwayáci jsou zaslepeni bohatsvím, které na ně přes business údajně čeká, a to je špatně. Amwayáctví rozhodně není standartní a seriózní způsob vydělávání peněz, to je můj názor. Pokud se hodláte zabývat tímto byznysem, hodláte přesvědčovat své okolí, jak je to nejlepší business na světě, jak se na tom neskutečně vydělá hodně peněz, tak počítejte s tím, že můžete přijít o přátele, kamarády, příbuzné a okolí si o vás bude myslet něco o bláznech.

Obdoba tohoto byznysu (MLM) je např. Herbalife, Lyoness… .

Nikdy nevěřte obrovkým ziskům a nereálným slibům. Pozor také na vymývače mozků!

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Anketa:

 

BlueBoard.cz

Nějaká ta videa:

Budete mít lepší manželství, lepší rodinu, váš celý život se zlepší! Protože jste v tomto byznysu…

1 284 komentářů u “Co je amway? Podvodníci, sekta?

  1. Klusik:
    hledání odpovědí) Ano, lidé hledají odpovědi všude možně — protože se jim přímo „hnusí“ se ptát někoho z AW, protože dostane podobnou odpověď, co píšeš ke konci: „My to musíme vědět nejlépe, protože jsme tu XY let blablabla…“ Ano, jste tu 50 let. Tak to je tak možná pogratulováníhodné (opravdu je!), ale postavit na tom firemní politiku oblbování… já nevím, no

    Jenže tohle já nenapsal. Není nad to jít přímo ke zdroji a vše si prostě vyzkoušet na vlastní kůži bez „dotazování“ od těch, kteří to „musí vědět nejlépe“. A také tam lze potkat TY, kteří to skutečně umějí, dělají to léta, mají skvělé výsledky a mají už vyzískané schopnosti vyučovat, pomáhat a smysluplně radit. A samozřejmě BEZ RIZIKA. Takže zůstává stále jedna a ta samá otázka: CO VLASTNĚ POMLOUVÁTE?

    Odpověď: TO, CO SI SAMI VYTVOŘÍTE. A nikdy to nebylo jinak.

    Dále, skutečně ses někdy zamýšlel nad tím, proč lidé tak nějak obecně VELICE NERADI hledají odpovědi tam, kde skutečně jsou? U těch, kteří praxi dobře znají? Co myslíš?

  2. Zdravím,

    potkat) Ano, jít přímo ke zdroji. Jenže ke zdroji se jde přes „koncáky“ — často neumírněné šmouly, co jedou přednášet o milionech MHDčkem. (aby nedošlo k omylu — netvrdím, že ji to ty!)

    co pomlouvám) Nepomlouvám nic, to je ono 😉 😉 Píši svůj názor na lidi kolem AW. 😉 Svůj názor, který jsem nabyl praxí.

    to, co si sami vytvoříme) Teď si nejsem jist, jak je to myšleno… Jako že „sám jsem strůjcem svého štěstí a záleží, jak se k němu postavím, takové ho mám?“ No ale to je v pořádku, je-li to tak. Problém je v tom, že AW-mani vidí štěstí jen a JEN a pouze v AW. Tedy vidí… Říkají to a působí tak. Pokud mají svoje sny, tak budiž, ale když je nedávají na jevo, nemohu vědět více — hodnotím, co vidím, co cítím, žejo. Nikdy bych si netroufl hodnotit něco, co jsem nezkusil nebo jsem se o tom s někým alespoň nepobavil na nějaké slušné úrovni.

    hledání odpovědí) Napadá mě přirovnání — google. Než aby se lidé podívali na google a vlastními silami se snažili problém vyřešit, zeptají se po ICQ či lépe jabberu někoho, jak se to řeší a nejlépe, aby to vyřešil za ně. A podobně, řekl bych, je to v AW. AW nabízí skvělou možnost ekonomicky (byť jednostranně) se vzdělávat za obdobné peníze, jako třeba na univerzitě, nicméně v „zahuštěné verzi“ a s trošku více praktickým rázem. To je vše v pořádku. Jenže lidé se nezmění, lidé jsou stejní — a základní vlastnost, jsou líní! Takže než aby zvedli tel. a zavolali člověku, co do toho vidí, hodinu hledají někde názory.
    Tolik asi k podobenství, co mě napadá. To, že najdou na netu negativní komentáře lidí, co AW nechtějí a tak — to je v pořádku. Ale to, že najdou na netu sprosté a hloupé příspěvky (mnohdy, neříkám však že vždy) amwayáků, kteří tak hází špínu na vlastní byznis… to je (dle mého) na pováženou 😉

  3. Tak jsi obecne popsal skutecnost, ze kazdy clovek je jiny, ze kazdy kdo s necim zacina, to moc neumi, ze v kazde profesi je jen malo skutecnych odborniku, ze mnozi lide jsou lini a mnozi se zmenit nechteji. A ted mi uz prosimte konecne vysvetli, co s tim ma spolecneho Amway, nebo za kterou z tebou popsanych obecnosti snad zodpovida?

    Vzdelavaci system organizaci Amway je velmi spravne a efektivne za desetileti vyslechten tak, aby maximalne pomahal v profesi, ke ktere prinalezi. A tak to funguje s vzdelavanim u kazde profese, ktera se vzdelavanim profesionalne zabyva.

    TVA ALE bohuzel nemaji nejen zadne opodstatneni, ale jsou jen ucelove vytvorena, aby nahodou nedoslo k pozitivnimu zaveru. Nic vic ve tvem prispevku bohuzel neni. Sorry.

  4. Ahoj,

    obecně) Tak ano, napsal jsem to obecně — protože píši názor a ne polemiku či kritiku 😉

    společného) Tak rozhodně název a pak to, co píšu výše v příspěvku 😉 Jak se AW-meni, které vidím všude možně (nejen zde), chovají k ostatním lidem. To, že je někdo vlastníkem podnikání je fajn, ale pořád, ať už to nazveš jakkoliv, je „pod“ Amwayem –> z toho postu by měl dělat společnosti dobré jméno.

    vzdělávací systém) Ano, proti němu nic nemám. A též si myslím, že je za tu dobu pěkně vyladěn.

    účelově) Nemusíš se omlouvat — jak to kdo pochopí, tak to pochopí, tys to pochopil takto. 😉 Nenapsal jsem nic konkrétního, takže nečekám ani nic jiného. Ve své podstatě celé toto je trošku odbočení; původně jsem reagoval na komentář Martina (nebo Mirka? prostě něco na M…) 😉

  5. Aha. Tak se omlouvam, ze jsem te vyrusil v tvych nejasnostech. Pokracuj dal, nebudu se ti do toho plest.

  6. Tady je docela dobře rozjetá debata. Ja bych si take dovolil přidat svůj názor
    Za prvé – AW zaspalo dobu, protože jedno ze základních pravidel systému MLM je „levný a dostupný“ produkt a to AW-jáci určitě nemají, alespoň v česku ne !!! Už je v obratu předhonili i AVOnáci (tím se jich nechci zastávat), ti to asi pochopili, že nemůžou žít z dlouholeté tradice.
    A za druhé – tak jak školí prodej AW (i HL a další mlmláci), školí v principu i velké školící firmy. Problém je v tom, že si k tomu AW-jáci přidávají další „podvědomé“ zásady a navíc se někteří chovají velice vlezle a arogantně.
    Ať se na mě nikdo nezlobí, to že mám upřednostnit „byznys“ před rodinou, je naprostý nesmysl !! Já bych svou rodinu nevyměnil ani za miliardu. Raději budu od pondělí do pátku dřít jak blbec (mj. to většina aw-jaků taky, jinak by umřeli hlady .. :x), ale víkend patří rodině a odpočinku!! A né nějaké vytleskávací a mozek gumovací společnosti …

  7. Lidi z Amway je neskutečně otravní, mají lidi neskutečným způsobem ukecávat. Mají si do telefonu vymýšlet a mlžit. Na seminářích jim diktují, co mají číst. Nemůžu si pomoct, ale hrozně se to podobá sektě! A to jsou hlavní důvody, proč jsem toho nechala 😕

  8. Jeste posledni reakce na Karlovy BLUDY:

    Amway je vedouci organizaci svetoveho MLM. Je v profesionalni branzi povazovana za jednicku. Je holy nesmysl tve tvrzeni, ze zakladnim principem MLM je levny produkt. Evidentne o tom nevis vubec nic a o obchode take ne. Avon Amway v nicem nepredbehla. Z hlediska Obratu je Avon v CR jednickou od te doby, co do CR vstoupil. Jestli ale Amway byla pred deseti lety na sedmem miste, tak dnes uz atakuje Avon z mista druheho. A brzy Avonu prvenstvi v Obratu odebere. AVON mel nekolik zasadnich financnich potizi, presel nekolikrat do rukou novych vlastniku, malem byl koupen Amwayji. Podporu sveho prodeje uz musi delat klasickou reklamou v televizi a o potizich s vyplacenim distributoru bych mohl psat do vecera. Tolik k faktum. Jinak ti nikdo samozrejme nebrani stat se AVON LEJDY. Drzim ti palce, Kajo 🙂

  9. Někdo říká že se s amway vydělat dá, někdo že zas nedá, je to docela rozporuplné, kdysi dávno se dalo, páč lidi tohle neznali a v té době byli púrodukty skutečně kvalitní, i dnes sou, ale už to dost pokulhává, ty produkty mám vyzkoušený a fungujjí dobře. Co se týče vydělávání, to je podle mě dnes už nemožný, to by jeden musel dřít jak blázen a jen chodit po lidech. Pravda nebo lež, něco mezi, na začátku vám řeknou ten jejich plán a kolk si můžete už za měsíc vydělat, blbost a ty jejich semináře sou totálně k ničemu, nic vám tam neporadí, jen se tam každej vychloubá tím, co už má a co všechno si ještě pořídí, žádné skutečné rady tam neřeknou !

  10. pro acz:
    Když bludy, tak bludy. Od awjáka se ani jiná reakce čekat nedá.
    AW je skutečně jedna z vedoucích, to sedí, ale informace tom, že vás Avon předběhl jsou z přímo ze stránek DSA. Navíc teď už nevím jestli tady ale někde jsem četl odkaz na prestižní americký tisk, který uváděl,fakt že awjáci se nesmí objevit u domovních dveří ….
    Nicméně rozhodnutí je samozřejmě na každém – jsme svobodní …
    Mne by spíš acz zajímaly čísla a porovnání. Byl jsi o ně zde žádán již mnohokrát a vždycky (to máte dobře naučený) byly odpovědí buď obecné fakta a nebo jste diskusi záměrně otočil jinam. ovšem to je u všech MLMáků normální – neučí vás prodávat produkty, ale reagovat na námitky!! 😡

  11. Žádnou velkou zkušenost s Amway nemám. Jednou mě kamarád pozval na posezení a snažil se mě do toho zatáhnout. Jsem k těmto věcem skeptická, nerada něco někomu nutím a tak jsem odmítla. I můj známý, který mě do toho tehdy lanařil, toho zakrátko nechal.
    Před nedávnem se toho však chytl můj přítel. Byl z toho nadšený – dvakrát týdně semináře, povinná četba, akce s novými usměvavými přáteli. A když to tu tak čtu, tak to byly ty samé fráze, co tu slyším od členů Amway: „pasivní příjem, pracovat na sobě, zajištěná budoucnost“. Nechtěla jsem mu do toho mluvit. Ale moc se mi nelíbilo, když si začal brát kontakty na mé známé a začal je přesvědčovat, aby se s ním sešli. Vždycky do telefonu nasadil tu amway tajemnost, aby v nich vzbudil zvědavost – samozřejmě se s ním sešli. Ale pak to samozřejmě nikdo nechtěl dělat. Mně si pak přátelé stěžovali, že je přítel neodbytný a opakovaně je přemlouvá, i když řekli jasné NE. Je mi to občas docela trapné.
    Když pak vidím, jak tu někteří vyvádí kvůli tomu, že všichni k Amway nevzhlíží jak ke spáse, tak budu muset přítele asi co nejdřív profackovat.

  12. prosím acz, spíš o tom nic nevíš ty a krmíš všechny svými amvejími bláboly. Tím že říkáš, že nejde o levný produkt jen potvrzuješ, že AW je to letadlo či pyramida. A jinak Avon je za loňsko celosvětová jednička. Zdrojem této informace je DSA, kterou se taky oháníte. Mj. DSA je asociace ve které když splníte „pár“ podmínek a zaplatíte členství, tak tam jste. Mj. je tam asi 800 directseling firem a členství v USA má asi takovou váhu jako když je u nás někdo členem AKČ – asociace kuchařů a číšníků. Mj. ten etický kodex http://dsa.org/ethics/ jsi acz sám výše i vjiných diskusích na blogu několikrát porušil.
    Taky by sis měl přečíst nějakou „pořádnou“ literaturu o MLM (nejlépe tu co máte zakázanou). Docela se do toho zamotáváš.
    Zde citát z jedné „zakázané knihy“:
    Naopak, člověk pracující v tomto systému nevnímá tuto práci jako nějaký problém, či jako něco záporného. Cíl. který vidí v blahobytu, mu dává pocit nadřazenosti a nanejvýš se s tím vyrovná tak, že okolí mu jeho úspěch závidí.

  13. To Karel: Prosím, jaká je ta „zakázaná“ literatura — já si to totiž už moc nepamatuji 😉 😉 Jestli mě jen můžete trošku popostrčit, rád bych si o tom něco přečetl (doopravdy) i něco jiného, než jen emotivní výlevy v komentářích, kde je možné, že nemají pravdu jak AW tak neAW lidi 😉

    (já vím, že dotaz vypadá jak flame dotaz od Amwayáka, ale já si to fakt chci přečíst, tak mě nepochopte špatně! 😉 ;))

  14. Tržby amway v ČR a zájem o výrobky v ČR od roku 2009 stále klesá a nikam to nevede. Amway se rychle snaží tento pokles zalepit přibíráním partnerských obchodů aby distributoři alespoň z něčeho získávali body..
    Výrobky Amway nikoho nespasí. Celej byznys není o prodeji, to je jen taková záminka, ale o nahánění lidí. Není to nic jiného než sekta..

  15. Sory za odmlku, ale občas musím i fyzicky pracovat abych u toho PC nezblb. V lese při -15 krásně vyvětrá hlava (a padne i pulčák rumu, když nejseš řidič :razz:). Musím říct na rovinu, že vždycky je to o lidech a jejich přístupu. Já jsem v tom měl taky zmatek, než mě to jeden rozumný, vzdělaný a trpělivý (né vlezlý a otravný a svým nejlepším byznysem zaslepený)vysvětlil. Právě proto mě „se..“ takový jako acz, kteří chrlí „firmou“ naučené polopravdy a ohánějí se např. DSA, když ani sami na začátku neumí rozumně vysvětlit DSA jasně dané definice (radši anglicky, ten češtin je potvor): direct selling – direct marketing, network marketing – multilevel marketing.
    No ale jinak s DSA je to asi tak jak u nás s AOP – když ji založí Amwey,Herbalife a Oriflame, tak mezi sebe těžko pustí své přímé konkurenty 😕 . No a vo, vo, vo tom to je !
    To se jim to pak argumentuje. Slušný firmy ti totiž hned na začátku řeknou o co jde, ale tihle aw, hl apod. v tobě napřed „budí zvědavost“ a to je asi ta chyba a nebo se bojí, že hned dostanou do držky? A pak taky říkají „lov aby jsi nemusel dělat“ místo prodávej a hledej další, kteří ti mohou pomoci.

    PS (to klusik): mas fakt dobry stránky, jen se v nich hůř napoprvé orientuje, dal jsem si je do záložek a určitě se k nim vrátím. 😉

  16. Už toho mám fakt dost. Manželka soustavně kupuje to jejich předražený kafe, špagety… Je to velký zásah do rodinnýho rozpočtu. Pořád si myslí, jak jednou skončí v práci a bude mít z Amway pasivní příjem 🙂 Musí s Amway skončit, jinak je fakt na rozvod 👿

  17. To nejsi zrovna vzor manzela, kdyz je pro tebe 100g kavy a pul kila spaget citelny zasah do rodinneho rozpoctu 🙂 Rozvodem si tedy tvoje manzelka muze vyrazne pomoci a najit si lepsiho 🙂

  18. Pavel:

    Ať už táhne…

    acz:

    Fakticky strašně laciný:


    Krájecí nůž – 2 240,00 CZK
    Malý nůž – 1 780,00 CZK
    Víceúčelové kuchyňské nůžky – 1 580,00 CZK
    Stojan na nože – 2 490,00 CZK
    6 dílná sada pánví s nepřilnavým povrchem s pokličkami (3 pánve) – 8 560,00 CZK
    BODY SERIES Deodorační tělové mýdlo (8×100 g) – 560,00 CZK
    Opalovací mléko SPF 30 – 790,00 CZK
    Obnovující peeling (20ml) – 1 930,00 CZK
    Creme LuXury (45ml) – 7 260,00 CZK
    Denní ochranný krém SPF 15 (50ml) – 1 270,00 CZK
    Eau de Parfum (50ml) – 940,00 CZK
    B Complex (100 tablet) – 460,00 CZK
    Žvýkací vitamin C (100 tablet) – 665,00 CZK
    Smetanová směs v prášku – vanilková příchuť (14 x 51 g) – 945,00 CZK
    Izotonický nápoj – příchuť ovocné směsi (20 sáčků) – 680,00 CZK
    Balsamikový ocet z Modeny (500ml) – 350,00 CZK
    Omáčka na těstoviny Rajčata, černé olivy a houby (4 x 350g) – 385,00 CZK
    Překapávaná káva (4 x 250 g) – 560,00 CZK
    Mletá káva Espresso (4 x 250 g) – 580,00 CZK
    Krémová rtěnka (3.8 g) – 555,00 CZK
    Vysouvací konturovací tužka na rty 0,20 g – 470,00 CZK
    Lak na nehty (10 ml) – 300,00 CZK
    Regenerační pleťové mléko (30 ml) – 1 130,00 CZK
    Noční regenerační emulze (50 ml) – 1 490,00 CZK
    Coenzyme Q10 (60 kapslí) – 1 170,00 CZK
    Jemný šampon pro každodenní použití (250 ml) – 215,00 CZK
    Hydratační kondicionér (250 ml) – 225,00 CZK
    Vlasové sérum pro vysoký lesk (75 ml) – 495,00 CZK
    Revitalizační sérum na vlasy (8 x 6 ml) – 1 040,00 CZK

  19. 🙂 Tobe se zda 127.- Kc za ctvrt kila original Espreso kavy tridy 100% Arabika strasne moc? Tak to te lituju, tak si kup Jihlavanku za 35 a zalej si to teplou vodou z vodovodu. To je taky kafe 🙂

  20. Já teda piju jihlavanku a je mi fajn.Určitě sem pil lepší kafe,ale za ty prachy je dobrá.Mimochodem sem náhodou jednou pil i tu vaší kávičku,to když kámoš začínal s tou vaší vymejvárnou,tak mi ji uvařil asi abych zblbnul taky 😉 No třeba ji špatně připravil a každej má jiné chutě,ale pil sem daleko lepší kávy,zlatá levná jihlavanka 😉

  21. Zdar všem!
    V Amway se používá strašné techniky manažerské psychologie, ze kterých je mi upřímně řečeno zle. Byl jsem na dvou pohovorech a jednom semináři. A jsem skutečně víc než znechucen. Amway je pro lidi, kterým nevadí svět bez skutečných přátel, a také to, že mají využívat manipulace lidské mysli. Takže nic pro normálni lidi!

  22. To nejsi zrovna vzor manzela, kdyz je pro tebe 100g kavy a pul kila spaget citelny zasah do rodinneho rozpoctu Rozvodem si tedy tvoje manzelka muze vyrazne pomoci a najit si lepsiho
    ————————–
    Typickej amwayák. Rozbít někomu rodinu ve svůj prospěch či ve prospěch amway ponižováním a vnucováním myšlenky, že dotyčného život nikam nevede 😕

  23. Pavle: ty jsi typicky demagog 🙂 Klidne se postavis za myslenku, ze za pripadny rozvod noda (buh vi, ze neexistuje) muze Amway, predevsim vsak primo ja 🙂 Pojd mi to ale vysvetlit nekam kde muzu reagovat. Co ty na to? Mas odvahu? Nebo jen tak zvanis?

  24. Dale: co je spatneho na rozvodu, je-li jeho pricinou celkova nezmenitelna nespokojenost a na jeho konci je spokojeny zivot s nekym vyrazne lepsim? Hm?

  25. Komentuje acz
    co je spatneho na rozvodu, je-li jeho pricinou celkova nezmenitelna nespokojenost a na jeho konci je spokojeny zivot s nekym vyrazne lepsim? Hm?

    Moje řeč,máš pravdu a co když ta nespokojenost ve vztahu má příčinu v amway výplachu?Mě bohatě stačí když se ke mě stavý a to jednou za půl roku kámoš amweják a spustí ty vaše naučený kecy.Při představě,že moje mladá mi to rve do hlavy každý den,mi je sakra ouzko.

  26. ACZ:
    Pavle: ty jsi typicky demagog Klidne se postavis za myslenku, ze za pripadny rozvod noda (buh vi, ze neexistuje) muze Amway, predevsim vsak primo ja Pojd mi to ale vysvetlit nekam kde muzu reagovat. Co ty na to? Mas odvahu? Nebo jen tak zvanis?
    ———————–
    To ne jenom ty. Všichni amwayáci. Protože jste jeden jak druhej přes kopírák stejní.. Bůh ví, že to je pravda..
    A co by si chtěl vysvětlovat. Všechno překroutíte ve prospěch svůj. To už všichni kdo se s amway setkali a nenechali se zmanipulovat ví.. Semináře mají sektářské rysy a ještě se mi zdá, že přitvrzujete. Protože zájem o výrobky klesá a ovečky nepřibívají :mrgreen:

  27. Je vážně uchvacující, kolikrát se zde opakují stejná naučená propagační hesla fa Amway. Samozřejmě, že fa bude zvyšovat svůj zisk, když za vše v této firmě zaplatíte – i když pro ni pracujete. Pojišťováci, finanční poradci a všichni, kteří pracují na „švarc systém“ a ičo dostávají od firem veškeré podklady a tréninky zdarma, žádné vstupní balíčky. Protože finanční instituce si schopných lidí váží a mají snahu své lidi vzdělávat na svoje náklady. Zajímavé by bylo vidět tržby Amway za rok. Koláčový graf – tržby za výrobky, vstupné za tréninky, uvítací balíčky, atd. Teprve potom bych dělala závěry na čem Amway vydělává. Ten kdo je schopen přežít v Amway 1 rok, by v pojišťovnictví, finančních službách, nemovitostech, mohl být 6 krát lépe. Protože tam dostáváte ze začátku zaručený plat i prémie při úspěchu. Slyšel někdy někdo z Vás o tom, že by to dělal Amway?

  28. Pája:
    Jo to je jasné, protože Amway vydělává na tom, že zmanipulovaní hlupáci kupují drahé zboží s vidinou toho, že díky tomu jednou zbohatnou.

  29. Je veliky problem, ze lidi v vetsine mysli jen o penezich. Bylo by dobre se podivat na to co firma Amway nabizi. Vyrobky amway jsou velice kvalitni a priznive prirode a cloveku… nejde tady jen o penize…je to prilezitost zlepsit kvalitu sveho zivota, co se taky odrazi na pozdejsich generacich…etc.kdyz teto prilezitosti nevyuzijete a nejste schopni videt to co tato prilezitost skryva…bude pro Vas sok ze ku prikladu vase deti se toho chyti.Firma amway ma 50 let a myslim si ze to je teprve zacatek. Myslete do budoucna!
    ps; A nerikejte ze je to strata penez a casu, jen si vzpomente kolik lidi jste poznali, co jste se naucili.Vyrobky rozhodne nemaji chybu, cena je pro nektere odstrasujici ale jine firmy maji vyrobky stejne nebo horsi kvality a cena je stejna nebo vyssi.
    Ale jiste je to, ze to neni pro vsechny. Je pro ty,kteri chteji. Go DIAMOND!
    jo a nejsem „amwejak“ (zatim) 😀

  30. adam
    Tak nejdří píšeš,že v amwej nejde o peníze a nakonec napíšeš GO DIAMOND 😐 Dobrý,fakt dobrý 😉

  31. Souhlas s Paja – dobre firmy si sve zastupce (byt pracuji na ICO) proskoluji na sve naklady a materialy, navic vzorky dostanou reprezentanti zdarma – to v pripade, ze maji prodavat potraviny, prip. drogerii). Pracovala jsem pro nekolik nadnarodnich spolecnosti a tohle skutecne slo za firmou. Kdyz jsem se dozvedela, ze u Amway si seminare a vselijake ty jejich BBS aj. plati VPA, mela jsem v tom naprosto jasno – tady se „pakuje“ nekdo mezi firmou Amway a hlupakem, ktery se uz vidi v bouraku ..

  32. to JaraCimrman: precti si to jeste jednou a napis jeste jednou to co jsi napsal…he? neco tady ne sedi:)

  33. to JaraCimrman: Nevim kde jsi nasel, ze pisu ze nejde o penize…napsal jsem ze nejde jen o penize a to je rozdil 😐

  34. adam:

    Hodláš se tedy registrovat do amway? Do nejlepší podnikatelské příležitosti na světě, jak tvrdí pan Hassmann.

  35. kto tu pise bez toho aby si zistil vsetky fakty tak sorry je to idiot … v amway napr za uspech ludia dostavaju odmeny, dalej nikto nikoho nenuti robit tento biznis prioritne ani nikto nikoho nenuti chodit na seminare takze kto sa rozhodne zaplatit si nejaky seminar tak je to jeho volba pretoze sa chce nieco naucit a ze seminare maju sektarske rysy? bol by som zvedavy kolky z vas boli na to seminari naozaj a nie len o tom pisu (btw kazdy inteligentny clovek si vie prefiltrovat info a zobrat si len to co sa mu hodi) tak odporucam prestante dogmaticky preberat subjektivne nazory a objektivne si zistite ako co funguje a s akymi gigantmi a nadaciami spolupracuje tato „sekta“ ;-)… a este jedna vec.. videl som tu odkaz „Seminář amway, má přednost i před svatbou“ a myslim, ze to nie je o vymyvani mozgov ale o mentalite jednotlivca … skuste sa trochu zamysliet

  36. pozri ja ta nebudem presviedcat o nicom amway na tom ani nestoji(ak sa s tym niekto stretol tak to je chyba jednotlivcov)ale niekoho treba naucit aj tlieskat lebo v spolocnosti je rozsireny taky dost divny zvyk zatlieskat niekomu kto sa postavi na podium 😉 inac na prednaske(v skole)tlieskame ludom co odprezentovali nejaky projekt tak podla tejto logiky sme asi statna sekta ze,??

  37. Coz ty uz vyborne umis, Jaro. Bohuzel ale uz nic jineho. Nemuzes nikdy poznat co mohou cloveka naucit seminare, kdyz nikdy na zadny nepujdes. To da rozum i opici 🙂

  38. Jara Cimrmann:
    tam má bejt GO EXEKUTOR

    Další mistrovský blábol tohoto týpka. V loni bylo v ČR přes 1 milion exekucí. Z toho jich bylo určitě alespoň 30 tisíc u mladých a hloupých automechaniků. V Amway je zaregistrováno v ČR cca 30 tis. lidí a exekuce se bát nemusejí, protože to první, co se naučí, pokud se tedy učí, je finanční inteligence jak pracovat s penězy. To na dílně pod autem nikdo nevyučuje.

  39. Já v Amway vidělávám 60 milionů ročně. Pojďtě do Amway a taky nakupujte ty nejbáječnější výrobky na světě!!

  40. Pracháč:

    A já su Majka z Gurunu 😀

    Tento příspěvek přidávám do tohoto báječného seznamu 🙂 ……

    „Už po roce a půl vydělávám 60000-700000 měsíčně (nemusím chodit do práce).“
    https://czblog.cz/amway-zkusenost/comment-page-1/#comment-12541

    „Já jsem u Amway 5 roků. Děláme to celá rodina. Jenom moje vídělky sou fakticky vysoký, kolem 100 tisíc měsíčně. Tenhle blog se mi nelíbí. Proto sem ochotnej přispět na bandu cigánů, který daj bestmenovy do huby. Nechte mi tady vzkaz a já vám ty prachi pošlu“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3765

    „já sem pod amway skoro rok a vydělavám 60 tisíc čistá ruka! jenom se mi smějte blbečkové. dejte se k amway a vydělávejte hodně velký prachy. vždyť na mně dělaji lidi co mam pod sebou 🙂 za dva roki budu milionář!“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3762

    „S Amway vydělávám 40.000 měsíčně za 3 hodiny práce týdně! Pokud chceš vydělávat také tolik, tak mě napiš na e-mail jiri.kvantos7@seznam.cz
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3909

    „Poslední příspěvek tady máš z 11.1.2011, to je skoro 3 měsíce… Za tu dobu mi Amway na bonusech vyplatila 124.567 + 119.211 + 131.194 Kč = 374.972 Kč… hrubýho“
    http://amwey-business.cz/drahe-amvey-vyrobky/#comment-1204

    „Behem 6 mesicu jsem se dostal na prijem 24 tis Kc a stale to roste.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-11/#comment-8846

    „Už první měsíc jsem vydělával 8.000 Kč. Za tři měsíce již 40.000 Kč, a dneska vydělávám 600.000-900.000 Kč měsíčně.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3837

    „to já vydělávám s amway 100 000 euro měsíčně“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2914

    „hele já vydělám s amway asi tisícovku měsíčně, tolik mi na cigára stačí. je fakt, že některý lidi prostě přemluvit nejdou, jinak by to hodilo víc“
    https://czblog.cz/amway-videa/#comment-2611

    „vydělávám minimálně 70 tisíc a výš. Jen díky Amway!“
    https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/#comment-6191

    „vydělávám statisíce měsíčně, ale desítky tisíc v pohodě.“
    https://czblog.cz/s-amway-k-obrovskemu-bohatstvi/#comment-4666

    „V současné době se to pohybuje okolo 45-51000.-/měsíc a to si myslím,že v normálním zaměstnání vydělává málo kdo…“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5808

    „Po roce a půl vydělávám 130 000 Kč.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3823

    „Amway Businessu šest roků a dnes vydělávám 250 000 až 350 000 korun měsíčně.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5919

    6 členů mojí rodiny viděláva 40-60 tisic mesicne
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-6154

    „Začínal jsem před 2 roky a nyní jsem si mohl z Amway koupit nové auto za bezmála 900 tis.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3771

    CzBlog navštěvují bohatí lidé, také multimilionář z amwaye!

    Viz. https://czblog.cz/czblog-navstevuji-bohati-lide-take-multimilionar/

  41. Dakto to víme, že když nemá někdo zájem, tak ho nepřesvědčujete. Jenže procento populace ČR které nemá zájem obchodovat s amway je cca 99,8% A když vezmu, že aktivních v Čr je jen cca 3500 amwayáků z naší republiky a toto číslo se nikterak výrazně nemění tak nemá zájem cca 99,965% obyvatel této země. A z toho je jasné že plnit si sny s amwayem je nereálné.
    Jenže amwayáci věří, že to reálné je. Takže k té víře je musí někdo dotlačit a to znamená zmanipulovat, zblbnout, vymýt mozek nebo jak chcete. Takže když nějaká organizace naprogramuje lidem do hlavy nějakou víru tak je přeci logické, že musí používat psychologicky propracované sektářské praktiky..
    A ty jsou u všech kultů pořád stejné a co se týče seminářů amway tak i na nich jsou tyto praktiky zcela jasně na první pohled a poslech čitelné 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *