Co je amway? Podvodníci, sekta?

Společnost Amway Corporation založili v roce 1959 pánové Jay Van Andel a Rich DeVos v USA. Amway vlastní svou holdingovou společnost s názvem Alticor Inc., dále také dceřiné společnosti Quixtar Inc., Access Business Group LLC. Amway má mnoho poboček po celém světě včetně států tzv. bývalého východního bloku, dokonce i v komunistické Číně, Asii atd. . Od roku 1994 působí Amway také v České republice. Amway se zabývá výrobou a distribucí svých vlastných výrobků, které jsou údajně šetrné pro životní prostředí – ekologické. Tyto výrobky Amway nabízí tzv. přímým prodejem (v domácnostech – donáškou do domu , distribucí do firem…) a přes internetový portál.

Výrobky Amvay

NUTRILITE (doplňky stravy přírodního a rostlinného původu – vitamíny, minerální látky atp.), ARTISTRY (kosmetika), E.FUNKHOUSER NEW YORK (dekorativní kosmetika, BODY SERIES (tělový šampon, tekuté mýdlo, antiperspirační sprej…), SATINIQUE (péče o vlasy), HYMM (kosmetika pro muže na holení – žiletky, krémy, pěny), GLISTER (péče o ústa – zubní pasty, vody, zubní kartáčky…), DISH DROPS (čistící prostředky na nádobí – tablety do myčky…), eSpring (úprava pitné vody), iCook (výrobky do kuchyně – hrnce…), SA8 (prací prostředky, odstraňovače skvrn…), L.O.C. (čistící prostředky).

Je nějaký vstupní poplatek?

Ano, vstupní poplatek – registace do Amway skutečně je (více vám řekne VPA). Tento poplatek je přes tisíc korun. Ale počítejte s tím, že vám mohou být vnucovány i výrobky za další tisíce…

Nějaký nešvar?

Z hlediska výroby produktů, je vše v pořádku. Nicméně z hlediska jejich prodeje a náboru nových členů, tam vidím velký problém. Ale za to nemůže žádná firma Amway (ani Amway Corporatin, s.r.o., kterou vlastněji rusáci), ale někteří její distributoři nebo motivační organizace (Amway motivational organisations – AMO). Zde je ještě nutno podotknout, že tito distributoři, jsou samostatně podnikající subjekty – podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského listu, nebo právnické osoby (s.r.o., a.s., …).

Amway Business

Hnacím motorem Amway Businessu je Multi-level marketing (MLM), na čemž není vůbec nic špatného.

Reklamou pro Amway Business je mj. přesvědčovací proces, jehož častou součástí je v některých případech manipulace s lidmi (to provádějí někteří distributoři amway, ne zaměstnanci firmy Amway). Což je rozhodně špatně! Celý systém Amway funguje tak, že Amwayáci prodávají zmíněné výrobky mj. přímým prodejem, webovou prezentací, atd. Z tohoto prodeje mají určité procento zisku. Amwayáci přesvědčují nové „ovečky“, ať jdou do Amway Businessu. Nábory nových Amwayáků, v některých případech, obsahují manipulaci s lidmi. Amwayáci organizují veřejné mítinky a semináře, které jsou opravdu barvité 🙂 Některé tyto mítinky považuji za trapné, až nechutné. Tyto semináře a mítinky nepořádná žádná firma Amway! Jsou snad Amwayáci někdy označovány za vymývače mozků, oblbovače lidí, či dokonce sektu?

Závěrem

Některé tyto výrobky jsou drahé (alespoň z mého pohledu). V Česku na to lidi nemají peníze. Tyto výrobky kupují především sami Amwayáci. Jen těžko dneska někoho zapojíte do Amway Businessu, protože drtivá většina lidí má k Amway Businessu negativní postoj… Veřejnost si myslí, že se jedná o pyramidovou hru, letadlo. Já vím, že to tak ale není! Kde tedy seženete lidi pod sebe? Nikde! A proto tedy nic nevyděláte… Drtivá většina Amwayáků nevydělává prakticky nic. Jen investuje / prodělává – vstupenky na semináře, telefonické hovory, pohonné hmoty při nahánění lidí, atd.

Někteří Amwayáci jsou zaslepeni bohatsvím, které na ně přes business údajně čeká, a to je špatně. Amwayáctví rozhodně není standartní a seriózní způsob vydělávání peněz, to je můj názor. Pokud se hodláte zabývat tímto byznysem, hodláte přesvědčovat své okolí, jak je to nejlepší business na světě, jak se na tom neskutečně vydělá hodně peněz, tak počítejte s tím, že můžete přijít o přátele, kamarády, příbuzné a okolí si o vás bude myslet něco o bláznech.

Obdoba tohoto byznysu (MLM) je např. Herbalife, Lyoness… .

Nikdy nevěřte obrovkým ziskům a nereálným slibům. Pozor také na vymývače mozků!

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Anketa:

 

BlueBoard.cz

Nějaká ta videa:

Budete mít lepší manželství, lepší rodinu, váš celý život se zlepší! Protože jste v tomto byznysu…

1 284 komentářů u “Co je amway? Podvodníci, sekta?

  1. acz
    Pardon,ale bohužel nemám oblíbenou politickou stranu.Vše to jsou jen sliby a zkutek utek,proto volím nejmenší zlo.Třeba se to jednou změní.Já sem hlupák,ty zase amwejácký fanatik.

  2. acz
    Urážet jo to umějí někteří amwejáci jako ty,velmi dobře.Co sem pleteš Tomio Okamuru.Já sem se s ním snad někdy srovnával?
    Jistě mi tvá peprná slova zopakuješ do očí a osamotě,hlavně toho připosranýho vohnouta?

  3. Komentuje JaraCimrman, 7.7.2011 @ 22.32
    Urážet jo to umějí někteří amwejáci jako ty,velmi dobře.Co sem pleteš Tomio Okamuru.Já sem se s ním snad někdy srovnával?
    Jistě mi tvá peprná slova zopakuješ do očí a osamotě,hlavně toho připosranýho vohnouta?

    A proč hned o samotě? Proč ne třeba veřejně při příležitosti zopakování tvých vlastních nesmyslů na adresu lidí z Amway, jim do očí, třeba na OPEN marketingovém plánu, hm? Do Brna to máš jistě kousek. Přijedeš?

  4. acz
    A co bysme vyřešíli,debata by byla úplně stejná jako tady.Nekončící hádky o amwayi.Jedinej rozdíl,že by tam bylo mraky nebezpečnejch fanatiků.Ted mi nejde o amway,tohle nemá s amway nic společnýho,je to osobní mezi námi.Mě by zajímalo,zda mi tvé urážky dokážeš říci do očí pěkně o samotě a konkrétně připosranýho vohnouta?

  5. Aha, takže to byl jen takový obvyklý „výkřik do tmy“ 🙂 No já to samozřejmě věděl.

    Proč chceš slyšet „urážky“ potají? Já nejsem „firma“, která něco zkrývá, jak to tady z vesela hlásáte. 🙂
    Já se za nic nestydím. Odpověděl jsem jasně, oznámím ti „je“ ihned po té, co je i ty oznámíš všem, které jsi zde urazil a samozřejmě veřejně, žádné „potají“. Tady také každého, kdo spolupracuje s Amway, urážíš veřejně, tak se z toho nevyvlíkej, posero.

    Ty jsi byl první, kdo sem přišel a začal se navážet do nás, do lidí, kteří spolupracujeme s Amway. Začal jsi o nás lhát, vymýšlet si, tvrdit nemsysly a to i po té, co jsi sám přiznal, že vlastně o našem podnikání nic nevíš 🙂 A i pak jsi v tom pokračoval vesele dál. Takže jsi rozhodně první na řadě s vyříáváním z „očí do očí“ 🙂 A jak říkám na veřejnosti, žádné schovávání.

  6. ještě obvyklá profesionální definice, aby bylo jasno, o čem hovořím:

    wewewe.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2002112901

    Vypichuji pak zejména:
    Vohnouti bývají, pokud jde o rozumové schopnosti, průměrní až podprůměrní. Mnozí to o sobě ví a smířili se s tím, že nic jiného než vlastní klid uhlídat a vybojovat nedokážou. To jsou takzvaní pasívní neboli vyhořelí vohnouti.(viz JC) Na druhé straně aktivní vohnout trpí představou, že jsou skrytě geniální, ale tato genialita není společností doceněna a kdyby dostal příležitost, že by to všem předvedl.(viz Bestmen)

  7. Komentuje JaraCimrman, 7.7.2011 @ 19.14
    Pardon,ale bohužel nemám oblíbenou politickou stranu. Vše to jsou jen sliby a zkutek utek,proto volím nejmenší zlo. Třeba se to jednou změní.Já sem hlupák,ty zase amwejácký fanatik.

    Potíž je v tom, že je u tebe totální absence oblíbené politiky 🙂 Strany za to nemůžou 🙂 Abys rozuměl, nevíš, co chceš 🙂 Proto nemáš oblíbenou stranu 🙂 Změň to. Samo se nic nezmění, jak naznačuješ, resp. jak naivně a bláhově očekáváš, doufáš. Nikdy.

    Na téma „volit nejmenší zlo“ nedávno napsal krásnou glosu jeden týpek zde:
    wewewe.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011062604

    Zkus si to přečíst, třeba se ti rozsvítí a nebo taky ne.

  8. acz
    Ty si asi nečetl tu větu,že ted nejde o nějakej amwey.O mě tvrdíš že jsem připosraný vohnout,posera a to nemá s amwey nic společnýho.Klidně si piš,že sem hlupák a o amwey sektě nic nevim,to je v rámci amway.Proto chci pěkně z očí do očí a bez svědků,abys mi zopakoval poseru a připosranýho vohnouta jestli to zvládneš hrdino.
    Ještě mi řekni jestli bys přijel ty za náma,kdyby nás antiamwejáků bylo v místnosti několik stovek?

  9. Komentuje JaraCimrman, 12.7.2011 @ 12.49
    Ty si asi nečetl tu větu,že ted nejde o nějakej amwey.O mě tvrdíš že jsem připosraný vohnout,posera a to nemá s amwey nic společnýho.Klidně si piš,že sem hlupák a o amwey sektě nic nevim,to je v rámci amway.Proto chci pěkně z očí do očí a bez svědků,abys mi zopakoval poseru a připosranýho vohnouta jestli to zvládneš hrdino.
    Ještě mi řekni jestli bys přijel ty za náma,kdyby nás antiamwejáků bylo v místnosti několik stovek?

    Ty velkou pozorností při žvanění tedy zrovna neoplýváš. Už několikrát jsme nabízel bestmenovi výměnnou konzultaci, aby on přijel do Brna, říct do očí lidem, které pomlouvá a na opltku já přijedu do Obce Kly do místní sokolovny ukázat jeho přátelům, známým a nebo prostě občanům obce MARKETINGOVÝ PLÁN AMWAY. jak jinak, než to odmítl 🙂 Posera 🙂 Takže proč bych nemohl přijet k Vám, do sokolovny a ukázat marketingový plán Vám 🙂

    Pořád se motáž okolo striktního požadavku oddělit Amway od konkrétní urážky, která se tě dotkla. Čímž jen opět dáváš najevo, še si vůbec neuvědomuješ, že mě, nás, všech lidí, kteří spolupracují s Amway, se zase dotýkají a to velmi silně TVÉ URÁŽKY. Takže nevidíme žádný důvod, proč bychom měli něco oddělovat, ty urážíš nás, mě a já zase tebe. A je úplně jedno, čeho se konkrétní urážka týká 🙂

    Jisté rozdíly tu však jsou.

    Tvé urážní je smyšlené, což jsi sám potvrdil zde písemným doznáním, že o tématu Amway vlasně nevíš nic. 🙂

    Moje urážka, dá-li se to tak vůbec nazvat, podle mě nai náhodou, je pouhé konstatování faktu na základě tebou napsaných informací.

    A to je sakra rozdíl 🙂

    P.S: Proč pořád trváš na absenci svědků? To aby nikdo neslyšel, nebo nemohl potvrdit, jak opět žvaníš?

  10. Většina lidí má o Amway informace typu „podfuk, letadlo, pyramida, podvod, hnus, sekta“.
    A proč má asi většina lidí negativní postoj k amway?

    S: To je jednoduché, milý admine. Za prvé závist a touha po bezpracném obohacení.. Podle Paretova pravidla vlastní zhruba 20% úspěšných lidí 80% majetku a na zbývajících 80% ho tedy zbude jen 20%. Většinou jsou to lidé postižení závistí a základna levice. Při nedávném průzkumu u nás se zhruba 80% lidí vyslovilo pro to, aby se bohatým vzaly daněmi peníze a rozdělily mezi chudé. Marx by zajásal.

    Za druhé alibi neúspěšných. Nemohou přece říci, že svůj úspěch zrazují u televizního seriálu s pivem v ruce. Takže je zapotřebí každé úspěšné podnikání označit za podvod. Takový člověk se pak může chlubit svojí chudobou a neúspěšností jako ctností.

    Za třetí geny. Pořád v sobě máme zafixováno chování našich opičích předků, včetně soutěživosti samců a tendence samic vybírat si ty úspěšné. Nýmandi, bezvýznamní omega samci, se neodváží alfa samcům (úspěšným) postavit přímo, aby získali přízeň samic, takže volí zbabělý útok zezadu. V tomto případě lež a pomluvu.

    A nejde samozřejmě jen o Amway, útočíte na jakékoliv podnikání, v němž je důležité osobní nasazení a na každého úspěšného podnikatele. Špatné svědomí, víš…

    Ostatně kdybys netrávil většinu času plácáním nesmyslů o Amway, nemusel bys mít dávno žádný důvod k závisti.

  11. acz
    Tak sem se opět dověděl,že jsem dle tebe hloupý jelikož nesnáším amwey.Jistě ten kdo se dal k amwey je prostě výkvět společnosti,inteligence národa.jak ubohý.Ty si myslíš o sobě že si velmi inteligentní?Bestmen to dělá podle vás pro peníze,já z toho nemám ani korunu,tak sem prostě hloupý,aby ste si našli rozumné vysvětlení,jak je možné nesnášet sektu amway.Chápu kritika není přípustná.
    To že sem amway nikdy nedělal neznamená že o tom nic nevim.Taky sem nikdy nebyl u svědků jehovovích,přesto dvrdím že je to sekta,manipulátoři,verbíři.Proč?Z vlastní zkušenosti,když se mě snažili několikrát ukecat.Stejné zkušenosti mám s amway,ovšem kdybych byl jedinej,tak tento blog a jiné po celém světě neexistují,držim hubu a myslel bych si o sobě,že jsem opravdu hlupák.
    Jaké slovo co sem napsal tebe,vás tak strašně urazilo?Je to sektář,snílek,fanatik či jiné.Většinou jinými slovy amwejáky nenazývám.

  12. Slim:

    Komentuje Slim, 13.7.2011 @ 14.35

    Většina lidí má o Amway informace typu „podfuk, letadlo, pyramida, podvod, hnus, sekta“.
    A proč má asi většina lidí negativní postoj k amway?

    S: To je jednoduché, milý admine. Za prvé závist a touha po bezpracném obohacení.. Podle Paretova pravidla vlastní zhruba 20% úspěšných lidí 80% majetku a na zbývajících 80% ho tedy zbude jen 20%. Většinou jsou to lidé postižení závistí a základna levice. Při nedávném průzkumu u nás se zhruba 80% lidí vyslovilo pro to, aby se bohatým vzaly daněmi peníze a rozdělily mezi chudé. Marx by zajásal….

    Amwayákům není co závidět! Vždyť drtivá amwayáků nevydělává NIC (dokonce ještě prodělávaji-vstupenky na semináře, CD, knihy…). Tak co bych jim tak asi záviděl??? Amwayákům skutečně není co závidět… Závidět jim, jak přicházejí o kamarády, přátelé… Vždyť se stačí podívat na krutou realitu amwey byznysu – http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/

    Já vydělávám mnohem víc, než 99,99% amwayáků. Takže závist skutečně není na místě.

    Už jen fakt, že drtivá většina lidí má negativni postoj k amwayi (MLM), tak je naprosto nereálná myšlenka, že někoho tohle „podnikání“ uživí. Dává to smysl? 🙂
    A proto také nesmíte zprvu říct, že se jedná o amway:


    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům: amway, prodej, výrobky, sehnat lidi, pořádáme sezení, Multi-level marketing, MLM, atd. . Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    „Nejdřív toho člověka oslovím a pak se představím. Potom řeknu, že spěchám, ale mám pro tebe důležitou věc: Začal jsem spolupracovat s firmou, kterou si můžete říct jakou chcete – my používáme třeba firmu King asociec… nemůžu ti nic slíbit, ale daji se vydělat slušný peníze…“

    A proč má asi většina lidí negativní postoj k amwayi? Protože máte verbovat nechutným způsobem všechny lidi – pokladní v supermarketu, pošťačku, chlapa co měří plyn… A pak se nediv, proč má drtivá většina lidí negativní postoj k amwayi!

    Říkej si furt dokola:

    NEMŮŽU VYDĚLAT NIC, PROTOŽE DRTIVÁ VĚTŠINA LIDÍ MÁ NEGATIVNÍ POSTOJ K AMWAYI. A KDE BYCH ASI TY LIDI NAVERBOVAL, KTERÝ BUDOU KUPOVAT-PRODÁVAT A VERBOVAT DALŠÍ LIDI?! NIKDE JE NESEŽENU! NIKDE JE NEŠEŽENU!

    NEMŮŽU VYDĚLAT NIC, PROTOŽE DRTIVÁ VĚTŠINA LIDÍ MÁ NEGATIVNÍ POSTOJ K AMWAYI. A KDE BYCH ASI TY LIDI NAVERBOVAL, KTERÝ BUDOU KUPOVAT-PRODÁVAT A VERBOVAT DALŠÍ LIDI?! NIKDE JE NESEŽENU! NIKDE JE NEŠEŽENU!

    NEMŮŽU VYDĚLAT NIC, PROTOŽE DRTIVÁ VĚTŠINA LIDÍ MÁ NEGATIVNÍ POSTOJ K AMWAYI. A KDE BYCH ASI TY LIDI NAVERBOVAL, KTERÝ BUDOU KUPOVAT-PRODÁVAT A VERBOVAT DALŠÍ LIDI?! NIKDE JE NESEŽENU! NIKDE JE NEŠEŽENU!

    NEMŮŽU VYDĚLAT NIC, PROTOŽE DRTIVÁ VĚTŠINA LIDÍ MÁ NEGATIVNÍ POSTOJ K AMWAYI. A KDE BYCH ASI TY LIDI NAVERBOVAL, KTERÝ BUDOU KUPOVAT-PRODÁVAT A VERBOVAT DALŠÍ LIDI?! NIKDE JE NESEŽENU! NIKDE JE NEŠEŽENU!

  13. Já vydělávám mnohem víc, než 99,99% amwayáků. Takže závist skutečně není na místě.

    S: To by mě zajímalo kdy 🙂 Ale i kdyby to byla pravda, může ti být jedno, kolik Amweyáci vydělávají. Je to jejich věc. Nebo máš nějaké mesiášské choutky a chceš je zachraňovat před sebou samotnými?

  14. Slim:

    Kolik amwayáků podniká – jako právnická nebo fyzická osoba? Miniaturní procento! Jak to potom může být nejlepší podnikatelská příležitost na světě? – http://amwey-business.cz/amway-je-nejlepsi-podnikatelska-prilezitost-na-svete/

    Drtivá většina amwayků nevydělává NIC! Dokonce ještě ještě prodělávaji, ale to je o té manipulaci a fanatičnosti…

    Kolik tobě sype ta nejlepší podnikatelská příležitost na světě? Jaký je obrat tvého podnikání? Nechci přesné číslo, postačí: desetitisíce, statisíce, miliony…/měsíc.

  15. Drtivá většina amwayků nevydělává NIC!

    S: Opakuji, co je tobě do toho? Není to jejich věc?

    Kolik tobě sype ta nejlepší podnikatelská příležitost na světě? Jaký je obrat tvého podnikání? Nechci přesné číslo, postačí: desetitisíce, statisíce, miliony…/měsíc.

    S: Nic. Nejsem v Amway.

  16. Slim:

    ano, je to jejich věc, kolik amwayáci vydělávaji… potom ale nechápu tvrzení, že amway je nejlepší podnikatelská příležitost na světě.

    A víš, co mi vadí nejvíc na tohle tajemném byznysu? Tohle:

    „Díky Amway mám zničený manželství! Plnej barák těch jejich saponátů. A když si na to začala manželka tajně půjčovat, tak letěla z baráku. Úplně jim tam magořej hlavy!!“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/comment-page-14/#comment-10079

    „Ahoj, chci všechny upozornit na Amway! Má nejlepší kamarádka tomu úplně podlehla tak, že zanedbává rodinu. Nedokáže se bavit o ničem jiném, než o Amway. Stala se z ní velká fanatička “
    http://amwey-business.cz/roman-hassmann-tento-byznys-je-o-snech/#comment-1523

    „Zdravím, připojuji se k Maja R. Cítím, že na mé kamarádce se podepisují semináře Amway. Začíná pomalu zanedbávat přátele a co je na tom nejhorší, že i rodina jde stranou před nějakým seminářem. Neustále někam cestuje a vysedává na různých prezentacích a ještě ke všemu za to platí. Jednou je to Praha, pak Plzeň, Pardubice a všude si platí sama dopravu a vlezný/vstupenku cca kolem 350-400,- Kč za akci. Paradoxem je, že finance za členství a semináře atd. se nevyrovnají prodejem produktů Amway kamarádům (ty už to taky pěkně otravuje), kolegům v práci a tak. Prostě mám pocit, že pořád v mínusu. Májo, možná ty naše kamarádky seznámíme, ať si společně zatleskají a my zajdem na pivo ne?“
    http://amwey-business.cz/roman-hassmann-tento-byznys-je-o-snech/#comment-1528

    „Zpočátku jsem měla šťastné manželství, ale pak manžela přemluvil jeho kamarád do Amwaye a tím začalo doslova peklo. Vše bylo podřízeno jen Amwayi (víkendy, dovolená). Když nebyl na semináři, tak chodil přemlouvat kamarády a další lidi. Když jsem domů přinesla jiný produkt, než ten od Amwaye, tak bylo strašně zle, sprostě nadával. Prostě všechno muselo být od nich! Nevyhovoval mi například jejich šampon, ale přesto jsem ho musela používat. Tohle trvalo čtyři roky, byl nervózní z toho, že vydělává málo. Co já vím, tak na tom vydělával sotva dva tisíce. Rok jsem už rozvedená a sama se synem, ale je nám lépe. Dělají tam z lidí fanatiky, od toho ruce pryč!!“
    http://amwey-business.cz/filtr-na-pitnou-vodu-aspring-za-24-000-kc/#comment-1402

    „Přeji dobrý den, tak jsem si tu početla do „idiotů“ bez „konkrétních důkazů“. Nezlobte se „ACZ“, ale lidé kteří vykonávají slušnou činnost se tímto stylem obhajovat nemusí, ale u členů vaší skupiny je to vcelku obvyklé.Neustále máte nutkání někoho přesvědčovat o své pravdě a běda pokud s vámi někdo nesouhlasí.Mám osobní zkešenost a dost nepříjemnou. Konkrétní důkaz to není, ale já mám bohužel ten důkaz ve svém soukromí a dost mi to rve srdce. Připojuji se tímto k názoru, že to silně zavání sektářstvím a ničí rodiny. Tím pokazuji na své předešlé – nahánění mladých lidí, kteří si ještě hledají svou cestu životem. On když je někdo plácá po rameni a vše je „super“, pak rodiče, kteří by si přáli, aby z potomka něco bylo, jsou ti, kteří pořád prudí, ale sponzor je ten super člověk, který odhadl skryté předpoklady a možnosti právě dospělého jedince, z kterého než se otočí bude milionář i bez vzdělání…vzdělání mu dá DVD s jejich guru – (bohudík ani nevím jak jeho jméno od „K“píše).“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2671

    „Amway je největší stupidita co znám. Mám kamaráda, který se díky Amway rozved“
    https://czblog.cz/amway-podvod-pyramida-letadlo/comment-page-15/#comment-10950

    „moje dnes bývalá partnerka tento amway dělá a nám to zničilo vztah.“
    https://czblog.cz/steve-hassan-a-amway-je-amvej-sekta/comment-page-1/#comment-10951

    „Díky Amway mám zničený manželství! Plnej barák těch jejich saponátů. A když si na to začala manželka tajně půjčovat, tak letěla z baráku. Úplně jim tam magořej hlavy!!“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-10079

    „Amway strašným způsobem ničí manželství a vztahy vůbec. Ostrašující případ je můj bratranec.“
    https://czblog.cz/diky-amwayi-se-vam-zlepsi-cely-zivot-skutecne/#comment-10591

    „Půl roku jsem Amway dělala. Potkala jsem tam několik nešťastníků, kteří žijí pouze Amway (rodina jde stranou). Amway je vysoce nemorální byznys. Především je nemorální způsob, jak se získávají nové ovečky (Marketingový plán). Nehledě na to, že si zničíte přátelské a příbuzenské vztahy 🙁 Amway byznys je založený na psychické manipulaci, to mohu potvrdit. Podlehnou především slabší jedinci. Stydím se za to, že jsem kdy dělala Amway“
    https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/#comment-6163

    „Každý MLM ničí mezilidské vztahy. U amway to platí desetinásobně“
    https://czblog.cz/delat-amway-nebo-ne-zahadny-web-rce-jedna-se-amway/#comment-6165

    „Amway ničí přátelství a rodinné vztahy, nedělejte lidi ostudu s Amway a jim podobným, věřte mi, vím to z vlastní zkušenosti“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-2559

    „Ahoj. Amwayáci jsou špatný lidi. Stojeji za nima zničený životy, rozvedená manželství (z mého okolí vím o třech takových případech). Je to jenom obyčejná sekta.“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-3864

    „Amway je jasná sekta, má na svědomí dost zničených lidí z mojeho okolí! Včetně mojí matky“
    https://czblog.cz/co-je-amway-podvodnici-sekta/#comment-4841

    ————-

    Mám pokračovat??? … nebudu, více zde – http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/

  17. Slim:

    A víš co mi dál vadí na tohle byznysu??? Ty nemyslný a zcestný kecy na seminářích! Ty nemyslný a zcestný rady. Například:

    „Na poslední den v práci pro vás přijede velká, dlouhá limuzína, a teďka vrátný volá šéfovi „Pane řediteli, je tady nějaká státní návštěva, která přijela velikánským autem. Vy nekoho čekáte? Ne, nikoho!“ V čele kancelářské budovy je z toho haló, co tam dělá to velké bíle auto, které stojí už hodinu před vchodem? Pro koho to přijelo, nebo kdo s tím přijel? Jestli náhodou nepřijel nějaký ministr, nebo něco takového. A vy si děláte v klidu svoji práci a hodiny odtikávají a blíží se konec pracovní doby. A všichni ti, co se vám celou dobu smáli, tak maji oči na vrch hlavy a už stojí na autobusových zastávkách a koukají, kdo bude do toho auta nasedat, co je to za honoraci. A vy v tom sáčku, v kravatě vycházíte… Vycházíte z těch dveří, do kterých jste museli chodit každé ráno a odcházet každé odpoledne. Takhle se ohlédnete a říkáte si „Tak tady už nikdy, po celý zbytek svého života, nebudu muset strávit ani minutu!“ A říkáte si „Stálo to za to!“ Příchazíte k té bíle limuzíně a borci tam stojeji na těch autobusových zastávkách, a teď se strkaji, stouchaji do sebe loktama a říkaji „Hele podívejte se na něj, to je ten emveják“. To jsou oni, co se choději koukat na ty auta, oni si blázni snad mysleji, že jednou něčim takovým budou jezdit, nebo co. Hele, běžte někdo za nim. On k tomu jde, on si snad do toho chce sednout! Vždyť to jestě poškrábe, aby nám neudělal ostudu! Teďka vy tam prostě přijdete k tomu auťáku a zaťukáte na okénko, řidič si tam čte noviny, protože měl přijet o 3 nebo 4 hodiny dříve, a když se mu představíte, tak on si okamžite nasadí placatou čepici, vyleze a otevře vám dveře, klaní se. Vy si sednete do toho velikánského, obrovského auta, kde je prostor jak na letišti, nalejete si z baru colu a říkáte „Pane řidiči, tak jedem!“. Ale tak patnáct kilometrů za hodinu, já si to chci užít!“. A teďka kolem těch autobusových zastávek, který jsou obležený kolegama z práce, kteří se vám smáli a ukazovali si na vás prstem, tak vy kolem nich pojedete tou limuzínou, těch patnáct kilometrů za hodinu a budete jim připíjet – čau kluci, už se neuvidíme… Když se vám budou smát moc, tak jim můžete třeba udělat tu kulišárnu – bylo to ve středu, a druhý den ve čtvrtek, až ti vaši kolegové ve čtvrtek ráno budou muset v půl šestý jít do práce, tak před tou budovou je bude vítat bilboard – na něm bude vaše rozesmátá tvář a nad tim bude napsáno „Já už jsem svobodný! A co vy?“. Taková velká mechanická ruka jim bude mávat. To nebude špatný! Takže teďka si napište velký seznam lidí a uvidíme se na semináři.“

    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

    „Snažit se nebo pracovat na 98% vůbec nemá smysl. Buď dělám nebo nedělám, buď pracuju na 100% nebo nepracuju. Kdo pracuje na 98%, tak nepracuje! Kdo nepoužívá vlastní výrobky na 100%, tak nepoužívá vlastní výrobky. Pořád nechá vydělávat pana drogistu.“

    „Vždycky mít u sebe LOC!!! Když máte auto, noste sebou celou lahev. Když nemáte auto, tak můžete sebou nosit malinkej vzorek v kufříku, ale LOC noste všude! Nikdy nevíte, koho můžete pomazat LOC, kde můžete koho zachránit. Někdo se pomaže rtěnkou, na někoho kápne omastek… každý problém jste schopni s LOC vyřešit, a zároveň ho zasponzorujete. LOC je kouzelnej výrobek.“

  18. Slim:

    Vadí mi to manipulování s lidma, to je opravdový HNUS. Úryvek ze semináře:

    „To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf!“

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

    „Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

  19. A víš, co mi vadí nejvíc na tohle tajemném byznysu? Tohle:

    Díky Amway mám zničený manželství
    Má nejlepší kamarádka tomu úplně podlehla tak, že zanedbává rodinu
    Začíná pomalu zanedbávat přátele a co je na tom nejhorší, že i rodina jde stranou před nějakým seminářem.
    Vše bylo podřízeno jen Amwayi (víkendy, dovolená)

    S: Je prokázáno, že úspěchu dosáhnou jen lidé, kteří dokáží odložit uspokojení na později. Dělají se na to testy už v dětství. Nabídnou dítěti dva bonbóny, když ten jeden před sebou za hodinu čekání nesní.

    V životě dospělých je to podobné. Lidé, kteří si chtějí jen teď hned užívat (s rodinou, na rodinných oslavách, s kamarády a kamarádkami atd. nikdy nebudou úspěšní. Nejsou schopni nejdříve tvrdě makat a pak si za to dvojnásobně užívat.

    To je jedna z věcí, které řadoví zaměstnanci nepochopí a proto také zůstanou řadovými zaměstnanci. Podnikatel nemůže fungovat od pondělí do pátku, od šesti do čtrnácti.

    Ono je totiž vždy něco za něco. Buď se věnuješ byznysu a máš materiálně zabezpečenou rodinu, nebo sedíš doma a dětem zakazuješ školní výlety, protože na to nemáš.

    Jenže schopný podnikatel může po pár letech pracovat pár hodin týdně, kdežto řadový zaměstnanec bude pořád bez peněz.

  20. „Každý MLM ničí mezilidské vztahy. U amway to platí desetinásobně“

    S: Každá podnikatelská aktivita mění vztahy, protože mění hodnoty lidí. Člověk, který má na prvním místě práci, se těžko shodne s bývalými kamarády, vysedávajícími den co den v hospodě.

    Může to jít i napříč rodinou. Manžel nemůže pochopit, kde ta jeho ženská najednou běhá, když léta vysedávali před televizí a bylo jim dobře… Ano, může to skončit i rozvodem, když manželé zjistí, že mají rozdílné ambice. Ale za to nemůže Amway, to by se časem projevilo tak jako tak i jiným způsobem.

    Takže vztahy se neničí, mění se. V životě člověka je to úplně normální. Říká se „svůj k svému“ a tak úspěšní navazují nové vztahy s dalšími úspěšnými a hospodští skuhralové si musí najít někoho jiného, kdo s nimi bude nadávat na celý svět.

    Takže pokud bojuješ proti Amway, protože údajně ničí vztahy, pak bys měl bojovat i proti penězům protože ty prý zase kazí lidi.

  21. Vadí mi to manipulování s lidma, to je opravdový HNUS. Úryvek ze semináře:

    S: Zřejmě jsi nikdy nepodnikal ani neobchodoval, jinak bys věděl, že to je poměrně krotká podoba působení na zákazníka. Většina firem, které přitom nemají s MLM nic společného, používá i rafinovanější kličky.

    Ale zkus mi odpovědět na otázku, co to je, když používáš polopravdy a lži s cílem uškodit Amwey. Není to manipulace? Není to, jak to tak po tobě čtu, HNUSNÁ manipulace? A jak označit činnost člověka, který platí, provozuje a denně plní nesmysly několik webů, jen aby uškodil Amwey? Já bych řekl, že je to fanatismus, proti kterému údajně bojuješ.

    I kdybys snad měl nějaké poctivé úmysly, dobré věci se nedají stavět na polopravdách, domněnkách, lžích a ignorantství. Takže v tvém případě jde buď o záměr škodit, nebo o fanatismus prázdné hlavy ala ekologisté.

  22. admin:
    Kolik tobě sype…

    Můžeš mi říct upřímně jednu věc?: Proč chceš po zastáncích Amway, aby ti řekli něco, co se tobě samotnému příčí? Je to jen proto, aby jsi mohl tvrdit, jak se tim všichni chlubí, nebo je v tom jiný důvod? 😉 😉

  23. Komentuje admin, 13.7.2011 @ 18.02
    ano, je to jejich věc, kolik amwayáci vydělávaji… potom ale nechápu tvrzení, že amway je nejlepší podnikatelská příležitost na světě.

    Tak ji netvrď, troubo, a budeš mít pokoj 🙂 Už několikrát jsem ti opakoval, že tuhle krávovinu sis v podstatě glorifikoval ty sám na základě snad JEDINÉHO příspěvků bůh-ví koho 🙂 Stejně tak jsem ti vysvětloval, že tento postoj vždy bude jen osobním pocitem každého jednotlivce, podobně, jako si třeby ty myslíš, že tvoje milovaná manželka je prostě ta nejleší na světě 🙂

    Mě by spíš zajímalo, proč něco tak jednoduchého stále a zarputile ODMÍTÁŠ POCHOPIT? BY NEBYLO DO ČEHO SE STREFOVAT, ŽE?

    Díky Amway mám zničený manželství! Plnej barák těch jejich saponátů. A když si na to začala manželka tajně půjčovat, tak letěla z baráku. Úplně jim tam magořej hlavy!!

    Ty jsi v té domácnosti byl? NEBYL!!! Pominu ty příspěvky, které sis napsal sám, abys NÁM TO UKÁZAL, tak nemáš nejmenší tušení, proč tyhle blbosti lidi píšou. A ruku na srce, kolik jich vlastně je 🙂 5,10? Já neznám v Amway nikoho, kdo by měl tyhle problémy. A nezlob se na mě, jako vlastník podnikání Amway o tom mám asi tak 1000x relevantnější informace, než ty, jelikož na rozdíl od tebe, jsem přímo v centru dění. Ty děláš závěry na základě příspěvků lidí, které jsi nikdy neviděl a nevíš, proč píší to, co ani často nedává žádný smysl.

    I tohle jsme ti psal už milionkrát a co z toho. Ty to prostě nikdy nebudeš akceptovat. A vo tom to je. 🙂

    Každý MLM ničí mezilidské vztahy. U amway to platí desetinásobně

    Jedna z největších hloupostí, jaké jsi kdy přijal za své 🙂 🙂 A ani trošičku se za to nestydíš, je to přesně, jak píše JIM, jsi hrdý na svoji hloupost 🙂

    Mám pokračovat???
    Proč se na to ptáš? Co tím jako chceš říct? Pokračuj si do aleluja v prezentaci vlastní hlouposti 🙂 Jen do toho a s chutí 🙂

  24. A víš, co mi vadí nejvíc na tohle tajemném byznysu? Tohle:
    Díky Amway mám zničený manželství. Má nejlepší kamarádka tomu úplně podlehla tak, že zanedbává rodinu

    Přesně jak píše Jim. Opakujeme to už po sté, ale tvoje nadutost je prostě neprůstřelná 🙂

    Několikrát jsem s tebou hovořil na téma rozvody a zničená manželství. V ČR se ročně rozvede asi 30 tisíc manželství. Kolik z toho má na svědomí Amway? Něco nám tu podsouváš, tak předlož důkazy a materiály, nebo jinak jen opět tradičně žvaníš bez podkladů.

    A kolik z nich má na svědomí alkohol, nevěra, lenost, sobectví, neúcta, zlost, vulgarita, násilí a desítky dalších důvodů, ze kterých ti ale na srdci neleží ANI JEDEN? Jenom ta Amway, která ve skutečnosti nemá na rozvodovost VŮBEC ŽÁDNÝ VLIV? 🙂

    Když se koukáš na nějaký film, kde manželka začne zahýbat nějakému pracovně vytíženému muži, který se snaží zabezpčit rodinu a tento příběh vyústí třeba i k rozvodu, za kým stojíš? Za tou nevěrnou manželkou, nebo za tím pracovitým a zodpovědným mužem? Koho pak obviníš z rozvodu? Firmu, ve keré onen muž pracuje? 🙂 🙂 Mám pocit, že asi ne. To jen v případě Amway jde tvůj rozum a myšlení stranou a nastupují „býčí instinky“ 🙂

    Začínáš se projevovat už jako Jára Cimrmann, po přemýšlení ANI PAMÁTKY 🙂

  25. Komentuje JaraCimrman, 13.7.2011 @ 14.59
    Tak sem se opět dověděl,že jsem dle tebe hloupý.

    A co by ses chtěl dozvědět? Že jsi chytrý? Tak buď a potom se to také dozvíš. Zatím to prostě nejde. Ale za to já vůbec nemůžu.

    Ty si myslíš o sobě že si velmi inteligentní? Mám-li to brát jako otázku, tak NEMYSLÍM. Ani náhodou, čím víc se vzdělávám, tím víc si uvědomuji, jak málo toho vím a kolika věcem ještě nerozumím. Ale k tomu je potřeba to usilovné vzdělávání a to ty bohužel neznáš.

    Bestmen to dělá podle vás pro peníze,já z toho nemám ani korunu,tak sem prostě hloupý,aby ste si našli rozumné vysvětlení,jak je možné nesnášet sektu amway

    To má být jako nějaká bravůrní úvaha, proč prý nesnášíte sektu Amway? Tak to ti gratuluji 🙂 Větší pitomost jsem v životě nečetl 🙂

    Chápu kritika není přípustná.

    Nechápeš, jen si to naivně namlouváš. Kritika a nesmyslné pomluvy jsou zcela nesrovnatelné disciplíny. Ty jsi doposud žádnou kritiku nepředložil, ani nemůžeš o něčem, o čem nic nevíš. To je zcela logické a pochopitelné. Kritizovat můžeš něco, co velmi dobře znáš a rozumíš tomu. Jinak to není možné, byť jsi přesvědčený o opaku. To, co ty považuješ za kritiku, jsou jen naivní a prostoduché pomluvy, nic víc.

    To že sem amway nikdy nedělal neznamená že o tom nic nevim.

    To je další tvůj hluboký omyl. Ale s tím já nijak nehnu.

    Taky sem nikdy nebyl u svědků jehovovích,přesto dvrdím že je to sekta,manipulátoři,verbíři.Proč?

    Protože ti to někdo řekl. Proto. Někde jsi to četl a líbilo se ti to, tak jsi to přijal za své. Nic víc. O tom je celé tvé povědomí o „svědcích jehovových“. Takhle ty stavíš svůj život na představách a informacích 🙂 Je to rychlé, bezpracné a pro toho, kdo je na svoji hloupost i hrdý, plně dostačující.

    Jaké slovo co sem napsal tebe,vás tak strašně urazilo?Je to sektář,snílek,fanatik či jiné.Většinou jinými slovy amwejáky nenazývám.

    Ano.

  26. Taky sem nikdy nebyl u svědků jehovovích,přesto dvrdím že je to sekta,manipulátoři,verbíři.Proč?

    A samozřejmě také proto, že ani o svědcích jehovových, jak sám přiznáváš, nic nevíš, protože jsi tuto víru nikdy nevyznával ani profesionálně nestudoval (ani žádnou jinou) neznáš jejich kodexy, obsah jejich náboženství, zvyky a praktiky, důvody, obsah jejich víry. A tak klidně můžeš tvrdit naprosté nesmysly, jako že jsou sektou, že jsou to manipulátoři a nebo dokonce verbíři 🙂

    Proto, protože prostě můžeš, nic tě toto lhaní nestojí a neneseš za to lhaní žádnou zodpovědnost vůči jim.

    Mýtus vždy vede k druhému, dalšímu mýtu. Mýty se množí, protože mystycké informace nejsou pravdivé a nepravdivé informace plodí nepravdivé závěry a vznik dalších mýtů. A td. Množí se to jako mor. A tak máme nejen internet, ale také obsah naprosté většiny lidských hlav plný mýtů a hloupostí. Pochopitelně s takovým obsahem lze dělat jen odpovídající závěry. A tak máme svět takový, jaký je 🙂

    Není to příliš složité?

  27. Ještě otázka pro admina: když už jsi takový bojovník proti systémům, které ohlupují lidi, slibují jim neuvěřitelné peníze a přitom většinu z nich o ně naopak oberou, proč nezřizuješ weby a nepíšeš články třeba proti aktivitám Sazky nebo jiných společností provozujících hazard? Kolik vztahů a manželství už třeba rozvrátily. Kolik lidí obraly o poslední peníze. Kolik jich přivedly do vězení nebo jinak zničily. To, co tu přisuzuješ Amway a MLM, je proti tomu nic. Tak proč Amway ano a Sazka ne?

    Řeknu ti, proč. Protože odpovídají ideálu lidí tvého typu. Představě, že když se usměje štěstí, je možné získat peníze bez námahy. Takže stačí sázet a čekat. A samozřejmě také bojovat proti těm, kteří tvrdí, že bez práce nejsou koláče, a tím ti otravují život.

  28. acz
    To že mám osobní zkušenost s verbováním do sekty svědků jehovovích a to několikrát si nějak zapomněl skopírovat a odpovědět.To přesně odpovídá tvému fanatickému egu.Jestli tobě nepřipadají svědci jehovovi jako sekta,tak již chápu proč seš v další sektě jménem amway.Znovu připomínám film „Náš vůdce“ jak je jednoduché podlehnout,jak rozumní lidé se stanou fanatiky.
    Dle tvého uvažování vlastně nemůžu nic špatného napsat ani o Hitlerovi,když sem nebyl nacista.
    Nemůžu třeba ani odsuzovat drogy,když sem je nikdy nezkusil.Mám věřit společnosti,když drogy odsuzuje nebo je to jen mýtus a s nima se budu mít krásně.Ovšem jednoho fetáka znám a místo hlavy v oblacích nastoupila krutá realita.
    No a můžu si z amwejáků dělat aspon prdel,i když sem nebyl jedním z vás 😉

  29. Komentuje Slim, 15.7.2011 @ 12.29

    Ještě otázka pro admina: když už jsi takový bojovník proti systémům, které ohlupují lidi, slibují jim neuvěřitelné peníze a přitom většinu z nich o ně naopak oberou, proč nezřizuješ weby a nepíšeš články třeba proti aktivitám Sazky nebo jiných společností provozujících hazard? Kolik vztahů a manželství už třeba rozvrátily. Kolik lidí obraly o poslední peníze. Kolik jich přivedly do vězení nebo jinak zničily. To, co tu přisuzuješ Amway a MLM, je proti tomu nic. Tak proč Amway ano a Sazka ne?

    Řeknu ti, proč. Protože odpovídají ideálu lidí tvého typu. Představě, že když se usměje štěstí, je možné získat peníze bez námahy. Takže stačí sázet a čekat. A samozřejmě také bojovat proti těm, kteří tvrdí, že bez práce nejsou koláče, a tím ti otravují život.

    Vadí mi lidé z amwaye, kteří manipulují s lidmi… Především Vůdci některých motivačních organizací. Vadí mi ten zjevný fanatismus, demagogie… viz. např. zdejší guru ACZ. Vadí mi to vaše papouškování hassmanovin a čížkovin. Vždyť jste přeci samostatní podnikatelé! Vše je o lidech, na tom se myslím shodneme. Kdy už konečně někdo z vás řekne: ten Hassmann ale pláca nesmyly, např.:
    „Nebo vám řekne: Já používám skoro všechny výrobky. Já řeknu 100%! On říká: Já nemůžu používat mýdlo, já jsem na mýdlo alergickej. To nevadí! Tak si udělej ve zdi díru, dej si tam trezor, od kterýho budeš mít klíče jenom ty a tam si dej mejdlo, na který nejsi alergickej. Ale na umyvadle bude naše mejdlo!!!

    To, že někdo nečeho dosáhnul nebo má prachy, tak to ještě není záruka toho, že ten člověk je OK, že to není např. manipulátor. Viktor Kožený má taky prachy… Také to, že někdo přispívá na charitu, to také nemůže být záruka spolehlivosti či solidnosti… Zločinecká organizace Yakuza taky přispívala na škody po zemětřesení v Japonsku. A další mafiáni…

    Já samozřejmě vím, že každé podnikání je nelehké – je to tvrdá práce. A jen tak mimochodem nesázím (nikdy jsem nesázel), to považuji za velký nesmyl.

    Zdar Kultu!

  30. admin: A jen tak mimochodem nesázím (nikdy jsem nesázel), to považuji za velký nesmyl.

    S: Tím spíš se musím ptát, proč nepíšeš místo Amway proti hazardu, který je mnohem horší?

  31. No to je opravdu zajímavá diskuse. Jen mě utvrzuje v tom co si myslím. Amway osobně neznám, ale můj bývalý kamarád to dělal (možná že ještě dělá) asi si i vydělal, ale byl neuvěřitelně dotíravej a otravnej. Doma samý amway, a furt to všem vnucoval a snažil se verbovat. Nejhorší bylo, že se vysmíval pracujícím lidem a sám chodil „pracovat“ protože by si nevydělal ani na slanou vodu. Proto je bývalý kamarád a to nejen můj.
    Já osobně si myslím, že je to prostě způsob podomního prodeje a už proto bych to nikdy nekoupil. Navíc tedy nevím jak je to teď, ale před šesti lety tvrdit, že cesta výrobku od výrobce je kostrbatá a má moc článků – to tvrdili jen blázni z MLM. Dnes v době globalizace a diskontů jde zboží max. přes dva články. A jedou na obraty s minimální marží. Takže pokud amway vyplácí nejvyšší provize, jsou to největší zloději a obírači lidí. A na tom nezmění nic fakt, že třeba 60 % vyplácí distributorům.
    Nevím jak v jiných oborech, ale já dělám ve stavebnictví a tam je většinou mezi výrobcem a spotřebitelem jen jeden mezičlánek a marže obchodníků jsou v průměru kolem 25% (od 15 do 40%). Dál si myslím, že spoustu velkoobchodů tj. první mezičlánek má e-shopy, kde prodávají s minimálními náklady, tak můžou být při zachování stejné marže levnější.
    Takže opravdu nechápu tu jejich MLM argumentaci. Spíš naopak když si něco v MLM koupím „živím“ minimálně osm úrovní u amway jich je asi ještě víc.
    Jinak prosím pozor abych předešel manipulaci, bavím se o marži, zisk a čistý zisk je něco úplně jiného!!
    Tak a teď mě to fanatici vyvraťte. Ale né kecy jako kecky v reklamě,ale faktem.
    PS: Jinak je věcí každého kde, co a za kolik koupí. Bohužel stále se najde dostatek hlupáků kteří se nechají zmanipulovat a věří pohádkám o báječných výrobcích a vysokých ziscích v MLM.
    ❗ ❗

  32. A proč bychom ti to vyvraceli? Sám předkládáš tebou požadovaná fakta, která dokreslují relevnatnost tvého příspěvku:

    Amway osobně neznám
    Já osobně si myslím, že je to prostě způsob podomního prodeje
    Navíc tedy nevím jak je to teď
    Nevím jak v jiných oborech
    Dál si myslím
    opravdu nechápu

    A td.

    To vše zcela dokresluje obsah tvého příspěvku. Nevíš nic a na základě toho si něco myslíš. Výsledek tvého „snažení“ není třeba rozebírat.

    Šokující je potom tvůj požadavek:
    Tak a teď mě to fanatici vyvraťte.

    Kdo ti vnuknul představu, že diskuze se má vyvíjet tak, že nějaký trouba plácne hovadinu a ostatní, ti, kteří fakta a pravdu znají, jsou povini mu tuto hovadinu vyvracet? 🙂 🙂

    Víc k tomuto příspěvku není třeba dodávat. Všímavý a přemýšlivý člověk jej rozšifruje snadno a těm ostatním to stejně nikdo nevysvětlí.

  33. A opět kecy, kecy, kecy…. To jsou přesně amvejáci. Neznám a ani nechci znát, ale mám osobní zkušenost s bývalým kamarádem (viz výše)-distributorem.
    Kdo tobě vnuknul tu hovadinu, že budeš multimilionář. To musíš být v amvej hodně vysoko. Tebe to určitě bez námahy živí, a asi si i hodně vyděláš. Tak raději odjeď svým BMW na svou jachtu do karibiku a nekrm nás svými fanatickými řečmi o nej, nej, nej … výrobcích a nej, nej, nej obchodní příležitosti. Normální lidi žijí s nohama na zemi (mají také své cíle) a vydělávají si poctivou prací, né tím že opruzují a otravují všechny kolem svým neej..

    My neamvejí normální lidé raději chodíme do kamených obchodů a na farmářské trhy, kde si vybereme jen to co chceme.

    Ovšem díky za uznání, každý má svou pravdu a každý má nárok na svůj názor a je opravdu na rozhodnutí každého co bude dělat a ke které straně se přikloní.

    Jde o to, že amvej má v česku díky některým distributorům dost špatné jméno a samo o sobě dělat pro firmu která má špatné jméno na trhu není zrovna ten nejlepší začátek podnikání.

    Podívej acz protože jsi znalý fungování MLM, tak pojišťovny jedou taky v MLM – některí pojišťováci jsou taky dotěrní a opruzují. Já je taky nemusím. Nicméně určitě pojišťovny u nás nemají tak špatné jméno jako např. amvej.

  34. 🙂 Ale jdi ty brepto 🙂
    A opět kecy, kecy, kecy
    Tzv „kecy“ jsou obecná definice lží, nepravd a výmyslů. Která z vět, které jsem napsal, je lež, výmysl a nepravda? 🙂 Takže kdo to tu „kecá kecy“ 🙂

    A takto vypadá podsouvání vlastních představ druhým:

    Kdo tobě vnuknul tu hovadinu, že budeš multimilionář. Prosím? Kdo tobě vnuknul myšlenku, že já si to myslím? 🙂

    Tak raději odjeď svým BMW na svou jachtu do karibiku a nekrm nás svými fanatickými řečmi o nej, nej, nej … výrobcích a nej, nej, nej obchodní příležitosti. Co je tohle za blábol, to tedy netuším. Bůhví o čem mluvíš 🙂 O Amway? Ne. O mě? Taky ne. Samomluva? Písemně? To je ale choroba 🙂

    My neamvejí normální lidé raději chodíme do kamených obchodů a na farmářské trhy, kde si vybereme jen to co chceme.
    My, vlastníci podnikání s Amway taktéž. Úplně stejně. Považujeme to za zcela správné počínání, dělat, vybírat, kupovat co chceme. Takže co se tu zase snažíš komu podsunout za pitomost? 🙂 Hm? Rozumíš alespoň sám svým výplodům? 🙂

    Ovšem díky za uznání Nevkládej mi do kláves, co jsem nenapsal. Děkuji. Uznání, to je to poslední, co bych ti projevil, díky tvým názorům a prezentovanému myšlení.

    Sečteno a podtrženo, ty si cosi myslíš, ale relevance tě nezajímá. Snažíš se své názory obhájit i prosadit bez ohledu na to, jestli je to vůbec možné, jestli jsou podložené fakty, skutečnostmi, nebo alespoň nějakými materiály.

    Jde o to, že amvej má v česku díky některým distributorům dost špatné jméno a samo o sobě dělat pro firmu která má špatné jméno na trhu není zrovna ten nejlepší začátek podnikání.

    Amvej možná. To ale já netuším co to je.

    Amway má pověst obvyklou jakékoliv firmě. To jen ty si myslíš, že každá firma má u každého člověka dobrou pověst. Protože nepřemýšlíš. A samozřejmě to není pravda. Příkladů bych ti mohl nasázet stovky, ale proč? Jsi mi ukradený. Co s hlupákem.

    To, co si myslíš ty, si rozhodně nemyslí většina společnosti. Neodpovídají tomu ani výsledky, ani zkušenosti. S tím se buď smíříš, nebo ne. Nám je to šumák, co ty si myslíš.

    Takový klasický, český, internetový žvanil. A že Vás je 🙂

    Uloženo.

  35. Nu dobrá. Ty už opravdu nevíš kudy kam. Máš z vašich seminářů dobře naučenou techniku překonávání námitek (zejména prohrané bitvy a kliky u dveří), to se musí nechat.
    Jasně jsou stovky firem, ale málo která má tak hodně blbou pověst jako ta tvoje. Třeba na microsoft se také nadává. Při slově emvej či amvej (tak se to asi u nás vyslovuje ne, to vaše amway, jsi synku v česku a né v americe) se ovšem každému vybaví vlezlý a dotěrný prodejce a předražené zboží. A abych ti sebral protiargument, i kdyby tomu dnes tak už nebylo (čemuž nevěřím, protože než zazní jméno firmy od které máš licenci tak to trvá asi tak hodinu „keců“ – viz i jiné diskuse), tak se to bude velmi těžko napravovat.
    Mj. myslíš, že totéž se vybaví při vyslovení firmy Henkel, Bayer nebo Tesco. Či „česká“ Škoda a nebo Madeta. Některým určitě, protože co člověk to názor.
    Nekdo třeba věří v Ježíše, někdo v Aláha nebo Jehovu a někdo v DeVose (či jak se ten váš bůh jmenuje).

  36. 🙂
    I s mým čtyřletým synem je diskuse a komunikace plodnější, smysluplnější, ale především věcnější. Ty jenom plácáš blbosti. Nic víc.

    Jako ubohý amatér ses vyhnul odpovědím na otázky, ke kterým jsi v úvodu vymyslel obvinění, např otázky:
    Která z vět, které jsem napsal, je lež, výmysl a nepravda?, Co je tohle za blábol

    A td.

    Tvoje iluze o tom, jak to asi je, jsem zboural jako domek z karet, tak se k tomu raději vůbec nevracíš a pokračuješ dalšími nesmysly, bohužel na úrovni pětiletého dítěte:

    Jasně jsou stovky firem, ale málo která má tak hodně blbou pověst jako ta tvoje.
    Samozřejmě žádné srovnávací podklady k tomu nemáš 🙂 Jen žvaníš o svých představách.

    Pokoušíš se omlouvat frázi „amvej či emvej“ tím, že „jsme přece v česku“. 🙂 🙂 To je k popukání 🙂 To tě naučili ve škole takto přemýšlet? Ve které? 🙂

    Tvé představy o tom, jak „to“ funguje a jak to je, odpovídají tvým prvotním vyjádřením:
    Amway osobně neznám
    Já osobně si myslím, že je to prostě způsob podomního prodeje
    Navíc tedy nevím jak je to teď
    Nevím jak v jiných oborech
    Dál si myslím
    opravdu nechápu
    i kdyby tomu dnes tak už nebylo

    Asi to bylo moc složité k pochopení, jinak bys tuto pošetilost nepraktikoval pořád dál 🙂 Sorry, já to už jednodušeji neumím. 🙂

    Nepotřebujeme nic napravovat. My se jen nepotřebujeme zalíbit všem, stejně jako to praktikují ostatní. Jako každý fungující byznys se staráme o to, abychom uspokojili ty klienty, které se o naše produkty zajímají.

    Na světě neexistuje nic, co by se líbilo každému. Ani ty nejsi vyjímkou 🙂

    Výsledky po 52 letech Amway v světě jednoznačně ukazují, že nejen, že neustále rosteme jako firma, ale také že roste obliba našich produktů. To můžeš vokecávat jak dlouho chceš 🙂 Ale čísla jsou jasná 🙂

    Jen tak mimochodem, v měsíci červnu 2011 Amway udělala svůj životní rekord, poprvé překročila hodnotu obratu v jednom měsíci ve výši jedné miliardy dolarů 🙂 Naše produkty prostě lidé chtějí, potvrzují to fakta. Ale ty si můžeš myslet co chceš. Je to tvé právo.

  37. komentuje acz
    Jen tak mimochodem, v měsíci červnu 2011 Amway udělala svůj životní rekord, poprvé překročila hodnotu obratu v jednom měsíci ve výši jedné miliardy dolarů Naše produkty prostě lidé chtějí, potvrzují to fakta. Ale ty si můžeš myslet co chceš. Je to tvé právo

    Vaše vymejvačské finty fungují skvěle,to se musí nechat.
    Kolik pak je obrat amway v čechách,taky závratně stoupá?

  38. Komentuje JaraCimrman, 31.7.2011 @ 23.43
    Vaše vymejvačské finty fungují skvěle,to se musí nechat.
    Kolik pak je obrat amway v čechách,taky závratně stoupá?

    Trouba JC se nám snaží podsunout, že si máme myslet, že holá fakta jsou „vymejvačské kecy“ 🙂

    Není divu, že, bohužel, za holá fakta pak on považuje, bohužel, skutečné, vymejvačské kecy, kterým věří 🙂

    P.S: V česku? Okolo půl miliardy Kč 🙂 Tolik nemá celá řada českých firem, které se zabývají podobným sortimentem ani v součtu s exportem do zahraničí, např. známá Rakona Rakovník 🙂 🙂

    A letos to bude zase u něco málo víc 🙂 I bez tebe. 🙂 Ty si z toho koláče neukousneš ani drobeček 🙂

  39. Prosím acz odpověz jasně a bez mlžení a manipulací na tři otázky. Tak kolik % z toho má ČR, jaký je vývoj obratu Amway u nás a jaký obrat mají jen z prodeje pro VLP?
    Navíc to co píšeš je číslo které zveřejńuje Amway, je to za Amway co. nebo Group LLC, či celý Alticor či další nebo pouze za za distributory, promiň VLP? A i kdyby ty čísla byly přímé z Amway co., je to privátní co. u které není možné ověřit výsledky. Takže můžou vám kecat na vašich vymývačských seminářích co chtějí. Číslo zveřejńují oni a kromě nich nikdo jinej nic neví.
    Navíc klasická manipulace – obrat je krásný čísilko, ale nic neříká o mnohem důležitějších věcech jako je např. čistý zisk, PEG koeficient, profit a operating margin.
    Připomněl bych v této souvislosti ENRON, měl asi 100x větší obrat a jak dopadl.
    A jinak i kdyby to byl historicky nejlepší rok, tak dosáhnete sotva 10 miliard USD a to se na mne nezlob, řadí se tím na hodně daleké místo od první desítky světových firem firem. Takže opět ukázka skvělé amvejí manipulace. 😡
    Nechť žije nejskvělejší obchodní příležitost.

  40. Komentuje JaraCimrman, 31.7.2011 @ 23.43
    Vaše vymejvačské finty fungují skvěle,to se musí nechat.
    Kolik pak je obrat amway v čechách,taky závratně stoupá?

    🙂 Jak to myslíš, skvěle? Ty už jsi se zaregistroval? 🙂

    Ano, stoupá. Výraz „závratně“ jak už to u žvanilů tvého typu bývá pravidlem, sis dokreslil zcela sám. Stejně, jako si vytváříte úplně sami všechny ty báchorky o Amway 🙂 Jen tím potvrzujete neustále a dokola jak vznikají báchorky o Amway 🙂 V Hlavách neandrtáců, jako seš ty 🙂

  41. Karel: Kdo tobě vnuknul tu hovadinu, že budeš multimilionář.

    S: Kdo tobě vnuknul tu hovadinu, že budeš celý život nulou?

    Karel: Normální lidi žijí s nohama na zemi (mají také své cíle) a vydělávají si poctivou prací, né tím že opruzují a otravují všechny kolem svým neej..

    S: A v tom je právě ta potíž. „Normální lidi“ mají mentalitu zaměstnance (to je pro ně ta jediná „poctivá práce“), ale nějak jim nedochází, že je někdo musí zaměstnávat. Oni, s nohama na zemi, žádnou firmu nezaloží, nic nového nevymyslí.

    Dokonce většina z nich ani netuší, že i jejich zaměstnavatel nemůže dělat nic jiného, než „opruzovat o otravovat všechny kolem“, aby mohl dát zaměstnancům každý měsíc výplatu. A pokud jde o to otravování, stačí jednoduché počty. Kdybych seděl každý večer u televize, tak za rok zhlédnu víc jak deset tisíc opruzujících a otravných reklam. Ale amweyák mě ještě žádný neoslovil…

    Takže ti doporučím, abys hned zítra zašel za šéfem firmy, ve které poctivě pracuješ, a požádal ho, aby zrušil marketing a prodejní oddělení, abys neměl podíl na otravování zákazníků a špatné svědomí. A než skončí s reklamou, může nechat vytisknout inzeráty, že vaše výrobky nejsou neej, ale pěkné šmejdy. Uvidíme, jak se ti naplní tvé cíle s nohama na zemi.

  42. Komentuje Karel, 1.8.2011 @ 7.13
    Karle, způsobem, jakým vedeš diskusi, s tebou nikdo diskutovat nebude !!! Akorát ti pokaždé ukážeme, jaký jsi vůl, nic víc.
    Opět jsi zcela vyignoroval můj příspěvek, poukázání na naprosté nesmysly, které píšeš.

    Prosím acz odpověz jasně a bez mlžení a manipulací na tři otázky.
    Tvá komunikační drzost je nebetyčná. Co kdybys nejprve odpověděl na celou řadu otázek, které jsem ti položil a pak nám vysvětlil celou řadu nesmyslu a nesrovnalostí, na které jsem přímo ukázal já? Hm?

    Navíc to co píšeš je číslo které zveřejńuje Amway, je to za Amway co. nebo Group LLC, či celý Alticor či další nebo pouze za za distributory, promiň VLP?
    Proč mi to píšeš? Máš pocit, že TO NEVÍM? 🙂 Co je to VLP? 🙂 Já to fakt slyším prvně 🙂

    Takže můžou vám kecat na vašich vymývačských seminářích co chtějí. 🙂 A ty kecat nemůžeš? 🙂 Můžeš, nic jiného bohužel ani neděláš 🙂
    Informace o celosvětovém červnovém obratu Amway nemám ze semináře VPA, ale z Ekonomických a hospodářských periodik z celého světa z Internetu. Ale jak říkáš, možná ta periodika kecají 🙂 A ty ne 🙂 Ty jsi náš pravdomluvný mesiáš, který sice o Amway neví ani ZBLA, ale to je jedno, že 🙂

    Navíc klasická manipulace – obrat je krásný čísilko, ale nic neříká o mnohem důležitějších věcech jako je např. čistý zisk, PEG koeficient, profit a operating margin.
    To máš samozřejmě pravdu. Co tím ale chceš jakože říci? 🙂 Že firma Amway je před krachem? 🙂 Nebo co? Obvykle to profesionálním obchodníkům a makléřům říká především to, že opět narostl ZÁJEM O PRODUKTY 🙂 Co to říká tobě, nevím. Ty nám fakta rozhodně nezděluješ 🙂

    Jak důležitý je čistý zisk, PEG koeficient, profit a operating margin firmy Amway pro mě, jako vlastníka podnikání Amway? Hm? Pověz mi to. Vysvětli mi to 🙂 Ty experte na Amway 🙂 Doporučuji ti ale nejdříve nastudovat to, o čem nemáš ani páru 🙂 Odměňovací systém Amway, systém provizí a odměn.

    Amway je tzv „rodinná firma“ není akciovka (takže požadovat PEG koeficient je dělání ze sebe vola veřejně), takže jejich čisté zisky jsou součástí daňových přiznání majitelů. S pomocí Google možná budeš i úspěšný. Lehkou nápovědou lze naznačit obrovské jmění rodiny Amway. S operating margin tedy problémy určitě nebudou, když zdvojnásobila odměny za odvedenou práci 🙂 Basketbalové kluby NBA, vlastní ostrovy v oceánu a t.d. moc lidí na světě fakt nevlastní 🙂 Jak říkám, jen bůh-ví co tím chceš naznačit.

    10 miliard obratu v USD za rok že je málo? Ty ses asi úplně pomátl 🙂 Tolik má u nás jen ČEZ. A že by zrovna ČEZ byl drobeček, který nestojí ani za spolupráci 🙂 Máš to v tý palici pěkně vybrakovaný 🙂

    Kdo tu hovoří, že Amway je snad nejbohatší a největší na světě? NENÍ. Chceš mi/nám snad naznačit, že TY bys nikdy nepodnikal ani nespolupracoval s firmou, která NENÍ v první světové desítce? 🙂 No, blbej si na to dost, stačí číst tvoje humorné příspěvky 🙂

    Takže znovu prvotní otázka:

    CO KONKRÉTNĚ V MNOU PSANÉM TEXTU JE MANIPULACE? (rozuměj není to pravda, je to lež). Doposud jsme se nedozvěděli nic o tvých obviněních. Odkud je máš, jak jsi na ně přišel a na základě čeho je předkládáš světu.

    Normální lidi žijí s nohama na zemi (mají také své cíle) a vydělávají si poctivou prací, né tím že opruzují a otravují všechny kolem svým neej

    Ano, rozdíl ve tvém pojetí této skutečnosti je pouze v pohledu na to, co je NORMÁLNÍ a co je POCTIVÁ PRÁCE. Pro tebe je normální poctivá práce to, co děláš ty a to, co bys ty nikdy neddělal, je hnus. Tak nějak ale dělají závěry děti ve školce, víš?

    Pro mě je zcela normální hledat zákazníky, spolupracovníky, klienty. Je to tvrdá a poctivá práce, bez které by sis TY nekoupil ani rohlík na krámě.

    Všichni žijeme nohama na zemi. Ne jen normální lidé dlé tvého měřítka normálnosti. Rozdíl je pouze v tom, že většina lidí považuje své sny za něco, co se JENOM ZDÁ a nikdy se to nestane.

    Ti úspěšní své sny jednoduše realizují do praxe. A to je jediný rozdíl. Žádný jiný není.

    Svým dalším příspěvkem jsi jen prohloubil jámu vlastní naivnosti a neinformovanosti, kterou lze zcela regulérně díky tvému neustálému opakování vyhodnotit jako naprostou hloupost. Opět jsi předvedl, čemu všemu ještě nerozumíš a o čem všem nemáš ani potuchy 🙂

    Pěkné odpoledne přeji. 🙂

    ULOŽENO.

  43. Připomněl bych v této souvislosti ENRON, měl asi 100x větší obrat a jak dopadl.

    Tohle jsem přehlédl. Je neuvěřitelné, jaký ty jsi žvanil. Tvé dětinské zjednodušování a bagatelizace naprosto nesrovnatelných indicií je neskutečná 🙂 Firma ENRON a firma Amway nemají společného nic, vyjma toho, že jsou jako mateřské společnosti registrované na území USA 🙂 Pak už tam není stejného ani podobného VŮBEC NIC 🙂

    S dětskou naivností si hraješ na „znalce“, přitom plácáš takové voloviny, že se musíme jenom smát 🙂 Naprosto nehledáš informace, vůbec ti nechybějí, nemáž žádnou potřebu je hledat, abys jimi podkládal své dětinské úvahy.

    Je neskutečné, jak hloupá individua se dokáží vyjadřovat na českém internetu.

  44. acz
    Půl miliardy obrat,to je jistě slušný výsledek na špatnou pověst co amway má.Kolik z té půl miliardy obratu je zisk a kolik z toho zisku si rozdělíte?Kolik že vás VPA je v ČR,3 tisíce?Jasný někdo dostane víc,někdo mín.Jen by mě ale zajímalo,jak velký balík peněz jde z té půl miliardy obratu mezi vás,tvrdě pracující amwejáky?

  45. JaraCimrman:

    A proč má amway byznys tak špatné jméno? Je to díky lidem (amwayákům) jako je zdejší ACZ – demagog všech demagogů, přesně takto si představuju vymejvače mozků a manipulátora. Ale ať zde komentuje, ať to všichni lidí, co jsou amwayáci za pakáž!

  46. No prosím. To je jasná ukázka toho jak se používá technika tzv. zadních vrátek. Neodpovím na otázku a zahrnu tazatele jeho vlastními dotazy a označím je za bludy či nepravdy. Učí vás to dobře. Navíc bych doporučil aby ses zamyslel nad rozdílem mezi manipulací a lží. To opravdu není totéž! Nikdy jsem neřekl že lžeš či lžou, jen pokazuji na to, že není možné data ověřit – je to prostě private corporation.
    Nikdy jsem neřekl že 10 mld. je málo, jen poukazuji na strohý fakt že do WORlDTOP100 mají hodně daleko. Nikdy jsem neřekl, že jsou před krachem, ale jsou jen tajemní jako hrad v karpatech. Navíc když už bereš do úst ČEZ, tak jak jste tedy na tom v ČR.
    Znovu tedy prosím o odpověď na ty moje otázky.
    Hlavně čí vlastně ten obrat je? A pak
    kolik % z toho má ČR, jaký je vývoj obratu v ČR a jaký obrat mají jen z prodeje pro VLP?

    Ty acz nevíš co je VLP, tak to je smutné a mluví to za vše. Doporučil bych ti podívat se ne web firmy, od které máš koupenou tu slavnou licenci 😀

    Pro Slima:
    Víš marketing je docela široký pojem. Vy si jedete jen MLM, ostatní ho nepoužívají a jedou marketingový mix. Navíc otravnou reklamu ignoruji, přepnu, vypnu – leták zmačkám atd.. Bývalému kamarádovi jsem málem musel dát do dřžky aby pochopil, že prostě žádný výrobky od amway nechci. Víš a o tom to je. 👿 👿

    Mj. za peníze v Praze dům, z čeho si myslíš, že ty prestižní časopisy žijí. Spadni na zem a prober se! Když jim dáš prachy napíšou co chceš.

  47. Pro acz:
    Informace o celosvětovém červnovém obratu Amway nemám ze semináře VPA, ale z Ekonomických a hospodářských periodik z celého světa z Internetu. Ale jak říkáš, možná ta periodika kecají.

    No nevím které periodika, opět jsi docela nekonkrétní, rád bych věděl které tak pěkně o amwaji píší. Já mám např. zdroj z CNN finance (ty jsou myslím dost prestižní i když o ENRONu taky kecaly, protože měli čísla jen od nich).
    Takže CNN mimo jiné píše:
    … amway nesmí zazvonit na zvonek u mnoha amerických spotřebitelů ….
    …. Jak Amway přežil? Ukázuje se, že díky vzestupu přímého prodeje v Číně. ….

    Dobré, že 😡 .
    Proč se u nás chlubí čínou? 😕
    A proč ani u nás amvejáky neradi vidí u dveří?
    😛

    poznámka pod čarou
    ————————————–
    podle CNN je opravdu podržela pouze ta Čína a trochu i Indie (fakt je tam asi nejvíc lidí)

  48. Komentuje JaraCimrman, 1.8.2011 @ 13.58
    Půl miliardy obrat,to je jistě slušný výsledek na špatnou pověst co amway má.Kolik z té půl miliardy obratu je zisk a kolik z toho zisku si rozdělíte?Kolik že vás VPA je v ČR,3 tisíce?Jasný někdo dostane víc,někdo mín.Jen by mě ale zajímalo,jak velký balík peněz jde z té půl miliardy obratu mezi vás,tvrdě pracující amwejáky?

    Na tyto otázky existují snadné odpovědi. Nastuduj si odměňovací a provizní systém a získáš odpovědi.

    Nebudu ti pořád opakovat, že za tebe nebudeme nic dělat, včetně přemýšlení. Vědět fakta dřív, než Ty otevřeš klávesnici je tvoje zodpovědnost i povinnost. Ne naše.

    Odměny a provize vždy získávají jen ti, kteří poctivě pracují, odvádějí práci a mají výsledky. Pochybuji, že u Vás „ve firmě“ je to jinak, tak proč se tomu pořád opakovaně divíš jako mimino? 🙂

    Komentuje admin, 1.8.2011 @ 14.23
    A proč má amway byznys tak špatné jméno?

    A takhle se projevuje zabedněný idiot 🙂 Můžeš mu 100x vysvětlovat, že Amway žádné špatné jméno nemá, ne víc, než jakákoliv jiná společnost, ale on dělá, že nic neví a pořád si mele svou hovadinu 🙂 Jako kolovrátek, jako KOPÍRKA 🙂

    A předkládáme k tomu dokonce i relevantní důkazy, které to jasně potvrzují. Ty jsou pak úmyslně mazány, aby to lhaní mělo větší objem 🙂

    Všichni tu vidí jen to, co zde ten manipulátor ponechá k vidění. On moc dobře ví co všechno smazal, ti ostatní se to nikdy nedozví. Věří, že jeho počínání je správné. Podobně, jak tomu věřila hromada světových manipulátorů tohoto světa, od Hitlera přes Stalina až k Césarovi. Naštěstí pravda je jasná, potvrzená výsledky, reálnými údaji a počty, čísly, fakty.

    Diskuse s Vámi prostě není možná. Můžeme jen opakovaně ukazovat na lži, výmysly a nesmysly, které píšete, s věděním, že některé zde zůstanou a jiné budou smazány. Nic jiného se tu celé měsíce neděje.

    Je druhého v měsíci a já už mám připraveno 6 objednávek pro externí klienty. Píšou a volají mi sami, že chtějí to a to. Do konce měsíce jich bude obvyklých 20-25. A to jen na přímý prodej, okrajovou záležitost podnikání v Amway.

    Podle Vás jsou to všechno zmanipulovaní hlupáci. Podle mě klienti, kteří si něco vyzkoušeli a jsou s tím tak spokojeni, že to chtějí zase.

    Máte-li pocit, že má obchod fungovat jinak, je to Váš problém, vaše věc. Nám, obchodníkům je to úplně jedno, že o tom víte naprostý kulový.

    Včera jsem koutkem oka zahlédl nějaký dokument v TV o potetovaném svalovci, který někde provozuje hotel a sportoviště. Hovořil naproto jasně.

    Pokud chcete podnikat i v tomto oboru, říká, od rána do večera musíte kontaktovat nové a nové klienty, nabízet své služby, pečovat o ty stávající. Jinak vaše podnikánní velmi rychle končí.

    Nic jiného v Amway neděláme. Pitomci.

    Jste úplně hotoví z faktu, že kontaktujeme nové lidi a informujeme je o našich produktech. Tento zcela obvyklý, tradiční postup nálepkujete zcela záměrně různými hanlivými názvy, abyste poškodili a pomluvili naši práci. Tisíce let to obchdodníci dělají úplně stejně. Najednou je to špatně. Ale kdo to tvrdí? JC a Bestmen? A kdo oni jsou? Bohové obchou? Vždyť ani jeden z nich nerozumí obchodu ani za mák.

    Jak píše ten trouba Bestmen, ať to všichni vidí. A oni t ovidí 🙂 Lidé, kteří nemají o podnikání a obchodu žádné informace, jim mohou uvěřit. Lidé z byznysu jen kroutí hlavou, ale především opět získávají potvrzení k tomu, proč je ve společnosti taková bída. Nejen materiální, ale především duševní.

    Nedivme se, že potom vznikají společenské rozdíly, že jsou zástupy lidí, kteří jsou považováni za lůzu a společenský odpad. Je to především jejich práce. Dělají ze sebe naprosté trotly veřejně, úmyslně a ještě jsou na to hrdí. Nic nevědí, ničemu nerozumí, v ničem si nedají poradit a své smyšlené kraviny rozlévají do světa pořád víc a víc jako mor.

    Jeden nemusí býtr Einstein, aby neuměl domyslet, kam taková společnost dospěje.

    Neustále a trvale opakujete světu kraviny o „vymejvání a manipulaci“. Když se ale ptáme, když požadujeme, abyste definovali konkrétní manipulaci, mlčíte. Neumíte to. Ani nevíte, co to vlastně je.

    Netušíte, že sami jste manipulováni a manipulujete od narození až do rakve. A já to tady už několikrát vysvětloval a vy pořád děláte, že jste nic nečetli 🙂 Jak chcete proboha vézt diskusi?

    Kdo Vám proboha řekl, že systém KOLOVRÁTEK, KOPÍRKA, TAPETA, GUMA (slouží k mazání) jsou diskusní praktiky? 🙂 A proč tomuto blábolu zase věříte? 🙂

    ULOŽENO.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *