Amwayácké lhaní a manipulace 1. část

Výběr z Amwayáckého lhaní a manipulace, část. č.1

Výběr několika zajímavých Amwayáckých „hlášek“ a hesel:

„MLM konečně dosáhl respektu. Vyhrál Nobelovou cenu za rozvoj ekonomiky. Vyučuje se na Harvardské obchodní univerzitě a Stanfordský výzkum jako i žurnál Wall Streetu vyhlásili, že 50 až 65% všeho zboží a služeb bude již v brzké době prodáváno prostřednictvím MLM. Tohle je Multi-bilionový dolarový průmysl a z 500.000 tisíc Amerických milionářů celých 20% to je (100.000) získalo své bohatství za posledních pár let, a to díky MLM. A co více! Statistiky ukazují, že 45 lidí se denně stává milionáři právě díky MLM. Neskutečné, že???“

1. Jen v USA je přes 3 000 000 milionářů. Podle nezávislé organizace Euromonitor International se díky spolupráci s Amway více než 2700 lidí stalo milionářem.
Amwayáky vymyšlený poměr, kterým chtějí ohromit lidi, se rázem výrazně mění…
2. MLM nedostal Nobelovu cenu. To je pustá lež, kterou vyvrátí krátký pohled na jednotlivé ročníky vyhlašování Nobelových cen.
3. 50% až 65% všeho zboží a služeb se prostřednictvím MLM nikdy prodávat nebude. Každý rozumně myslící jedinec snad chápe absurditu tohoto tvrzení i když se ho amwayáci snaží podpořit dalším lživým tvrzením o „Stanfordském výzkumu“ a „žurnálu Wall Streetu“.

„MLM je legální, můžete to dělat při zaměstnání, nejsou potřeba velké investice ani zaměstnanci. Nemůžete nic ztratit, můžete hodně zbohatnout.“

– Ano MLM je sice legální, bohužel často neetický, stejně jako například různé (zejména v Čechách velmi rozšířené) podvodné úvěrové firmy, které v souladu se zákonem okrádají hloupé lidi.
– Investice ani zaměstnanci nejsou potřeba, ale to ostatně nejsou potřeba u jakékoliv podnikatelské činnosti, kde člověk „prodává“ svou práci a svůj čas.
– Ztrátu času a zbytečnou práci jaksi „zapomněli“ amwayáci započítat.
– Navíc amwayák je nucen investovat do různých „vzdělávacích“ materiálu a seminářů (výborný byznys pro výše postavené amwayáky), které nejsou zrovna levné.
– O ztrátě známých, které mnozí zfanatizovaní amwayáci neustále „lámou“ ke vstupu do amway, škoda mluvit…

„Píšeš, že s Amway se z 80% neuživíš a tak to nemá cenu. Používáš zase jakousi podivuhodnou statistiku. A v podnikání klasického stylu ano? Víš jaká je statistika v podnikání? 83% založených IČO do tří let zaniká A přesto existují bohatí podnikatelé. Jak je to tedy možné? hm? Můžeš nám to nějak vysvětlit? Podle statistiky tvého mozečku je každá snaha uspět v podnikání statisticky zcela zbytečná, podobně jako v Amway. Co by dělal chudák Jarda Jágr, kdyby mu ve druhé třídě někdo vypočítal, že pravděpodobnost, že bude hvězdou NHL, je 1:100 000“

– Takto například amwayáci reagují na konstatování, že jen naprosté minimum z nich se amwayáctvím uživí natožpak zbohatne.
Samozřejmě, že opět operují s výmysly a demagogií.

1, „Živnostenské oprávnění získalo k 31. prosinci 2009 celkem 2 173 615 podnikatelů, z toho bylo 304 859 právnických osob a 1 868 756 fyzických osob. Na jednoho podnikatele tak připadá 1,33 živnostenského oprávnění,“ sdělil mluvčí MPO Pavel Vlček.
Zohledněme počet obyvatel v ČR a je jasné, že 83% IČ nemůže do tří let zanikat. 2, Je samozřejmě pravdou, že většina podnikatelů nezbohatne (ve smyslu milionových majetků), ovšem lze lehce vypozorovat, že kolem náš jsou spousty drobných podnikatelů, kteří se svou činností úspěšně živí. Kolik amwayáků se užíví amwayáctvím? 1% nebo 2 %??
3, „Argumentace“ Jágrem je již pustou demagogií, které se normální člověk musí smát. Amwayáci zřejmě nevidí rozdíl mezi klukem, který si jde zahrát hokej a fanatikem, který pod vidinou obrovského zbohatnutí rozhazuje své (jinde pracně vydělané) peníze.

Autor článku: vor v zakone

Další články o Amway na CzBlogu

Další články o Amway na Amwey-Business.cz

134 komentářů u “Amwayácké lhaní a manipulace 1. část

  1. Již v roce 2010 jsem napsal článek Jak se pozná klasický Amweják?, který vystihuje chování některých fanatických amwayáků:

    -Má arogantní a povýšené chování. Chová se jako ředitel Země, viz. ACZ, Lubo Pářa a další
    -Pokud vidí, že dotyčný nemá zájem o jeho „byznys“, upozorňuje na jeho byznys, tak vyhrožuje. Viz např. mafie, amway, Super Amway, Lubo Pářa a další
    -Posmívá se pracujícím lidem, kteří chodí do klasického zaměstnání (vstávají na budík). Ovšem paradoxní na tom je fakt, že drtivá většina amwayáků nevydělává NIC a také musí chodit do práce – vstávat na budík 🙂
    -To, že je jedná o „amwey“, řekne až úplně nakonec, nebo na dalších schůzkách. Amwejáci jsou učeni k tomuto… „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům „amway“, prodej, výroky, sehnat lidi, pořádáme sezení, Multi-level marketing, MLM, atd. Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné“.
    -Má připravené (naučené) odpovědi takřka na všechny vaše otázky. Většina těchto odpovědí je však značně zcestných, nereálných a demagogických!
    -Když nemáte zájem, tak vám vnutí další studijní materiály (knihy, CD…) k pročtení, poslechu.
    -Bude vám tvrdit, že si musíte udělat dlouhý seznam lidí a následně je kontaktovat. Někteří Amwejáci tvrdí… „K Amwey businessu potřebujete je mít velký seznam lidí. Je to strašně důležitá věc! Seznam je věc, kterou spousta lidí podceňuje“.
    -Má svá naučená hesla: „Amwey je nejlepší business na světě!“, „Amwey se vyplatí – na to můžete vzít jed!“, „Stát se milionářem“, „Finanční nezávislost“, „Vstávejte ráno, kdy se vám zachce“, „Poslední den v práci, pro vás přijede drahá, dlouhá limuzína s řidičem!“, „Doživotní renty z obratu“, „Pracujte na sobě a vzdělávejte se!“, „Pokořím co nejdříve 21%“, „Napište si na seznam všech lidí, které znáte!“, „S Amwey si nakoupíte vše co chcete!“, „Mítink Amwey má prioritu!“, atd. TOTO NEJSOU ŽÁDNÁ SMYŠLENÁ HESLA – VÝROKY! TOTO ŘÍKAJÍ NĚKTEŘÍ AMWEJÁCI!!!
    -Často chodí na setkání amwejáků (semináře, mítinky…), kde tleská, píská, poskakuje, dupe, skanduje hesla (GO DIAMOND…), atp. Raduje se z toho, že vidí americké milionáře, kteří se na seminářích vyskytují. Někteří amwejáci tvrdí… „Mítink Amwey má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna“.
    -Bezmezně obdivuje Vůdce motivačních organizací.

    Atd. Více zde https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/

  2. Lubo Pářa:

    Amwayákům se to samozřejmě líbit nemusí, ale na pravdě to nic nemění.

  3. Na jaké pravdě? Všechno z toho článku je pravda jen pro člověka bez základních finančních a psychologických znalostí a bez schopnosti vydělat nějaký slušný peníze.

  4. Uvědomil sis někdy vůbec, že kvůli lidem jako ty se „Amway“ musí říkat až na konci plánu?

  5. Ja mit radost z novy blog. Ja odejit z blbblog. Tady byt blbo moc a nic tady nevedet a nebyt informace. Tady jen lhat a lhat a pak zase lhat a nic vic. Ja divit se, ze pod tamto clanek plny lez a lez, manipulace a blbost moc velka vubec nekdo psat. Ja divit. Ja jit. Pa.

  6. Michal:

    „Všechno z toho článku je pravda jen pro člověka bez základních finančních a psychologických znalostí a bez schopnosti vydělat nějaký slušný peníze.“

    Takže tím snad chceš říct, že Amway dostal Nobelovu cenu nebo že oficiální statistiky jsou zfalšované?? :mrgreen:

  7. komentuje Michal
    Na jaké pravdě? Všechno z toho článku je pravda jen pro člověka bez základních finančních a psychologických znalostí a bez schopnosti vydělat nějaký slušný peníze.

    Mišo,všichni kdo s článkem souhlasí,jsou samozřejmě křováci co v životě neviděli peníze a žijí v rozpadlejch chatrčích.
    Amway tě slušně štrejchla…

  8. S Hitler souhlasit 80 krat milion a jeden clovek, to dokazovat, ze Hitler mluvit pravda a konat dobro, hehe, chytry napovidat, hloupy kopanec 🙂 Ty mluvit jako Bestmen 🙂

  9. Amway je sekta, která považuje veškeré své zboží za bezkonkurenční a nejkvalitnější. Přitom to jsou jen obyčejní obchodníci obchodníci s předraženou drogerií, kteří se fanatizují na seminářích 😯

  10. Vypadá to, že ACZ měl úraz hlavy nebo nechává místo sebe psát své děti, které úspěšně zfanatizoval… :mrgreen:

  11. Ty omyl, ja rok psat cesky jazyk plynule, ale vy jeden a jeden vubec nerozumet. Tak ja zkusit jednoducha forma slov. A hle, vy hned rozumet lepe. To dobra cesta. Vy nemuset tolik myslet pak.

  12. To je fakt, že amwayáci lžou, kámoš to nějakej ten rok dělá a sám přiznává, že lidem lže 👿 👿

  13. Amway je prolhaná sekta. Ty lidi myslí jenom na sebe. Jsou to sobci, kteří jdou přes mrtvoly. Každej kdo to nepochopí je pro ně ztracenej případ.. Peníze jsou pro ně vše. Postrádají lidskost.. Jediný uspokojení v jejich životě pro ně znamená jen jak co prodat a kde a jak spotřebovat amway produkt. Nic víc pro distributory nemá význam..
    Nic horšího sem v životě neviděl..

  14. To byt obvykly jev hloupy clovek. Kdo lhat nic nevybudovat. Jako ten tvuj a tvuj znamy. Uspevh byt az kdyz prestat lhat. Byt nutne intelekt aby toto pochopit. Na obe strana. Jinak nic jen zvanit a mlatit huba.

  15. Komentuje Keert, 12.9.2011 @ 9.25

    To je fakt, že amwayáci lžou, kámoš to nějakej ten rok dělá a sám přiznává, že lidem lže 👿 👿

    Amwayáci jsou učeni lhát, jejich Vůdce jim radí:

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King associates… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

  16. admin:
    ACZ určitě napíše, že jsi to vytrhl z kontextu a amway-guru vlastně říká pravdu. :mrgreen:

  17. Ale kdepak, ja jen videt jak nekdo rikat jak to delat on. To vy videt neco co neni 🙂 a hloupe si myslet, ze to byt povinnost, nebo system 🙂 Kazdopadne videt postup jak ziskat pozornost k dalsi hovor, nevidet popis Amway 🙂 Ja rikat zase, vy porat videt co neni, to byt psycho nemoc 🙂

  18. A to nemas tuseni co za zverstva ve jmenu boje s nesvary tady pacha. Goeblesovo ministerstvo propagandy je proti nemu divci brigada socialisicke prace 🙂

  19. Michal: samozřejmě, ohánějí se tady že lžem o účinnosti výrobků zákazníkům… ale přece, koupili by si ho znova, pokud bychom jim lhali? 😀
    Pokud bych chtěl prodat jednou a nikdy více, můžu zalhat, ale pak budu 90dní zalezlej aby mi to neomlátil o hlavu. Ale když řeknu klientovi pravdu a on si pak sám vyzkouší, že nekecam, tak než výrobek spotřebuje objedná si další… ale to zdejší osazenstvo nedokáže pochopit 😐

  20. Komentuje acz, 13.9.2011 @ 17.38

    A to nemas tuseni co za zverstva ve jmenu boje s nesvary tady pacha. Goeblesovo ministerstvo propagandy je proti nemu divci brigada socialisicke prace 🙂

    Co to zase tady plácáš za nesmysly. Já upozorňuji na nešvary, např. na nechutné verbování a nahánění lidí, jako se děje v amway. Radí guru amwayák:

    „Napište si na seznam všech lidí, které znáte. Je to strašně důležitý!“

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znaji lidi z porodnice. Pánové znaji lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikaji – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydleji né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

  21. Ovšem nejvíc se mi „líbí“ tento úryvek z amway semináře, hovoří guru amwayák:

    „Na poslední den v práci pro vás přijede velká, dlouhá limuzína, a teďka vrátný volá šéfovi „Pane řediteli, je tady nějaká státní návštěva, která přijela velikánským autem. Vy nekoho čekáte? Ne, nikoho!“ V čele kancelářské budovy je z toho haló, co tam dělá to velké bíle auto, které stojí už hodinu před vchodem? Pro koho to přijelo, nebo kdo s tím přijel? Jestli náhodou nepřijel nějaký ministr, nebo něco takového. A vy si děláte v klidu svoji práci a hodiny odtikávají a blíží se konec pracovní doby. A všichni ti, co se vám celou dobu smáli, tak maji oči na vrch hlavy a už stojí na autobusových zastávkách a koukají, kdo bude do toho auta nasedat, co je to za honoraci. A vy v tom sáčku, v kravatě vycházíte… Vycházíte z těch dveří, do kterých jste museli chodit každé ráno a odcházet každé odpoledne. Takhle se ohlédnete a říkáte si „Tak tady už nikdy, po celý zbytek svého života, nebudu muset strávit ani minutu!“ A říkáte si „Stálo to za to!“ Příchazíte k té bíle limuzíně a borci tam stojeji na těch autobusových zastávkách, a teď se strkaji, stouchaji do sebe loktama a říkaji „Hele podívejte se na něj, to je ten emveják“. To jsou oni, co se choději koukat na ty auta, oni si blázni snad mysleji, že jednou něčim takovým budou jezdit, nebo co. Hele, běžte někdo za nim. On k tomu jde, on si snad do toho chce sednout! Vždyť to jestě poškrábe, aby nám neudělal ostudu! Teďka vy tam prostě přijdete k tomu auťáku a zaťukáte na okénko, řidič si tam čte noviny, protože měl přijet o 3 nebo 4 hodiny dříve, a když se mu představíte, tak on si okamžite nasadí placatou čepici, vyleze a otevře vám dveře, klaní se. Vy si sednete do toho velikánského, obrovského auta, kde je prostor jak na letišti, nalejete si z baru colu a říkáte „Pane řidiči, tak jedem!“. Ale tak patnáct kilometrů za hodinu, já si to chci užít!“. A teďka kolem těch autobusových zastávek, který jsou obležený kolegama z práce, kteří se vám smáli a ukazovali si na vás prstem, tak vy kolem nich pojedete tou limuzínou, těch patnáct kilometrů za hodinu a budete jim připíjet – čau kluci, už se neuvidíme… Když se vám budou smát moc, tak jim můžete třeba udělat tu kulišárnu – bylo to ve středu, a druhý den ve čtvrtek, až ti vaši kolegové ve čtvrtek ráno budou muset v půl šestý jít do práce, tak před tou budovou je bude vítat bilboard – na něm bude vaše rozesmátá tvář a nad tim bude napsáno „Já už jsem svobodný! A co vy?“. Taková velká mechanická ruka jim bude mávat. To nebude špatný! Takže teďka si napište velký seznam lidí a uvidíme se na semináři.“

  22. Mrkněte na včerejší pořad s panem Klímou, tam zrovna ukazovali advokátku – aktivní členku amway, která objíždí a platí si všechny semináře.
    Ať si pak udělá každý obrázek o těch finančních úspěších.

  23. Tak to je nečekané. Paní Slapničkovou znám osobně a tohle bych do ní v životě neřekl, takže chápu, že je to překvapení pro každého, kdo jí zná osobně, včetně partnerů v realitách. V Amway už pracuje 10 let a doposud byla uznávanou expertkou, špičkovou simultání překladatelkou a odbornicí v obchodě. Co ji přimělo k tomuto naprosto nepřípustnému jednání není známo. A jen naprostý idiot by to dával za vinu Amway. Což se bohužel stalo, ale to nená překvapení, na rozdíl od jejího chování.

  24. Jo Šlapničková v tom jede už několik let, ale zjevně jí to moc nevynáší, tak se vrhla na trestnou činnost. Aspoň se ale v tom amwayi naučila ojebávat lidi.

  25. Čekal jsem nějaký obdivuhodně tupý závěr, a dočkal jsem se 🙂 Kdo si počká, ten se prostě dočká 🙂

  26. Jenom to dokazuje amwayáckou nenasitnost, hlad po penězích a strach z jejich nedostatku..
    Taky to dokazuje co je to za verbež a mafii a co všechno dokážou pro prachy udělat..
    Tak už si to konečně přiznej ACZ, do jaký komunity ses uvrtal.. Ale tak daleko ještě nevidíš viď 😐
    A asi ani neuvidíš..
    A jestli jo, a nejsi podvodník jako tahle pani tak procitneš a třeba napíšeš knihu jako pan Eric Scheibeler 😉

  27. Další projev hlouposti jako svět 🙂 Pavle 🙂 Opět potvrzuješ i ty, co už řekli a napsali i zde jiní. Že máš úvahy a závěry, jako malé dítě 🙂 Hodně malé dítě.

    Skoro každou chvíli čteme, nebo vidíme v televizi, jak ten či onen krade, podvádí, lže, a pod. Lidé v různých profesích celého spektra lidského konání. Máme zloděje a vrahy mezi lékaři 🙂 Předsta si to 🙂 Napíšeš všem doktorům to samé?

    „Doktoři, nyní vidíme, mezi jakou verbež jste se to uvrtali? 🙂 “

    Vysmějí se ti všichni s rozumem v hlavě. Nic jiného, než výsměch si tvé přemýšlení nezaslouží.

    Co děláš ty za profesi? Nikdy jsi se nepředstavil.

    Ať už děláš cokoliv, tak každý pátý z tvé profese je lump, darebák, zloděj a nebo jen lhář. Jako třeba ty, zdejší velký lhář. 🙂 Tak co? už jsi konečně pochopil i ty, kam ses to uvrtal? 🙂

    Může za tvé lhaní tvá profese?

    Znovu opakuji, přemýšlíte a píšete hůř, než malé děti ze školky 🙂

    Proto sloužíte jen jako objekty k pobavení.

  28. acz:

    Jenže tady jde o to, že tento „byznys“ neskutečně blbne lidi, resp. některé motivační organizace a jejich VŮDCI. Navíc tyto organizace v některých případech splňují znaky sekty:

    Nejprve se pojďme podívat, čím se taková sekta vyznačuje: Tajnůstkaření, má svého vůdce, mají své modly, izolují se, musí dodržovat daná pravidla, sekta deformuje osobnost, v sektě se často vykonává manipulace/vymývání mozku…

    1/ TAJNŮStKAŘENÍ – do poslední chvíle musejí amwejáci zamlčovat, že se jedná o amway byznys. Amway motivační organizace mají zaheslované weby – RCE, SETZER… – https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/

    Vždyť jejich vůdce nařizuje…

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King asociec… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

    Výukové systémy jsou v komunitě:

    Vždyť emweják ACZ říká…

    „Motivační výukové systémy v amwey jsou v komunitě, která vzdělávání rozumí (tou nejste) za jedny z nejefektivnějších, nejúčinnějších a nejsmysluplnějších na celém světě.“ viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    2/ VŮDCE – Každá „amway“ organizace (RCE, SETZER…) má svého vůdce – Čížek, Hassmann… Na seminářích je lidi doslova obdivují, jako nějaké nadlidi. Tleskají jim, poskakují, dupají, tancují…

    3/ MODLA – pro amwejáky jsou velkou modlou „amwej výrobky“ + jejich vůdci.

    4/ IZOLACE – amwejáci často přicházejí o své přátelé, kamarády, známé, příbuzné… A to především díky své vlezlosti, nahánění lidí, verbování, fanatismu, demagogickému myšlení a konání. Ano, amwejáci se vyznačují vlezlostí a dotěrností. Koukněte na anketu a video na tomto blogu – https://czblog.cz/vyznacuji-se-amwayaci-vlezlosti/

    Amwejáci jsou učeni – manipulováni k tomuto…

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“
    https://czblog.cz/amwayaci-jsou-nahaneci-lidi/

    „Pište si na seznam svoje spolužáky ze základní školy, ze střední školy, svoje spolupracovníky z prvního zaměstnání, z druhýho zaměstnání, i z patnáctýho zaměstnání. Pište si tam svoji první holku, svoji devatenáctou holku, pište si tam sousedy, napište si tam třeba i někdo tchýni, rodinu… Pro seznam máme takovouhle pomůcku – tady to jste vy a tady je vaše rodina… takže napíšete okruh vaší rodiny… potom je tady okruh vašich známejch, známejch je víc než rodiny. Zpravidla to tak bývá, že víc lidí znáte, a všichni co znáte, nejsou ve vaší rodině. A potom je tady ještě další okruh lidí, a těm mi říkáme, že to jsou neznámé lidi – těch je nejvíc. I vy máte asi víc neznámejch lidí, než známejch. Na seznam píšete rodinu a známý. A jsou tam ještě některý lidi, který vy znáte, ale oni vás neznaj, anebo ještě neznáte jejich jméno, např. pošťačka. Já se vždycky ptám: Máš na seznamu pošťačku? No já nevim, jak se jmenuje…“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znají lidi z porodnice. Pánové znají lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikají – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydlejí né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    5/ DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL:

    Nucení chodit na mítinky, semináře (guru amwayáci rejžují na vstupenkách, které stojí nemalé peníze). Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Mítink amway má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna.“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

    Emwejáci si museji napsat dlouhý seznam lidí. Vždyť „amway vůdce“ říká… „Napište si na seznam všech lidí, které znáte!“

    Zatajovat věci. Vždyť jejich vůdce tvrdí… „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Atd.

    6/ DEFORMACE OSOBNOSTI – z některých amwayáků se stávají demagogové a fanatici, což vede k izolaci k okolnímu světu. Každý se jim raději vyhne, protože mají oslovovat všechny lidi (známé i neznámé), který znaji – příbuzné,. známe, pošťačku, pokladní, lékaře, starostu, lidi z kostela… Jediné, co poté amwejákům zbývá, je ta jejich komunita.

    Ten styl života je pro emwejáky jen to JEDINÉ možné, to nejdokonalejší a nejlepší na světě. Vše ostatní je špatné a zlo. A to včetně Admina.

    7/ POVAŽOVÁNÍ SE ZA NENORMÁLNÍHO ČLOVĚKA – ano, je to tak, někteří amwejáci se nepovažují za normální lidi. Amwayák ACZ tvrdí…

    „Nechci být definován jako „normální“ člověk.“

    „Nemám rád normálnost. Děsí mě. Je průměrná, šedá, nudná, nepohne se, nikam nejde, pořád hnije na místě.“

    viz. https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/

    8/ VYMÝVÁNÍ MOZKU-MANIPULACE – některé knihy, cédéčka, semináře a další setkání slouží k manipulaci s lidma… Něco z negativní manipulace (hovoří vůdci motivačních organizací):

    „Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce.“

    „To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf!“

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Je strašně důležitý pracovat na 100% a používat na 100% vlastní výrobky! Kdo nepoužívá na 100% vlastní výrobky, tak nedělá tento byznys – jenom dělá, jako že dělá. A náš byznys je bohužel tak spravedlivej, že se to na nás, vás objeví. Já jsem měl problém vysvětlit svojí mámě, že když nepoužívá náš prášek na praní, kterej má hodnotu 11,75 bodu, že mě tím připravuje o velký peníze. Pracuje v gastronomii a její šéf jí dává prací prášek zadarmo.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

  29. NIC, NEŽ DALŠÍ PORCE LŽÍ, ÚVAH A DOMĚNEK. PREZENTACE VLASTNÍ NESCHOPNOSTI POCHOPIT TY NEJBĚŽNĚJŠÍ SOUVISLOSTI. A JELIKOŽ TO NENÍ U ČLOVĚKA V TAKOVÉM ROZMĚRU MOŽNÉ, JDE O ÚMYSL.

    Úmyslem je BULVÁR tohot oblogu a zisky z něj. Nic víc. TAKOVÁ je pravda. Tvé úvahy o Amway jsou jen účelově vymyšlené lži, předložené za účelem bulvarizace.

    A jao obvykle tradiční forma příspěvků: CTRL-V a CTRL-C. Zásoby textů máš velké. Přemýšlení není potřeba. Kombinace kouzelných kláves udělá tu bulvární práci za tebe.

    Pěkný víkent.

  30. Včera dopoledne jsem měl obvyklý, první kontakt s potenciálním novým klientem. Věděl, že jde o Amway, sám se chtěl sejít. Kde máš to tajnůstkaření? Jak říkám, pořád jen lžeš, lžeš a zase lžeš.

    Ptal se mě, proč ti lidé v diskusích (myslel Vás) píší takové hlouposti a pomluvy a proč tolik lžou. Dobrá otázka, na kterou jem ale nevěděl odpovědět přesně. Neznám Vás a tak nemohu znát přesně konkrétní úchylky každého z Vás. Mávli jsem nad VÁMI rukou se závěrem, že jste nepotřební žvanilové a věnovali se tomu, co nás zajímá. Produkty. V reálu, s materiály v ruce. K vyzkoušení nějakého produktu a rozhodnutí, jestli je dobrý, výhodný, rentabilní, nebo ne, není žádná manipulace potřeba. Stejně jako k jeho opakovanému používání. Hlupáci.

  31. Krátké pozastavení nad informacemi z internetu obecně:

    INTERNET UŽ NENÍ, ZBYL JEN GOOGLE, PORNO A KLEPY

    hatetepe://pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/21843-uvaha-internet-uz-neni-zvolal-zbyl-jen-google-porno-a-klepy

    Jedna z mnoha tezí, proč jsou blogy a-lá Blbblog tím nejhorším zdrojem informací, jaký si člověk vůbec může představit.

    A také krásné vysvětlení, proč tolik lidí na internetu neustále potřebuje o něčem žvanit.

  32. acz:

    Takže nesoulasíš s Hassmannem? On tvrdí:

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King associates… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

    Nesouhlasíš s Čížkem:

    Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům: amway, prodej, výrobky, sehnat lidi, pořádáme sezení, Multi-level marketing, MLM, atd. Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.

    Chceš snad tvrdit, že drtivá většina lidí nemá negativní postoj k amway byznysu?

  33. Zbytečné otázky, už jsem na ně odpovídal nesčetněkrát, včetně úplného vysvětlování a předložení faktů, čísel a údajů. Jen bůh bulváru ví, proč se na to ptáš pořád dokola, vždy po nějakém čase 🙂 Stejně tak jen bůh bulváru ví, proč tyto otázky, které jsme už viděli a reagovali na ně mnohokrát, nekopíruješ i včetně našich reakcí a odpovědí. Přitom ti v tom vůbec nic nebrání. Takže to musí být úmysl. A to také je.

    Bulvarizace je tvůj základní cíl. Viz nejen tvé poslední aktivity ohledně cikánů.

  34. komentuje acz
    Neznám Vás a tak nemohu znát přesně konkrétní úchylky každého z Vás.

    To s tou úchylkou si děláš prdel,vid.Nebo vyjádření svého názoru,je podle tebe úchylka?Tak to vítej do klubu ty úchyláku 😉 😉

  35. JC:
    Opakování matka moudrosti:

    Ty v tom budeš mít hokej na vždycky 🙂 Na tebe vysvětlování nefunguje. Jsi vůči němu naprosto imunní 🙂

  36. Jedna ženská od nás Amway dělá a všichni si o ni myslí, že je praštěná 😛 Každýmu vykládá jak vydělává 50000 měsíčně a nemá ani na nájem ❗ Děti ji běhaji špinaví po ulici 😯

  37. Jo? A proč? Že chci vědět pravdu a ověřit si fakta? To je fanatizmus? Tak to slyším prvě 🙂 Co tam máš dál za bláboly? 🙂

  38. acz:

    jet někam za cizí ženskou… běhat po baráku a ptát se na amwayačku, co údajně vydělává 50 tisíc měsíčně a nemá ani na nájem, tomu já říkám fanatismus, ztráta času, nesmysl…

    To musíš bejt teda do toho „super byznysu“ fakt zažranej. Kolik tobě vynáší amway byznys? Nechci přesné číslo ani čistý příjem, stačí když nám řekneš, jaký máš obrat tvého podnikání, díky amway byznysu? Postačí když napíšeš: desetitisíce, statisíce, miliony…/měsíc.

  39. ACZ: Když ti dám kontakt na zmagořeného amwayáka, tak za ním zajedeš a pak tu uznáš, že je to vylízaný fanatik a lhář??

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *