Sekta, kult, psychická manipulace a amway?

Hodně se zde vedou diskuze ohledně „amway“. Jsou zde jisté pochyby ohledně výrobků, jejich ceny a kvality..  Některé výrobky jsem měl tu čest si vyzkoušet a s čistým svědomím můžu říct, že svou kvalitu mají, nicméně cena určitě neodpovídá, jejich ůčinek je zcela běžný a vlastnosti výrobků nejsou nijak vyjimečné.

Zajímalo mě tedy, co vede distributory k takové oddanosti, zápalu, přesvědčení či dokonce fanatismu. Proč jsou ochotni tak usilovně bojovat za svoje výrobky a nekompromisně hájit tento tajemný byznys..

Proč jsou ochotni obětovat tomuto byznysu třeba i rodinu, přátele apod. ?

K tomuto se nabízí jediná odpověď a tou jsou zřejmě zjevné sektářské rysy.

Zdá se, že časté navštěvování seminářů jednotlivých organizací opravdu vede ke změně osobnosti a manipulace s lidským myšlením je na těchto akcích zcela zřetelná.

Co je tedy psychická manipulace s lidským myšlením a jak se to odráží v chování „amwayáků“?

K tomu bych si dovolil vypůjčit některé postřehy z knihy od Steva Hassana ,,Jak čelit psychické manipulaci zhoubných kultů“ a chování distributorů  k nim co nejstručněji přirovnat..

Psychická manipulace má podle Hassana čtyři složky (řízené chování-myšlení-cítění a řízené informace) a na lidech probíhá ve třech krocích, které autor nazývá rozmrazení, změna a opětovné zmrazení.

1) ŘÍZENÉ CHOVÁNÍ

to znamená kontrola individuální fyzické reality. (pozn. – mnohdy se to nazývá vykazatelnost nebo mluvení do života).

Vždy je co dělat, členové dostávají specifické úkoly (služby), čímž se omezuje jejich volný čas a svobodná činnost. Chování je často usměrňováno požadavkem, že každý má jednat tak, jak by jednala skupina. Každý dostane přiděleného trvalého kamaráda (osobního pastýře) a je včleněn do menší skupinky. Pokyny jsou většinou kategorické a vycházejí od vedoucího přes různé šarže jeho pomocníků k řadovým členům.

K tomuto asi není co dodat. Vše sedí.  Distributorům je doporučováno jednat tak jak jedná skupina. Své skupiny si taky hájí.. Každý NVP dostane Svého kamaráda (osobního pastýře) tzv. SPONZORA a je včleněn do menší skupinky (linie, větve) a ne zřídka jistě distr. probírají se svým sponzorem svůj osobní život.. Je to přeci jejich kamarád který jim rozumí a chce pro ně to nejlepší.. (bohužel ve většině případů jen za účelem zisku, vzájemné kontroly a růstu skupiny)

2) ŘÍZENÉ MYŠLENÍ

to znamená důkladná indoktrinace členů tak, že si vštípí nauku skupiny. Obyčejně jde o nauku vše rozdělující na bílé nebo černé. Co je dobré je v rámci skupiny, to špatné představuje vnější svět. Členové si osvojí dovednost eliminovat všechny informace, které jsou pro skupinu nepříznivé. Jestliže je myšlenka či informace považována za útok proti vůdci, nauce nebo organizaci, postaví se jim v mysli zeď a jsou odmítnuty předem jako lži, jejichž původcem je ďábel. Takové myšlení dokáže účinně eliminovat jakékoliv myšlenky a pocity, jež nejsou v souladu s naukou skupiny.

K tomuto by se dalo dodat snad akorát to, že pro „amwayáky“ je v tomto případě Ďábel např. ADMIN..

3) ŘÍZENÉ EMOCE

to znamená snaha o ovládnutí lidských pocitů. Vhodnými prostředky jsou vina a strach, které vedou ke konformitě a poslušnosti.

Vůdci mohou používat historické viny (např.vina čechů při odsunu němců), nebo viny lidské nedostatečnosti a Božích nároků na člověka (nežiji tak, jak bych měl), morální (osobních poklesků je vždycky dost) a vinu sociální (lidé umírají hladem)

Ano, na seminářích a při náboru vrchní distributoři často zmiňují zánik či krach důchodového systému, útočí na životní styl zaměstnanců, případně finanční a životní situaci, velmi zdůrazňují zatěžování životního prostředí ap. Zákeřně útočí na city a emoce lidí 🙁

Strach spojuje členy dvojnásobným poutem. Vytváří jednak vnějšího nepřítele – že dotyčný může být sveden lidmi nebo okolnostmi mimo skupinu. A jednak strach, že bude vedoucím odhalen ve svých poklescích a vinách.

Nejvýš se cení loajalita a oddanost. Vůdce se nemá a nesmí kritizovat, místo toho má každý kritizovat sám sebe.

Tohle je u distributorů zcela zřetelné.. Když se udělá nějaká chyba např. když klesne distributorovi  O.o. Vždy si říká že dělá někde chybu on. Že to je jen jeho nedostatečná aktivita a pýle. Málo kdy distributora napadne, že na vině může být např. cena či kvalita výrobků nebo špatná pověst tohoto systému.. Poté se často může uchýlit ještě k častějším návštěvám seminářů, školeních a jiných akcí a propadat se hlouběji do závislosti..

Vyznání hříchů je též mocným prostředkem citové manipulace. Jakmile člen skupiny vybočí z řady, je možné mu hřích či špatný postoj připomenout a použít jej k přivedení k poslušnosti. Tato metoda se dokonce může při odchodu ze skupiny změnit ve vydírání.

Toto se dá přirovnat k upozorňování či připomínání sponzora nebo někoho jiného z up-line např větami ,,Co se děje? Už si se dlouho neukázal(a) na semináři, školení ap.. Tento nepatrný nátlak se může i stupňovat, zejména pokud od společnosti odchází někdo z těch schopnějších..

Velmi účinnou metodou řízení emocí je vyvolání fobie. Tak lidé při myšlence na odchod mohou propadat strachu, že budou bez milosti vydáni napospas temným silám: zešílí, propadnou drogám oni nebo jejich děti, zapříčiní nespasení svých dětí, zle onemocní, nebo prostě jen nebudou mít požehnání. Pokud je takováto fobie z odchodu a vnějšího světa vypěstována, vůdcové pak bez obav mohou prohlašovat, že každý může kdykoliv svobodně odejít, že dveře jsou otevřené.

Tak tohle je bohužel v tomto systému zřetelné na nejvyšší míře.. Hlavně tu poslední větu používají distributoři velmi rádi..

Distributoři také např. na otázku ,,Proč tohle děláte“? apelují že dělají tento byznys pro to, aby v budoucnu zajistily své děti, myslí si, že žijí dobrý život, že díky „amway“ mají dobré důševní i fyzické zdraví, že jsou díky tomuto byznysu šťastní a nejsou si jisti, jestli by se bez byznysu jejich život doslova nezhroutil.. Myslí si, že bez tohoto byznysu se toho nedá téměř dosáhnout.. Nikdo nechce ani pomyslet, že by z byznysu snad odešel.. Radši opustí rodinu, přátele, příbuzné, atd. Aby si potom našli jinou rodinu a přátele v tomto byznysu, kde jim nebude nic zpochybňováno a kritizováno..

4) ŘÍZENÉ INFORMACE

Uzavře-li se přísun informací, který člověk potřebuje, aby si mohl učinit zdravý úsudek, dotyčná osoba je v pasti. Není tak přístup ke kritickým poznatkům a zároveň nejsou řádně fungující mechanismy k jejich zpracování. Takové přiškrcování informací má dramatické a devastující účinky.

Měl sem např. možnost, nahlédnout do poznámkových sešitů (učebnic), ze Školení obchodních dovedností, kde nebylo doporučováno např.  trávit mnoho času na internetu. Neřekl bych, že to je z důvodu ztráty času, ale spíš z obav, že by se distributoři mohli nějakým způsobem dostat ke kritice a vzniknout v nich pochybnosti.. Sám jsem byl distributory varován, že si mám zjišťovat informace pouze z jejich zdrojů.. Už jenom to je silně podezřelé..

Jsou zavedeny různé stupně či roviny informací a pravdy a lidé se dovídají jen to, co potřebují ke své práci. Tím se vytvoří prostředí, které v podstatě znemožňuje dospět k definitivnímu objektivnímu hodnocení. Často i pokročilý člen, který si myslí, že vše o skupině ví a zná, je ještě několik vrstev vzdálen od centra.

Dohromady toto tvoří totalitní síť, které neujdou ani ti nejsilnější a nejsamostatnější.

K tomuto asi není co dodat.. Odstupňované 3, 6, 9, 12% … úrovně a s tim získávané novější informace a školení svědčí za vše..

Autor článku: Pavel

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

170 komentářů u “Sekta, kult, psychická manipulace a amway?

  1. Do toho kolik vydělávám, je Vám prd a určitě bych to nesděloval na nějakých přiblblých diskuzích, což každý trochu inteligentní člověk kterým Vy očividně nejste pochopí. Licenci amway jsem si koupil z důvodu kvality výrobků, což Vy těžko pochopíte. Jinak se amway nevěnuji. To, že je někdo rád, že si ode mě může koupit výrobky, protože nejsou v kamenných obchodech je jen plus pro mě a pro lidi, kteří to kupovat přes Vaší snahu „pomluvit jak to jde“ chtějí, protože mají taktéž dobré zkušenosti… Mimochodem díky tomu, že si ode mě lidi ty výrobky kupují mě pak osobně vyjdou ty výrobky logicky ještě levněji, ne-li zadarmo.
    Kiyosaki je uznávaný člověk, který napsal několik knih a které jsou v dnešní době na některých školách doporučené jako povinná četba. Až se Vám podaří třeba jen 10% toho co dokázal třeba Robert K. pak budete i Vy mít můj obdiv. Na seminář nejdu, chodím na ně výjímečně, ale to Vy opět pochopit nemůžete ❗ Kdybych na ně chodil (což mě nikdo nenutí), tak bych se s Vámi tady nebavil vůbec, protože i blbec jako jste Vy má právo na svůj názor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  2. roman:

    Dobře, takže nevyděláváte nic, protože se byznysu nevěnuje, jen a pouze kupujete výrobky, nic víc. Je to tak? Školící materiály kupujete, jak to vypadá, takže chcete být jednou mega byznysmen, nebo jen tak?

    Jsou všechny amway výrobky, nejlepší, nejkalitnější, nejlevnější?

    Také si myslíte, že „amway“ je nejlepší podnikatelská příležitost na světě?

    Proč si myslíte, že jsem blbec?

    P.S. Rozhodně nepochybuji o Kiosakiho schopnostech a toho čeho dosáhl.

  3. roman:

    Pěkná teorie, ovšem realita je trochu jiná:
    sfanatizovaní hlupáci pod vidinou zbohatnutí nakupují sobě a celé své rodině drahé amwayácké výrobky, na které vydělávají v obvykle podprůměrně placeném zaměstnání a jen naproste minimum amwayáků se touto činností uživí natožpak zbohatne.

  4. Bestmene, JC a ostatní z té vaší grupy blbů 🙂 Víte v čem jste si tak podobní třeba s Hitlerem?

    Nevíte, že?

    Hitler také trpěl utkvělou představou, že to, co dělá, je prospěšné pro „jeho“ lid, že ví přesně, jak vše funguje a co se stane. Byl tak pyšný, že ani v době své smrti naprosto nepochyboval o tom, že do poseldní chvíle jednal naprosto správně (viz jeho dopis na rozloučenou, Bestmen by nám jej mohl přečíst, určitě má někde kopii).

    Podobně i vy trpíte utkvělou představou, že zachraňujete lidi před Amway, podobně jako Hitler zachraňoval Evropu před Židy 🙂

    A tak všem vyprávíte hrůzostrašné představy o tom, jak je to židovství zvrácené ajak je potřeba jej vymýtit. A stejně, jako tomu věřil Hitler, tomu budete věřit i vy až do poseldní minuty Vašeho života 🙂

    Pýcha předchází pád a vy jste pyšní až na půdu. jeden vedle druhého. Nepotřebujete žádné fakty, argumenty, důkazy k tomu, co tvrdíte. nepotřebujete žádné zkušené profesionály, kteří léty praxe získali zkušenosti, vědění a moudrost.

    Pýcha to nepotřebujete. Pýcha potřebuje nakrmit EGO.

    Že mám pravdu? Já vím, že mám 🙂

  5. Komentuje blbec ACZ, 18.6.2011 @ 4.08
    Pěkná teorie, ovšem realita je trochu jiná:
    sfanatizovaní hlupáci pod vidinou zbohatnutí nakupují sobě a celé své rodině drahé amwayácké výrobky, na které vydělávají v obvykle podprůměrně placeném zaměstnání a jen naproste minimum amwayáků se touto činností uživí natožpak zbohatne.

    To není žádná realita, ale jen obyčejná, zcela hloupá LEŽ 🙂 Tuto lež zde neprezentuješ jako první, obvykle si tyto lži předáváte jeden od druhého jako troubové. Takže při troše snažení zde také najdeš naprosto zřetelné argumenty, které tuto lež velmi snadno vyvracejí 🙂 Velmi snadno, Troubo 🙂

    Když už používáš lži jiných, tak nad nimi alespoň přemýšlej, jestli to náhodou nejsou lži tak průhledné, jako je třeba právě tato. 🙂

    Jsi pak jen za vola.

  6. Komentuje acz, 20.6.2011 @ 9.03

    Bestmene, JC a ostatní z té vaší grupy blbů 🙂 Víte v čem jste si tak podobní třeba s Hitlerem?

    Nevíte, že?

    Hitler také trpěl utkvělou představou, že to, co dělá, je prospěšné pro „jeho“ lid, že ví přesně, jak vše funguje a co se stane. Byl tak pyšný, že ani v době své smrti naprosto nepochyboval o tom, že do poseldní chvíle jednal naprosto správně (viz jeho dopis na rozloučenou, Bestmen by nám jej mohl přečíst, určitě má někde kopii).

    Podobně i vy trpíte utkvělou představou, že zachraňujete lidi před Amway, podobně jako Hitler zachraňoval Evropu před Židy 🙂

    A tak všem vyprávíte hrůzostrašné představy o tom, jak je to židovství zvrácené ajak je potřeba jej vymýtit. A stejně, jako tomu věřil Hitler, tomu budete věřit i vy až do poseldní minuty Vašeho života 🙂

    Pýcha předchází pád a vy jste pyšní až na půdu. jeden vedle druhého. Nepotřebujete žádné fakty, argumenty, důkazy k tomu, co tvrdíte. nepotřebujete žádné zkušené profesionály, kteří léty praxe získali zkušenosti, vědění a moudrost.

    Pýcha to nepotřebujete. Pýcha potřebuje nakrmit EGO.

    Že mám pravdu? Já vím, že mám 🙂

    Hitler strhl svůj vlastní národ do naprosté destrukce, záhuby. Na sklonku války dal dokonce příkaz, že i děti mají jít bojovat! Jen proto, aby žil o několik dnů déle. Před svou smrtí dokonce obvinil jiné z rozpoutání světové války. Hitler byl obyčený egoista, histerik a nesmírně bezohledný člověk. Člověk, který žil především pro své chtíče, ne pro svůj národ…

    Jinak k tomu tvýmu vyjádření nemám co dodat, snad jen odkaz – http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/

  7. hej hitler to vbelki rasista on zabil spoustu romaku on v pekle ted.
    vi gadzover ste taki rasisti nevim proc nas romi nemate radi a proc do amwaye delt kdytz ameway nedelate pritte na seminar a uvidite ze to je nejlepsi budete bohati jako ten velki gadzo Esesman co nas na seminari uci a nahravki zrobil abi bnas amway naucil.

  8. drahý acz
    Já mám sen aby si lidé co chtějí vstoupit do amwey,přečetli i tu negativní stránku né jen pozitivní.Nic na světě není dokonalí.At si každý prečte i to špatné a až potom se rozhodne.Takovou možnost máme mít u všeho!To je můj sen a cíl 😉

  9. Komentuje admin, 20.6.2011 @ 18.27
    Hitler strhl svůj vlastní národ do naprosté destrukce, záhuby. Na sklonku války dal dokonce příkaz, že i děti mají jít bojovat! Jen proto, aby žil o několik dnů déle. Před svou smrtí dokonce obvinil jiné z rozpoutání světové války. Hitler byl obyčený egoista, histerik a nesmírně bezohledný člověk. Člověk, který žil především pro své chtíče, ne pro svůj národ

    Neodbíhej od tématu prosím. Uvedl jsem, že tvé zásadní, zde prezentované vlastnosti se přesně shodují s vlastnostmi, které měl také Hitler 🙂

    Jak můžeš tvrdit, co bylo hybným motorem Hitlerova počínání? Ty jsi s ním mluvil? 🙂 Opět jen spekuluješ. Já vycházím z dochované dokumentace.

    Hitler prostě fanaticky věřil své věci, stejně, jako ty 🙂 Věřil, že zachraňuje Německý národ a vede jej k lepší budoucnosti. Věřil, že jeho národ, ale především ON, je něco jako BESTMEN a že „prozřetelnost“ jej povolala, aby vykonal cestu, kterou všichni známe.

    I tebe povolala prozřetelnost, abys zachránil svět, nebo alespoň těch několik nekňubů, co se pohybuje na internetu, OD AMWAY 🙂

    A používáš k tomu dokonce úplně stejné praktiky, jako Hitler a jeho tým 🙂

    LŽI, PROPAGANDU, MANIPULACI, SKRÝVÁNÍ FAKTŮ A PRAVDY A TD 🙂

  10. Komentuje JaraCimrman, 20.6.2011 @ 22.31
    drahý acz
    Já mám sen aby si lidé co chtějí vstoupit do amwey,přečetli i tu negativní stránku né jen pozitivní.Nic na světě není dokonalí.At si každý prečte i to špatné a až potom se rozhodne.Takovou možnost máme mít u všeho!

    Drahý Járo 🙂 S tím já ale na 100% souhlasím a také to tak praktikuji. Rozdíl je v tom, že ta druhá strana mince musí být na základě reálných zkušeností a faktů a ne smyšlených doměnek lidí, kteří NEMAJÍ TUŠENÍ O ČEM TO VLASTNĚ ŽVANÍ 🙂

    To je podstatou poznání obou stran každé mince. Chápeš to, nebo ti mám nakreslit schéma? Souhlasíš s tím, nebo jsi přesvědčen, že „ta druhá strana mince“ může být klidně prezentována na základě předsudků, hloupých představ a bezuzdné domýšlivosti?

    Pověz, jak to vidí Jára Cimrmann? 🙂
    ——

    Komentuje Ferko Lakatoš, 20.6.2011 @ 21.41
    hej hitler to vbelki rasista on zabil spoustu romaku on v pekle ted.
    vi gadzover ste taki rasisti nevim proc nas romi nemate radi a proc do amwaye delt kdytz ameway nedelate pritte na seminar a uvidite ze to je nejlepsi budete bohati jako ten velki gadzo Esesman co nas na seminari uci a nahravki zrobil abi bnas amway naucil.

    Mám otázku na Bestnmena:
    Co si myslíš o tomto příspěvku a o jeho autorovi? Může nám to říci?

  11. acz
    Jenže podle tebe a jiných to jsou smyšlené doměnky.Podle mě a některých lidí to jsou fakta.Já chci upozornit ty lidi,kteří spadají do té mé skupiny a tu negativní stránku zatím nikde neslyšeli.

  12. Komentuje JaraCimrman, 21.6.2011 @ 11.12
    Jenže podle tebe a jiných to jsou smyšlené doměnky.Podle mě a některých lidí to jsou fakta.Já chci upozornit ty lidi,kteří spadají do té mé skupiny a tu negativní stránku zatím nikde neslyšeli.

    Neexistují fakta, nebo doměnky, PODLE NĚKOHO 🙂 Zkus už konečně používat mozek k přemýšlení 🙂

    Jsou jen fakta ……. a doměnky.

    A jelikož ty nemáš žádné argumenty a podklady, zkušenosti a praxi v tom a o tom, o čem žvaníš, která by nějak potvrzovala, že tvé doměnky by mohly být fakty, tak zcela vědomě předkládáš lidem k nahlédnutí doměnky, které však z neznalosti předkládáš jako fakta.

    Ve skutečnosti jen tlumočíš dál to, co jsi někde slyšel, četl a nějak tě to zaujalo. Bez ohledu na to, jestrli to fakta jsou, nebo ne. To tě vůbec nezajímá, nepátráš po tom, nemáčš ani chuť ani snahu se po faktech pídit. Je to totiž náročné na čas a chce to píli a jisté úsilí.

    Naproti tomu je opakování něčeho, co jsi někde slyšel, velmi pohodlné, bezpracné a vzhledem k tomu, že se zde jedná o obyčejný diskusní prostor, také pro tebe zcela bez jakékoliv zodpovědnosti za to, co tady plácáš. Nikdo tě nemůže popotahovat za to, že zde prezentuješ naprostý hovadiny. A to ti vyhovuje. Kdybys byl za každé slovo, které zde plácneš, 100% zodpovědný, MLČEL BYS JAKO HROB 🙂 Už to samo o sobě dokresluje, jak jen bohapustě žvaníš o něčem, o čem víš naprostý kulový 🙂

    Protože prostě MŮŽEŠ.

  13. acz
    Nemlčel bych,mluvim tak s každym i z očí do očí když probíráme amwey.Já vim že by si chtěl nejradši cenzuru,ale máme demokracii.Je to můj názor a s tím nic nenaděláš 😉

  14. acz:

    ááá tady je někdo zase pěkně sjetej, viď Ivánku (ACZ) 🙂 Nebo „jenom“ nachlastanej? Jinak si ty tvoje myšlenkový pochody a zvrhlé chtíče nedovedu vysvětlit 😯

    Zdar kultu!!!

  15. JaraCimrman:

    😀 cenzura byla i za Československé lidové republiky. Demokracie znamená svobodné volby, ovšem se svobodou před cenzurou nemá nic moc společného. Asi jsi měl na mysli liberalismus 😀
    Jardo, kdybys měl trocha vzdělání, možná bys ke svobodnému podnikání měl přeci jen o trochu blíže.

  16. Zatímco vy se pořád a neustále hádáte a posilujete ega, zmanipulovaní fanatici se radují: „http://www.youtube.com/watch?v=ZPjjZCO67WI&feature=autoplay&list=WL2B1E9CFA5261CF94&index=64&playnext=2“
    Příjemnou podívanou a zpříjemněnou náladu

  17. presne tak kdibiste videli amjwayaka tak biste mu to nerekli protoze bich vas rostipal vi xichti tvarohovi
    fakt nedelejte do amwayaku newbo si vaS najdu a bude
    hlavne tebe admine ty rasisto tebe i toho cimrzmanaa podriznu jak prase more
    pozor na me more muj bracha saedel v kryminale

  18. Komentuje JaraCimrman, 21.6.2011 @ 18.06
    Nemlčel bych,mluvim tak s každym i z očí do očí když probíráme amwey.Já vim že by si chtěl nejradši cenzuru,ale máme demokracii.Je to můj názor a s tím nic nenaděláš

    Járo, Járo 🙁

    Já jasně a zřetelně napsal, že:
    Kdybys byl za každé slovo, které zde plácneš, 100% zodpovědný, MLČEL BYS JAKO HROB

    Podle toho, co jsi na to odpověděl, nemáš nejmenší tušení, co je to 100% zodpovědnost. Ty bohužel nemáš nejmenší potuchy ani co je to ZODPOVĚDNOST obecná 🙁

    Ale já ti už několikrát psal, že je zbytečné po nás vyžadovat, abychom my přemýšleli za tebe. Nikdy se to nestane.

  19. Komentuje admin, 21.6.2011 @ 19.41
    ááá tady je někdo zase pěkně sjetej, viď Ivánku (ACZ) Nebo „jenom“ nachlastanej? Jinak si ty tvoje myšlenkový pochody a zvrhlé chtíče nedovedu vysvětlit

    Aááá, připosraný posera, podělaný strachy z toho, že by měl snad před skutečnou veřejností prezentovat svoje žvanění, se zase probuil k aktivitě 🙂

    jen tak mimochodem, ty už sis něco z toho, o čem taddy já píšu, vysvětlit dovedl? 🙂 Že sem si zatím nevšim 🙂

  20. acz:

    Už jsem ti jednou řekl, že nebudu nic obhajovat před bandou fanatiků. Když už, tak před normálními lidmi, což minimálně ty nejsi. Proč? Protože tě děsí normálnost, nechceš být definován jako normální člověk:

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    Viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    A také jsem ti řekl, že se díky amway byznysu obávám o svůj život, viz. např.:

    „Já jsem u Amway 5 roků. Děláme to celá rodina. Jenom moje vídělky sou fakticky vysoký, kolem 100 tisíc měsíčně. Tenhle blog se mi nelíbí. Proto sem ochotnej přispět na bandu cigánů, který daj bestmenovy do huby. Nechte mi tady vzkaz a já vám ty prachi pošlu“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3765

    A chystám článek s názvem Mám se bát díky amwey byznysu o život? A věř, že tento článek bude dokonale propracovaný a logický!

    Ty si taky odmítl napsání článku – obhájení toho tvýho super byznysu, zde na czblogu. A nedělám z toho žádný drama. Ty milionáři s limuzínou :mrgreen: 😕

  21. Komentuje admin, 22.6.2011 @ 9.34
    Už jsem ti jednou řekl, že nebudu nic obhajovat před bandou fanatiků.

    Tvrdím snad, že neřekl? Naopak, já to jenom podtrhuji 🙂 Prostě nemáš na to, abys svoje bludy před těmi, o kterých bludy šíříš, obhájil 🙂

    A také jsem ti řekl, že se díky amway byznysu obávám o svůj život, viz. např.

    I na to už jsem několikrát poukazoval. Že jsi jen ubohý, ustrašený a paranoidní blázen 🙂

    A chystám článek s názvem Mám se bát díky amwey byznysu o život? A věř, že tento článek bude dokonale propracovaný a logický!

    Jednak se už těším na další porci slátanin a z tvých výhrůžek fakt nemám obavy. 🙂 Doposud jsi zde nepředložil nic, co by mělo jen náznak logiky, nebo propracovanosti 🙂 Jako obvykle použiješ několik příspěvků bůh-ví od koho a několik textů, vykopírovaných z internetu, taktéž bůh-ví od koho 🙂 Nikdy to nebylo jinak 🙂 A bude to tak i v tomto příštím případě 🙂

    Následně scenzuruješ komentáře k tomuto tvému novému „výplodu“, nebo je rovnou zakážeš 🙂 Aby tvé naivní představy nikdo nemohl konfrontovat. Tak, jak jsi to už několikrát v případě svých naprosto naivních pčlánků udělal 🙂

    Bestmene, Einstein kdysi definoval šílenství, jako projev dělání pořád stejných věcí, ale očekávání jiných výsledků 🙂 Ty jsi podle něj ukázkový šílenec 🙂 Děláš pořád stejné hlouposti, ale očekáváš úplně jiné výsledky 🙂 Ale možná, že byl šílencem sám Einstein 🙂 Co? 🙂

  22. Podělaný, ustrašený a prolhaný TLUČHUBA vždy byl, je a vždy bude ten, kdo někoho, nebo něco pomlouvá, očerňuje, ale nikdy v sobě nenajde odvahu, konfrontovat své pomluvy s tím, koho pomlouvá, nebo s tím, co pomlouvá. Zpravidla to bývá především proto, že jeho pomluvy jsou samozřejmě smyšlené, vykonstruované a nemá k nim naprosto žádné ověřené podklady. Ví, že při skutečné konfrontaci by samozřejmě nemohl obstát s hovnem v ruce a pytlem lží. S tím neobstojí nikdy nikdo. A tak vždy vymyslí celou řadu VÝMLUV, proč se takové konfrontace ZÁSADNĚ NEZŮČASTNÍ

    Tak to vždy bylo, je a bude. A pokud tomu nevěříš a chtěl bys například vědět, co si o tomto tvrzení myslí i ostatní, tak na to třeba zřiď ANKETU 🙂

    Uloženo.

  23. Dobry den. Presiel som si s velkou namahou niekolko clankou na toto tema aj diskusie. Neverim, ze je autor tych clankou zdravy. Absolutne nevie o com trepe. Odpovedi pana ACZ ma priviedly na myslienku sa s Amway systemom zoznamit viacej, lebo je na prvy pohlad viditelne, ze vie o com hovori a ma aj logicke uvahy a zavery. Napokon studujem VS v Brne a niekde je tu napisane, ze aj on je z Brna. Rad by som pocul a videl viac. Dali byste mi kontakt?
    Vdaka, Juraj.

  24. Komentuje admin, 22.6.2011 @ 10.52
    No jo, já vím, oslovil bys všechny členy ty tvojí sekty, ať klikaji na anketu. Viď milionářskej

    Což je jen další z mnoha paranoidních představ a nekonečné pýchy a sebestřednosti, představ o tom, že když nebudou odpovědi dle tvých představ, tak to musí být zaručeně dílo podvodu 🙂 Viď?

  25. komentuje acz
    Kdybys byl za každé slovo, které zde plácneš, 100% zodpovědný, MLČEL BYS JAKO HROB

    A já sem ti napsal,že se takto bavím s každým z očí do očí i s amwejákama.Někteří vědí jak se jmenuju i kde bydlím.To snad není 100% zodpovědnost?Copak by si mi udělal ty.Dal k soudu či vrazil jednu výchovnou?

  26. Juraj hej more pokut nejsi gadzo tak napis me na imail dyskryminace@romodrom.cz
    delam amway us skoro 5 let a spoustu penez mam na mercedesu jezdim zlato mam a ted pojedu se svou arankou do egipta k mori koupat se a deti taki beru sebou

  27. Plně souhlasím s článkem, kdo tvrdí opak tak o tom buď nic neví, ale jak se říká neznalost neomlouvá, nebo je to jeden z vymytejch mozků.
    Setkal jsem se s Amway a jediné co jsem viděl byla manipulace s lidmi, lži, a několik podivínů kteří si mysleli že když si poslechnou CD plné prázdných řečí najednou budou vládnout světu. 👿 😕

  28. kdo tvrdí opak tak o tom buď nic neví, ale jak se říká neznalost neomlouvá, nebo je to jeden z vymytejch mozků.

    Ideální příklad egoistického příspěvku 🙂 Toto odvážné tvrzení klidně vyplodí individuum, které o Amway neví vůbec nic a mistr Admin, další, kdo o Amway ví kulový, to dokonce „podepíše“.

    Takže jeho slovy odpovídám, mistře SAME, jelikož neznalost neomlouvá, jsi jen obyčejný žvanil, který nemá tušení o čem to vůbec žvaní 🙂

    Je-li tu tato stránka, tento blog, aby podtrhoval a vyzdvihoval naprostý nesmysly, pak je její zřizovatel obyčejný kašpar, hloupej až na půdu 🙂

  29. A jak tvoje genium přišlo na to, že se zlobím?
    A které krávoviny to cintám? Vysvětlíš to? To jsem moc zvědav 🙂

    P.S. a jak víš, čím já budu, když jsi mě v životě neviděl? Nejsi ty taky kromě Všeználka, Brouka Pytlíka a Kašpárka i Děd Vševěd? 🙂

  30. acz:

    Máš pravdu ty se nezlobíš, ale ukájíš si na tomto blogu svoje zvrhlé chtíče… Nebo je to tak, že cucáš líh a šňupeš perníček? 😀

    Proč budoucí milionář s limuzínou? Souhlasíš s Vůdcem Čížkem:

    Komentuje acz, 6.12.2010 @ 15.39
    Slova, věty a myšlenky, které Čížek vyslovil, natočil, nahrál, mě osobně připadají naprosto v pořádku, jsou logické, mají hlavu i patu a pro přemýšlivého, nikoliv domýšlivého člověka mají také významnou hodnotu. Ještě něco?

    Viz. https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/#comment-6420

    A co vůdce Čížek říká na amwey semináři? Toto:

    „Na poslední den v práci pro vás přijede velká, dlouhá limuzína, a teďka vrátný volá šéfovi „Pane řediteli, je tady nějaká státní návštěva, která přijela velikánským autem. Vy nekoho čekáte? Ne, nikoho!“ V čele kancelářské budovy je z toho haló, co tam dělá to velké bíle auto, které stojí už hodinu před vchodem? Pro koho to přijelo, nebo kdo s tím přijel? Jestli náhodou nepřijel nějaký ministr, nebo něco takového. A vy si děláte v klidu svoji práci a hodiny odtikávají a blíží se konec pracovní doby. A všichni ti, co se vám celou dobu smáli, tak maji oči na vrch hlavy a už stojí na autobusových zastávkách a koukají, kdo bude do toho auta nasedat, co je to za honoraci. A vy v tom sáčku, v kravatě vycházíte… Vycházíte z těch dveří, do kterých jste museli chodit každé ráno a odcházet každé odpoledne. Takhle se ohlédnete a říkáte si „Tak tady už nikdy, po celý zbytek svého života, nebudu muset strávit ani minutu!“ A říkáte si „Stálo to za to!“ Příchazíte k té bíle limuzíně a borci tam stojeji na těch autobusových zastávkách, a teď se strkaji, stouchaji do sebe loktama a říkaji „Hele podívejte se na něj, to je ten emveják“. To jsou oni, co se choději koukat na ty auta, oni si blázni snad mysleji, že jednou něčim takovým budou jezdit, nebo co. Hele, běžte někdo za nim. On k tomu jde, on si snad do toho chce sednout! Vždyť to jestě poškrábe, aby nám neudělal ostudu! Teďka vy tam prostě přijdete k tomu auťáku a zaťukáte na okénko, řidič si tam čte noviny, protože měl přijet o 3 nebo 4 hodiny dříve, a když se mu představíte, tak on si okamžite nasadí placatou čepici, vyleze a otevře vám dveře, klaní se. Vy si sednete do toho velikánského, obrovského auta, kde je prostor jak na letišti, nalejete si z baru colu a říkáte „Pane řidiči, tak jedem!“. Ale tak patnáct kilometrů za hodinu, já si to chci užít!“. A teďka kolem těch autobusových zastávek, který jsou obležený kolegama z práce, kteří se vám smáli a ukazovali si na vás prstem, tak vy kolem nich pojedete tou limuzínou, těch patnáct kilometrů za hodinu a budete jim připíjet – čau kluci, už se neuvidíme… Když se vám budou smát moc, tak jim můžete třeba udělat tu kulišárnu – bylo to ve středu, a druhý den ve čtvrtek, až ti vaši kolegové ve čtvrtek ráno budou muset v půl šestý jít do práce, tak před tou budovou je bude vítat bilboard – na něm bude vaše rozesmátá tvář a nad tim bude napsáno „Já už jsem svobodný! A co vy?“. Taková velká mechanická ruka jim bude mávat. To nebude špatný! Takže teďka si napište velký seznam lidí a uvidíme se na semináři.“

    A PROTO OSLOVENÍ MILIONÁŘ S LIMUZÍNOU

  31. Páni, ty jsi kašpar 🙂 Nejdřív napíšeš, že se zlobím, pak napíšeš, že se teda nezlobím, ty jsi ale pomatenec 🙂 Na otázku ke konkrétním cintám krávovinám raději srabácky mlčíš a mlžíš 🙂 A celé to žvanění vyvrcholí tvojí obvyklou CopyPaste ejakulací 🙂 Ty jsi prostě extra třída 🙂

    P.S: Který „zvrhlý chtíč“, který si ukájím zde, máš na mysli? Hm? Dozvíme se alespoň NĚCO? Objasníš alespoň jednou do roka některý ze svých hyperblábolů? 🙂

  32. acz:

    Jéééééé ty si milionář s limuzínou, co v amwayi vydělá prd. Nebo ne snad??? Máš už doživotní rentu??? Vyděláváš 500.000 měsíčně??? :mrgreen:

    To víš nejlíp ty, zda se zlobíš, okolo sebe kopeš… 🙂

    Co cintáš za krávoviny? Každý svůj příspěvek si přečti min. 2x a poznáš co cintáš za krávoviny… Je ovšem otázka, zda to můžeš pochopit. Možná máš problém s tím, co je mezi 18 cm ušima. Z tebe ta omezenost doslova vyzařuje 🙂

    Který zvrhlý chtíč? Ten co máš v levé části mozku – vpravo nahoře…

    Pa, ty prde milionářskej :mrgreen:

  33. Krasne se vyhybas, v pohode, u tveho zvaneni jsem zvykly, ty totiz nikdy neumis dolozit ty svoje blaboly 🙂 Jeden z duvodu, proc jsi skutecny srab a posera. Zadny vymysl jak vidis 🙂 Jen zrejmy fakt.

    PS: v leve casti mozku, v pravo na hore (kua to jsou souradnice) je nejaky chtic? Co to zase blekotas, blekoto?

  34. acz:

    Kdopak se tady vyhýbá?!

    Máš už doživotní rentu z amwaye??? Vyděláváš 500.000 měsíčně??? :mrgreen:

    Co je levé části mozku, v pravo na hoře? Se podívej, ne 🙂

  35. Jak to tu tak čtu, tak poslední adminův komentář je trochu zmatený a je na něm spíše vidět čemu on nerozumí a acz ano.S amway jsem se setkal a dle mého logického názoru je nemožné, aby to byla nějaká sekta nebo podvodný systém.Protože kdyby ano tak pochybuji, že by s Amway spolupracovaly firmy jako je : Unicef, Telefonica O2, Kasa.cz, office deppot, templářské sklepy čejkovice atd…. Prostě ani jedna z těchto firem by si nemohla dovolit se zaplést do nějaké pyramidy nebo letadla a už určitě ne do sekty 😀 a pochybuji že by firma amway byla nominována na nobelovu cenu za marketing kdyby to byl podvodný systém 🙂 je vidět, že admin neví o čem píše.Také bych chtěl mít tolik času jako má admin abych neměl co dělat a jen tu pomlouval firmy. 🙂 Měl by jsi se svým životem něco dělat protože s IQ jako máš ty to bohužel asi moc daleko nedotáhneš. Upřímě je mi tě líto a hodně štěstí v tvém normálním stereotypním životě, který už se nikdy nezmění:) Doporučuji ti přečíst si článek na dreamlifu kde o Amway píše děkan fakulty a píše o Amway jako o nejůspěšnější firmě v MLM který se vyučuje na vysokých školách.

  36. Dexter:

    Žádná firma amway neprořádá ty manipulativní semináře, neverbuje lidi… Amwayáci jsou přeci samostatní podnikatelé – fyzické (živnostenský list) nebo právnické osoby (a.s., s.r.o., družstvo apod.).

    Nemám nic proti MLM ani žádné firmě amway… Zde není řeč o žádné firmě amway, ani o firmě Amway company s.r.o., kterou vlastněji lidi z Ruské federace. Víš?

  37. Kdyby jsi o Amway businessu něco věděl, tak víš, že všěchny skupiny se řídí podle svého systému a podle tohoto systému je postavená celá firma Amway.A když firma Amway nepořádá semináře, tak mi vysvětli jak je možné, že firma pořádá výjezdní semináře pro lidi co dosáhnou určité úrovně.Tyto výjezdní semináře pořádá přímo firma Amway.A všichni co Amway dělají se řídí marketingovým planem a ukazují ho, tak jak je to od firmy Amway dané.Jinými slovy když lidé dělají co mají, tak dělají to co jim doporučuje sama firma Amway a její zakladatelé.Takže nic nelegálního,netetického a nemorálního.Doporučuji všem lidem: Než začnete pomlouvat nějakou firmu a šířit o ní lži, tak se raději informujte z různých a důvěryhodných zdrojů aby jste věděli o čem píšete.Na př. spíše uvěřím člověku s vysokou školou který je děkanem fakulty a mluvý o tomto businessu jako o nejlepším MLM na světe než abych věřil řečem, které píše anonymní člověk, který určitě v životě ničeho velkého nedosáhl.Kdyby ano tak pochybuji, že by měl čas na to psát sem takové bláboly a pomlouvat firmy o kterých nic neví.

  38. Dexter:

    S amway jste se setkal. Dobře. Jak rozsáhlé bylo toto SETKÁNÍ?

    Nemluvím o výjezních seminářích, ale o manipulativních zcestných seminářích, které pořádají motivační organizace (AMO). Tyto motivační organizace mají samozřejmě svá pravidla (která musí dodržovat) a Vůdce.

    Kde pomlouvám nějakou firmu???

    Nejlepší byznys na světě? Ale kdeže, to ODMÍTÁ i zdejší guru ACZ:

    „Tak si už prosímtě někam poznač, že Amway NENÍ NEJLEPŠÍ BYZNYS NA SVĚTĚ. STAČÍ? Nebo potřebuješ nakreslit schéma? 🙂 Bohužel si tam ale také poznač, že já nemám nejmenší právo toto tvrdit. No, myslím, že tohle je ale na tvůj mozek příliš složité a že to vůbec nepochopíš, co tím vlastně myslím“

    Viz. http://amwey-business.cz/amwey-seminare-meetingy-kriceni-a-jasani/#comment-1703

    Drtivá většina registrovaných amwayáků vydělává prd, proto to není nejlepší podnikatelská příležitost na světě! Kolik amwayáků v ČR vydělává z amwaye slušné peníze – 80 000 a víc (obrat podnikání) ? Kolik je v ČR amwayáků a kolik z nich vydělává (má obrat v podnikání) díky amwayi slušné peníze (80 000 a více)?

  39. Tak a nyní se pojďme podívat na některé motivační organizace:

    Jsou některé „motivační organizace“ sekty? Jsou tam sektářské rysy?

    Nejprve se pojďme podívat, čím se taková sekta vyznačuje: Tajnůstkaření, má svého vůdce, mají své modly, izolují se, musí dodržovat daná pravidla, sekta deformuje osobnost, v sektě se často vykonává manipulace/vymývání mozku…

    1/ TAJNŮStKAŘENÍ – do poslední chvíle musejí amwejáci zamlčovat, že se jedná o amway byznys. Amway motivační organizace mají zaheslované weby – RCE, SETZER… – https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/

    Vždyť jejich vůdce nařizuje…

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King asociec… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

    Výukové systémy jsou v komunitě:

    Vždyť emweják ACZ říká…

    „Motivační výukové systémy v amwey jsou v komunitě, která vzdělávání rozumí (tou nejste) za jedny z nejefektivnějších, nejúčinnějších a nejsmysluplnějších na celém světě.“ viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    2/ VŮDCE – Každá „amway“ organizace (RCE, SETZER…) má svého vůdce – Čížek, Hassmann… Na seminářích je lidi doslova obdivují, jako nějaké nadlidi. Tleskají jim, poskakují, dupají, tancují…

    3/ MODLA – pro amwejáky jsou velkou modlou „amwej výrobky“ + jejich Vůdci.

    4/ IZOLACE – amwejáci často přicházejí o své přátelé, kamarády, známé, příbuzné… A to především díky své vlezlosti, nahánění lidí, verbování, fanatismu, demagogickému myšlení a konání. Ano, amwejáci se vyznačují vlezlostí a dotěrností. Koukněte na anketu a video na tomto blogu – https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    Amwejáci jsou učeni – manipulováni k tomuto…

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/amwayaci-jsou-nahaneci-lidi/

    „Pište si na seznam svoje spolužáky ze základní školy, ze střední školy, svoje spolupracovníky z prvního zaměstnání, z druhýho zaměstnání, i z patnáctýho zaměstnání. Pište si tam svoji první holku, svoji devatenáctou holku, pište si tam sousedy, napište si tam třeba i někdo tchýni, rodinu… Pro seznam máme takovouhle pomůcku – tady to jste vy a tady je vaše rodina… takže napíšete okruh vaší rodiny… potom je tady okruh vašich známejch, známejch je víc než rodiny. Zpravidla to tak bývá, že víc lidí znáte, a všichni co znáte, nejsou ve vaší rodině. A potom je tady ještě další okruh lidí, a těm mi říkáme, že to jsou neznámé lidi – těch je nejvíc. I vy máte asi víc neznámejch lidí, než známejch. Na seznam píšete rodinu a známý. A jsou tam ještě některý lidi, který vy znáte, ale oni vás neznaj, anebo ještě neznáte jejich jméno, např. pošťačka. Já se vždycky ptám: Máš na seznamu pošťačku? No já nevim, jak se jmenuje…“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znají lidi z porodnice. Pánové znají lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikají – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydlejí né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    5/ DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL:

    Nucení chodit na mítinky, semináře (guru amwayáci rejžují na vstupenkách, které stojí nemalé peníze). Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Mítink amway má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna.“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

    Emwejáci si museji napsat dlouhý seznam lidí. Vždyť „amway vůdce“ říká… „Napište si na seznam všech lidí, které znáte!“

    Zatajovat věci. Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Atd.

    6/ DEFORMACE OSOBNOSTI – z některých amwayáků se stávají demagogové a fanatici, což vede k izolaci k okolnímu světu. Každý se jim raději vyhne, protože mají oslovovat všechny lidi (známé i neznámé), který znaji – příbuzné,. známe, pošťačku, pokladní, lékaře, starostu, lidi z kostela… Jediné, co poté amwejákům zbývá, je ta jejich komunita.

    Ten styl života je pro emwejáky jen to JEDINÉ možné, to nejdokonalejší a nejlepší na světě. Vše ostatní je špatné a zlo. A to včetně Admina.

    7/ POVAŽOVÁNÍ SE ZA NENORMÁLNÍHO ČLOVĚKA – ano, je to tak, někteří amwejáci se nepovažují za normální lidi. Amwayák ACZ tvrdí…

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    8/ VYMÝVÁNÍ MOZKU-MANIPULACE – některé knihy, cédéčka, semináře a další setkání slouží k manipulaci s lidma… Něco z negativní manipulace (hovoří vůdci motivačních organizací):

    „Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce.“

    „To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf!“

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Je strašně důležitý pracovat na 100% a používat na 100% vlastní výrobky! Kdo nepoužívá na 100% vlastní výrobky, tak nedělá tento byznys – jenom dělá, jako že dělá. A náš byznys je bohužel tak spravedlivej, že se to na nás, vás objeví. Já jsem měl problém vysvětlit svojí mámě, že když nepoužívá náš prášek na praní, kterej má hodnotu 11,75 bodu, že mě tím připravuje o velký peníze. Pracuje v gastronomii a její šéf jí dává prací prášek zadarmo.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

  40. Komentuje Dexter, 3.12.2011 @ 16.27

    spíše uvěřím člověku s vysokou školou který je děkanem fakulty a mluvý o tomto businessu jako o nejlepším MLM na světe než abych věřil řečem, které píše anonymní člověk, který určitě v životě ničeho velkého nedosáhl.Kdyby ano tak pochybuji, že by měl čas na to psát sem takové bláboly a pomlouvat firmy o kterých nic neví.

    Prosil bych kontakt na toho děkana fakulty, abych ho mohl kontaktovat. Děkuji.

  41. 🙂 I male dite umi zadat do Google 3 slova: Amway dekan fakulty.

    Jak vidno, tak mistr sveta na poucovani o tom co je a neni spravne zvlada jen COPYPASTE 🙂

  42. A jeste tradicni opakovani, opet pouzivas materialy Amway jako Krovak lahev Coca-Coly 🙂 A porad stejne a porad dokola. Jsi ale blbejsi nez krovak. Tomu stacilo vysvetleni co ze to nasel jen jednou. Tobe ani 100x 🙂

  43. Já bych se rád zbavil zasílání komentářů na mail. O amway vím své, bohužel nic podobného co tady píše člověk, který to nikdy nedělal a informace má leda tak z blesku…
    Dá se zasílání emailů zrušit, nebo jsi natolik nemocný, že už se Tě nedá zbavit?
    Možná by nebylo od věci, aby jsi nějaké výrobky zkusil, protože amway je především o produktech. Bez toho by amway nebylo a Ty pak možná pochopíš, proč se „amwayák“ nestydí za produkty, které nabízí… Naví je lze do 90ti dnů vrátit, ale to Ty jistě víš, jen to nějak zase tady zpochybníš 😡

  44. roman:

    Zasílání emailů můžete zrušit dole na této stránce – „Provést nastavení novinek k tomuto konkrétnímu článku.“

    Potvrzuji 90ti denní lhůtu vrácení zboží. To se už ale dostáváme k jakési firmě amwey, o které zde není z mého pohledu řeč…

    Jinak je Váš komentář plný doměnek a vsugerovaných rádoby pravd, které do vás vtloukají v tom vašem zhobným kultu.

    P.S. Amway samozřejmě o produktech je, ale hlavně je o verbování lidí, jak tvrdí Čížek:

    „Pokud někdo uvidí tento byznys, jako napojování lidí na internetovou stránku, nabízí prodej drogerie, no pak se mu nemůžou splnit žádný velký sny. Ale v momentě, kdy člověk začne vidět tento byznys jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak nemá problém, že by chtěl mít barák 30+5. Pak nemá problém představit si, že bude mít garáž na 7,8 aut. A bude to výběr jednoho vedle druhýho – Maserati, Lamborghini, Jaguar… A když mu někdo řekne: Proč máš 7 aut? Tak on řekne: Na každej den jedno 🙂 Proč máš na každý den jiný auto? To je materialistický svinstvo. Tak ten člověk mu řekne: Víš proč mám na každej den jiný auto? Protože můžu! V takové chvíli, kdy tento byznys začnete vidět jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak toto všechno začne bejt… mnohem větší smysl to dávat. V momentě, kdy to člověk vidí jako prodej drogerie, tak to je blbnutí hlavy, zbytečný!“

  45. Komentuje acz, 4.12.2011 @ 9.34

    🙂 I male dite umi zadat do Google 3 slova: Amway dekan fakulty.

    Děkuji za nápovědu mistře všemocný 🙂

    Dočetl jsem se, že firma amwey věnovala 300.000 Kč na pořízení technického vybavení VŠE. Za toto obdržela amwey medaili udělenou děkanem fakulty.

    Zaplatit se dá úplně všechno?

    Uloženo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *