Svědkové Jehovovi je sekta a totalitní systém

Svědkové Jehovovi (zkráceně Jehovisti) zná snad každý. Jsou to lidi, kteří se vám snaží vetřít do domácnosti, na ulici vám nutí jejich časopisy Strážná věž, Probuďte se. Kdo jsou ale vlastně Svědkové Jehovovi? Jde o společentví, které má působnost takřka po celém světě. Vznik tohoto společenství sahá do 70. let 19. století. Původní název byl Traktátní společnost Siónské strážní věže. Až od roku 1931 se sdružení jmenuje Svědkové Jehovovi. Toto satanské společenství založil Charles Taze Russel.
Jehovisti jsou v České republice (i na Slovensku) státem registrovaná církev. Svědkové Jehovovi si zakládají na čtení Bible. Jenže studují a nutí lidem svůj překroucený překlad Bible, zcestné a manipulativní časopisy Probuďte se, Strážná věž a další jejich materiály. Pojďme se podívat na jejich zcestné učení a výklad bible pod drobnohledem:

  • Jehovisti nepovažují Ježíše Krista za Boha. Neuznávají to, že Ježíš Kristus je Boží syn, který nás vykoupil svou smrtí na kříži.
  • Zcestně věří, že Duch svatý je síla (Duch svatý je osoba).
  • Jehovisti odmítají vládní moc, vojenskou službu, politickou scénu, státní symboly, apod. A to je velice zcestné, Bible o tom jasně říká:
    Římanům 13,1–4: „Každý ať se podřizuje vládní moci, neboť není moci, leč od Boha. Ty, které jsou, jsou zřízeny od Boha, takže ten, kdo se staví proti vládnoucí moci, vzpírá se Božímu řádu. Kdo se takto vzpírá, přivolává na sebe soud. Vládcové nejsou přece hrozbou tomu, kdo jedná dobře, nýbrž tomu, kdo jedná zle. Chceš, aby ses nemusel bát vládnoucí moci? Jednej dobře, a dostane se ti od ní pochvaly. Vždyť je Božím služebníkem k tvému dobru. Jednáš-li však špatně, máš proč se bát, neboť nenese meč nadarmo; je Božím služebníkem, vykonavatelem trestu nad tím, kdo činí zlo.“
  • Svědkové Jehovovi odmítají tranfúzi krve. Jejich zákaz transfúze je ale velice zcestný. Bible o tom říká:
    Skutky 15: „Proto já soudím, abychom nedělali potíže pohanům, kteří se obracejí k Bohu, ale jen jim napsali, aby se vyhýbali všemu, co přišlo do styku s pohanskou bohoslužbou, aby nežili ve smilstvu, aby nejedli maso zvířat, která nebyla zbavena krve, a aby nepožívali krev.“
    Ježíš dokonce káže o požívání krve… Matouš 26:  „Pak vzal kalich, vzdal díky a podal jim ho se slovy: Pijte z něho všichni. Neboť toto jest má krev, která zpečeťuje smlouvu a prolévá se za mnohé na odpuštění hříchů.“
  • Svědkové Jehovovi si myslí, že  pouze oni přežijí konec světa, což je pochopitelně nesmysl. Myslí si, že po Amgedonu jich 144.000 (těch  nejvěrnějších) zůstane s Kristem v nebi, a ti ostatní budou  mít věčný život na dokonalé zemi. Zde je nutno dodat, že neuznávají skutečné peklo, dokonce ani duši člověka.
  • Odmítají slavit vánoce, velikonoce, narozeniny
  • Jehovisti  neuznávají křesťany, křestanská společenství. Nesmí nesmí navštěvovat křesťanská společenství, číst cizí křesťanskou literaturu.
  • Nesmí nijak kritizovat to své učení, které je zcestně považováno za to jediné pravdivé.
  • Svědkové Jehovovi často hovoří o konci světa. Mám takový pocit, že si přejí brzký konec světa. Již v roce 1914 došlo z jejich strany k předpovědi, že přijde konec světa. Poté v letech 1925, 1975… Nic se nevyplnilo.

Svědkové Jehovovi a manipulace

Svědkové Jehovovi verbují všechny lidi do jejich diktátorského systému, který je založen na tom, že pouze oni přežijí konec světa. Jak známo, každý diktátorský systém, je založen na manipulaci a lži (podobně jako komunismus, fašismus…).  Svědkové Jehovovi na svých setkáních si cvičí, jak přemlovat lidi a jak jim argumentovat, např. jak se nedat odbýt a vetřít se do domácnosti. Všimněte si, že když u vás zazvoní jehovisti – ženy, tak chtějí hovořit pouze s mužem (protože ten je jen tak neodmítne). Také vám zpočátku neřeknou, že jsou Jehovisti, začnou např. jak se zdražuje, jak je těžké vychovávat děti… Na setkáních si přímo zkoušejí scénky, jak člověka zmanipulovat a „ubýt“ ho jejich argumenty, apod. Jejich verbování lidí je povinné. Vždy chodí po dvou (hlídají se navzájem). Zpravidla je jeden zkušený a druhý se teprve učí. O všem musí vést písemné záznamy a ty následně předkládám „nadřízeným“. Kladou velký důraz na obrázky v jejich časopisech. To je totiž součást jejich manipulace, ve které jsou mistři.

Svědkové Jehovovi sekta

Svědkové Jehovovi je totalitní systém a organizovaná sekta, která vychází z křesťanství. Ale pozor! Je to sekta, která vychází z křesťanství, není to křesťanská sekta. Svědkové Jehovovi nejsou křesťané. Jsou to lidi, kteří žijí za zdí reality, kde se pěstuje závislost a fanatismus. K tomuto (sektám) inklinují především lidé z rozvrácených rodin, lidi rodičů alkoholiků, zklamaní a neuznaní lidé, lidé autoritativních rodičů, citově chladní lidé, osamělý lidé, lidé kteří nereálně vnímají své okolí a svět… Pokud chce někdo od nich odejít, tak je na dotyčného vyvíjen velký tlak, aby tak nečil. Když někdo od nich odejde, tak se s ním ostatní nesmějí stýkat, a to ani v osobním životě.

Neignorujte satana, jinak vás časem pohltí. Hlásejte pravdu o Jehovistech. Odmítejte satana hned, nedejte mu šanci říkat jeho lži. Odmítejte  Svědkové Jehovovi, také i komerční sekty.

Strážná věž

Související články:

15 komentářů u “Svědkové Jehovovi je sekta a totalitní systém

  1. Článek je psanej s velkou nenávistí vůči Svědkům Jehovovým, to je patrný….Čemuž se ale opravdu divím…..Já znám docela dost osob, jež jsou Svědky Jehovovými, spolupracuju s nimi v oboru stavebnictví a přijdou mi jako dobří, klidní, mírní, nepomlouvační, nezávistiví a veselí lidé. Nic mi nevnucují , nikam mě nevmanipulovávají, nepřekrucují můj charakter ani mě nikdy do ničeho netlačí. Jak říkám, spolupracuju s lidmi, kteří patří ke Svědkům Jehovovým ale rozhodně nemohu proti nikomu z nich říct křivý slovo. A rád je potkám i na ulici a prohodím s nimi pár slov…..Jsou to dobří lidé…….Každej by měl začít u sebe 😐

      1. To určitě. Nebojí se skupinově pomlouvat a linčovat. Jak by se vam žilo s nálepkou pedofil? Co? Ne strašně a to ještě tomu uvěřily civilisti, policie to neřeší. Ale i tak se nikdy nepřidám k tem hyenam a modlim se aby pravda o nich vyšla na povrch a trestalo se tak jak má

  2. Je mi hodně líto Toho, kdo splodil tenhle článek.
    Pravděpodobně Ti chybí velká část mozku, co? 😀

  3. tento clanek je přesny a vystižny. ano,,, jehovisti jsou slušni, hodni, atd…..,,, ale jen do te doby než chytnou ovečku do svych sparu a vymyjou ji mozek. taky jich znam hodně, a mužu řict že se jedna o masove fanatiky.!!!

  4. Asi před měsícem a něco jsem se seznámil s podnikatelem v UK, jsme se potkali na nádraží, jel do ČR, jsme se dostali k tomu, že čtu Bibli..a on na mě, že on ji ma taky, že je Jehovista. Ty vole.. jsem čuměl. 😀 Jehovisti nemají dobrý jméno, ale on byl v pohodě, říkal mi, že Jehovisti uznávají Ježíše nejvíc..že je to Otce Syn… apod. Takže se dívám trochu jinak na ně, ale Amwayáka taky nemůžete soudit podle toho, jak se chová navenek..ale poznáte to…

  5. Nejhorší církev jakou znám, nedá se udělat si názor za chvilku, jak pán píše, že potkal Jehovistu ve vlaku. Ućí je, jak mají jednat s lidmi, jak mluvit, odpovídat. Sedím v kanceláři s kolegyní, která je Svědek a má vymytý mozek, nikdy jsem si nemyslel, že někdo může být tak mimo realitu, navíc je závistivá, čeká konec světa, připravuje se na to, fakt není o co stát.

  6. Dobry den , tak jedina nenavistna a falesna cirkev je ta krestanska.Za prve Svedci jehovovi jediny dukladnym rozborem bibly odhalily mnoho falesnych uceni a vyucuji jen to spravne.Za druhe cirkev ma za dobu sveho pusobeni na konte miliony mrtvych, nevinnych obeti pocitejme i homosexualitu a pedofilismus knezi kteri nejakym zpusobem ventiluji prirozene potreby cloveka stranila se vede a byla proti vzdelani.Tech zverstev je daleko vice a lide nejsou hlopy aby podlehly falesnemu uceni krestanu.

  7. Vždyť má pravdu jak může být Bůh jehova?? Když Pán Ježíš Kristus je tím samotným Bohem!! Jak vy čtěte Bibli? Přečtěte si Evangelium podle Jana prolog! Vždyť písmo píše litera vás zabíjí proto se neřídíte svým duchem!! Jehovisti neuznávají ani peklo přitom peklo existuje a píše o tom v Bibli. Takhle jehovisti opovrhujou Boží písmo.

    1. A ještě něco: je jeden Bůh, jedna víra,jeden křest a jeden trůn!!! Jak můžou být dva?? Otec a syn? Otec sedí na trůně a kde je jeho syn ten jen věčně stojí?? Úplně nesmysl!! Však to pochopte Že Pán Ježíš Kristus je jediným pravým Bohem, Spasitelem, zachráncem
      Tady nejde o to jaký jsou jehovisti slušný ale co to nejdůležitější je PRAVDA! Spoznej pravdu a pravda tě vysvobodí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *