Amway zkušenost

Čím dál víc lidí mi píše ohledně amway „podnikání“. Někdy to jsou výhružky od Amwayáků, jindy jsem zase zván Amwayáky na schůzky – semináře… Také mi píší lidé, kteří mají přímé negativní zkušenosti s tímto tajemným „byznysem“. Nedávno mi psala paní, která žádala pomoc – její bratr se stal doslova fanatickým členem tohoto kultu. Požadovala rady, jak „z toho“ bratra dostat. Samozřejmě jsem jí ochodně poradil. Pokud máte podobný problém, tak napište mi.

Včera mi psal člověk (bývalý Amwayák), který ocenil mou práci zde (články ohledně amway). Díky za toto ocenění 😉 Chtěl, abych zde zveřejnil jeho zkušenost s amway byznysem. Rád to zde uveřejňuji:

„Dobrý den,

rád bych přispěl svým postřehem do diskuze o Amway. Měl jsem tu čest několik měsíců v tomto byznysu působit, bylo to v roce 2004, a rád bych se podělil o své zkušenosti a o to, jaké jsem měl štěstí na „spozora“ (tak se říká lidem, kteří vás do byznysu přivedou).

První krok: Atraktivní třicátnice mě pozvala na kafe

Moje sponzorka byla mladá atraktivní dáma, kterou jsem potkal cestou vlakem. Na konci cesty na mě sama z ničeho nic začala mluvit a iniciativně mi dala své číslo, abych jí zavolal, že můžeme zajít na kafe. V té době jsem si naivně myslel, že má o mě osobní zájem, ani ve snu by mi nenapadlo, že se někdo může bez zjevné motivace takhle začít bavit s někým úplně neznámým. Až po několika měsících mi došlo, že jde o výsledek učení motivační organizace – oslovujte kohokoliv, kdo byť jen teoreticky může padnout do vaší sítě. Stali se z nás postupem času dobří přátelé, ale jen na nějakou chvíli. Tedy jen do doby, než jsem opustil byznys Amway.

Druhý krok: Stali se z nás (účeloví) přátelé

Musím ale říct, že jsem měl štěstí, že mě do tohoto byznysu přivedla právě zmíněná osoba. Byla totiž obchodováním Amway natolik posedlá, že mě to přinutilo mnohem víc přemýšlet. Byl jsem hodně podezíravý a ptal se mnoho nepříjemných otázek, nicméně duševní náklonnost k ní mě udržovala v tom, abych z byznysu neodcházel i přes všechny pochyby.

Třetí krok: Motivační knížky (kopie) a kazety (kopie) zdarma

A druhým důvodem pro mé setrvání byl fakt, že za motivační kazety a knížky jsem nic neplatil. Dávala mi audiokopie a xeroxové kopie knížek úplně zdarma, prý proto, že nechce na školícím systému sama vydělávat, nýbrž chce lidem „pomáhat vydělat peníze“. I z tohoto důvodu si do dnešního dne myslím, že to s lidmi kolem sebe myslela fakt upřímně – a právě tato osoba prodělala na Amway hned dvakrát. Nejenže nedosáhla těch příjmů, o nichž snila díky prodeji produktů. I motivační systém, který mohl být zdrojem jejího reálného příjmu, poskytovala bezplatně. Ke své vlastní škodě. Zřejmě neměla žaludek lidi okrádat, ale tím vlastně okradla sama sebe, neboť přesně takhle ten systém funguje.

Čtvrtý krok: Pokud odmítnu drahý seminář, nemáme se o čem bavit

Její jedinou motivací (tehdy) bylo dostat mě na víkendový seminář v Budapešti (náklady na vstupenku s ubytováním tehdy vycházely na cca 9000 Kč), ale jinak po mě žádné peníze nechtěla. Zřejmě nepřekvapí, že na mě ohledně této akce tlačila, a měl jsem kvůli tomu odříct vše ostatní. Prostě víkendový seminář měl mít absolutní přednost před čímkoliv jiným. Pokud nepojedu na víkendový seminář, nemůžu v tomhle byznysu nikdy nic dosáhnout, říkala mi. Tehdy jsem se začal od myšlenek Amway odklánět.

Pátý krok: Někteří kolegové z branže se mi začínají vyhýbat

Definitivně jsem ale tento byznys opustil po prvních zkušenostech s reakcemi mých známých. Působil jsem v mediální branži a nechtěl jsem nikoho z branže tahat do byznysu. Nicméně jsem byl přinucen k tomu, abych několik lidí přece jen oslovil, neboť v této branži mám většinu známých. Sponzoři vás totiž nutí oslovit vaše známé bez jakékoliv selekce. Vy předem víte, že nebudou mít zájem, i přesto vás sponzor, němuž důvěřujete, přinutí jim zavolat a říct předem připravené fráze. Když dotyčná osoba viděla, že telefonáty odkládám, musel jsem svým známým zavolat přímo před ní, aby měla jistotu, že jsem se na to nevykašlal. Oslovil jsem tímto způsobem asi sedm lidí a u šesti jsem se setkal s natolik negativní reakcí, že se mi dodneška vyhýbají. Prostě nedokázali pochopit, jak můžu být tak naivní a vůbec si dovolit jim něco takového nabízet.

Šestý krok: Byznys (naštěstí brzy) opouštím, dotyčná mě zkouší přemluvit „jinak“

Tahle zkušenost mi stačila, a tak jsem se rozhodl, že byznys opustím. Posléze se rozpadlo i naše přátelství, protože dotyčná osoba byla tak fanaticky zahlazená do Amway byznysu, že nebyla ochotná „ztrácet čas“ setkáváním se s někým kdo není v byznysu. Dokonce v jednom případě se mě pokusila přesvědčit i dost netradičním způsobem – dala mi nabídku, že pokud se dokážu v průběhu 3-6 měsíců dostat na úroveň 9% v tomto byznysu, můžu být zato i sladce odměněn z její strany. O jakou „protislužbu“ mělo jít z její strany, si mohu jen domýšlet. Ale podotýkám, že dotyčná dáma byla velice atraktivní a uvědomovala si to. Tím chci jen ilustrovat, kam až byla ochotna tahle dáma zajít při „verbování lidí“ do Amway byznysu.

Když na těchto stránkách čtu jak někteří fanatičtí dealeři obhajují tento obchod, motivovalo mě to k sepsání vlastní zkušenosti. A zároveň děkuji zdejšímu adminovi, že udržuje obsah těchto stránek a upozorňuje lidi na úskalí tohoto byznysu.

Závěrem – lze na prodeji produktů Amway vydělat? Ano, ale rozhodně ne v České republice

Nemyslím si, že produkty Amway jsou špatné. Některé jsou opravdu kvalitní a neváhal bych je komukoliv doporučit. Jenže navrhované výdělky, provize a sny, jsou opravdu nereálné. Na to, abyste mohli na Amway alespoň něco málo vydělávat, potřebujete dostat do byznysu minimálně šest lidí, kteří za produkty utratí 5000 Kč měsíčně. Zároveň tito lidé potřebují znásobit vaši síť na druhou, tzn. každý z nich musí dostat do byznysu minimálně dalších 6 lidí se stejnou útratou. Abyste tedy mohli vydělat lehce nadprůměrnou mzdu, musíte vytvořit aktivní síť čítající 43 lidí (včetně vás), kteří dohromady nakoupí produkty u Amway v hodnotě 215 000 Kč měsíčně. Pak budete rádi, když z této sumy dostanete alespoň desetiprocentní provizi. Nezapomínejte, že jakmile přestane vaše síť generovat dostatečné prodeje, vaše provize bude ohrožena.

Zdá se vám to reálné? V České republice určitě ne. Jednak žádná domácnost neutratí měsíčně za kosmetiku nebo domácí produkty v průměru 5000 Kč, a i kdyby ano, v době dnešní ekonomické krize je nereálné, aby se takovéto nákupy realizovaly pravidelně každý měsíc. Váš výdělek tedy závisí na množství nepravděpodobných okolností a množství nepředvídatelných klientů.

Pokud si i přesto v byznysu jménem Amway věříte, tak vám přeji hodně štěstí.“

Může vás zajímat:
Mé neblahé zkušenosti s Amway + video
Zkušenost s Amway
Pomoc ohledně Amway

69 komentářů u “Amway zkušenost

  1. Ja bych chtel znat ty rady, jak z toho ven 🙂 Kdyz o tom vubec nic nevis 🙂 Mne take kontaktuji lide, spokojeni s Amway. Vsichni svorne krouti hlavou nad tim, jak brutalne nam tu lzes 🙂 Nechapaje, co z toho mas 🙂 MESIASI 🙂

  2. acz:

    Žij si v tom nejdokonalejším a jediném možném světě, ale věř, že je to jen iluze.

    Za žádného mesiáše se rozhodně nepovažuju! Nikdy jsem nikoho nespasil, to ani není možné.

  3. acz, zrovna dneska jsem nahral novou motivacni kazetu special pro Tebe a Tve lidi. Nabizim Ti ji zdarma, kdyz mi zajistis placenou distribuci ve sve siti. Pokud uz nemas kazetak, rad objednam desitky starsich prehravacu pro Tebe a Tve lidi. Myslim, ze ten uspech za to stoji. A dam Ti skutecne ferovou cenu. Pokud nemas zadne volne penize momentalne, klidne odkoupim Tvou televizi, settopbox nebo udelame nejakou jinou vymenu – tovar za tovar. Myslim, ze ta vidina uspechu v Amway za to stoji, fakt. Doufam, ze neodmitnes tuhle jedinecnou nabidku!
    Napis mi na e-mail amway-trosecnik@seznam.cz

  4. Skvela nabidka Honzo, ale ja radeji nakupuji u overenych profesionalu. Bez urazky, kdo zna Tebe? 🙂

  5. K článku…

    „Amway“ zkušenosti jsou katastrofální:
    http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/
    http://amwey-business.cz/zkusenosti-s-amway-zpovedi-amwayaku/

    Někteří amwayáci jsou ochotni obět tomuto „byznysu“ vše: rodinu, kamarády… Je to hnus!

    Kolik amwayáků v ČR vydělává díky tomuto tajemnému byznysu slušné peníze? Mizivé procento! Proto to nemůže být považováno za nejlepší podnikatelskou příležitost na světě? To přeci dává smysl, nebo ne?

    Existují dokonce bytosti, kteří si myslí, že toto „podnikání“ může být BEST v celém vesmíru:

    „Přesně tak, je to nejlepší podnikateský projekt na planetě Zemi určitě, možná i v celém vesmíru…“
    Viz. http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/#comment-2091

    Ty lidi žijou zcela mimo realitu. realita je taková, že drtivá většina amwayáků nevydělává NIC 😕 Mnoho z nich dokonce ještě dlouhodobě prodělává (vstupenky na semináře-víkendový seminář stojí 1700-2400 Kč, CD, knihy, verbování lidí taky něco stojí…). Co jsou amwey semináře (pořádají je amwayáci, ne žádná firma amway)? Na to odpovídá tento článek – https://czblog.cz/amwey-seminare-kriceni-a-jasani-milionari-a-multimilionari/

    Skutečně si myslíte, že tento „byznys“ je lepší než např. ropný průmysl, lékárenský průmysl, vývoj a prodej software, programování stránek, obchodování s akciema…???

    Někteří amway si myslí, že stačí zainvestovat 5-10 tisíc Kč a budete vydělávat 50 000 Kč měsíčně. http://amwey-business.cz/zainvestujte-5-10-tisic-kc-a-vydelavejte-50-000-kc-mesicne/ Je to reálné? Chcete snad do amwey byznysu „narvat“ 5-10 tisíc?

    Kdo si myslíte, že v tomto „podnikání“ může skutečně uspět? Je to jen ten největší verbíř lidí, musí verbovat pošťačku, lidi z kostela, starostu, kamarády, spolužáky… Jak to doporučují guru amwayáci. Na to musí mít prostě člověk žaludek 😕

  6. Jako kolovratek 🙂 Vse z citovaneho ti bylo mnohokrat objasneno, ze sr velmi milis, nezajima te to 🙂 Porad placas stejna kraviny 🙂 Hezka uroven inteligence 🙂

  7. Není špatná jedna jediná věta kterou na pozdějších přednáškách společnosti Network 21 pronesl jakýsi přednášející, ale kontexty a cosi jako nepokoj, intuice, Duch a rozum (spolu s opatrností a snahou nezaplést se do čehosi, co mne beztak prostě přeroste) mi radí ptát se. Nechci kritizovat cosi, co nechápu, odsoudit věc jen pro její novost, přehlížet dobrou vůli lidí účastnících se projektu, zapálení pro věc je totiž v této ekonomické komunitě prostě překvapující. Totiž. Kontroverze však z toho čiší povědomým pachem matné manipulace, nemohu se zbavit nejasnému trnutí v zátylku, když onomu příteli zarputile přikyvuji všemu, čemu rozumím a věřím, avšak opřu-li se o ticho samoty bez osamění (jakkoli se projeví moje potřeba tázat se na vůli Boží), rozleží se mi vše v hlavě do rozprostřených směsic závisti, sebelítosti, pohoršení a soucitu. Nevyznám se v tom podobně, jako ve všem, co dává smysl, ale nemluví se o vděčnosti za sounáležitost, zbožnosti bez lepkavého patosu, ani o důsledcích, ale těch opravdových, kterých se tu jaksi nemou dopídit. Pátrám po lecjakých webstránkách leckdy přivelmi přikrášlené propagace, anebo nevalně ospravedlnitelné kritiky, která proud těchto systémů bezostyšně řadí do sféry New Age. Druhému spontánně důvěřuji více, v svém názorovém souboji totiž upřednostním stranu bojující pod korouhví církve. Ale. Ale jsem znechucen pochybnou kvalitou argumentace, která však nemá o nic lepší základy, než moje osobní rozpačitá zkušenost, vzdává se však ochoty přibrzdit v hýření dobře míněnými a špatně mířenými urážkami. Nemůžu si vynastěžovat. Co to je? Proč mám jen POCIT dávno již jen nehraničící s jistotou, že bych se zapletl, zabloudil, že se nemám pouštět do byznisu pro společnost Amway, Alticor, Herbalife, když se mi jakési pyramidy, multilevel nebo network marketingy zmateně míhají před zrakem, když se jaksi nesnažím nedívat se, jen nevidět, nevzpomenout si na svou závist, sebelítost, pohoršení, soucit. Čekám radu, ne názor. Vědomost, nikoliv jen uvědomění o čemsi…

  8. Mr.Joe:
    Proste jen premyslej, co ty sam vlastne chces, proc tu jsi. Myslenky , ktere te oslovuji, pouzivej ke svym cilum, ty, ktere te brzdi, odrazuji, zbav se jich. Neexistuji univerzalni rady ani pomoc, existuji jen tisice nasledovanihodnych prikladu pro vlastni cestu. Jsou vsak platne, tisice let funkcni a veky proverene zasady. Premyslej o nich a pouzivej je tak, jak sam uznas za spravne. Bye.

  9. ACZ
    Neexistuji univerzalni rady ani pomoc, existuji jen tisice nasledovanihodnych prikladu pro vlastni cestu. Jsou vsak platne, tisice let funkcni a veky proverene zasady.
    ———————————
    A zapomněl jsi říct, že na ty nasledováníhodné zásady a příklady tě přivede amway..
    Acz ty jsi neskutečnej sektář.. Takhle nepřímo lákáte pod sebe ovečky. Nejdřív pocit svobodné volby ale skutečnost je poté úplně někde jinde..
    Měl by jsi se stydět..

  10. Taky paranoik? Taky taky? Koukam, ze slovo Amway ti vypina mysleni, mozek a stava se z tebe obycejny tajtrdlik, opakujici paranoidni fraze o skrytem nebezpeci 🙂
    Ja jsem nic rict nezapomel a tu tvoji naivni uvahu bych nevymyslel ani kdybych moc chtel. Na vymysleni pitomosti moje bunky bohuzel nestaci. O tom kdo ci co nas privede na nasi vysnenou cestu rozhodujeme pouze mi sami od pocatku az do uplneho konce. Troubo 🙂

  11. Amway je bezva podnikání, vůbec nechápu, jak to může někdo pomlouvat. Amway má vlastní drogistické, kosmetické, a potravinové doplňky té nejvyší kvality za minimální cenu. Už po roce a půl vydělávám 60000-70000 měsíčně (nemusím chodit do práce). Stačí na to telefon a internet. Také je potřeba se vzdělvat, číst knížky a posluchat cédéčka. GO DIAMOND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. GO DIAMOND:

    Takových je 🙂 …

    „Já jsem u Amway 5 roků. Děláme to celá rodina. Jenom moje vídělky sou fakticky vysoký, kolem 100 tisíc měsíčně. Tenhle blog se mi nelíbí. Proto sem ochotnej přispět na bandu cigánů, který daj bestmenovy do huby. Nechte mi tady vzkaz a já vám ty prachi pošlu“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3765

    „já sem pod amway skoro rok a vydělavám 60 tisíc čistá ruka! jenom se mi smějte blbečkové. dejte se k amway a vydělávejte hodně velký prachy. vždyť na mně dělaji lidi co mam pod sebou 🙂 za dva roki budu milionář!“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3762

    „S Amway vydělávám 40.000 měsíčně za 3 hodiny práce týdně! Pokud chceš vydělávat také tolik, tak mě napiš na e-mail jiri.kvantos7@seznam.cz
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3909

    „Poslední příspěvek tady máš z 11.1.2011, to je skoro 3 měsíce… Za tu dobu mi Amway na bonusech vyplatila 124.567 + 119.211 + 131.194 Kč = 374.972 Kč… hrubýho“
    http://amwey-business.cz/drahe-amvey-vyrobky/#comment-1204

    „Behem 6 mesicu jsem se dostal na prijem 24 tis Kc a stale to roste.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-11/#comment-8846

    „Už první měsíc jsem vydělával 8.000 Kč. Za tři měsíce již 40.000 Kč, a dneska vydělávám 600.000-900.000 Kč měsíčně.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3837

    „to já vydělávám s amway 100 000 euro měsíčně“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2914

    „hele já vydělám s amway asi tisícovku měsíčně, tolik mi na cigára stačí. je fakt, že některý lidi prostě přemluvit nejdou, jinak by to hodilo víc“ – https://czblog.cz/amway-videa/#comment-2611

    „vydělávám minimálně 70 tisíc a výš. Jen díky Amway!“
    https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/#comment-6191

    „vydělávám statisíce měsíčně, ale desítky tisíc v pohodě.“
    https://czblog.cz/s-amway-k-obrovskemu-bohatstvi/#comment-4666

    „V současné době se to pohybuje okolo 45-51000.-/měsíc a to si myslím,že v normálním zaměstnání vydělává málo kdo…“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5808

    „Po roce a půl vydělávám 130 000 Kč.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3823

    „Amway Businessu šest roků a dnes vydělávám 250 000 až 350 000 korun měsíčně.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-5919

    6 členů mojí rodiny viděláva 40-60 tisic mesicne
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-6154

    „Začínal jsem před 2 roky a nyní jsem si mohl z Amway koupit nové auto za bezmála 900 tis.“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-8/#comment-3771

    CzBlog navštěvují bohatí lidé, také multimilionář!
    https://czblog.cz/czblog-navstevuji-bohati-lide-take-multimilionar/

  13. go diamond
    Tak to se na skvěle vydělávajícího amwejáka musím zajet podívat.Odkud si?Budeš vybírat vstupný,za takovou raritu?

  14. Krutá realita amway byznysu jedné čtenářky mojí stránky:

    „Ahoj všem, chtěla bych se s Vámi podělit o mou zkušenost s Amway. Přítel se k nim dostal asi před 4 měsíci, je to vysokoškolák, kterým měl v době, kdy se k nim přidal dobře plcenou práci, byt, auto. Zkrátka byli jsme spokojení. Za ty 4 měsíci, se jeho chování změnilo o 180 stupňů. Jeho jediným tématem je Amway, chodí na semináře, čte knihy, poslouchá nahrávky. Ze začátku mi to přišlo jako sranda, když to chce zkusit, tak proč ne. Myslím, že pro některé lidi to opravdu fungovat může. Po nějaké době, mě přemluvil k účasti na několika seminářích a hned jsem měla jasno. Výplach nejvyšší kategorie. Každý den jsem poslouchala, jak za chvíli nebude muset pracovat, nebude muset vstávat do práce..taková ta klasika. Začal obvolávat a obcházet kamarády, zaznamenal pár úspěchů… Po 4 měsicích je situace taková, že s ním skoro žádní kamarádi už nechtějí mluvit, protože mají strach, že je bude chtít lákat do Amway. Přišel o práci- hledá si novou, ale mě se zdá, že už ani žádnou nechce. Koupil jsi hospodu v dezolátníms atvu, kterou provozuje a to vše díky Amway. Samozřejmě má dluhy. To by ještě něbylo tak hrozné. Strašné na tom je, že oparvdu zblbnul. Není schopen jakékoliv konstruktovní debaty, vždy, když s ním někdo nesouhlasí, naštve se, je sprostý a odejde. Vše překrucuje, neustále opakuje papouškovsky naučené fráze ze seminářů- 4 kvadranty, pasivní příjem…Pomalu se mu rozpadají všechny rodinné, kamarádské i ten náš vztah. Vždy to přičítá tomu, že ho nechápeme a nepodporujeme ho. Opravdu mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že pro některé lidi, má Amway opravdu zhoubné důsledky. Pokud je někdo Váš blízký v Amway, snažte se ho z toho dostat. Ale je to oparvdu obtížné, protože logické argumenty už nezabírají. :sad:“
    Viz. http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/#comment-2122

  15. zase klasická výmluva na Amway :-D, no jak jinak. Že naháněl a otravoval dokola kamarády, tak to se nedivím, že s ním nikdo nemluví,ale za to si může opět a jenom on sám,né nikdo jiný. Podle mě je problém v té organizaci ve které je, která prostě učí nové partnery jiným postupům, které se mě teda osovně nezamlouvají. V moji organizaci se takové věci jako “ nemusíte vstávat na budík “ nebo budete si moc koupit co chcete“ a vůbec prezentování nakého extremního bohatství nedělá a to je podle mě problém, tahle organizace se zřejmě moc nedívá na produkty. U nás v naší organizaci nic takového není,nebo že by si někdo stěžoval. Tu slečnu ale plně chápu, protože tohle opravdu není správný systém práce Amway,aby jste někoho dokola otravovali. Chceš nebo nech bejt a vyřešeno. Bestmene Amway byznys se dá dělat i normálně, nemusíš nikomu prezentovat žádné bohatství, prostě ses zaměřil na organizaci, která tohle dělá a to podle mě není dobré. Samozřejmě že to bohatství zde vybudovat lze,ale od nuly a jedině usilovnou a systematickou prací, né prezentováním bohatství. Já nevím,já nemám v mém okolí s nikým žádný problém,lidem se to líbí,takže jak tenhle byznys odprezentuješ ve svém okolí,tak se na tebe budou dívat všichni,pokud to ale oni dělají takhle,tak se není čemu divit,že to potom tak dopadá. Tihle lidé (VPA) více mluví než pracují a to je rozdíl. 😐

  16. ps: pořád říkáš ,že nemáš nic proti samotné firmě Amway a vůbec Amway byznysu, ale přitom furt píšeš “ krutá realita AMWAY BYZNYSU“ přitom je to krutá realita špatného systému práce VPA, což je rozdíl. 😐

  17. dave:

    Bezpochyby jde o selhání jedinců-podnikatelů, ne celého systému. Ovšem i tito jedinci vytvářejí celej amwey byznys…

  18. jak ho tihle lidé mohou vytvářet ,když jenom o něm mluví??? 😆 Vytvářejí ho ti,kteří mají obrat a dělají tenhle byznys správně, jak se má dělat.Tady buduješ firmu ve firmě,takže mnoho organizací a skupin jsou prostě úplně odlišné „firmy“ i když je dodavatel zboží stejný. Takže je to celé založené na správném a odprezentování systému práce. Ano upozorňuj lidi,na tyhle „Amwayáky“ ale taky jim zároven řekni,ať si najdou toho,kdo v tom je úspěšný a kdo PRACUJE, né mluví o bohatství.

  19. dave:

    Špatně jsem to napsal… vytvářejí špatnou pověst tomuto „podnikání“, když např. lidem lžou. Je jasné, že VŠE je o lidech…

    Ty jsou v „tom“ úspěšný? Mají ty lidi hledat tebe?

  20. Ano vytvářejí špatné jméno,to je fakt, ale co já s tím? s tím nic nenadělám.Prostě to tak je,ale to mě v žádném případě neodrazuje tento obchod vybudovat. Vždy platí staré pravidlo,pokud chceš,hledáš cesty, pokud ne,hledáš důvody. Neříkám, že jsem úspěšný, ale dělám všechno proto,aby se tak stalo a myslím si ,že jsem na dobré cestě.

  21. dave:

    Ty na to můžeš upozorňovat, stejně jako já. Upozorňuju na ten šílenej fanatismus, lži, manipulaci s lidma…

    Osobně konkrétně proti tobě nic nemám. Pokud jsem ti nějak ublížil, tak se za to omlouvám.

  22. admin:

    Špatné jméno nedělají Amwayáci, špatné jméno dělají hlavně spekulanti jako jsi ty. Ale mě to taky nevadí. Rozmanitost názorů je důležitá

  23. Lubo Pářa:

    Žij si v tom neomylným, nedotknutelným a nejdokonalejším světě…

    Špatné jméno tomuto „podnikání“ dělají hlavně amwayáci, kteří nechutně verbujou všechny lidi ze svého okolí. Mají to dělat přesně takto – radí guru amwayáci:

    „Napište si na seznam všech lidí, které znáte. Je to strašně důležitý!“

    „Když si budete psát seznam rodiny a příbuzenstva – zkuste si vzpomenout, když je svatba nebo nějaká taková rodinná akce, kolik se vám tam sejde.“

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znaji lidi z porodnice. Pánové znaji lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikaji – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydleji né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

  24. Závist, že někdo něčeho dosáhl a že si může žít svobodně jak chce, zatímco ty se plácáš jak invalida na maratónu.

    —-RE-KLA-MÁÁÁÁ—-
    Namažu si ruce svým Amwayyy krémem. Bude se mi lépe psát 😎
    —-RE-KLA-MÁÁÁÁ—-
    😀 😀 😀
    Kde by se v tobě vzala lítost? Zatim jsi psal pořád tak nenávistně a k tomu jsi dodával ty nekonečné citáty, podle kterých naznačuješ, že se směješ. Ale smál by ses skutečně pokud bys tyto Ctrl+C Ctrl+V citáty dodával nekonečně stále dokola?

  25. Lubo Pářa:

    A velká lítost! Nad čím? Například, že musíte na 100% používat amwey výrobky! Guru amwayák nařizuje:

    „Je strašně důležitý pracovat na 100% a používat na 100% vlastní výrobky! Kdo nepoužívá na 100% vlastní výrobky, tak nedělá tento byznys – jenom dělá, jako že dělá. A náš byznys je bohužel tak spravedlivej, že se to na nás, vás objeví. Já jsem měl problém vysvětlit svojí mámě, že když nepoužívá náš prášek na praní, kterej má hodnotu 11,75 bodu, že mě tím připravuje o velký peníze. Pracuje v gastronomii a její šéf jí dává prací prášek zadarmo.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

    „Snažit se nebo pracovat na 98% vůbec nemá smysl. Buď dělám nebo nedělám, buď pracuju na 100% nebo nepracuju. Kdo pracuje na 98%, tak nepracuje! Kdo nepoužívá vlastní výrobky na 100%, tak nepoužívá vlastní výrobky. Pořád nechá vydělávat pana drogistu.“

    „Vždycky mít u sebe LOC!!! Když máte auto, noste sebou celou lahev. Když nemáte auto, tak můžete sebou nosit malinkej vzorek v kufříku, ale LOC noste všude! Nikdy nevíte, koho můžete pomazat LOC, kde můžete koho zachránit. Někdo se pomaže rtěnkou, na někoho kápne omastek… každý problém jste schopni s LOC vyřešit, a zároveň ho zasponzorujete. LOC je kouzelnej výrobek.“

    „Jsou věci, se kterýma neustále pracuju – seznam, obrázek skupiny – pořád si je nosim sebou. Lístky na seminář, to samé, ty sebou noste extra, vždycky! Prodávejte je, to samé bude dělat vaše skupina.“

  26. admin:

    Ááááá, koukal jsem, že sis příběh o dlouhé nablýskané limuzíně sám upravil dle svého. Neupravuješ si ty guru texty náhodou všechny podle toho jak se ti to hodí?

    Koukal jsem, že píšeš i o dělnické straně a tak si říkám: „čím se to ten Luboš Černý vlastně od názorů dělnické strany liší, když hází celou jednu skupinu lidí do jednoho pytle“?
    Chápu, že se snažíš nám předhodit obraz toho, že nemáš nic proti žádně společnosti Amway a že ti jde jen o Amwayáky. Ale proč na základě pár guru Amwayáků kazíš pověst všem ostatním?
    A proč nesdělíš lidem tak jak to je a to tak, že to co prohlašují guru Amwayáci, že by se mělo dělat, to dnes dělají LRáci, NWA, finanční poradci, pojišťováci a většina obchoďáků pracujících pod větší organizací?
    Znáš ty sám nějaký lepší model/způsob hledání zákazníků?

  27. Nic sem neupravoval, milionářskej. Každý se může o tom přesvědčit – http://depositfiles.com/files/b4zxxbrzw

    Neházím celou skupinu do jednoho pytle. Je jasné, že VŠE je o lidech, viz např. tento můj komentář – https://czblog.cz/amway-zkusenost/comment-page-1/#comment-12555

    Proti žádné firmě amway nic nemám (ani proti Amway company s.r.o., kterou ovládaji lidi z Ruské federace), její zaměstnanci neverbujou lidi, nepořádaji zcestné a manipulativní semináře.

    Nic proti hledání zákazníků, ale proti manipulaci, lži, mlžení… to ano.

    Seš to právě ty (ACZ a spol), kdo zde nejvíc ubližuje amwey byznysu. Jste vy, kdo je mne žene vpřed, psát nové a nové články, zakládat nové stránky (další se chystá). To ale asi nechápete, viď?

    Bude nová stránka, která bude propracovaná ve všech směrech, s unikátním obsahem, v předních příčkách ve vyhledávačích. A vy si budete říkat, že on má zase další stránku. Ale být váma, tak se ptám PROČ?!

  28. No protoze ses nemocnej. Ale to uz jsem taky rikal. Zdravy jedinec nevenuje veskery svuj volny cas naprosto zbytecne praci. Tve stranky nam nijak nevadi, dekujeme ti naopak za verejny prostor, kde muzeme primo konfrontovat naprosty bludy s fakty a to diky tobe. Ani nevis jak nam pomahas. 🙂 Troubo.

  29. acz:

    Vážený Milionáři s limuzínou,

    pořád se zde něco domníváte, uvažujete… a zde to prezentujete jako fakt, což je samozřejmě velký nesmysl.

    Rozhodně nevěnuju veškerý volný čas této nesmyslné diskuzi – opět Vaše doměnka a zcestná úvaha. Za to Vy jste zde nějak pořád 🙂

    Jsem rád, že mé stránky nevadí. Dokonce vám pomáhám, tak to je bezva a tak trochu překvapení 🙂

    Pa

  30. Růst Amway je jenom v Číně, Latinský Americe, Indii, Korei. V Evropě už o to lidi přestávaji mít zájem ❗

  31. počujte vy milinári, vy si uvedomujete čo tu píšete ako tento čo sa priznal, že amway je celé podvod tu je dôkaz: No protoze ses nemocnej. Ale to uz jsem taky rikal. Zdravy jedinec nevenuje veskery svuj volny cas naprosto zbytecne praci. Tve stranky nam nijak nevadi, dekujeme ti naopak za verejny prostor, kde muzeme primo konfrontovat naprosty bludy s fakty a to diky tobe. Ani nevis jak nam pomahas. Troubo. Luboši mohli by ste ma kontaktovať na email?

  32. prečo ten blb povedel že im to nevadí. lebo je namyslenec a teraz tu môžu sledovať, že tento spôsom už nemôžu použiť, lebo nebude mať účinok.

  33. Nějak nechápu co to tu píšeš za sračky.. 😀 vždyť absolutně netušíš, jak amway vlastně funguje a co je to zač.. V Amway může být každý úspěšný ale jen málokdo to zvládne.. Mám tu čest být v amway taky.. Nikdo mě nenutí nic kupovat, nikdo mě nenutí nic dělat.. Lidi nademnou se jen snaží mě motivovat což jim moc nejde protože jsem spíš na fakta než emoce.. Netvrdím že amway zboží je nejlepší nebo něco takového ale rozhodně je kvalitní a ve spoustě případů i levnější než konkurence. Navíc s amway spolupracují i firmy nabízející mobilní tariry, elektřinu, plyn a už je téměř jistá spolupráce s dalšími firmami, které až se zapojí zvednou úroveň a potenciál Amway ještě výše, než je teď.. Někdo říká, že je to nejlepší podnikatelská příležitost.. Nebudu říkat jestli ano či ne, každopádně znáte někdo lepší? Nízké počáteční náklady s možností dosažení vysokých výdělků.. Je to PŘÍLEŽITOST, ne zaručené peníze tak to tak berte.. Kdo zkusil podnikat v jiném oboru nebo kdo se o to aspoň trošku zajímá tak ví, že bez investice v řádu desetitisíců nemá smysl to ani zkoušet.. Za poslední cca 2 roky mi bylo nabízeno spoustu podobných věcí ale vždy jsem odmítnul, nic mi nepřipadalo tak zajímavý, aby tomu vůbec věnoval energii, první mě zaujala právě nabídka Amway.. ještě mě napadá.. píšete tu, že amway nutí lidi, že je to sekta a podobný sračky.. pár lidí u amway jsou kreténi, kteří nepochopili smysl „hry“ a kazí firmě jméno.. co na tom je? a poslední věc na závěř.. Amway patří mězi několik firem „plodící“ milionáře

  34. PS: možná jsem to psal trochu na přeskáčku, za to se omlouvám ale je půl druhý ráno a v tomhle malém okýnku na komenty se to píše blbě 😉 🙂

  35. Tomáš:

    Zde ale není řeč o žádné firmě amway. Vždyť žádná firma amway nepořádá motivační semináře, neverbuje lidi, neprodává zboží…

    vždyť absolutně netušíš, jak amway vlastně funguje a co je to zač

    Proč myslíš? Jak známo, myslet znamená prd vědět.

    Někdo říká, že je to nejlepší podnikatelská příležitost..

    To přednáší pan Hassmann. Nejlepší podnikatelská příležitost pochopitelně není. Nejlepším důkazem mého tvrzení je fakt, že většina amwayáků ani nepodniká – nemá ŽL, nepodniká jako právnická osoba (s.r.o., a.s. …).

    píšete tu, že amway nutí lidi, že je to sekta a podobný sračky.. pár lidí u amway jsou kreténi, kteří nepochopili smysl “hry” a kazí firmě jméno..

    Ohledně toho nucení – pan Hassmann přednáší:

    „Je strašně důležitý pracovat na 100% a používat na 100% vlastní výrobky! Kdo nepoužívá na 100% vlastní výrobky, tak nedělá tento byznys – jenom dělá, jako že dělá. A náš byznys je bohužel tak spravedlivej, že se to na nás, vás objeví. Já jsem měl problém vysvětlit svojí mámě, že když nepoužívá náš prášek na praní, kterej má hodnotu 11,75 bodu, že mě tím připravuje o velký peníze. Pracuje v gastronomii a její šéf jí dává prací prášek zadarmo.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

    „Snažit se nebo pracovat na 98% vůbec nemá smysl. Buď dělám nebo nedělám, buď pracuju na 100% nebo nepracuju. Kdo pracuje na 98%, tak nepracuje! Kdo nepoužívá vlastní výrobky na 100%, tak nepoužívá vlastní výrobky. Pořád nechá vydělávat pana drogistu.“

    Je snad pan Hassamnn nevýznamná osobnost v amwayi? Není!

    Sekta? Jak psal výše, zde není řeč o žádné firmě amway, ale o amwayácích, motivačních organizacích.

    K té sektě…

    V některých motivačních skupinách vládne sektářské jednání. Znaky sekty tam jsou, a to především z psychologického hlediska – používají tvrdé techniky psychické manipulace. Jde o ekonomickou sektu.

    Dál k sektě…

    Jsou některé motivační organizace sekty? Jsou tam sektářské rysy? …

    Nejprve se pojďme podívat, čím se taková sekta vyznačuje: Tajnůstkaření, má svého Vůdce, mají své modly, izolují se, musí dodržovat daná pravidla, sekta deformuje osobnost, v sektě se často vykonává manipulace, vymývání mozku…

    1/ TAJNŮSTKAŘENÍ – do poslední chvíle musejí Amwayáci zamlčovat, že se jedná o amway byznys. Amway motivační organizace mají zaheslované weby – RCE, SETZER… – https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/

    Vždyť jejich Vůdce nařizuje…

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výrobky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King asociec… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

    „Když se vás někdo zeptá: Není to náhodou amway? Tak se zeptejte vy: Co to je? Na otázku odpovídejte otázkou!“

    Výukové systémy jsou v komunitě:

    Vždyť Amwayák ACZ říká…

    „Motivační výukové systémy v amwey jsou v komunitě, která vzdělávání rozumí (tou nejste) za jedny z nejefektivnějších, nejúčinnějších a nejsmysluplnějších na celém světě.“ viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    Jejich materiály jsou určeny jen pro vyvolené!

    2/ VŮDCE – Každá amway organizace (RCE, SETZER…) má svého Vůdce – Čížek, Hassmann… Na seminářích je lidi doslova obdivují, jako nějaké nadlidi. Tleskají jim, poskakují, dupají, tancují…

    3/ MODLA – pro Amwayáky jsou velkou modlou amway výrobky, semináře + Vůdci motivačních organizací. Amwayák Vůdce:

    „Vždycky mít u sebe LOC!!! Když máte auto, noste sebou celou lahev. Když nemáte auto, tak můžete sebou nosit malinkej vzorek v kufříku, ale LOC noste všude! Nikdy nevíte, koho můžete pomazat LOC, kde můžete koho zachránit. Někdo se pomaže rtěnkou, na někoho kápne omastek… každý problém jste schopni s LOC vyřešit, a zároveň ho zasponzorujete. LOC je kouzelnej výrobek.“

    „Jsou věci, se kterýma neustále pracuju – seznam, obrázek skupiny – pořád si je nosim sebou. Lístky na seminář, to samé, ty sebou noste extra, vždycky! Prodávejte je, to samé bude dělat vaše skupina.“

    4/ IZOLACE – Amwayáci často přicházejí o své přátelé, kamarády, známé, příbuzné… A to především díky své vlezlosti, nahánění lidí, verbování, fanatismu, demagogickému myšlení a konání. Ano, Amwayáci se vyznačují vlezlostí a dotěrností. Koukněte na anketu a video na tomto blogu – https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    Amwayáci jsou učeni – manipulováni k verbování lidí do toho jejich kultu. Vůdce jim radí:

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/amwayaci-jsou-nahaneci-lidi/

    „Pište si na seznam svoje spolužáky ze základní školy, ze střední školy, svoje spolupracovníky z prvního zaměstnání, z druhýho zaměstnání, i z patnáctýho zaměstnání. Pište si tam svoji první holku, svoji devatenáctou holku, pište si tam sousedy, napište si tam třeba i někdo tchýni, rodinu… Pro seznam máme takovouhle pomůcku – tady to jste vy a tady je vaše rodina… takže napíšete okruh vaší rodiny… potom je tady okruh vašich známejch, známejch je víc než rodiny. Zpravidla to tak bývá, že víc lidí znáte, a všichni co znáte, nejsou ve vaší rodině. A potom je tady ještě další okruh lidí, a těm mi říkáme, že to jsou neznámé lidi – těch je nejvíc. I vy máte asi víc neznámejch lidí, než známejch. Na seznam píšete rodinu a známý. A jsou tam ještě některý lidi, který vy znáte, ale oni vás neznaj, anebo ještě neznáte jejich jméno, např. pošťačka. Já se vždycky ptám: Máš na seznamu pošťačku? No já nevim, jak se jmenuje…“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znají lidi z porodnice. Pánové znají lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikají – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydlejí né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    5/ DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL:

    Nucení chodit na mítinky, semináře (guru Amwayáci rejžují na vstupenkách, které stojí nemalé peníze). Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Mítink amway má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna.“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

    Amwayáci si museji napsat dlouhý seznam lidí. Vždyť Vůdce říká… „Napište si na seznam všech lidí, které znáte!“

    Zatajovat věci. Vždyť jejich Vůdce tvrdí… „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Atd.

    6/ DEFORMACE OSOBNOSTI – z některých Amwayáků se stávají demagogové a fanatici, což vede k izolaci k okolnímu světu. Každý se jim raději vyhne, protože mají oslovovat všechny lidi (známé i neznámé), který znaji – příbuzné,. známe, pošťačku, pokladní, lékaře, starostu, lidi z kostela… Jediné, co poté Amwayákům zbývá, je ten jejich kult.

    Ten styl života je pro Amwayáky jen to JEDINÉ možné, to nejdokonalejší a nejlepší na světě. Vše ostatní je špatné a zlo. A to včetně Admina.

    7/ POVAŽOVÁNÍ SE ZA NENORMÁLNÍHO ČLOVĚKA – ano, je to tak, někteří Amwayáci se nepovažují za normální lidi. Amwayák ACZ tvrdí:

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    8/ VYMÝVÁNÍ MOZKU-MANIPULACE – některé knihy, cédéčka, semináře a další setkání slouží k manipulaci s lidma… Něco z negativní manipulace (hovoří Vůdci motivačních organizací):

    „Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce.“

    „To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf!“

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Je strašně důležitý pracovat na 100% a používat na 100% vlastní výrobky! Kdo nepoužívá na 100% vlastní výrobky, tak nedělá tento byznys – jenom dělá, jako že dělá. A náš byznys je bohužel tak spravedlivej, že se to na nás, vás objeví. Já jsem měl problém vysvětlit svojí mámě, že když nepoužívá náš prášek na praní, kterej má hodnotu 11,75 bodu, že mě tím připravuje o velký peníze. Pracuje v gastronomii a její šéf jí dává prací prášek zadarmo.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

    O sektě hovoří i odborník přes sekty a kulty Steve Hassan – https://czblog.cz/steve-hassan-a-amway-je-amway-sekta/

  36. admin:
    1/ TAJNŮSTKAŘENÍ

    Při přečtení tohodle slova jsem si vzpomněl na mou letošní zkušenost, když jsem byl pozván na možnost přivýdělku. Do telefonu mi také nebylo řečeny žádné informace, tak jsem si v duchu řekl „to bude asi amway“ – taky jsem měl pocit tajnůstkářství. a výsledek? O amway to NEbylo, bylo to o OVB. Bestmene, uděláš taky článek na téma OVB? 😆

  37. Amway je klasický případ nezdravé manipulace. Narážky na důchod, vstáváte ráno na budík, nemáte peníze… Amway jsem okolo roku 2000 dělal 3 roky a stálo mě to hodně času, peněz za hnihy, kazety, semináře a další. Nic jsem nevydělal, pouze utratil plno peněz.

  38. Ja se divim že tu resite takový blbosti. 🙂 Snad pokud si člověk chce udělat objektivní názor tak si vyzkousi tu vec v praxi a nepotřebuje názor lidi ktery zaprvé nezná a za druhy ani neví v jakym týmu ten člověk kterej to zazil byl a co mu tam vykladali. 🙂 Nechápu jak muže někdo přijít o kámoše a rodinu, kdyz rodina a zdraví je na prvním miste. Ja kdyz někomu byznys ukážu a nema zájem tak mu to dal necpu, řeknu mu ze kdyby si to rozmyslel tak vi kam ma jít. A se vsema lidma kterejm sem to ukázal se normalne bavím. 🙂 Fakt záleží na ‚sponzorsky linii‘ tedy na lidech který člověka přivedou a ucej ho ten byznys. 🙂 Pak chápu ze jsou lidi který to uplne nepochopili a lidi, který do toho vstoupili( coz jsou vase případy a případy vašich znamejch) jsou na tom byti. Není to o tom, ze ty musíš tohle a ty musíš tamhleto. A pokud to neuděláš tak nejsi nas kamarád a lidi co nedelaj Amway jsou špatný, tak to není. Nikdy nebude doba kdy budou všichni dělat byznys. Ale kdo se rozhodne tak si zjistete jestli vas přivedli správny lidi. V tomhle byznyse jste vy svym vlastnim pánem a když vas nekdo do neceho nutí tak to neni leader ale manipulátor. V tom případe se obratte na někoho vejs ve sponzorský linii a nebo vyhledejte jinou skupinu, aby se vam nestalo to co klukům a holkám tady z fóra. A prosim admina aby si zjistil bližší info co muže byznys nabídnout, chapu ze mas asi svuj názor ale co je treba špatnýho na tom ze v nasem vzdělávacím systému jsou knihy od Dala Carnegieho, který pomůžou člověku podávat lepší výkon v práci. Tyhle knihy byly napsaný dlouho před Amway. Například je tam psany ze spravny leader(opakuji ze to je leader v práci a ne v Amway) dokáže ovládat svoje emoce a zachová chladnou hlavu. Lidi co ti tu nadávají evidentne správny leaderi nejsou a pak dopada to sponzorování lidi jak dopada. 🙂

  39. Zkušenosti s Amway mám negativní. Už při prvním pohovoru mi bylo řečeno, že po roce můžu vydělávat 120 tisíc měsíčně. Pak rozhodl seminář, kde se pořád dokola skandovalo nějaké heslo. Prostě mi to připadalo jeko sekta.

  40. Amway je jenom poblázněná sekta co nemůže bejt bez seminářů. Dělal jsem to asi půl roku a můžu vám říct, že víc bláznů pohromadě jsem nikdy neviděl 😉

  41. Dělal jsem Amway půl roku a myslím, že stačilo. Sortiment této firmy se dá srovnat s produkty běžně na trhu. Kdosi může namítat, že to tak není, ale vezměte si příklad, že výrobky jsou vesměs 3x koncentrovanější než obyčejné produkty, ale také jsou 3x dražší. Takže, kde je ta výhoda? Navíc, výrobky nejsou všechny tak skvělé, jak se tvrdí. A pokud se jednou, dvakrát zklamete ve výrobku, tak jak potom můžete věřit celé firmě?
    Firma si ze svých „lidiček“ udělala samospotřebitele, kteří jsou slepě vedeni díky jejich „zázračným motivačním seminářům“, které si platí (a ne málo). Mě osobně stačil startovací seminář tehdy před 20 lety. Sekta? To bylo tehdy slabé slovo. Zpívání a tleskání, jak jsou nejlepší, skákání po stole, jak se skvěle mají atd. atd. A ty jejich příběhy, jak najednou prozřeli – tomu se snad ani ve snu nedá věřit. Nejlepší na tom je, že cca před rokem se mi dostalo do rukou jejich 2 CD, kteří dostávají ti, kteří mají být „polapeni“. Půjčila mi je kamarádka, která je dostala od své známé. Mohu říci, že kamarádka při poslouchání mohla v pohodě pracovat, já bohužel ne. Nedokázal jsem se soustředit na jedinou část své práce. Navíc jsem si uvědomil, že ty příběhy, které tam byly prezentovány jsou téměř na chlup stejné, jako před těmi 20 lety. Trochu divné, nemyslíte? Že by je klonovali? Stále stejná písnička? U Amway je možné všechno. Jediná změna „k lepšímu“ byla ta, že už neskákali po stolech.
    Systém MLM je normální provizní systém, který funguje – záleží však, na jakých principech a praktikách dané firmy stojí. Znám jedinou firmu, která prodává zboží tímto systémem, a která za dobu své existence (cca 28 let) překonala obrat firmy Amway, která tu existuje přes 50 let! Takže, něco asi na tom bude, že? Navíc, tato firma má výrobky, na které se můžete spolehnout – to, co se o nich píše, tak je pravda a fungují.
    Ale všechno dělají lidi. A lidi jsou buď špatní nebo dobří. Buď si vyberete firmu, která má dobrý a spravedlivý systém anebo si naopak vyberete firmu, která Vám pomalu odkrývá pravou pravdu, kterou byste měli vědět ještě před vstupem do jejich systému.

  42. Distributoři Avon, Oriflame… mi nijak nevadí. Ovšem Amway, to je jiná! Způsob prezentace amway produktů je doslova hnusný. Díky tomu bych od nich nikdy nic nekoupila.

  43. Pro 2 pohovorech musím říct, že mi to připadá jako vymývání mozků. Maji propracovaný psychologický nátlak až do každého detailu. Kamarádka Amway dělá, a ať mluvíme o čemkoliv, tak vždycky začně o Amway. Po tom co jsem viděla, bych nikdy do toho nešla.

  44. Na to můžu říct jediný 🙂 za 3-6 měsíců se na 9% dostane člověk i kdyby nechtěl 🙂 Takže si zas nedělej naděje, že by ti nabízela sebe. A pokud jo, tak tvoje chyba. A k cenám za seminář… Strašně z toho rejžujou, to víš že jo (zkus si nejprv zjistit co z toho platí jo?) No, házej špínu na amway dál a hodně štěstí 😉

  45. Klidně bych se vsadil, že te všech lidí zapojených do amway je víc těch co 9% neudělkali než těch co udělali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *