Sekta, kult, psychická manipulace a amway?

Hodně se zde vedou diskuze ohledně „amway“. Jsou zde jisté pochyby ohledně výrobků, jejich ceny a kvality..  Některé výrobky jsem měl tu čest si vyzkoušet a s čistým svědomím můžu říct, že svou kvalitu mají, nicméně cena určitě neodpovídá, jejich ůčinek je zcela běžný a vlastnosti výrobků nejsou nijak vyjimečné.

Zajímalo mě tedy, co vede distributory k takové oddanosti, zápalu, přesvědčení či dokonce fanatismu. Proč jsou ochotni tak usilovně bojovat za svoje výrobky a nekompromisně hájit tento tajemný byznys..

Proč jsou ochotni obětovat tomuto byznysu třeba i rodinu, přátele apod. ?

K tomuto se nabízí jediná odpověď a tou jsou zřejmě zjevné sektářské rysy.

Zdá se, že časté navštěvování seminářů jednotlivých organizací opravdu vede ke změně osobnosti a manipulace s lidským myšlením je na těchto akcích zcela zřetelná.

Co je tedy psychická manipulace s lidským myšlením a jak se to odráží v chování „amwayáků“?

K tomu bych si dovolil vypůjčit některé postřehy z knihy od Steva Hassana ,,Jak čelit psychické manipulaci zhoubných kultů“ a chování distributorů  k nim co nejstručněji přirovnat..

Psychická manipulace má podle Hassana čtyři složky (řízené chování-myšlení-cítění a řízené informace) a na lidech probíhá ve třech krocích, které autor nazývá rozmrazení, změna a opětovné zmrazení.

1) ŘÍZENÉ CHOVÁNÍ

to znamená kontrola individuální fyzické reality. (pozn. – mnohdy se to nazývá vykazatelnost nebo mluvení do života).

Vždy je co dělat, členové dostávají specifické úkoly (služby), čímž se omezuje jejich volný čas a svobodná činnost. Chování je často usměrňováno požadavkem, že každý má jednat tak, jak by jednala skupina. Každý dostane přiděleného trvalého kamaráda (osobního pastýře) a je včleněn do menší skupinky. Pokyny jsou většinou kategorické a vycházejí od vedoucího přes různé šarže jeho pomocníků k řadovým členům.

K tomuto asi není co dodat. Vše sedí.  Distributorům je doporučováno jednat tak jak jedná skupina. Své skupiny si taky hájí.. Každý NVP dostane Svého kamaráda (osobního pastýře) tzv. SPONZORA a je včleněn do menší skupinky (linie, větve) a ne zřídka jistě distr. probírají se svým sponzorem svůj osobní život.. Je to přeci jejich kamarád který jim rozumí a chce pro ně to nejlepší.. (bohužel ve většině případů jen za účelem zisku, vzájemné kontroly a růstu skupiny)

2) ŘÍZENÉ MYŠLENÍ

to znamená důkladná indoktrinace členů tak, že si vštípí nauku skupiny. Obyčejně jde o nauku vše rozdělující na bílé nebo černé. Co je dobré je v rámci skupiny, to špatné představuje vnější svět. Členové si osvojí dovednost eliminovat všechny informace, které jsou pro skupinu nepříznivé. Jestliže je myšlenka či informace považována za útok proti vůdci, nauce nebo organizaci, postaví se jim v mysli zeď a jsou odmítnuty předem jako lži, jejichž původcem je ďábel. Takové myšlení dokáže účinně eliminovat jakékoliv myšlenky a pocity, jež nejsou v souladu s naukou skupiny.

K tomuto by se dalo dodat snad akorát to, že pro „amwayáky“ je v tomto případě Ďábel např. ADMIN..

3) ŘÍZENÉ EMOCE

to znamená snaha o ovládnutí lidských pocitů. Vhodnými prostředky jsou vina a strach, které vedou ke konformitě a poslušnosti.

Vůdci mohou používat historické viny (např.vina čechů při odsunu němců), nebo viny lidské nedostatečnosti a Božích nároků na člověka (nežiji tak, jak bych měl), morální (osobních poklesků je vždycky dost) a vinu sociální (lidé umírají hladem)

Ano, na seminářích a při náboru vrchní distributoři často zmiňují zánik či krach důchodového systému, útočí na životní styl zaměstnanců, případně finanční a životní situaci, velmi zdůrazňují zatěžování životního prostředí ap. Zákeřně útočí na city a emoce lidí 🙁

Strach spojuje členy dvojnásobným poutem. Vytváří jednak vnějšího nepřítele – že dotyčný může být sveden lidmi nebo okolnostmi mimo skupinu. A jednak strach, že bude vedoucím odhalen ve svých poklescích a vinách.

Nejvýš se cení loajalita a oddanost. Vůdce se nemá a nesmí kritizovat, místo toho má každý kritizovat sám sebe.

Tohle je u distributorů zcela zřetelné.. Když se udělá nějaká chyba např. když klesne distributorovi  O.o. Vždy si říká že dělá někde chybu on. Že to je jen jeho nedostatečná aktivita a pýle. Málo kdy distributora napadne, že na vině může být např. cena či kvalita výrobků nebo špatná pověst tohoto systému.. Poté se často může uchýlit ještě k častějším návštěvám seminářů, školeních a jiných akcí a propadat se hlouběji do závislosti..

Vyznání hříchů je též mocným prostředkem citové manipulace. Jakmile člen skupiny vybočí z řady, je možné mu hřích či špatný postoj připomenout a použít jej k přivedení k poslušnosti. Tato metoda se dokonce může při odchodu ze skupiny změnit ve vydírání.

Toto se dá přirovnat k upozorňování či připomínání sponzora nebo někoho jiného z up-line např větami ,,Co se děje? Už si se dlouho neukázal(a) na semináři, školení ap.. Tento nepatrný nátlak se může i stupňovat, zejména pokud od společnosti odchází někdo z těch schopnějších..

Velmi účinnou metodou řízení emocí je vyvolání fobie. Tak lidé při myšlence na odchod mohou propadat strachu, že budou bez milosti vydáni napospas temným silám: zešílí, propadnou drogám oni nebo jejich děti, zapříčiní nespasení svých dětí, zle onemocní, nebo prostě jen nebudou mít požehnání. Pokud je takováto fobie z odchodu a vnějšího světa vypěstována, vůdcové pak bez obav mohou prohlašovat, že každý může kdykoliv svobodně odejít, že dveře jsou otevřené.

Tak tohle je bohužel v tomto systému zřetelné na nejvyšší míře.. Hlavně tu poslední větu používají distributoři velmi rádi..

Distributoři také např. na otázku ,,Proč tohle děláte“? apelují že dělají tento byznys pro to, aby v budoucnu zajistily své děti, myslí si, že žijí dobrý život, že díky „amway“ mají dobré důševní i fyzické zdraví, že jsou díky tomuto byznysu šťastní a nejsou si jisti, jestli by se bez byznysu jejich život doslova nezhroutil.. Myslí si, že bez tohoto byznysu se toho nedá téměř dosáhnout.. Nikdo nechce ani pomyslet, že by z byznysu snad odešel.. Radši opustí rodinu, přátele, příbuzné, atd. Aby si potom našli jinou rodinu a přátele v tomto byznysu, kde jim nebude nic zpochybňováno a kritizováno..

4) ŘÍZENÉ INFORMACE

Uzavře-li se přísun informací, který člověk potřebuje, aby si mohl učinit zdravý úsudek, dotyčná osoba je v pasti. Není tak přístup ke kritickým poznatkům a zároveň nejsou řádně fungující mechanismy k jejich zpracování. Takové přiškrcování informací má dramatické a devastující účinky.

Měl sem např. možnost, nahlédnout do poznámkových sešitů (učebnic), ze Školení obchodních dovedností, kde nebylo doporučováno např.  trávit mnoho času na internetu. Neřekl bych, že to je z důvodu ztráty času, ale spíš z obav, že by se distributoři mohli nějakým způsobem dostat ke kritice a vzniknout v nich pochybnosti.. Sám jsem byl distributory varován, že si mám zjišťovat informace pouze z jejich zdrojů.. Už jenom to je silně podezřelé..

Jsou zavedeny různé stupně či roviny informací a pravdy a lidé se dovídají jen to, co potřebují ke své práci. Tím se vytvoří prostředí, které v podstatě znemožňuje dospět k definitivnímu objektivnímu hodnocení. Často i pokročilý člen, který si myslí, že vše o skupině ví a zná, je ještě několik vrstev vzdálen od centra.

Dohromady toto tvoří totalitní síť, které neujdou ani ti nejsilnější a nejsamostatnější.

K tomuto asi není co dodat.. Odstupňované 3, 6, 9, 12% … úrovně a s tim získávané novější informace a školení svědčí za vše..

Autor článku: Pavel

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

170 komentářů u “Sekta, kult, psychická manipulace a amway?

  1. Dobře, já říkám, že se amwey nevyplatí, super amwayák si myslí – tvrdí, že se amwey vyplatí, údajně na to můžete vzít jed – to by bylo mtrvejch 😀

    super amwayák tvrdí:

    „Často mi někteří lidé kladu otázku: Takže myslíte, že se to doopravdy vyplatí zkusit? Já jim vždycky říkám, pokud bych měl říct svůj názor: NA TO MŮŽETE VZÍT JED, ŽE SE TO VYPLATÍ! My jsme to zkusili a dneska pro nás amway znamená, že už nikdy nebudeme mít starosti se zaplacením nájmu, jako třeba dřív. Už nikdy nebudeme muset chodit do obchodu s lístečkem: vlevo bude napsáno – co koupit, a vpravo cena, a dole součet, plus mínus sto korun. Ale dneska můžeme nakoupit to, co chceme, na to co máme chuť, nebo to co nám padne do oka. Už nikdy nebudeme muset přijíždět k benzínové pumpě s tím, že můžeme koupit benzín za tolik a za tolik – vždycky můžete koupit „plnou“. Už nikdy nebudeme muset ráno vstávat v určitou hodinu, chodit do práce, poslouchat šéfa a nechat si všechno líbit. Můžeme celý zbytek života spát, do kolika se nám zachce, třeba do jedné! Protože máme svůj vlastní obchod, který nemá otvírací hodiny. A jenom na nás záleží, kdy se nám chce pracovat. Tomu já říkám svododa!“

  2. Mám teď jeden technický a upřímný dotaz na distributory..

    Nevíte náhodou někdo,
    jak dlouho prosím vás trvá školení Artistry? Pokud vůbec je. A dělá se toto školení o víkendu v sobotu pomalu po celý den?

  3. Informace z 90.let.:
    „Počet nezávislých distributorů Amway v současnosti přesahuje 3 miliony osob.“
    Současnost.:
    „Po celém světě prodává výrobky Amway 3 miliony nezávislých vlastníků podnikání a obchodních zástupců.“
    Mě to příjde jako nešvar,během 10.let je pořád stejně lidí.
    😀 😕

  4. Pavel: ono pojem školení o Artistry je široký pojem, pokud je to „jen“ teorie o výrobcích Artistry zabere to víc hodin než bys na jedné ruce napočítal, za předpokladu že se k tomu přidá beautycycle, je to o takové určitě 3 spíš 4 hodiny navíc. Pokud přidáme teorii líčení a kosmetiky obecně, zase je to záležitost na půl dne. Plus třeba obchodní dovednosti nebo praktické zkoušení líčení… a celej weekend nemusí stačit.

  5. A ted se podíváme na to co jsi zplodil, veškeré tebou uvedené rysy jsou standartní v běžných uskupeních jako je škola, zaměstnání či rodina.
    když je vezmu a nasadím na školu, tak to sedí jak hrnec na … plotně:

    1)Vždy je co dělat, členové dostávají specifické úkoly (domácí úkoly), čímž se omezuje jejich volný čas a svobodná činnost. Chování je často usměrňováno požadavkem, že každý má jednat tak, jak by jednala třída. Každý dostane přiděleného trvalého kamaráda (spolužáka, který s ním sedí v lavici) a je včleněn do menší skupinky (třídy). Pokyny jsou většinou kategorické a vycházejí od vedoucího (ředitel)přes různé šarže jeho pomocníků (třídní učitelé, učitelé, školník, uklízečky) k řadovým členům.
    2)to znamená důkladná indoktrinace členů tak, že si vštípí nauku skupiny. Obyčejně jde o nauku vše rozdělující na bílé nebo černé. Co je dobré sděluje učitel v rámci skupiny, to špatné představuje vnější svět (krádeže, trestná činnost, drogy). Členové si osvojí dovednost eliminovat všechny informace, které jsou pro skupinu nepříznivé. Jestliže je myšlenka či informace považována za útok proti vůdci, nauce nebo organizaci, postaví se jim v mysli zeď a jsou odmítnuty předem jako lži, jejichž původcem je ďábel. Takové myšlení dokáže účinně eliminovat jakékoliv myšlenky a pocity, jež nejsou v souladu s naukou skupiny.
    3) ŘÍZENÉ EMOCE

    to znamená snaha o ovládnutí lidských pocitů. Vhodnými prostředky jsou vina a strach, které vedou ke konformitě a poslušnosti.

    Učitelé mohou používat například: hromadné tresty (všichni budou po škole), zostuzení před skupinou či zápisem do žákovské knihy.

    Ano, ve školách učitelé často zmiňují budoucnost žáků, útočí na životní styl žáků, případně finanční a životní situaci v budoucnosti (skončíš ve vězení, nic z tebe nebude), zákeřně útočí na city a emoce lidí 🙁

    Strach spojuje členy dvojnásobným poutem. Vytváří jednak vnějšího nepřítele – že dotyčný může být sveden lidmi (parta, drogy) nebo okolnostmi mimo skupinu. A jednak strach, že bude vedoucím odhalen ve svých poklescích a vinách.

    Nejvýš se cení loajalita a oddanost. Učitel se nemá kritizovat, místo toho má každý kritizovat sám sebe.

    Jakmile žák skupiny vybočí z řady, je možné mu hřích či špatný postoj připomenout a použít jej k přivedení k poslušnosti. Tato metoda se dokonce může při odchodu ze skupiny změnit ve vydírání.

    Toto se dá přirovnat k upozorňování či připomínání profesora nebo někoho jiného například větami „Nechodíš na přednášky..“ Tento nepatrný nátlak se může i stupňovat, zejména pokud od školy odchází někdo z těch schopnějších..
    Účinná je fóbie, že bez vzdělání nelze nalést uplatnění a obživu.
    Pokud je takováto fobie z odchodu a vnějšího světa vypěstována, učitelé pak bez obav mohou prohlašovat, že každý může kdykoliv svobodně odejít, že dveře jsou otevřené („neučíš se kvuli rodičům ani pro učitele, ale pro sebe“).

    Tak tohle je bohužel v tomto systému zřetelné na nejvyšší míře.. Hlavně tu poslední větu používají učitelé velmi rádi..

    Distributoři také např. na otázku ,,Proč tohle děláte“? apelují že studují pro to, aby v budoucnu zajistily své děti, myslí si, že žijí dobrý život, že díky „vzdělání“ mají dobré důševní i fyzické zdraví, že jsou díky tomuto systému šťastní a nejsou si jisti, jestli by se bez vzdělání jejich život doslova nezhroutil.. Myslí si, že bez vzdělání se nedá ničeho dosáhnout.. Nikdo nechce ani pomyslet, že by ze školy snad odešel..
    4) ŘÍZENÉ INFORMACE

    Uzavře-li se přísun informací, který člověk potřebuje, aby si mohl učinit zdravý úsudek, dotyčná osoba je v pasti. Není tak přístup ke kritickým poznatkům a zároveň nejsou řádně fungující mechanismy k jejich zpracování. Takové přiškrcování informací má dramatické a devastující účinky.

    Měl sem např. možnost, nahlédnout do učebnic, ty vydávají snad jen tři nakladatelství a žáci musejí znát jejich obsah kolikrát na spamět. Z toho jsou před skupinou zkoušeni.

    Jsou zavedeny různé stupně či roviny informací a pravdy a žáci se dovídají jen to, co potřebují ve svém ročníku. Tím se vytvoří prostředí, které v podstatě znemožňuje dospět k definitivnímu objektivnímu hodnocení. Mnohá látka je probírána opakovaně v cyklech a v závislosti na ročníku se obaluje dalšími informacemi. Často i pokročilý člen, který si myslí, že vše zná, je ještě několik vrstev vzdálen od ucelené reality.

    Dohromady toto tvoří totalitní síť, které neujdou ani ti nejsilnější a nejsamostatnější.

    K tomuto asi není co dodat.. Odstupňovaní první a druhý stupeň základní školy, střední škola, vysoká škola… úrovně a s tim získávané novější informace a školení svědčí za vše..

  6. SiD:

    Mlžíš jako šílený! Srovnáš nesrovnatelné… stejně jako když, vy amwejáci, máte naučené (řízené chování!)srovnávání, mítinky nebo semináře amwey s fotbalovým zápasem 🙂

  7. TO JE ZASE TAPETOVÁNÍ 🙂 myslíš, že ty řvásty po těch měsících ještě někdo čte? 🙂

    Komentuje admin, 10.3.2011 @ 16.38
    Plne souhlasím s Pavlem, ze jsi ukazkou RIZENEHO CHOVANI… Klasicky fanaticky amweyak.
    Pevne doufam, ze se lecis a beres pravidelne leky. Nebo tvuj pravidelny lek je AMWEY? Takovy seminarek ma neco do sebe, ze? 🙂 Pak tady placas takovy nesmysly…

    Vy dva jste unikum. Ani jeden nerozumíte tomu o čem žvaníte, ale plně spolu souhlasíte 🙂 Šašci 🙂

    Nevím, proč bych se měl léčit. Úvaha, že když tobě připadám nenormální, že by to měl být snad nějaký důvod k tomu, abych s tím něco dělal, je k popukání velká sranda 🙂

    P.S. Vsechny clanku nepisu ja, chtelo by, aby ses vzdy podival, kdo dany clanek napsal, napr. clanek UFO v Rusku napsal „darktrainer“

    WES má vždycky něco do sebe. Na rozdíl od tvých blogů a tvého žvanění 🙂

  8. P.S. Vsechny clanku nepisu ja, chtelo by, aby ses vzdy podival, kdo dany clanek napsal, napr. clanek UFO v Rusku napsal „darktrainer“

    A co má být?

    Je to tvůj blog? Je. Ty tu zveřejňuješ bulvár, autorství článku nehraje žádnou roli. jako v novinách. Majitel Blesku si taky nepíše články sám. Přesto je majitelem Bulvárního tisku, už to chápeš, nebo ti mám nakreslit schéma 🙂

    Používáš vůbec někdy tu věc mezi ušima? 🙂

  9. Komentuje admin, 11.3.2011 @ 10.16
    Mlžíš jako šílený! Srovnáš nesrovnatelné… stejně jako když, vy amwejáci, máte naučené (řízené chování!)srovnávání, mítinky nebo semináře amwey s fotbalovým zápasem

    Ale nemlží. On se ti jen pokouší vysvětlit jak moc jsi tupý, že nedokážeš pochopit ani elementární základy světa okolo sebe 🙂

    Stejně jako když nedokážeš pochopit srovnání WES obchodního semináře a sportovního utkání. Jelikož žádný takový seminář jsi nikdy neabsolvoval a doposud jsi nepochopil ani skutečné základy, jak funguje lidský mozek, myšlení, chování, vědomí či podvědomí, tak si s tím nevíš rady.

    A ty když si s něčím nevíš rady, tak na to jednoduše začneš nadávat. Dál tvoje schopnosti bohužel nesahají 🙂

  10. acz:

    Jsi neuvěřitený šašek, Ivánku. Vypláchlej emwejáckej závislák! Řadu seminářů jsem absolvoval, i dva mítinky! Proč to ale říkat demagogovi, který nikdy nepochopí pár slov – Řadu seminářů jsem absolvoval, i dva mítinky!

    Ivánku,

    Proč máte záměrně klást otázky sugestivně???

    Považuješ za za opruzu a otravu??? – http://amwey-business.cz/amvayaci-jsou-opruzove-a-otravove/

    Podařilo se ti naverbovat i turisty v Praze, hosty v gay klubu, ženskou co vozí pizzu…???

    Mohu se zaptat na tvůj seznam lidí, který máš verbovat??? Je v něm i pošťačka? Je v něm pokladní ze supermarketu, policista při silniční kontrole………???

    Stalkuješ, stakuješ, Ivánku???

  11. Sid:
    Díky moc za odpověď.. Ještě ale požádám o upřesnění.
    Když je někde v jeden den školení obchodních dovedností od Noska, je do toho zahrnuto i Artistry ap. Předpokládám, že ne..
    Děkuji..

    No a jinak teda si nám zde popsal, že podle tebe je tedy škola snad něco špatného?
    Taková je ale kultura až na pár vyjímek po celém světě.. Každý chodí do školy a poté do práce.
    Ty jsi taky jistě něco vystudoval a byl si k něčemu vychován..
    Opravdu srovnáváte nesrovnatelné.

    Já vím, že hlásáte. K bohatství v amvay nepotřebujete vzdělání.. Možná berete studium jen jako povinnost.
    I Acz nám zde vlastně již potvrdil, že obchodovat učí své děti již od útlého věku. Čímž jim v podstatě neumožňuje svobodnou volbu, a to považuji za neúnosné a jistě v tom nejede sám.

    Už jenom když tohle hlásáte a děláte, splňujete další sektářský rys a tím je:

    Vyznání a hodnoty jsou v protikladu k vyznání a hodnotám převládající kultury 🙄

  12. acz:
    Nějaká narážka mé osobě?Já tě vážně nechápu.Takže si šašky nech od cesty.Já i můj šéf máme plno důkazů.Za sebe mohu napsat.:
    1.Amway je nejlepší,budu bohatý.Co se může stát?
    2.Koupím si přípravky za 100 000,- budu to prodávat svým přátelům,nebo občas někoho navštívím a budu to nabízet,sice budu jako gay,ale chci být bohatý.
    3.Přátelé i občané ČR to nechtějí a já si vzal půjčku na 500 000,-.Jak to zaplatím?V práci mě vyhodili,protože jí nepotřebuji.
    4.Partnerka:no ty jsi idiot.Proč toho máš tolik?Ale v hlavě chudáka je jen jedno „Amway,budu milionář“
    5.Partneraku,děti už nemá a zbyli mu jen výrobky.
    6.Než umře tak zjistí,že byl takovej idiot,ale je již pozdě.
    7.Úspěšnost je 0,01% 🙄
    Říkej mi jak chceš,ale píšu vždy pravdu.S pozdravem tvůj redaktor David K. 😉

  13. „Nějaká narážka mé osobě?Já tě vážně nechápu.“Beru zpátky,ale vše ostatní zůstává.To co děláte je jen práce snů.Můj příspěvek 11.3.2011 @ 22.47 je holá skutečnost.Bohatých lidí je u Vás hodně málo,protože v ČR je malá skupinka,která náborově tahá rekruty,ale rekrut si neuvědomí,že ta skupina ovládá celé své území.Rekrut třeba chodil na „vejšku“,ale k ničemu,protože nemá šanci.Ta malá skupinka vše drží pod pokličkou,proto člověk příjde o vše.A peníze má náborář,a to je ta malá skupinka,o které jsem psal.

  14. Pavel: ono záleží jak rozsáhlá ta školení jsou, podle toho mohou zabrat různý počet hodin, který lze případně spojit, např. dopoledne obchodní dovednosti, odpoledne Artistry. Na průběh konkrétního školení je možno zeptat se platinového distributora dané skupiny, který je organizuje.

    Ano, taková je kultura, samozřejmě že jsem něco vystudoval a byl jsem k něčemu vychován, na tom není nic špatného.
    To čeho se snažím dosáhnout je, aby sis uvědomil, že tebou/Hassanem definované složky jsou standartní součástí jakéhokoliv uskupení, škola, rodina, zaměstnání, AMO.
    Formulace o hlásání nepotřeby vzdělání pravděpodobně vychází z toho že, veškeré dovednosti a úkony k úspěšnému budování Amway podnikání nejsou závislé na úrovni dosaženého školního vzdělání, to ale nijak nezavrhuje školní vzdělávací systém.
    Pokud vím, ACZ psal že učí děti investovat, co je neúnosného na tom, když rodič předává dětem znalosti, které se jim v budoucnu mohou hodit?
    Co je špatného na tom, když rodič naučí dítě zavázat si kaničku, jezdit na kole, postavit stan, vyměnit svíčky v autě nebo že peníze mají oproti drahým kovům klesající hodnotu?

    „Vyznání a hodnoty jsou v protikladu k vyznání a hodnotám převládající kultury“
    To je rys sekty? převládající kulturou myslíš tu čínskou? nebo co je převládající kultura? A všichni ostatní jsou sekta?
    nevidíš náhodou věci jen černé a bílé?

  15. darktrainer: jsi uplně mimo a sám jsi toho důkazem, ty jsi se rozhodl nevydělat v Amway ani korunu a udělal jsi vše potřebné aby se tvůj cíl splnil. A povedlo se, úspěšnost 100%
    jinak musím konstatovat, že mám problém porozumět jazyku tvého kmene. Nicméně tě ještě konfrontuji s několika fakty:
    1) neexistuje povinný odběr
    2) firma odkupuje „neprodané skladové zásoby“
    z bodu 2 tedy vyplývá: pokud někdo tvrdí, že lze podnikáním v Amway ztratit desetitisíce nebo přijít o vše tak
    – nejedná z vlastní zkušenosti a jsou dvě varianty:
    1)vymýšlí si
    2)šíří lži

    nebo
    – jedná z vlastní zkušenosti a zde je jen jedna varianta: je to hlupák, který neumí číst.

    nebo
    – úmyslně lže s úmyslem poškodit firmu Amway či VPA

  16. SiD:

    Zažraný (zmanipulovaný) emweák kupuje a kupuje (a půjčuje peníze), jen aby se udžel na svých procentech… a nikdy si nepřizná to, že může výrobky vrátit, on totiž ví, že mu by to bylo vyčteno… A TO JE PRÁVĚ TO, O ČEM TADY CELOU DOBU MLUVÍME – MANIPULACE, VYMÝVÁNÍ MOZKŮ A SEKTAŘENÍ!!!

    To, že je to nějak funguje v tvé komuně, tak v jiné to může fungovat odlišně… to tě nenapadlo?

    Vrcholný amweyák „radí“ (nebo přikazuje?):

    „Výrobky firmy amway, ty co jsou v papírovém katalogu, to je základ. Nikdo a jiný prací prášek, nikdo a jinej deodorant a jinej šampon…! To znamená sebevraždu! A já se omlouvám, že vám to musím říct takto na tvrdo… Ale bez určitejch závazků, kterej člověk udělá, do Maroka nepojede a jednadvacítka nebude!“

  17. SiD:
    Nic proti Amway firmě nemám je super,ale jsem proti sektářům,kteří si říkají podnikatelé.Takže nějaký tvůj kamarád nebo kolega příjde o vše,tak je hlupák?Super vizitka.Myslíš si že lidi baví když za nima chodíš a nabízíš jim předražené výrobky?V dnešní době lidé nemají peníze.Máš sny je to super,ale každý sen není realita.Tvé vyjadřování je jako náboženství“pojdte k nám a neskončíte v pekle“. 😐

  18. Sid. Děkuji za odpověď. Sice opět nic konkrétního. Ale to se dalo čekat..

    Nevidím věci černé a bílé. Takhle to vidíte vy. Dokládáte to i v těchto diskuzích.
    Nevím ale, jestli zrovna na školách vzniká závislost. Já myslim, že ne a to se o amway rozhodně říct nedá..
    Jistě, do čehokoliv může spadnout člověk sám a stát se na něčem závislým.
    V amvay je k tomu ale mnoha způsoby dopomáháno.
    Mnoho distributorů odpoví na otázku:
    „Proč chodíte na ty semináře za každou cenu?“ Buď neodpoví(tajnůstkaří) a nebo řekne
    „Protože bych pak mohl(a) být k Amvay pasivní“
    Proto jsou semináře takovou prioritou. Bez pravidelné konzumace sektářských žvástů by totiž distributoři pochopily, že je tento druh podnikání vlastně úplně zbytečný, a že je lepší trávit čas a vydělávat peníze jinak..
    Semináře Amvay jsou tedy sektářským stimulem, který vytváří neskutečnou závislost a komunitu, kvůli které jde téměř vše stranou.
    1. Sekta(amway či AMO) mají z těchto akcí bytostně důležitý finanční příjem
    2. Pořádáním těchto akcí a sektářským tvořením závislosti u distributorů, je budována jediná stabilita organizace. Jinak by se to totiž pěkně rozsypalo.
    Vy musíte lidi těma seminářema zkrátka přeprogramovat. Aby jste alespoň udrželi nějakou stabilitu příjmu.
    U někoho se to povede a podlehne. To jsou pro vás ti co jakoby pochopili. Někdo(většina) ale pozná, co se s ním děje a uteče. A to jsou pro vás ti co nepochopili a jsou vlastně už předem mrtví a ještě o tom nevědí :mrgreen:

  19. Admin, darktrainer

    Ano.
    Z lidí co dělají pro Amvay se stávají obyčejní pohunci u kterých je hlavním myšlenkovým pochodem jen jak co kde koupit, ať už v amway či jejich partnerskejch obchodech, aby zase získali nějaký body a jak zase koho kde přemluvit.
    Nic víc je už téměř nezajímá. Jen Body a peníze, ty jejich CD a knihy, ty jejich guru a setkání 😕

  20. Komentuje admin, 11.3.2011 @ 13.07
    Jsi neuvěřitený šašek, Ivánku. Vypláchlej emwejáckej závislák! Řadu seminářů jsem absolvoval, i dva mítinky! Proč to ale říkat demagogovi, který nikdy nepochopí pár slov – Řadu seminářů jsem absolvoval, i dva mítinky!

    Tady je především známo, že LŽEŠ JAKO KDYŽ TISKNE 🙂

    Např. nám můžeš vysvětlit, jaký je tedy rozdíl mezi „seminářem“ a „mítinkem“, když jsi na nich tedy byl.

    Budu-li se tě ptát, kde to bylo, jaké organizace jej pořádali, jací tam byli mluvčí a zhruba jaký byl průběh, byly to semináře mezinárodní a jaké státy tam byly zastoupeny, nebo jen české, tak mi „určitě“ také neodpovíš 🙂

    Nejen, že jsi nikdy na žádném OPEN semináří nebyl (nevíš, co to je), ale ani jsi se nezůčastnil žádného WES (nevíš, co to je), nebo BBS (nevíš co to je).

    Protože první, co bys musel uznat, pokud máš v hlavě mozek, je fakt, že žádné z tebou předkládaných HOVADIN, se na těchto SEMINÁŘÍCH NEKONAJÍ!!!

    Může si to samozřejmě ověřit každý, JAK LŽEŠ, seznam následujcích seminářů např. organizace Network 21, mohu doložit na požádání.

    Se seznamem v ruce si společně budeme odškrtávat jednu tvoji LEŽ za druhou 🙂

  21. Komentuje admin, 12.3.2011 @ 12.05
    Zažraný (zmanipulovaný) emweák kupuje a kupuje (a půjčuje peníze), jen aby se udžel na svých procentech… a nikdy si nepřizná to, že může výrobky vrátit, on totiž ví, že mu by to bylo vyčteno… A TO JE PRÁVĚ TO, O ČEM TADY CELOU DOBU MLUVÍME – MANIPULACE, VYMÝVÁNÍ MOZKŮ A SEKTAŘENÍ!!!

    A jejda, začíná mi ledasco docházet.

    TY HOVOŘÍŠ O SOBĚ Tak to ledasco začíná dávat smysl.

  22. acz:

    Tak přesně takovou odpověď jsem očekával 🙂 nemám jediný relevantní důvod ti k těmto účastem nic dokazovat.

    Když už jsi zmínil organizaci (komunu) Network 21, tak tu považuju za tu nejslušnější v ČR, i když je to samozřejmě o lidech…

  23. Komentuje Pavel, 11.3.2011 @ 15.32
    Taková je ale kultura až na pár vyjímek po celém světě .. Každý chodí do školy a poté do práce.

    jestli pak „moudrý“ Pavlův mozek zachytí pár souvislostí s tímto jeho bravůrním postřehem.

    Např:

    Každý hledá práci (zaměstnání, bohužel). Jen někteří ji sami nabízejí.

    95% lidí na světě (skoro každý) nevlastní ani 5% majektu.

    Na světě jsou lidé, kteří mají skvělé vize a odhodlání je reralizovat, kterým nikdo nevěří. Ti ostatní jen hledají zaměstnání.

    Ti, co vybudovali velká bohatství, nechodí do školy a potom do práce.

    Víš jaký princip současný, celosvětový, již zhruba 100 let neměnný školský systém představuje, kdo jej založil a s jakým cílem? Hm?

    Máš něco proti tomu, že lidé, kteří něco vybudovali, nikdy nešli s davem, nedělali to, co všichni ostatní a za kulturu považovali vždy něco úplně jiného, než hloupá a nesmyslná životní schémata? Hm?

    Kterou z KNIH o které se zde otíráš, jsi už četl? Hm?

  24. Komentuje admin, 14.3.2011 @ 7.30
    Tak přesně takovou odpověď jsem očekával 🙂 nemám jediný relevantní důvod ti k těmto účastem nic dokazovat.
    Když už jsi zmínil organizaci (komunu) Network 21, tak tu považuju za tu nejslušnější v ČR, i když je to samozřejmě o lidech…

    A přesně takovou odpověď od tebe jsem zase očekával já. Typický žvanil Admin. 🙂

    Nemáš ani náznak tušení, co za mezinárodní uznávanou vzdělávací organizaci „Network Twenty One“ vůbec je. Ty KOMUNO 🙂 Ty budeš asi nějaký bejvalý KOMUN-ista, ne? 🙂

    Samozřejmě, že mi nemusíš nic dokazovat. nikomu zde. Jak jinak, to jsi celý ty, když máš prokázat své lži, odpovídáš přesně takto 🙂 Takový je už český internet, zasračkovaný lidmi jako ty.

    Každý si v něm může napsat CO CHCE bez jakékoliv povinnost relevance, zpětné vazby a především zodpovědnosti za vyslovené nesmysly.

    To ukazuješ pořád celé měsíce 🙂

    Ty jsi ve zdejších sračkách o Amway ještě nedokázal a neprokázal nikdy vůbec nic, akorát blbnout lidem hlavu svými výmysly, předsudky, oblbováním a lhaním. 🙂

    Já každému (ne zde vyrtuálním žvaněnním, jak to děláš ty, ale v reálu, tam venku) nabízím, ať se na to podívá sám. Ať si vezme do ruky oficiální materiály a fakta a vše si překontroluje v reálu. A potom, když bude chtít, ať se sám rozhodne.

    Žádný s tím doposud neměl problém, ani s tím, co se dozvěděl, co si ověřil a poznal na vlastní kůži, ani se mnou.

    Doposud jsem nepřišel o žádného kamaráda, přítele, nebo známého, jsem absolutně svobodný a dělám si jen co chci já. A neznám osobně v Amway nikoho, kdo by to měl jinak.

    Což je bohužel v přímém rozporu s lhaním, které tady prezentuješ ty a pár tvých zblbnutých nochsledů.

  25. acz:

    O komunách hovoříš ty, slovo „komuna“ jsem si od tebe propůjčil, vždyť říkáš:

    „Vy považujete soustředění, zaujetí, nadšení, tah na branku, týmovou spolupráci, hecování, obětování, podporu, za fanatismus a sektářství. Víte, nedivte se, že jste úspěšným lidem pouze pro smích. Víte totiž o životě a podmínkách pro úspěch úplný kulový 🙂 Tohle totiž nemá s Amway nic společného. Motivační výukové systémy v Amway jsou v komunitě, která vzdělávání rozumí (tou nejste) za jedny z nejefektivnějších, nejúčinnějších a nejsmysluplnějších na celém světě. Používají je statisíce lidí k úplně jiným cílům, než je budování Amway byznysu. A nebo právě proto, proto, aby vybudovali zrovna Amway byznys. je totiž úplně jedno, na dosažení jakých cílů tyhle skvělé technyky použijete. Ale jen blázen je může odsuzovat, proto, že se mu používat nechtějí. To je víc, než jen obyčejná ubohost, to je naprostá ignorace faktů.“ – https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2453

  26. 🙂 Ještě někdo v tom textu vidí, že je tam napsáno:

    „Amway je komuna (komunita)“
    „Lidé z Amway jsou komuna (komunita)“

    Já jen abys viděl na vlastní oči, jak jsi tupej 🙂 že ani nedokážeš pochopit jednoduché souvětí. 🙂

  27. Ale zase na druhou stranu co od tebe chtít víc, že? Když tvoje celé myšlení odpovídá úroveni:

    Větší a pevnější poprsí?
    Můžete ho mít! Nyní v akci krém za 790 Kč zdarma.

  28. acz:

    K té komuně:

    „Naše komuna je proti tobě. Amway je nejlepší!“ – https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3761

    Dobře… do amwey jsi fakt hodně „zažraný“. Mohu se tě zeptat, co tě k té „zažranosti“ vede? Vyděláváš v tom systému pěkné peníze? Jak dlouho si vlastně v amwey?

    Víš, já jsem často přemýšlel, proč sem vlatně píšeš… Amvay, je nejlepší podnikatelská příležitost na světě!! – http://amwey-business.cz/amway-je-nejlepsi-podnikatelska-prilezitost-na-svete/ Ale přeci, když je něco nejlepší, tak to nepotřebuje tolik obhajoby či reklamy a prosadí se to samo (dobrá věc/byznys se rychle rozkřikne…). A to ať v normálním světě, tak i v tom virtuálním. Vydělal si na tom už snad miliony? Děkuji za upřímnou odpověď.

  29. Acz:
    Ty si opravdu amveyák jak poleno.. Myslím, že by si měl opravdu vyhledat nějakou pomoc..
    Krásnou odpověď si nám sesmolil, jen co je pravda. Bohužel je to opět jen další snůška z těch vašich vtlačených seminářových myšlenek 😯

  30. Komentuje admin, 14.3.2011 @ 15.11
    K té komuně:
    „Naše komuna je proti tobě. Amway je nejlepší!“ – https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/#comment-3761

    Takže POTVRZENO. Co vyčteš na internetu v diskusích, napsané neznámými lidmi, bez znalostí důvodu, faktů a příčin, podle toho přemýšlíš, žiješ, děláš závěry a rozhodnutí 🙂 No, tak to je mi tě fakt velmi líto 🙂

    Otázkou tak pořád zůstává, jestli ty sám si opravdu myslíš, že Amway je komuna 🙂 Je to vlastně takový test IQ. Jo, samozřejmě tvého 🙂

  31. Komentuje Pavel, 14.3.2011 @ 18.36
    Ty si opravdu amveyák jak poleno.. Myslím, že by si měl opravdu vyhledat nějakou pomoc..
    Krásnou odpověď si nám sesmolil, jen co je pravda. Bohužel je to opět jen další snůška z těch vašich vtlačených seminářových myšlenek

    Pavle, ruku na srdce. Kdy sis na tomhle portálu myslel něco, co by stálo za řeč? 🙂 Nikdy. Takže promiň, že se z tvého projevu myšlení nehroutím. Myslet si tedy i nadále můžeš, co chceš. Jsem rád tomu, že to děláš a všem nám to zde veřejně prezentuješ. 🙂 Alespoň se máme na čem bavit.

    Vyměň název Amway za jakýkoliv byznys, firmu, podnikání, které znáš. To ostatní zůstává samozřejmě neměnné, platné a 100% funkční.

    Vy, troubové, kteří o Amway nevíte vůbec nic, stejně jako o souvisejících věcech, jako jsou zákonitosti podnikání, obchodu, financí, peněz, obchodních a profesionálních vztahů a td, si pořád naivně myslíte, že Amway systém používá něco jiného, něco zvrhlého, něco nenormálního.

    Můj táta, když jsem byl malý, vždycky říkával:

    MYSLET, IVÁNKU, ZNAMENÁ HOVNO VĚDĚT.

    Takže Nic není tak daleko od pravdy, od vašeho myšlení. Amway systém a jeho logika přebírá, vylepšuje, zdokonalujhe, uvádí zpětně do praxe a znovu přebírá zkušenosti, moudra, myšlenky a fakta stovek a tisíců nejúspěšnějších podnikatelů, obchodníků, filozofů, vědců, ale i dalších obecně uznávaných elit a autorit.

    V našich vzdělávacích systémech nejsou žádné speciální materiály jen pro Amway, ale stejné materiály, jaké používají všechny kvalitní vzdělávací agentury či společnosti, které jsou ve své profesi uznávané a úspěšné. Jakoukoliv knihu, kterou jsem si zakoupil v rámci svého vzdělávacího programu, koupí každý v běžném obchodě s knihami, jsou to celosvětově uznávané „bestselery“ ve své oblasti.

    Již mnohokrát jsem se tě ptal, jestli jsi někdy nějakou takovou knihu četl, nikdy jsi mi neodpověděl.

    Amway, jako světový leader a inovátor ve své profesi a finančně ohromný subjekt, využívá zcela ze zásady JEN TO NEJLEPŠÍ !!!, co související trh vůbec nabízí. Špičkoví podnikatelé v Amway by nikdy nepřistoupili na nějakou podprůměrnost, nebo průměrnost, ať už je to v oblasti produktů, nebo servisu, nebo vzdělávání.

    Amatéři, které nido nezná, kritizují profesionály, kteří světu již mnohokrát ukázali a potvrdili, že jsou nejlepší.

    Takové počínání je mezi inteligentními lidmi považováno za směšné a hloupé a lidi, kteří se takto chovají, jsou litováni za hloupost a naivitu, ale především za neschoponst a neochotu tuhle pošetilost vůbec pochopit.

  32. Víš, já jsem často přemýšlel, proč sem vlatně píšeš… Amvay, je nejlepší podnikatelská příležitost na světě!! – http://amwey-business.cz/amway-je-nejlepsi-podnikatelska-prilezitost-na-svete/ Ale přeci, když je něco nejlepší, tak to nepotřebuje tolik obhajoby či reklamy a prosadí se to samo (dobrá věc/byznys se rychle rozkřikne…). A to ať v normálním světě, tak i v tom virtuálním. Vydělal si na tom už snad miliony? Děkuji za upřímnou odpověď.

    Tak především se jedná o další porci hyper naivity z tvé klávesnice. Dokážeš to nevzít jako útok? To jsem tedy zvědav.

    1. Obecně platné povědomí o podnikání a podnikatelích ve společnosti je – NEGATIVNÍ.

    2. Obecně platné povědomí ve společnosti o lidech, kteří jsou bohatí je, že NEMOHLI ZBOHATNOUT LEGÁLNĚ.

    3. Obecně platné povědomí ve splečnosti je, že ten, kdo něco dokázal, měl jenom štěstí.

    4. Obecně platné povědomí je, že je potřeba se ve škole dobře učit a potom si najít dobrou práci.

    5. Obecně platné povědomí ve společnosti je, že změna myšlení správným směrem nikam nevede, že je to voodoo, vymývání mozků, manipulace.

    Mohl bych psát celý týden, takže už psát dál nebudu co je obecně platné ve společnosti.

    Co z toho všeho vyplývá? No že nejnajivnější představa je tvrzení, že DOBRÁ MYŠLENKA SI NAJDE CESTU, ŽE SE PROSADÍ SAMA 🙂

    Dokub budeš žít v této nebetyčné ILUZI, nemáš šanci, žádnou možnost, vůbec pochopit tolik souvisejících věcí.

    Proč ti vadí, proč se vůbec pozastavuješ nad tím, že si obhajujeme svoji práci? Copak to není obvyklé? Hájit si vlastní práci, byznys, způsob života? Samozřejmě, ŽE JE !!!

    jsem docela šokován, jaké představy ty vlastně máš.

    Je to naše rozhonutí, resp. v tomto konkrétním případě moje. Mnohokrát jsem zde vyjádřil jasný postoj, že na tvoje, Vaše lži budu reagovat vždy, pokud to jen trochu půjde.

    Nedělám zde reklamu a nemát to ani v úmyslu. Do mého byznysu nepatří internetové diskuse jako část marketingu.

    Čtenář, jakýkoliv, má ale právo znát pravdu od lidí, kteří se tím, co vy naprosto dětinsky a naivně kritizujete z naprosté neznalosti a nechápání a především hlouposti, co profesionálně dělají a perfektně to znají a ovládají.

    Takže na jakoukoliv lež zde, bude obratem napsána pravda.

    A to je vše.

    Byznys zde dělat nebudu, nikdy. Ten dělám tam venku, jako každý, jak ty říkáš, „normální“ podnikatel. Obchod totiž tvoří lidé na obou stranách a lidé, ti jsou tam venku. Ne tady.

    Vždycky to tak bylo, je a samozřejmě i bude. Nezměníš ani to nijak neovlivníš sými dětinskými úvahami, předpoklady a představami, doměnkami a nesmyslnými závěry. Nic na tom nezměníš.

    I kdyby ses rozkrájel na malé kousíčky, tak Amway příští rok zvedne obrat o dalších 10%. Na světě dosáhnou kvalifikace stovky NOVÝCH Diamantů, tisíce Smaragdů a desetitisíce Platinových VPA a to i přesto, že vy se naivně domníváte, že byznys Amway už je dávno rodělen, že vydělávají jenom ti nahoře a ti dole na ně dřou 🙂

    A další rok to bude stejné. Za 10 let tu budeme spolu diskutovat o obratu 2x větším, než má Amway dnes. 20-25 miliard USD. To bude náš byznys.

    Já v něm budu, ty ne. Já z něj budu mít slušné pasivní příjmy a mnoho mnoho mnoho dalších lidí také.

    Taková je budoucnost Amway, se kterou ty nehneš, ani kdyby čert na koze jel. Budoucnost Amway totiž neovlivńují ti, teří Amway nedělají, kteří Amway kritizují a kteří proti ní pořádají křížové výpravy. Nikdy to tak nebylo a nikdy to tak nebude.

    Byznys Amway ovlivňujeme jenom my 🙂

    P.S.: Jaká je tvoje budoucnost? Už máš zajištěné dostatečné pasivní příjmy na budoucích 20 let v důchodovém věku, abys jako důchodce mohl žít tak, jak budeš chtít? Hm? 🙂 🙂 🙂

    Budeš žít tak, jak chceš, nebo budeš žít tak, jak ti to dovolí státní důchod? Hm?

  33. Komentuje admin, 15.3.2011 @ 6.45
    acz:
    POTVRZENO! Nevěřte emwejákům

    Tak bohužel, tím testem IQ jsi samozřejmě neprošel. Ani ses nekvalifikoval. No, ale sám víš, že jsme to čekali oba.

    Amwayjákům můžeš samozřejmě věřit úplně stejně, jako komukoliv jinému.

    Nepochopil jsi ani tak základní věc, jako že pokud chceš někomu věřit, tak ne žvástům v diskusích od lidí, kteří se mohou vydávat za kohokoliv a cokoliv, ale lidem, které znáš, tam venku.

    Amwayják ti nemůže nic zatajit, protože pokud budeš chtít, tak se na všechno stejně musíš podívat sám, na materiály, fakta, systém. V Amway nelze nic utajit. Nikdy.

    Tak co s tebou? 🙂 Naivko?

  34. Mýty a fakta fenoménu Amway

    Z důvodu nepovolených odkazů sem budu postupně kopírovat nejčastější mýty o Amway a uvedení faktů na pravou míru.

    Proč NVP tají jméno firmy,to se za Amway stydí?

    Rozhodně se nestydí. Naopak. Většina je na příslušnost k Amway hrdá.
    Vysvětlení celého marketingového plánu trvá určitý čas. Každý NVP, pokud chce dělat svou práci dobře,tzn. vysvětlit plán tak, abyste ho pochopili, potřebuje vaší soustředěnou pozornost po tento čas. Proto je nezbytné osobní setkání. To vyžaduje aktivní přístup nejen od toho, kdo vysvětluje, ale i od toho, kdo poslouchá. Jinak to nemá smysl. NVP neví !!! jakou zkušenost a jaký názor máte na Amway. On neví, jaké informace nebo spíše dezinformace máte v hlavě v souvislosti s Amway. On vás naprosto férově a otevřeně zve na obchodní schůzku. On chce, ve vašem vlastním zájmu, abyste na tu schůzku přišli s otevřenou myslí a bez předsudků. Tento přístup dává šanci i lidem, kteří mají o Amway prozatím naprosto mylné představy, aby byli ochotní naslouchat a vnímat fakta. Tento přístup rozhodně nikomu neublíží, protože vše podstatné se dozví během schůzky, včetně firmy. Nic nemůže a také nebude utajeno.

  35. Je to neetické, nemorální

    „Pokud pominu přesvědčené komunisty, pro které je každé podnikání neetické a nemorální, musím se zeptat: „A v čem?“ Argumentem pro neetičnost bývá často, že to je letadlo, že to je nelegální, že je to manipulování s lidmi, atd.

    Tyto „argumenty“ vysvětlíme později v konkrétním odstavci. Takže jen fakta, proč je podnikání Amway etické a morální./b

    Je to podnikání, které je založené na filozofii win-win. Vítěz-vítěz. Na této filozofii funguje většina úspěšných firem. Pokud jakékoliv podnikání není výhodné pro všechny zúčastněné, firma brzy skončí. Pokud NVP nejedná eticky, nebude nikdy schopen vybudovat dlouhodobě prosperující podnik. Pravidla jsou nastavena tak, že i kdyby člověk chtěl „obcházet“ etiku a morálku, prostě se mu to nevyplatí. Etika se vyplácí.

    (To je možná důvod, proč hodně lidí podnikání s Amway zanechá – zjistí, že se to prostě nedá ošulit, že je třeba poctivě a tvrdě pracovat. Především na sobě a také pro svůj podnik.)

    Pokud chci být úspěšný v Amway, musím nabídnout kvalitní službu. Pokud chci být velmi úspěšný v Amway, musím POMOCI někomu druhému, aby se stal úspěšným. Stát se úspěšným v Amway je běh na dlouhou trať. A etičnost a morálnost jsou nezbytné pilíře na kterých je ten úspěch položen. Amway v žádném případě není pro lidi, kteří nejsou ochotni pomáhat sobě tím, že budou pomáhat druhým.

  36. Je to nelegální

    Amway je na trhu už tak dlouho… V USA od roku 1959. V současnosti funguje na více než 80 trzích po celém světě a v každé zemi velice pečlivě dbá, aby její podnikání bylo v souladu s místní legislativou. Funguje dokonce i v Číně, kde vybudovala obrovskou továrnu a když čínská komunistická vláda změnila zákony a zakázala přímý prodej, upravila firma prodejní plán, tak aby vyhovoval…
    Nechce se mi věřit, že kdyby Amway byla nelegální, že by se nenašel nikdo, kdo by to prokázal. Snaha byla, v minulosti vedla Amway v USA soudní spor o legálnosti, který ovšem vyhrála… Ve všech zemích, i v těch s nejpřísnějšími zákony je legální. Amway je členem FEDSA i WFDSA, v ČR členem ČNSPP a kolektivním členem Svazu obchodu.
    Pokud vám někdo tvrdí, že je to nelegální, nezákonné, zeptejte se ho na konkrétní paragrafy. Dle našeho zákonodárství, je každý, kdo ví o trestném činu povinen to oznámit, jinak se sám dopouští trestného činu…
    Amway vyrábí, dováží a prodává zboží. Vše dle zákonů. Co je nelegální?

    Pochopitelně. Spolupracuje s tisícovkami nezávislých podnikatelů. Jednotliví lidé se mohou dopouštět nelegálností a trestných činů, ale to už nemá nic společného s Amway. Pokud firma zjistí, že někdo poškozuje její jméno, vyvozuje z toho vždy důsledky.

    Firmy zabývající se přímým prodejem jsou často podrobeny mnohem přísnějším pravidlům, než firmy dělající tradiční prodej. Navíc firmy sdružené v ČNSPP jsou povinny dodržovat velmi přísný etický kodex a firma Amway má sama nastavena velmi přísná kriteria v Obchodních zásadách a Etickém kodexu.

    Takže mluvit o nelegálnosti Amway je stejné jako mluvit o nelegálnosti Coca Coly, nelegálnosti Aralu, nelegálnosti McDonaldu, nelegálnosti Tesca atd…

  37. Je to letadlo. Je to pyramida.

    Je třeba si vyjasnit pojmy. Často jsou tyto pojmy používány jako synonyma pro vyjádření jedné věci. Lidé tak nazývají podvodný způsob získávání peněz postavený na vkladu nových účastníků, jejichž jediným úkolem je získat další lidi, kteří přinesou nový vklad, atakdále, pořád dokola. Slovo pyramida je ale vyjádřením tvaru takové struktury. Na pyramidové struktuře není ale vůbec nic špatného. Takovou strukturu má každá firma, každá organizace, každé společenství lidí. Takže tvrzení „Amway je pyramida“ je stejně relevantní jako tvrzení firma xxx je pyramida, církev je pyramida, stát je pyramida, fotbalový svaz je pyramida, atd.
    Naproti tomu tvrzení Amway je letadlo je naprosto lživé. Amway není způsob získávání peněz postavený na vkladu nových účastníků, kteří získávají další lidi, kteří přinesou nový vklad, atakdále, pořád dokola.
    Odpor lidí k letadlu je pochopitelný a je naprosto v pořádku – je to podvod. Ovšem odpor lidí k pyramidě je zbytečný. Pokud pracujete jako zaměstnanec, jste součástí pyramidy vaší firmy. V zaměstnání je ale přesně daná pozice a reálná šance na postup do vyššího patra je velmi malá a hlavně velmi omezená. Jediný jistý způsob jak se dostat na vrchol pyramidy je založit vlastní firmu a postavit si svou vlastní pyramidu. To samé je v Amway! Úplně stejné jako v jiném podnikání. Na rozdíl od zaměstnance, který celý život stráví v pyramidě na přibližně stejné úrovni, dané jeho vzděláním a oborem, podnikatel (i NVP) si může vybudovat tak velkou pyramidu jakou chce a vždy bude na jejím vrcholu.
    Nechám na vás, posoudit, jestli je lepší být na vrcholu pyramidy nebo na její základně…

    Pyramidy kolem nás:
    home.karneval.cz/01070036/pyramida.pdf

    Několik hlavních rozdílů mezi „letadlem“ a legálním pyramidovým systémem:
    Letadlo:

    * Lovení duší je hlavní priorita – je to jediný zdroj peněz tekoucích do systému.
    * Systémem neputuje žádné zboží nebo jen „zboží“ virtuální, uměle vytvořené.
    * Lidi dole musí přijít o peníze, aby špička vydělala.
    * Zastaví-li se příliv lidí, systém se rozpadá.
    * Vysoké vstupní vklady, povinný odběr neprodejného nebo virtuálního zboží.
    * Žádné záruky, neexistuje možnost odstoupení beze ztráty.
    * Rozpad vztahů – připravíte-li někoho o peníze, končí vztah.
    * Slibují vám bezpracné a lehké zisky.

    Amway podnikání:

    * Hlavní priorita je obrat spotřebního zboží.
    * Systém je postaven na distribuci širokého sortimentu kvalitního spotřebního zboží.
    * Vydělávat může každý, kdo se zapojí,na všech úrovních. Nikdo nepřichází o žádné peníze.
    * Celý systém funguje spolehlivě, i kdyby se už nikdo nový nezapojil.
    * Neexistuje povinný odběr zboží. Minimální vstupní poplatek pokrývá pouze cenu nejnutnějších materiálů a pomůcek.
    * Záruka – zkušební doba pro možnost odstoupit s navráceným vkladem je 180 dní. Záruka spokojenosti na všechno zboží. Možnost zpětného odkupu neprodaného zboží.
    * Pozvete-li někoho ke spolupráci – nic neriskuje, nikdo nepřijde kvůli vám o peníze, nemůžete ohrozit své vztahy.
    * Odměna je pouze za odvedenou práci. Žádný rychlý a bezpracný zisk.

  38. Je to nelegální? Není (chytře zakamuflážovaný).

    Je to letadlo? Je to pyramida? Tzv. letadlo to není. Pyramidovou strukturu to má (stohování). Nelegální pyramidová hra to není.

    Je to neetické, nemorální? Amwayáci jsou samostatní podnikatelé/firmy, ne zaměstnanci firmy Amway. Je jim doporučováno VERBOVAT VŠECHNY ZNÁMÉ I NEZNÁMÉ (a manipulovat s nimi). Radí vrcholný amweyák (miliardář):

    „Já osobně používám po plánu nějakej způsob kladení otázek, ptám se toho člověka, jakej z toho měl pocit, nebo jestli je něco, co se mu na tom byznysu líbilo, jestli mu to dávalo smysl. Jestli pochopil, že ten byznys funguje, atd. Některou z těchto otázek. Pokud ten člověk po plánu řekne, že mu to dává smysl, nebo alespoň řekne, že to vypadá docela zajímavě, tak potom se snažím hned po plánu vést k tomu, abych mu pokud možno prodal soupravu. Takže když se ho ptám: Jakej z toho máte pocit? A on říká: Jo, vypadá to docela zajímavě. Tak říkám: Takže jste pochopil, že to může fungovat, pochopil jste, že to prachy nějaký vydělává, atd. Říkám: Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Umění jednat s lidma není exaktní věda, která by se dala spočítat, ale je to umění. To se musí natrénovat! Já jsem přesvědčenej právě o tom, že když clověk tohle umí, tak ani ne tak v jeho osobních případech, ale v momentě kdy budete ty lidi sponzorovat, tak když oni uviději, že i člověk, kterej přišel s tím, že – víš co asi ne… já jsem o tom přemýšlel atd. Když ho ale přetočíte na ANO, nějakým promyšleným způsobem. Nebo když prostě přijde človek a vy ho rovnou vykolejíte z míry tím, že mu řeknete – hele, vždyť jsi říkal, že to vypadá zajímavě, tak se ti na tom asi libilo…? Co to bylo? A po půl hodině on odchazí s podepsanou soupravou a zaplacenejma penězma…“

    „Napište si na seznam všech lidí, které znáte. Je to strašně důležitý!“

    „Když si budete psát seznam rodiny a příbuzenstva – zkuste si vzpomenout, když je svatba nebo nějaká taková rodinná akce, kolik se vám tam sejde.“

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znaji lidi z porodnice. Pánové znaji lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikaji – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydleji né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    „Pokud ten první měsíc napojíte na systém dva lidi, tak můžete mít po půl roce 64 lidí. Co když každej měsíc přivede každej jednoho dalšího do systému? Tak to máme 128. Další měsíc jen jednoho, to je 256, další měsíc 1024, další 2048 lidí, a po 12 měsících máte 4000 lidí ve skupině napojených na systém. Myslíte, že sami zvládnete zasponzorovat za rok 4000 lidí? Myslíte, že sami zvládnete naučit 2048, ať zasponzorují každej jednoho? Ani náhodou! To za rok neni možný! Ale pokud na začátku roku napojíte 2 lidi na systém, dáte je do líhně, tak po roce jich máte 4000. Co když dáte první měsíc do líhně 3 lidi? Druhý měsíc, když každý přivede jednoho, tak máte 6. Další měsíc každý přivede zase jednoho – je to 12. Pak 24, 48 a po 6 měsících můžete mít 96 lidí ve skupině. Sedmej měsíc by to bylo 192, pak 384. A po 12 měsících, když začnete na 3 lidech, které napojíte na systému, a každý z nich se naučí přinést do systemu jenom jednoho. Tak máte po roce 6144 lidí ve skupině. Pokud by to bylo dobře rozdelený do šesti větví, tak je to diamant. Co když začnete na pěti lidech? Schvalně si to spočítejte. Ja to nebudu rozebírat, řeknu vám jenom tu radu…. Kdyby každej, každý měsíc přivedl jenom jednoho… Pět lidí dáte do líhně, pět lidí dáte do systému a každej by přivedl jenom jednoho. První měsíc 5, druhý měsíc 10, 20, 40, 80… a po 6 měsících 160 lidí. Další měsíc 320, 640, 1280, 2560… Jedenáctý měsíc máme 5120 lidí, a kdyby každý přivedl jenom jednoho, tak po 12 měsících máme 10240 lidí ve vaší skupině. To je ředitelký diamant a průměrnej příjem 400-600 tisíc měsíčně! Když první mesíc napojíte do systemu 10 lidí? 10, 20, 80, 160, 320 po půl roce. Sedmej měsíc 640, pak 1280, 2560, 5120, 10240. A po 12 měsících 20480 lidí ve vasí skupině! Dokážete si představit, co by to udělalo s vaším příjmem, kdyby to bylo spravně rozdělený třeba do 10 větví?! Nebo do 15?! To už mužete přemýšlet asi takovým způsobem jako Rick Setzer, Billy Florenz a další diamanti, který chapou náš systém. To potom by jste měly ty příhody jako vypravujou oni… Když vysvětlujou, co je to náš byznys, tak říkají… To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf! Tohle to se vám podaří! Pokud budete chápat, že systém tu není pro systém, systém je tu pro vás! Že je chytrý ten systém využívat, že to je klíč k našemu byznysu a pokud vy budete chtít v tomhle byznysu vydělávat velký peníze! Tak, já se na vás těším na systémovejch akcích a budu se těšit, že vy budete svoje lidi na systém napojovat.“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

  39. MANIPULACE JAKO PRASE!!! Děsný rady…

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

  40. Mistr CTRL+C a CTRL+V 🙂 Tyto tvoje myšlenky už jsi vypostoval asi 100x po celém tom svém blogu. Proč? Dokážeš to rozumě vysvětlit proč? Proč to musí být vytapetováno v každém vlákně 10x pořád dokola? Vždyť ty nerozumíš ANI ZBLA tomu, co jsi sem vypostoval a přesto to děláš 🙂

    Proč jimi zasíráš i toto vlákno, kde vysvětluji fakta?

    Čeho se proboha tolik bojíš? Copak se tě osobně nějak dotkne, když Amway budou lidé dělat dál? A rádi? Hm? Nijak.

    Já o těch radách, které sem postuješ jako JAKOUSU VIZI MANIPULACE, nikdy v Amway neslyšel. Nikdy mě nikdo podobným způsobem neinstruoval, v žádných materiálech nic podobného nemám. A neznám v Amway nikoho, kdo by o něčem podobném věděl.

    Mám otázku, jak dlouho budeš ještě opakovaně vkládat do diskusí tyhle tvoje vypreparované záznamy? Do úplného zblbnutí? Máš snad nějaký cíl ne? Nebo to děláš jen tak, bezmyšlenkovitě, bez přemýšlení?

  41. Komentuje admin, 17.3.2011 @ 22.18
    Je to nelegální? Není (chytře zakamuflážovaný).

    Co to znamená? Umíš vysvětlit co tím chceš říct? Můžeš tedy uvézt fakta, jak to s tou legálností doopravdy (nikoliv podle tebe) je?

    Ty vždycky vypálíš nějakou blbost a rychle od ní utečeš.

    Co kdybys konečně pro jednou rozebral do podrobna co je lživého, nepravdivého na tom, co jsem výše uvedl v definicích?

  42. Slovo MANIPULACE je nejsnáze zamnipulovatelná definice. Manipulace, resp. tento výraz je obecně považován za negativní jev bez ohledu na to, čeho se v konkrétní moment vlastně týká.

    Odborník tedy radí, abychom rozlišovali mezi:

    MANIPULACÍ
    a
    OVLIVŇOVÁNÍM

    Je to snadné, ale člověk musí chtít rozlišovat. A to pracné a zdržující.

    Co na toto téma říká profesionál, uznávaný psycholog, doc. PhDr. Zbyněk Vybíral:
    „psych.fss.muni.cz/vybiral/“

    Manipulací nerozumím něco a priori negativního, co bychom měli odsuzovat. Navrhuji neutrální konotaci. Když s někým manipulujeme, děláme něco za něj. Rozhodujeme za něj. To, že rodiče manipulují s životy svých dětí, je dobrý příklad. Jinak to ani dělat nejde (aspoň si myslím). Jsou za ně zodpovědní.
    To, že se námi snaží manipulovat skrytí manipulátoři (šiřitelé ideologií, ale také představitelé ekonomických řetězců: obchodních, bankovních, mediálních) – a snaží se dělat rozhodnutí za nás, je často nebezpečné. Nabízejí nám většinou zjednodušení života s tím, že část starostí můžeme přenechat jim. Pak se necháme zmanipulovat.

    Rozdíl mezi manipulací a ovlivňováním vidím jinde: manipulovat znamená způsobit v někom, v jeho životě změnu – a to tak, že ji částečně uděláme za něj. Naproti tomu ovlivňovaný člověk je veden ke svému rozhodnutí. Vlivem, naším působením…

    Psychologicky zajímavé přitom je, že někdy může být ovlivňování (nepřímé, skryté ovlivňování, ovlivňování emočním nátlakem a podobně) nečestnější než přímé zmanipulování: přečtěte si toto, pak budete mít lepší přehled (o své nemoci, nebo o svých penězích – to už je jedno) – teprve potom se spolu budeme bavit dál.
    Hlavně ovšem nemohu souhlasit s tím, že by vtip, příjemnost a usnadnění rozhodnutí byly důvody, proč bychom měli úvahu o manipulaci reklamou odmítnout. Umím si představit manipulativní nátlak (v angličtině coercion, termín vyzdvižený D. Rushkoffem), který je nesen v příjemné a vtipné rovině. Bohužel. Bohužel proto, že takové druhy manipulací jsou méně průhledné. Někdo za nás rozhodl, co máme udělat, a my si toho ani nevšimneme.

  43. acz:

    Amway je legitimní obchod, to rozhodl soud již v roce 1979. Avšak také nařídil změnit některé obchodní praktiky…

    Ustanoveni „93 F.T.C. 618 (1979)“ stanovuje Amway jako legitimní obchodní příležitost (nejedná se tedy o pyramidové schéma ani o tzv. letadlo).Přikázalo nicméně Amway změnit některé obchodní praktiky a zakázalo chybně interpretovat výdělek VPA. Toto rozhodnutí federálních úřadů USA a jejich definice legitimního obchodu se stala základem zákonných norem mnohých vyspělých zemí na ochranu občanů proti organizacím, které se pokouší napodobit a zneužít systém MLM.

    Federal Trade Commission (F.T.C.) pokutovalo Amway v roce 1986 za porušení 93 F.T.C 618 tím, že uveřejnila průměrné příjmy aktivních VPA a přitom neuvedla údaj, který by vypovídal o celkovém průměrném příjmu po zahrnutí i neaktivních VPA (registrovaný člen, který si nic nenakupuje a nevytváří obrat – nemá teda ani žádné odměny). F.T.C. nařídila taková prohlášení doplňovat o celkový průměr výdělku. Amway tuto pokutu (100.000,-USD) zaplatila během 7 dnů.

    Několik skupin vyjádřilo obavy, že taktiky některých AMO mohou svým stylem práce připomínat sektu. Amway na taková obvinění reaguje tím, že AMO jsou sice vedeny lidmi s vysokým postavením v síti VPA, ale nejsou součástí firmy Amway a že je podezření, že takové AMO porušili nebo porušují „etický kodex“ (soubor nařízení) firmy. Pokud by některá ze skupin utvářela uzavřenou a ideologicky vedenou skupinu, bylo by to nejen proti závazným nařízením firmy, ale i proti zákonům v dané zemi. Nic takového doposud nebylo prokázáno.

    Mezi skupiny, které chování AMO z tohoto hlediska kritizují, patří Freedom of Mind Center Stevena Hassana, FACTnet a Cult Awareness and Information Centre (Australia). Rick Ross sbírá související informace na svých stránkách. Obě zmíněné skupiny patří mezi kontroverzní Antikultovní hnutí.

  44. Pěkný. Typický Admin, Bestmen. Všechno co ví o Amway, je bohužel jen z Internetu 🙂

    A co tím jako chceš říct? Protože to njdůležitější, co tím chtěl básník říci, jsi neřekl 🙂

    Mezi skupiny, které chování AMO z tohoto hlediska kritizují, patří Freedom of Mind Center Stevena Hassana, FACTnet a Cult Awareness and Information Centre (Australia). Rick Ross sbírá související informace na svých stránkách. Obě zmíněné skupiny patří mezi KONTROVEZNÍ Antikultovní hnutí.

    Zejména poslední větu, jestli jsi pochopil co znamená 🙂 O Hassanovi tu už řeč byla, vzpomínáš? Moc lichotivě to pro Vás tehdy nedopadlo 🙂

  45. Jsi online, takže povíš nám, co jsi tím copypastem chtěl říci? Nebo to bylo vložení v hypnóze? 🙂

  46. Nevím o co tady komu jde, ale já výrobky kupuji protože jsou ekologické a hlavně kvalitní! Takže jsem spokojen a kdybych nebyl, tak výrobky mohu do 90ti dnů vrátit.
    To že se aktivní distributoři scházejí na seminářích mi nepřipadá divné, protože jakákoliv firma by měla nějakým způsobem pracovníky vzdělávat. Semináře jsou dobrovolné a je na každém jedinci, co si z toho semináře vezme k srdci apod.
    To mi ovšem nepřipadá, že by hned každý kdo kupuje výrobky měl být padlý na hlavu, či být vymývačem mozků. To si spíš naopak myslím o tom člověku, který věnoval tolik času a úsilí, aby se pokusil co nejvíce lidí odlákat od kvality. Samozřejmě chápu, pokud tento člověk vlastní DM drogerii, nebo jinou síť, přichází o zákazníky, které byly zvyklé u něj kupovat sračky…
    Pouze pak mi dává smysl těchto stránek.
    Tím že jsem začal kupovat a používat výrobky od amway jsem naopak ušetřil, mám kvalitnější výrobky. Nikdo mě do ničeho nenutil a nenutí! Stejně jako když si koupíš Coca Colu, tak jsi prostě blbej, když máš pocit, že jich musíš koupit vagón a k tomu ještě vagón fanty, sprite apod. Buď jsi dospělý a víš co chceš, nebo proděláš na všem když si budeš chtít někde, nebo od někoho něco koupit…
    Je to sice Tvůj názor, je hloupý, protože to, že bude někdo kupovat výrobky, se nemusí nikde upisovat! Upisuje se pouze tehdy, když chce být distributorem, nebo kupuje tolik výrobků, že se mu vyplatí velkoobchodní ceny. I tak je vstupní poplatek vyměněn za zboží, které si sám určí a platí již velkoobchodní ceny. Takže je vidět, že jsi NEDOSTATEČNĚ informován 😀

  47. Pyramidy kolem nás…

    Kdy si jich konečně všimneme?
    Pyramidální systém světové tržní demokratické ekonomiky je složený z malých
    pyramid. Stát, ministerstva, úřady, banky, pojišťovny a každá soukromá firma je
    nejčistší pyramida, jakou si dovedeme představit. Nevěříte? Tak se na to podíváme.

    Soukromá firma.
    Každá soukromá firma v demokratické společnosti v tržním hospodářství není nic
    jiného než tuhá, velmi pravidelná a stabilní PYRAMIDA.
    Na vrcholu každé pyramidy je jediný kvádr, nebo hranol. MAJITEL (majitelé). U
    stabilních pyramid jsou tyto kvádry ZLATÉ. U těch nově vzrůstajících pyramid teprve
    zlátnou, až pokud jsou dostavěny a získají potřebnou stabilitu mezi ostatními
    pyramidami v poušti konkrétní ekonomiky, zezlátnou zcela.
    Pod zlatým kvádrem je první a nejvyšší řada kvádrů za mzdu. Vrcholový
    management, pracující pro zlatý kvádr s nejvyšší kvalifikací.
    Trochu níže drží nad svými hlavami své nejvyšší kvádry střední management.
    Celý střed drží vedoucí, ekonomické úseky, servis a důležité prvky mimo výroby.
    Zhruba od poloviny pyramidy až na základnu je dělnictvo. To jsou kvádry kteří nesou
    celou váhu pyramidy, za nejhorších podmínek vzhledem k ostatním kvádrům.
    Funkční pyramida se zlatým kvádrem na vrcholu je dobře stmelený celek kvádrů.
    Každý kvádr mimo tuto pyramidu dobře ví jak nesmírně těžké je dostat se do takové
    pyramidy. Jde to jen tehdy, když některý ze stávajících kvádrů praskne dřív, než se
    čekalo a musí být okamžitě nahrazen. Jen zcela výjimečně jsou zasouvány kvádry
    mimo pořadí, zejména pak v případech, kdy se zlatý kvádr rozhodne postavit po
    sebou nějaké to patro navíc. A tak často mnoho kvádrů neví, co má dělat, protože
    nejsou zasunuti v žádné pyramidě a nic jiného, než být součástí pyramidy je nikdo
    nenaučil a oni sami o to nikdy nestáli. Říká se jim „nezaměstnaní“.
    Hierachie kvádrů je předem dána, určuje ji zatý kvádr. Jakýkoliv postup směrem
    nahoru je možný jen za cenu odstranění některého z kvádrů nad sebou. Kvádry tedy
    mezi sebou neustále soupeří, aby se dostali na výhodnější místo blíž ke zlatému
    kvádru na vrcholu. O tomto postupu dále rozhoduje za různých podmínek především
    zlatý kvádr, nebo první řada pod ním. Téměř nikdy to není z lásky ke kvádrům dole,
    ale za různé výhody, které pro jiné kvádry z takového přesunu vyplývají. Pletichy a
    intriky jsou tedy mezi kvádry na denním pořádku. Na uzdě je víceméně drží
    především zlatý kvádr, kterého se zcela logicky všichni bojí, neboť demokraticky a
    svobodně rozhoduje o každém osudu kvádru ve své pyramidě. Život a fungování
    pyramidy podle představ zlatého kvádra a celé pouště je totiž nejdůležitější.
    Rozpadlá pyramida je i jednotlivým kvádrům úplně k ničemu.
    Odměnový systém je vždy směrován z vrchu dolů. Zisky a profit zůstávají jen
    zlatému kvádru. Mzdové náklady celé pyramidy málo kdy překračují 20-30%
    celkového obratu pyramidy. Efektivnost takto vykonané práce na jednotlivé kvádry je
    tedy horší, než podprůměrná. A čím níž kvádr je, tím je na tom hůř.
    Z toho mála co nakonec zaměstnaný kvádr získá, mu dále sebere poušť ve formě
    různých daní, sociálních a zdravotních příspěvků, spotřebitelských daní a DPH.
    V globále to činí až 70% z toho, co mu zlatý kvádr přidělí jako odměnu za pozici a
    fungování konkrétního kvádru. Ve světě neexistuje horší efektivita odměňování, než
    klasická zdaňovaná mzda. Přesto až 80% všech kvádrů na světě touží po tom, aby
    mohli být zaměstnáni za těchto krutých podmínek, které neurčují samotné kvádry, ale
    zlaťák a poušť.
    A pak přijde největší paradox světa:
    Tyto kvádry, o kterých zde hovoříme, bez nejmenších skrupulí a s velkým zaujetím
    Varují ostatní kvádry:

    POZOR, AMWAY JE PYRAMIDA A TO JE ŠPATNÉ A PODVODNÉ !!!

    Dovedete si představit něco stupidnějšího? Já tedy ne.
    Přitom jejich představa je na hony vzdálená od jejich tvrzení. Amway nikdy
    pyramidou, ve které oni pilně pracují a kterou podporují, nebyla a ani nebude.
    AMWAY JE SÍŤ
    Každý, kdo si založí vlastní podnikání s produkty Amway, se automaticky stává
    VRCHOLEM své sítě. (obdoba zlatého kvádru). Kvádry, které vybudují stabilní síť se
    stávají TAKTÉŽ ZLATÝMI. Kvádry v Amway však nejsou skládány do pyramidy, ale
    do SÍTĚ. Takže umožňují kterémukoliv kvádru vydělávat mnohonásobně víc, než
    kvádry, které vstoupili do systému dřív, nebo jsou pozicionálně tzv. NAD NIMI. Je
    zcela přirozené, že v síti můžete mít několik „Diamantů“, ale sám nebudete vydělávat
    nic, když nebudete pracovat tak jak máte. Odměňovací systém v Amway
    neumožňuje parazitování. Je 100% spravedlivý, každý je přesně odměňován za
    odvedenou práci bez ohledu na to jakou pozici si vybudoval, nebo jak dlouho v síti je
    a už vůbec ne podle toho, jak pěkný má zadek, ňadra, nebo vaří kafe.
    Svobodnější a spravedlivější systém prozatím nikdo nevymyslel.
    Kvádry v Amway mezi sebou nesoupeří, nepletichaří a nevykonávají akce pro získání
    pozice někoho jiného. Není to ani možné. Není to potřeba aby uspěli a aby si mohli
    vydělat tolik, kolik chtějí. Odměny jsou pro kteréhokoliv z kvádrů omezené pouze
    jeho vlastním úsilím. A jsou neomezené finančně. Neexistuje žádný strop. Odměny
    jsou vypláceny pouze z obratů a z ničeho jiného a každý kvádr v síti si může vytvářet
    obraty, jaké chce.
    Velikost sítě je defakto neomezená a pokrývá celý svět. Každý kvádr může okamžitě
    NAPOJOVAT do sítě další kvádry kdekoliv na světě (tam, kde má Amway otevřený
    trh – t.j. 80 zemí světa dnes). Takže možnosti kvádrů v síti Amway a nebo
    v pyramidě pod zlatým kvádrem firmy jsou absolutně neporovnatelné. Jsou tak
    rozdílné, že ve skutečnosti je každý pokus o srovnání naprosto pošetilý.
    Aby šla práce kvádrům, které mají skutečný zájem, dobře od ruky, poskytuje mu síť
    Amway mimořádně kvalitní servis, perfektně pracující tým a vzdělávací podporu.
    Faktory v klasické firmě víceméně nedostupné, nebo jen pro některé významnější
    kvádry, blízké zlatému.
    Největším nepřítelem všech kvádrů na poušti je NEVĚDOMOST. Už tak dlouho jsou
    na pozicích kvádrů ve svých pyramidách, vychováváni svými rodičovskými kvádry, že
    pro stromy nevidí příslovečný les. Domnívají se, že jejich pyramida žádná pyramida
    není, že je to dokonalý zaměstnanecký svět. Své zkušenosti a přesvědčení předávají
    svým malým kvádříkům, které se už těší na to, jak budou po vzoru tatínka a maminky
    kvádrovatět pro zlatého kvádra. A moc jiných možností ani nemají. Myslet totiž jako
    zlatý kvádr nikdy nebyly vychováváni ani učeni.
    Po té, co kvádr dál není schopen v pyramidě pod zlatým kvádrem plnit svoji funkci, je
    odložen za zbytkovou hodnotu na smetiště kvádrů. Poušť má však stále méně
    prostředků pro tyto kvádry, které se stávají terčem zloby celého systému
    neefektivních pyramidových systémů pouště.
    Kvádry se však změny bojí. Jsou v MATRIXU tohoto systému uspány velmi tvrdě a
    procitnutí je víceméně velmi bolestivý postup. A ostatní kvádry jsou vždy připraveni
    jakékoliv náznaky probuzení některého z kvádrů zablokovat. Celá poušť pak pracuje
    na tom, aby vychvalovala a podporovala především pozice klasických kvádrů
    v pyramidě. Nicméně je si vědoma důležitost a nepostradatelnost především zlatých
    kvádrů a těm poskytuje celou řadu výhod, pokud budou zaměstnávat co možná
    nejvíce kvádrů pod sebou. Poušť ví, že běžný kvádr je nejlepší dojná kráva tohoto
    pyramidového systému, jak jsem uvedl výše procentuální částky příjmů, které končí
    za nechty pouště (státu). A tak často svorně spolupracuje poušť a zlatý kvádr, aby
    vytvořili další pozice pro jiné kvádry, které by mohli být dojeni.
    Tento stav si zlaté kvádry za pomoci pouště sami pěstují a udržují, podobně jako ony
    líhně ve filmu MATRIX. Své malé zlaté kvádříky učí od ranného věku myslet tak, aby
    se snažili budovat vlastní pyramidy a stali se co nejdříve zlatými kvádry. Mezi ostatní
    kvádry je moc nepouštějí aby se odlišné myšlení pokud možno nekřížilo. Kvádrů pro
    stavbu pyramid je totiž zatím všude nadbytek, velký výběr. A hned tak se to nezmění.
    Amway systém se snaží kvádrům, zabetonovaným ve svých pyramidách, ukázat
    jinou cestu. Většina kvádrů tomu ale nerozumí, bojí se, nebo jsou tak zmanipulování,
    že proti změně přímo aktivně bojují, držíce se svých pyramid. Tak to prostě chodí.
    Naštěstí se občas objeví kvádr, který velmi rychle dokáže porovnat obě možnosti a
    pozná, která je lepší příležitostí. Odpoutá se od pyramidy a v síti si vytváří svůj
    vlastní svět podle vlastních představ. Stačí mu k tomu jen jeho ruce a hlava, vše
    ostatní je naučitelné a systém je dokonale propracován a funkční. Nic se nemusí
    vymýšlet.
    Vítejte ve světě pyramid, který jste doposud neviděli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *