Jak minimalizovat státní dluh České republiky? Velice jednoduše!

Státní – veřejný dluh České republiky je na svém historickém maximu a neustále vzrůstá, bohužel. Osobně se mi to vůbec nelíbí, je potřeba okamžitě začít provádět ozdravné kroky! Všechny minulé vlády, od sametové revoluce, mají na tom svůj podíl, je nesporné, že za účasti socialistických vlád tento dluh vzrostl nejvíce. Socialistické vlády totiž rády ve velkém rozdávají osobám nevýdělečně činným, důchodcům, osobám na sociálních dávkách atd.  Socialistická vláda = Česká strana sociálně demokratická.

Jak minimalizovat státní dluh?

  • Okamžitě pozastavit nerelavantní státní stavby a opravy, např. zastavit výstavby dálnic (díry na silnicích se ale musí opravovat samozřejmě musí) , chodníky, výstavbu státních budov. Stavět pouze ty nejdůležitější stavby, opravovat pouze ohrožující stavby, např. hrozí-li spadnutí mostu, propadnutí silnice atp.
  • Zmrazit důchody, a alespoň je minimálně krátit, např. o 150 Kč měsíčně.
  • Radikálně snížit sociální dávky. Donutit lidi pracovat.
  • Zrušit – sloučit některé státní instituce.
  • Zmrazit mzdy státních zaměstnanců, v některých případech je snížit.
  • Snížit stav státních zaměstnanců, a to radikálně. Tím myslím zaměstnance ministerstev, Městských úřadů, Obecních úřadů, Českou správu sociálního zabezpečení atd.
  • Velice přísně kontrolovat práci státních zaměstnanců, především zda dodržují a plnohodnotně využívají pracovní dobu, zda nepoužívají technická média k soukromým účelů (telefon, internet…) atp.
  • Přísně postihovat státní zaměstnance, v případě že porušují svou pracovní povinnost nebo dokonce zákon. Například: státní zaměstnankyně používala telefon k soukromým účelům – jeden měsíc bez mzdy + uhradit tyto hovory. Dále například: policista pochybyl při výkonu služby tím, že uvedl občana v omyl, který potřeboval pomoc od policie – tři měsíce bez mzdy. A tak dále…
  • Zrušit – sloučit některé vojenské objekty. Propustit část zaměstnanců Armády České Republiky. Jsem přesvědčen, že pro obranu vzdušného prostoru naší země by stačilo minimum stíhaček, maximálně pět. V případě narušení vzdušného prostoru by stačilo vlastnit rakety země – vzduch.
  • Více dohlížet na státní zakázky. Tam utíkají státu neskutečné miliardy.
  • Atd. – existuje neskutečně mnoho způsobů, kde ušetřit, čímž by došlo ke snižování státního dluhu ČR.

Bohužel, k těmto krokům není ale politická vůle. Především pro socialisty a komunisty jsou tyto radikální kroky nepředstavitelné, což je ale cesta do pekel – zkáza ČR.

Státní dluh

Jsou to velice nepopulární kroky, uvědomuju si to, mnoho lidí by je kritizovalo, jsou však více než nezbytné. Pokud by se s nimi začalo včera, tak je již pozdě! Jestli k těmto krokům přistoupí vláda až za rok, tak státní dluh neskutečně vzroste a dluh bude později nezvladatelný. Pokud se k těmto krokům přistoupí až za několik let, nebo dokonce vůbec, tak Česko zbankrotuje (měna peněz, prodej státních obejktů ve velkém…), až tak je současná situace kritická! Již v současnosti hrozí státní bankrot, bankrot České republiky!

Stát je na tom podobně jako občan či firma

Pod máte v rodinném rozpočtu narůstající dluhy, tak s tím musíte okamžitě něco dělat, dělat ozdravné kroky vedoucí ke zlepšení finanční situace. Pokud tak neučiníte, tak vás čekají vymahači dluhů, exekuce, osobní bankrot… Pokud máte v podnikání narůstající dluhy, tak s tím musíte urychleně něco dělat, jinak přivedete firmu ke zkáze – konkurzu. Stejně tak je to se státem, pokud veřejný dluh neustále narůstá a nedělají se ozdravné kroky k jeho minimalizaci, tak prostě stát zbankrotuje.

Naše země již zažila měnovou reformu!

Ano, je to tak, naše krásná země skutečně v minulosti zažila měnovou reformu. Bylo to v roce 1953, kdy komunistická Československá republika, tehdejší prezident republiky Antonín Zápotocký vyhlásil měnovou reformu. Obyvatelstvo přišlo o své úspory!

Čeká Česko v budoucnu měnová reforma? Přijdou lidé o své úspory? Pokud stát – vláda okamžitě nepřijmou radikální úsporná opatření, pokud naši zemi povedou socialisti nebo komunisti (diletanti), tak naši zemi čeká minimálně měnová reforma!

Související články:

18 komentářů u “Jak minimalizovat státní dluh České republiky? Velice jednoduše!

  1. 1) Zvýšíš nezaměstnanost, snížíš příjmy z daní
    2) Důchodci své peníze okamžitě dávají do oběhu, takže se část vrací na daních a svou spotřebou podporují trh=růst firem, zvyšování zaměstnanosti
    3)Proč? Na efektivní stát stačí 3% zaměstnaných lidí, kteří pracují 8 hodin 5.
    4)Zvýšení nezaměstnanosti, úbytek peněz pro trh, snížení podpory rodinám s dětmy=generační úpadek
    5)Vyvolání anarchie a ztížení už tak těžké situace firem, podnikatelů i občanů
    6)Spokojený zaměstnanec=pracující zaměstnanec, buzerovaný zaměstnanec=žádný zaměstnanec
    7)Tohle opravdu nemyslíš vážně.
    8)Máme mezinárodní závazky, takže nemožné, už takhle jsme na tom s ochranou bídně, nezdá se ti?
    9)Nedohlížet, jen je dělat normálně jako všichni ostatní
    10)Přesto jsou tyto zanedbatelné, spíše škodlivé

  2. Samae1: nezvysi se nezamestnanost, viz. donutit lidi pracovat. Duchodci nedavaji penize ihned do obehu, vidim to z meho okoli, duchodci jsou jedini, ktery v dnesni dobe spori, mladi si spise pujcuji. Uz se nemuzu dal divat na ten nadbytek statnich zamestnancu, to jak si v pracovni dobe zarizuji sve osobni zalezitosti vcetne soukromych tel. hovoru, ktere stoji stat nemale penize! Zamestnance je potreba buzerovat, jinak si budou delat co chteji a firma zkrachuje, u statniho zamestnance je firma stat, to by byla potom anarchie…

    Je nutno, aby stat zacal okamzite setrit, pokud se tak v nejblizsi dobe nestane (mesic po volbach), tak nas nemine mena penez…

  3. „Je nutno, aby stat zacal okamzite setrit“
    Co je to za blbost, je idealni doba na pujcky, snizeni dani a investice. Je po krizi, vsude kolem spousta investoru cekajicich na prilezitost.

    Vyvracet Vaše tvrzení nemá cenu, je jasné, že o Makroekonomii nemáte ani ponětí, pro začátek doporučuji tetku wiki.

  4. Samae1: zadluzit se? To ano, ale pouze „zdrave“. Predluzit se? To rozhodne povazuji za nezpravne! Aby stat soustavne vydaval obligace povazuji za nesmyslne a cestu do pekel. Bude o vydane obligace do budoucna zajem? To je otazka…??? Muj nazor je jasny – stat musi okamzite zacit setrit!

  5. Umíte si někdo vůbec představit, kolik stovek miliard (netroufám si uvést vyšší číslo) bylo státními úředníky rozkradeno při rozdělování veřejných zakázek?
    Umíte si představit kolik stovek miliard bylo rozkradeno při malé a velké privatizaci – alias „Letadlu“ či „Pyramidě“ slovutného ekonomického reformátora velkého pana (nebo soudruha?)Klause? Nebo si snad myslíte, že miliardy pana Koženého a dalších, jemu podobných, nebyly vašimi penězi?
    Už jste někdo spočítal, kolik nás za posledních 20 let stály všechny ty politické strany?
    Už jste se někdo zeptal, za co že jsme se zadlužovali, co že za to bylo pořízeno? Odpověď že jsme to projedli není pravdivá. Nevím jak vy, ale já jím stejně, jako v chudém, ale nezadluženém bolševickém režimu, který za moje daně alespoň budoval školy, nemocnice, továrny, silnice, byty, metro … i když také podporoval a vyzbrojoval země, ze kterých jsme nikdy neměli žádný užitek, vydržoval nadbytečnou armádu, utrácel mnoho peněz za zbrojení a vydržoval armádu úředníků s rudou knížkou v kapse, které nikdo nepotřeboval…
    Tak už víte, jak se zbavit zadluženosti ??? !!!

  6. Souhlasím s „Roven“ a „Samae1“. To co se tady rozkradlo mají teď platit lidi a ti co to rozkradli jsou na tom dobře. Těch se to šetření nedotkne. Jak může někdo mít názor, vzít peníze důchodcům kteří celý život pracovali a mají malé důchody. Názor „admin“ je šílený. Neví o čem mluví. Píše kde by se mělo šetřit, ale proč to už pravice nezačala dělat když měla vládu. Jsou to jen pořád lži a manipulace lidí. Je to hnus. A boj o koryta, nikomu z politiků nejde o republiku nebo o to aby stát byl na tom dobře. Jde o momentální možnost nahrabat pro sebe. Co bude potom , nikoho nezajímá. A teď po volbách to bude stejné nebo ještě horší. Je to vidět z jednání trojkoalice. Jde jim jen o místa ve vládě, jinak by se jednoduše rozumně domlubili.

  7. ravohalb: rozhodne si nemyslim, ze vsem politikum jde pouze o sve vlastni blaho, boj o koryta, jak vy pisete, vetsina z nich to urcite mysli dobre. Je pravda , ze by bylo vhodne, aby politici setrili predevsim u sebe, ale tam se na druhou stranu zas tak neusetri, protoze politiku je pouze zlomek, tech par milionu stat nevytrhne. Osobne jsem za cely zivot odvedl statu nemalou castku, resp. obrovkou castku, mnohem vic nez standartni obcan ceska. Duchodce by mel pochopit, ze min. zmrazeni duchodu je nutnosti, tam se daji usetrit obrovske penize. Jsem clovek racionalni, nebojim se podivat pravde do oci a take razantne a bleskove konat. Jsou prijmy a vydaje, a pokud se neco nerentuje, tak to zrusim, viz. ceske drahy – osobni doprava je v nekterych mistech prodelecna, tak bych ji okamzite zrusil a ponechal ji jen tam, kde je vydelecna vcetne nakladni dopravy, ktera vydelecna je atp. …

  8. Neudržím se.

    Víte, že důchodový systém je 18 let v plusu a berou se pěníze z něj?

  9. Nyni neni kvuli vlade pravice, ale jak si sam jiste vygooglis tak byl. Socialni pojistne se dle tebe asi vybira jen tak, co?

  10. Zdravím všechny, po tolika nespokojených odpovědích a otázkách… Osobně jsem se pokusil upozornit, na některá zásadní fakta a psal při svých studiích do europarlamentu i do parlamentu čr, plus vědcům na univerzitní půdu, co je problémem a jak z něho. Zajímá li vás to, tak například hned ze začátku je špatně, že tzv.politika je v podstatě sloučení dvou neslučitelných funkcí, a sice finanční – národohospodářství vs. právní – legislativa. Druhý problém je, že národohospodářství dnes není v rukou profesionálů, národohospodářů, nýbrž v rukou lidí, kteří si myslí, že mají legislativní nápady(pouze v legislativě!!!), a tak jim jejich titul(lékařka, herec, žurnalistka, právník, pedagožka…)bude vstupenkou do světa nepoznané ekonomie.. Víte, jen málo tzv.“politiků“ mi odpovědělo, ba naopak, rozčilovali se. Oddělit „jejich“ legislativní nápady od spravování veřejných peněz(národohosp.) prostě nechtějí. Pak se zpětně zamysleme co má společného např. medik či pedagog s tvorbou práva. Naše moc zákonodárná i výkonná je v surové realitě náhodně poskládaná skupina ekonomických diletantů, viz. web. stránky parlamentu čr,kteří nikdy neboudou schopni reagovat jednoznačně, biť na minimální podněty ze světa národohospodářství!! Ještě něco, říká se, že „Ryba smrdí od hlavy“. Ano, asi ano, ale vztyčil li jsem dnes večer prst a ukázal směrem na horu,pak jsem se zapoměl zmínit o tom nejdůležitějším, O ZBYTKU RYBY!!!v podobě měst a obcí!!!! Rada na závěr, držme se a nezapomínejme na historii, hledejme schopné národohospodáře, zdravím všechny Nc

  11. Titanic se potápí, v podpalubí se stále tančí. Nevykřikne-li velmi rychle někdo správný povel,
    určitě dojde na nejhorší. Bankrot nejdéle do roka, ztráta všech úspor národa a myslím že i totální rozvrat je v dohlednu. Všechny stávky pilotů, doktorů, ajznpoňáků a jiných oprávněných vyděračů budou proti tomu čajíček. Nebude co žrát, nebude čím platit, nebudou brzy platit žádné zákony. Nepodřídíme -li se rychle
    nějaké soudné autoritě, která nás za cenu velkých bolestí přivede k rozumu, bude vzápětí platit zákon silnějšího. A sledujte své okolí,
    které se řídí heslem- štěstí přeje připraveným.
    Shromažďují pozemky, kupují dobytek a náboje do svých kulovnic. Blbečkové pak dělají zlaté zásoby. Jen pablbové nedělají nic a myslí si,
    že si budoucnost vytrucují.

  12. Souhlasím jak s tím, že jen odborníci dokáží vyvést tuto zemi z šíleného zadlužení, souhlasím i s tím, že hrozí brzy bankrot, souhlasím i s tím, že stát potřebuje autoritu ! A to i za cenu, že to bude tzv. diktátor ! Jak to tak sleduji, že tak východisko vidím už jen v tom, že všichni dáme hlas straně ANO pana Babiše a ekonomika se uzdraví ! Politiku bych přenechala jen poslancům, ale ministři a premiér musejí být odborníci, zejména ekonomové, žádní herci nebo lékaři, ti mají dělat, to co umí nejlépe a pro co mají talent a neplést se do ekonomiky! Do politiky zase musí jít čestní lidé s dostatečným kapitálem, aby se nenechali zkorumpovat. Toto je jediná cesta, jiná už v této chvíli neexistuje! A myslím, že to ví už minimálně 50% národa !

  13. Zelení – VV – ANO …. co se musí stát, aby ste to už konečně pochopili?

    Zvolit pana Babiše, přisátého na státní rozpočet … jo to by byl gól.

  14. tady se vyzdvihuje pravice jako jediné řešení.
    proboha který vůl to píše.je mi z vás špatně.

  15. Postup je jednoduchý přestat krást na všech postech,bohu žel to je utopie a nemožné.Největší zloděj je Stát.Mám řešení o které není zájem,dodat na světový trh věc ,která mu chybí.PS.Stát by mě okradl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *