Co je amway? Podvodníci, sekta?

Společnost Amway Corporation založili v roce 1959 pánové Jay Van Andel a Rich DeVos v USA. Amway vlastní svou holdingovou společnost s názvem Alticor Inc., dále také dceřiné společnosti Quixtar Inc., Access Business Group LLC. Amway má mnoho poboček po celém světě včetně států tzv. bývalého východního bloku, dokonce i v komunistické Číně, Asii atd. . Od roku 1994 působí Amway také v České republice. Amway se zabývá výrobou a distribucí svých vlastných výrobků, které jsou údajně šetrné pro životní prostředí – ekologické. Tyto výrobky Amway nabízí tzv. přímým prodejem (v domácnostech – donáškou do domu , distribucí do firem…) a přes internetový portál.

Výrobky Amvay

NUTRILITE (doplňky stravy přírodního a rostlinného původu – vitamíny, minerální látky atp.), ARTISTRY (kosmetika), E.FUNKHOUSER NEW YORK (dekorativní kosmetika, BODY SERIES (tělový šampon, tekuté mýdlo, antiperspirační sprej…), SATINIQUE (péče o vlasy), HYMM (kosmetika pro muže na holení – žiletky, krémy, pěny), GLISTER (péče o ústa – zubní pasty, vody, zubní kartáčky…), DISH DROPS (čistící prostředky na nádobí – tablety do myčky…), eSpring (úprava pitné vody), iCook (výrobky do kuchyně – hrnce…), SA8 (prací prostředky, odstraňovače skvrn…), L.O.C. (čistící prostředky).

Je nějaký vstupní poplatek?

Ano, vstupní poplatek – registace do Amway skutečně je (více vám řekne VPA). Tento poplatek je přes tisíc korun. Ale počítejte s tím, že vám mohou být vnucovány i výrobky za další tisíce…

Nějaký nešvar?

Z hlediska výroby produktů, je vše v pořádku. Nicméně z hlediska jejich prodeje a náboru nových členů, tam vidím velký problém. Ale za to nemůže žádná firma Amway (ani Amway Corporatin, s.r.o., kterou vlastněji rusáci), ale někteří její distributoři nebo motivační organizace (Amway motivational organisations – AMO). Zde je ještě nutno podotknout, že tito distributoři, jsou samostatně podnikající subjekty – podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského listu, nebo právnické osoby (s.r.o., a.s., …).

Amway Business

Hnacím motorem Amway Businessu je Multi-level marketing (MLM), na čemž není vůbec nic špatného.

Reklamou pro Amway Business je mj. přesvědčovací proces, jehož častou součástí je v některých případech manipulace s lidmi (to provádějí někteří distributoři amway, ne zaměstnanci firmy Amway). Což je rozhodně špatně! Celý systém Amway funguje tak, že Amwayáci prodávají zmíněné výrobky mj. přímým prodejem, webovou prezentací, atd. Z tohoto prodeje mají určité procento zisku. Amwayáci přesvědčují nové „ovečky“, ať jdou do Amway Businessu. Nábory nových Amwayáků, v některých případech, obsahují manipulaci s lidmi. Amwayáci organizují veřejné mítinky a semináře, které jsou opravdu barvité 🙂 Některé tyto mítinky považuji za trapné, až nechutné. Tyto semináře a mítinky nepořádná žádná firma Amway! Jsou snad Amwayáci někdy označovány za vymývače mozků, oblbovače lidí, či dokonce sektu?

Závěrem

Některé tyto výrobky jsou drahé (alespoň z mého pohledu). V Česku na to lidi nemají peníze. Tyto výrobky kupují především sami Amwayáci. Jen těžko dneska někoho zapojíte do Amway Businessu, protože drtivá většina lidí má k Amway Businessu negativní postoj… Veřejnost si myslí, že se jedná o pyramidovou hru, letadlo. Já vím, že to tak ale není! Kde tedy seženete lidi pod sebe? Nikde! A proto tedy nic nevyděláte… Drtivá většina Amwayáků nevydělává prakticky nic. Jen investuje / prodělává – vstupenky na semináře, telefonické hovory, pohonné hmoty při nahánění lidí, atd.

Někteří Amwayáci jsou zaslepeni bohatsvím, které na ně přes business údajně čeká, a to je špatně. Amwayáctví rozhodně není standartní a seriózní způsob vydělávání peněz, to je můj názor. Pokud se hodláte zabývat tímto byznysem, hodláte přesvědčovat své okolí, jak je to nejlepší business na světě, jak se na tom neskutečně vydělá hodně peněz, tak počítejte s tím, že můžete přijít o přátele, kamarády, příbuzné a okolí si o vás bude myslet něco o bláznech.

Obdoba tohoto byznysu (MLM) je např. Herbalife, Lyoness… .

Nikdy nevěřte obrovkým ziskům a nereálným slibům. Pozor také na vymývače mozků!

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Anketa:

 

BlueBoard.cz

Nějaká ta videa:

Budete mít lepší manželství, lepší rodinu, váš celý život se zlepší! Protože jste v tomto byznysu…

1 284 komentářů u “Co je amway? Podvodníci, sekta?

  1. Pracháč
    Tak na tebe sem tady čekal 😉
    60 míčů,hmm to už snad i acz uzná,že si ulhanej vůl…

  2. A mistr iluzi Pavel opet fantaziruje 🙂 Nikdy jsi venku neukazal zadnemu cloveku marketingovy plan Amway, ale budes vsem okkolo jako smyslu zbaveny tvrdit, ze to nikoho, ale vubec nikoho nezajima 🙂 Ty budes vzdycky jenom trapny zvanil, nic vic 🙂 Typek, ktery zuri, ze si jini delaji to, co ty bys nemohl ani za milion a vubec jim to nijak nevadi 🙂 Svymi teoriemi a domenkami jen opet ukazujes ze o tom vsem vubec nic nevis. Zajimalo by me o cem neco vis, co tak skvele chapes, ze se tim zivis uz 30-ty rok?

  3. Pavliku, co kdybys se mnou navstivil nejaky ten skutecny seminar treba N21 a podrobne mi vypichoval jednu manipulaci za druhou? Delal bych si poznamky a spolecne pak podame zalobu na N21. Jestli je to tak jak tvrdis, vysoudime balik a zachranime asi 3500 lidi. Nebo ti nejde o pomoc druhym?

  4. ACZ: Tohle můžeš tvrdit. Je to váš dost jistej argument. Dobře víš, že zakročit proti tomu nejde. Nikde ve světě a už vůbec ne tady. Stejně jako proti žádnému jinému kultu ani proti náboženskému. Je demokracie a každý si může dělat co chce dokud se prostě nestane třeba nějaká hromadná sebevražda.. A ta se v amway nikdy nestane. Takže si na seminářích můžete dělat co chcete.. A tzn., že tvé výzvy jsou zcela úplně zcestné. Zase jen všechno převracíš. Nic jinýho neumíš..
    Jediný co jde, je odsunout vás amwayáky na okraj společnosti a tam už jste dávno :mrgreen:

  5. Ale co to zase kecas. Zakrocit proti podvodum, lzim, okradani lze velice snadno. Staci jen ty lzi, podvody a nekalosti zdokladovat, podlozit dukazy a argumenty. Opet te vyzyvam, rad ti pomohu. Mas plnou hubu kecu o sektarstvi a podvodech, tak pojd, dame je spolu na papir a sestavime material k zalobe. Ukaz, ze tve teorie, obvineni a ideje maji realny podklad. Prosimte jak to vypada na kraji spolecnosti? Muzes to nejak presneji popsat? Rad bych vedel jak lze poznat, ze jsem a ziji na kraji spolecnosti 🙂 Ty se toho zvaneni nikdy nezbavis, uz to mas v sobe zarostle jako raka 🙂 Zvanil az do hrobu 🙂

  6. acz
    Na sekty si nějak zapoměl.Proti nim se velmi těžko zasahuje pokud teda nežiješ zrovna v KLDR.
    Musí spáchat trestný čin a to se v amway neděje.
    Kdyby se za lži a polopravdy chodilo sedět,tak máme ve vězení skoro všechny politiky :mrgreen:
    Jak napsal p.Štrobl.
    V zájmu demokracie a ekonomiky vás nelze zakázat,ovšem osvěta by byla namístě.
    Proto jediné co lze udělat:
    vííííííce cz blogů a víc takových jako je acz,at je ta osvěta jednoduší 😉

  7. Jsi prostě blázen.. Je tu dost jiných mlm kteří okrádají doslova a do písmene a nikdo s tim nic neudělá.. I když padne žaloba.
    A navíc nikdo netvrdí, že amway okrádá, lže a podvádí. Zase akorát oblbuješ a převracíš..
    A je vidět, že ty nemáš páru o co jde.
    Máš zatemněnej mozek.
    Takže já ti to polopatě zkusím zdělit.
    Je demokracie, tzn. že si každý může dělat co chce a tzn. že na seminářích si můžete kázat co chcete a oblbovat jak chcete.. Nikomu to fyzicky neublíží. Pokud někomu vymejete hlavu, že se z toho zblázní tak to svedete ne selhání jednotlivce, vykopnete ho a on pak skončí u psychologa aby se alespoň částečně vrátil do reality.. A i kdyby to tento člověk zkusil u soudu, že to je vina amway která mu zničila život tak dobře víš že v ČR neuspěje. Protože vstup je jaký? Dobrovolný..
    Takže neoblbuj, že to dáme na papír a zakročíme. To se povedlo pár američanům, kteří to dotáhli až k mimosoudnímu vyrovnání.
    Radši si přečti tu knihu Co máme vědět o sektách nebo Netradiční náboženství u nás a pak se zkus zamyslet, jak celej ten systém nabírání členů a jejich udržení funguje.. Je to jen na tobě. Chápeš. Buď uznáš, že to je neetické svinstvo a nebo pudeš na seminář a utvrdíš se, že co děláš, je správné a na to co jsi se dočetl zapomeneš.
    Pa pa..

  8. ako som uz hovoril …. ked uz si potrpite na tom vymyvani mozgov tak ak sa niekto necha zmanipulovat hocicim tak je to chyba jednotlivcovej inteligencie a nie spolocnosti …. a to ze niekto nema zaujem robit tento biznis neznamena ze amway robi nieco zle ale ludia su proste lenivy lebo je plno ludi ktory nechcu robit nic ale chcu zarabat plno penazi a takych urcite nepoznam len ja …. proste plno ludi radsej bude sediet na fb a stazovat sa ze nemaju peniaze ako by mali ist robit aj ked maju moznost klasickej prace

  9. admine admine, vůbec nevíš o čem píšeš. Článek je plný tvé závisti. Ani ti nebudu vysvětlovat princip amway, který jsi ještě očividně nepochopil, protože kdyby jsi ho pochopil a zjistil, co je to za bombu, tak by jsi závistí pukl. Nech amway napokoji, když se ti nelíbí a jdi vydělávat jinde. NEjvíc se ozývají ti, kteří nic nedělají. To je zřejmně tvůj případ.

  10. To amwayáci:

    To je právě Váš problém vymytých mozků. Nacpali Vám do hlavy, že kdo nedělá amway a vznese vůči jeho politice sebemenší kritiku tak s největší pravděpodobností nemá peníze, nedělá a ještě skončí na pracáku..
    Ach jo. Prostě amwayáci se nezapřou..
    Žijete opravdu mimo realitu 🙄

  11. Honza
    Taky ti řekli,že máš myšlení budoucího milionáře,protože si pochopil?
    🙂
    V amway se musí uvěřit,né pochopit!
    Závist,vy ste všichni stejní.Ach ty vaše semináře.
    Za pár měsíců sem napiš komentář,jestli si na tu bombu změnil názor.

  12. Honza:

    Zavist? Jaká závist? Vždyť drtivá většina amwayáků vydělává prd 🙂 Ty snad v amwayi vyděláváš slušný peníze?

  13. No na to jsem zapomněl, že vlastně každý kdo amway sebemíň kritizuje vlastně amwayákům závidí :mrgreen:

  14. Amway teda opravdu ne! Nedávno mě do toho lanařil spolužák. Říkal, že za zkoužku nic nedám. Tak jsem si říkal, že půjdu na seminář. Hodně jich tam bylo v oblecích a hráli si na nejdůležitější lidi na světě. Ale bylo vidět, jak maji v hlavách vymetýno. Celý seminář byl ubohost nad ubohost. Každý to chválil do nebes. Ty lidi jsou neskutečně zfanatizovaní, myslí jen na peníze a většina z nich uz neuznává základní morální hodnoty.

  15. to je najlepšia prilezitosť vy tupe hlavy… ja už nemôžem citať tote veci co tu niektori napisete. Pochopte ze vy buezranti mozte podporovat seba svoj obchod svoje vyrobky a nemusite to ankupvoat vobcchodoch a davat druhym do vrecok peniaze… lenze vy ste banda buzikov ktori si kupili registraciu nic nerobili alebo len jebali ludom do hlav nezmysli…a potm jasne ze ste enboli uspesny tak zacnete ohovarat tento cely system :D:D dste pripečeny

  16. vseci co hovoria ze to robili a ze je to odrb tak by som bol zvedavy ci len sedeli doma a cakali kym sa dovalia peniaze alebo aj pre to nieco spravili =)… a tak btw realne na tom clovek moze stratit 10eur neviem kolko je to na ceske ale ak toto je pre niekoho velka strata tak by radsej nemal podnikat v nicom

  17. Koukám, že je jedno. Jestli je to na slovensku v polsku a nebo v čechách. Všichni vy amwayáci máte stejný názory a slang.
    Jste jako naklonovaní..
    To zkrátka není normální..
    Prostě sekta..

  18. To vis Ty „moudry“ Pavle, ona je trava zelena vsude na svete, i v cechach a na slovensku. Neexistuje duvod proc by zastanci spoluprace s Amway, ktera je po celem svete uplne stejna, meli mluvit kazdy jinak. To jen tvuj mozek to neumi pochopit, pritom je to tak jednoduche.

  19. Amway je nelepší podnikání na světě! Po roce vydělávám až 150 000 korun měsíčně 😉

  20. vela ludi tu asi nevie ako funguje podnikanie pretoze vacsina podnikatelov ma nejakych dodavatelov a ked uz sa rozhodnem viest tento biznis tymto smerom tak preco nemat z toho aj vyhody? nehovoriac o tom ze tu je viacero moznosti ako v tomto systeme posobit, nehovoriac o tom ze nejde len o financne vyhody. Tu ti ludia „nad tebou“ nekonkuruju ale ta podporuju. Ale to uz tu niekde na tomto toaletaku prispevkov dost dobre vysvetlil acz

  21. Ale ano. Je to jednoduchý. Je to sekta! Ty na tom furt hledáš něco jinýho
    Tazko uverit aky hlupy, no predovsetkym otravny clovek moze byt. Teba to traparcenie nikdy nepreide, vsak? Citam tu vela prispevkou aj pana ACZ, no stopercentne on na Amway nic nehlada, ako mu podsuvas. To ty. Hlupe Dylino.

  22. Ohledně tvého kamaráda, vím odkud vítr vane. Jako obvykle, jsi při výkladu jeho informací o Amway poslouchal prdelí a z toho, co ti říkal, jsi si zapamatoval slova „popcorn“ a „toaletní papír“. Bohužel už nemáš tušení v jaké souvislosti to bylo. Tak sis tu souvislost doplnil po svém.

    A tak je to pokaždé a u každého DELFÍNA, který odsuzuje Amway.

    Jak píše JC, jediný „hajzlák“, o kterém vím, jsou ty peníze Ty nám ale Amway nedistribuje pro další prodej ale pro vlastní potřebu.

    Pa. DELFÍNKU.

    Tak tohle je maras pane ACZ.
    Fatman teda Bestman dostává naprdel zevšech možných stran.Jen tak dál na hloupé lidi.

  23. Komentuje vsetci ste kokoti
    to je najlepšia prilezitosť vy tupe hlavy… ja už nemôžem citať tote veci co tu niektori napisete. Pochopte ze vy buezranti mozte podporovat seba svoj obchod svoje vyrobky a nemusite to ankupvoat vobcchodoch a davat druhym do vrecok peniaze… lenze vy ste banda buzikov ktori si kupili registraciu nic nerobili alebo len jebali ludom do hlav nezmysli…a potm jasne ze ste enboli uspesny tak zacnete ohovarat tento cely system dste pripečeny

    Tak nějakou dobu sem zde nebyl a co to vidí oči mé vykulené.Amwejáka může dělat opravdu každý,i člověk z chatrče se satelitem znající slovo buzík.No a tohle Vám též kazí pověst drazí amwejáčci!!!!!

  24. Tady dostává na prdel jen amway. Amway je prolhaná sekta! Je to hnus!

    Žij si v tom nejdokonalejším světě „amway“, snad jednou procitneš a pochopíš, žes byl jenom zmanipulovaný.

  25. Neni treba se hadat. Amway neni pro vsechny, tudiz jen pro ty co pochopi. A tento blok je utulek pro ty co nepochopili. Aspon se maj kde vyfnukat. Admin je clovek bez ambice, protoze TOTO je strata casu!!! a urcite jeste levak 😎

  26. To je prekvapenie, preco vam, co tyh ludi od Amway tak nenavidite, tak velmi lezi na srdcu, co ze im ublizuje, skodi a robi zle meno. Nieje to tak nahodou iba ich vec? Ved vy to ich podnikanie nechcete robit ani za svet, je tak? Pane Jaro, akekolvek podnikanie moze robit kto chce, aj to, co robite vy.
    P.S.: A v Prahe na Vaclavaku ste boli?

  27. ty co v tejto sekte robili a nedarilo sa im asi neboli na novickom obrade… mne dali rúno pokropili ma elixirom z panenskej krvi a hadich noh a pochopil som to =D …. kazdeho kto si zisti s akymi spolocnostami a organizaciami amway spolupracuje ani nenapadne spajat slova „amway“ a „sekta“ v jednej vete.

  28. No bodejď by s amway nespolupracovali. Já bych taky spolupracoval.
    Vemte si to takhle. Kupříkladu.
    Budu prostě něco prodávat. Začnu spolupracovat s amway jako partnerský obchod. Jelikož vás guru mají pod palcem, máte rádi nakupování za body a prahnete po jakékoliv slevě ap. rázem budu mit možná i několik tisíc stálých zákazníků..
    Kdo by to nebral :mrgreen:
    Musíte si ale uvědomit, že s vámi jinak nikdo nechce nic mít a nehlásí se k vám. Chápete?
    🙁
    Jde jen o prachy..

  29. stalych zakaznikov ma amway pretoze su ludia spokojny s vyrobkami a nie preto ze musia nakupovat, kazdy si moze vybrat co kolko a ci vobec bude nakupovat … a kazdy biznis je o peniazoch

  30. Dakto:

    Takže tohle je lež? …

    „Pokud někdo uvidí tento byznys, jako napojování lidí na internetovou stránku, nabízí prodej drogerie, no pak se mu nemůžou splnit žádný velký sny. Ale v momentě, kdy člověk začne vidět tento byznys jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak nemá problém, že by chtěl mít barák 30+5. Pak nemá problém představit si, že bude mít garáž na 7,8 aut. A bude to výběr jednoho vedle druhýho – Maserati, Lamborghini, Jaguar… A když mu někdo řekne: Proč máš 7 aut? Tak on řekne: Na každej den jedno 🙂 Proč máš na každý den jiný auto? To je materialistický svinstvo. Tak ten člověk mu řekne: Víš proč mám na každej den jiný auto? Protože můžu! V takové chvíli, kdy tento byznys začnete vidět jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak toto všechno začne bejt… mnohem větší smysl to dávat. V momentě, kdy to člověk vidí jako prodej drogerie, tak to je blbnutí hlavy, zbytečný!“

  31. Amway nemá zase tolik stálých zákazníků. Amway je v této zemi výdělkem stále v mínusu a nějak se to za těch 20let ne a ne zlepšit.
    Prdel distributorům zachraňujou akorát partnerské obchody.. Nebýt toho, nezaregistrujete ani nohu..
    No a ze strany aktivních amwayů kteří pravidelně vymetají semináře už jen o prachy dávno nejde 😐

  32. admin
    ja myslim ze ten text hovori dost jasne aj ked je to len vycuc, amway predsa nie je prednostne zamerany na predaj urcite sortimentu aj ked clovek ma moznost dodavat aj keby len drogeriu tak neviem preco by to malo byt klamstvo … okrem toho amway nie je len o nakupovani ale ja som tu hovoril o tom ze clovek si moze vybrat co bude a nebude robit a ci vobec bude nieco robit… ale mam taky pocit ze o nic nerobeni v tomto systeme tu vie svoje dost vela ludi

  33. rázem budu mit možná i několik tisíc stálých zákazníků..

    Ty Pavle, Ty bys jich měl bYlion 🙂 Takový jsi ty žvanil. Ty bys vyvrkal díru do hlavy i Sfinze 🙂 Takový potenciál a má houno 🙂

  34. nečital som tu všetky članky ale vidim že ludia ktory nemaju skusenosti z amway nevedia onom nič,, a ty čo si myslia že maju skusenosti a vedia všetko o amway tak prečo teras nesu uspešny jak mi ludia čo v tom profitujeme už niekolko mesiacov či rokov. Sa mi pačil članok ked hovoril typek že čo si pameta zo seminara,, nato že seminar je niekolko hodinovy tak si len pameta že speaker sa chvali autami. no ano ma auta ale čo vy 95% ludi spravite aby ste tiež mali auta?? čo spravite zo svojim životom aby bol lepši? budete kritizovat inych alebo aj sami skusite jeden z mnoha podnikani medzi ktorymi amway je velmi dobry a zauživovany sposob ako podla autora nebit „troska“
    kto pozna Standu Novskeho vie aky je rozdiel medzi mentalitami ludi. a tu na fore mame dokaz že ludia ktory odsudzuju amway maju velke EGO ale na hovvno sebavedomie

  35. vam v skratke poviem niečo o vymivani mozgu,, vy čo odsudzujete Amway že aky je zly a že seminare su len o V.M. ,,, vy nahodou tu na fore nevymivate mozog ostatnym aby tento sposob podnikania neskusili????!!

  36. ja len k tomu ze speaker sa chvalil autami … ked niekto zacne na nule a potom ukaze kde je teraz a kolko si toho moze dovolit tak to urcitych ludi namotivuje ze to dokazu aj oni … ale lepsie je zo seminaru si odniest ze je to sekta namyslenych 😉

  37. Pokud se tím chlubí před davem lidí, tak je to spíš ubožák.. Oni se nechlubí aby distributorům něco dokázali, ale aby je zmanipulovali. Aby to chtěli taky. A hlavně aby jim na to vydělali. Probouzejí v nich tím tu nejhorší lidskou vlastnost a to závist a chtíč po osobním vlastnictví. A to právě není ani motivace, ani školení, ale právě ta manipulace 🙁

  38. Ty trubko. Ty jsi doted ani po stem vysvetlovani nedokazal pochopit, ze se nechlubi, ale prezentuji vysledky prace o ktere prednaseji. Kdybys mel v hlave zbytky rozumu, doslo by ti, ze nemuzes neco uspesne prezentovat na poli teorie, ale musis to podkladat praktickymi a faktickymi podklady. Natoz abys pak pocopil proc to delaji 🙂 Evidentne ani po roce diskusi ses nevymanil z urovne MEGAZVANIL 🙂
    PS: Uz me nudite inkvizitori Amway, menimtedy volaci znak z GO DIAMOND na GO APPLE 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *