YAGER Group Free Enterprise seminář

Amwayáci tvrdí, že je Tento bysnys je o snech, z čehož plyne to, že Amwayáci rádi sní. Rádi sní milionech a miliardách,  o dlouhé a drahé limuzíně s osobním řidičem, o luxusní rezidencí s bazénem, o služebnictvu v jejich luxusním zámku, ap. Podívejme se na Amwayácké sny na videu – milionáři, Porsche, Lamborghini, luxusní vily, drahé exotické dovolené…). Také je prý Tento byznys největší podnikatelská příležitost na světě. Skutečně je Amway byznys lepší než ropný průmysl či obchodování s akciema? No, nevím… Skutečnost je taková, že drtivá většina Amwayáků nevydělává NIC, dokonce ani nepodnikají! A pak, že nejlepší podnikatelská příležitost na světě 🙂 Někteří Amwayáci dokonce ještě prodělávají – kupují CD, knihy, vstupenky na semináře… Např. vstupenka na víkendový seminář stojí 1.700 až 2.400 Kč! Zde nutno podotknout, že tyto semináře nepořádá žádná firma Amway, ale Amwayáci (Diamanti), motivační organizace. Tyto semináře nepořádá ani firma Amway Corporation, s.r.o., kterou vlastněji lidi z Ruské federace 🙂

Prý je vhodné Zainvestat do tohoto super byznysu 5-10 tisíc Kč, aby to vydělávalo 50 000 Kč měsíčně. Zase sen? A také je prý Marketingový plán amway pohádka budoucnosti 🙂 Tyto „fakta“ netvrdím já, ale Amwayáci na Amwey-Business.cz !! Hm, opravdu divný byznys…

Dobře, koukněme se nyní na online videa, kde pan Čížek říká (překládá), že největší obrat v přímém prodeji má Avon, ne Amway. Amwayáci mají prý také jinou propagaci! Tou jinou propagaci myslí negativní manipulaci s lidma, vymývání mozků, sektářské rysy…??? Víte co máme vědět o sektách? Zde je o tom výstižný článek.

Krutá realita Amway byznysu zde (zničené vztahy, manželství…).

Díky Amway byznsu budete mít lepší manželství, rodinu… viz. video. Dá se věřit, tomuto „neomylnému“ tvrzení???

Nahlásit nefunkční video

YAGER Group Free Enterprise seminář

Nahlásit nefunkční video


191 komentářů u “YAGER Group Free Enterprise seminář

  1. A zároveň otázka pro Pavla.

    Pavle co máte doma za výrobky? Jaké výrobky používáte? A proč jste si je vybral? 🙂

  2. Tomáš:

    Pak si ještě pročti krutou realitu amway byznysu – http://amwey-business.cz/kruta-realita-amway-byznysu/

    Pavel určitě odpoví, ten prožívá tu krutou realitu… Pokud mohu mluvit za sebe, ohledně těch výrobků, tak já mám rád Jar za 26,50 – 30 korun/ 1 litr. To jsou dneska doslova drobný! Stejně tak koupím za pár korun ocet, špagety, vitamín C… Prostě vezmu a koupím. Proč to řešit jinak???

  3. A kdo chce abys to resil jinak? Delej si co chces. Skoda jen, ze to stejne nepriznavas tem druhym. To jsou hajzlove a podvodnici jen proto, ze se nedivaji na svet jako ty.

  4. Mě stačí když to čtu a vidím ty hrubky v textu. Tak mám pocit, že ti lidé budou jistě odborníci 🙂

  5. Ale z toho co čtu je mi opravdu smutno. Je to sebranka opravdu hloupých lidí. Co na to říct víc. Teorie mas tvrdí:“Na světě je 20% protonů 10% neutronů a 70% kretenů.“ Ten text to jen dokazuje.“

    Jinak si nedokážu vysvětlit jak může tolik lidí propadnout sektářství 😀

    Jediný co jsem z toho textu pochopil je: 1) Vstoupil jsem do amway -> neuspěl jsem -> amway je sekta a podvod!

  6. Zároveň je i smutné to, že tam jsou jasné ukázky zneužívání systému. Četl jsem tam příběh člověka, který byl nucen k licenci zakoupit zboží. To je velice smutné. To je proti etickému kodexu a pokud by na to někdo příšel, distributor by byl vyloučen. Ale to je už zase o zjištění si informací. Nevědmost holt neomlouvá.

    Vy prostě odmítáte pochopit jednu věc. Amway je skvělá. To je jen systém. Lidé jsou špatní. Przní a znásilňují systém. Stejně tak jako levice bude pořád nadávat na to kam jsme to s kapitalismem dotáhli. Kapitalismus je systém. Systém jsou lidé. Chyba je v nás ne v systému.

    Prostě narazili na jiné lidi. Avon, Oriflame, LR, dělají naprosto stejný byznys. Nevím proč oni nemají takovou negativní reklamu. Je to jen a jen o lidech.

  7. Opravdu když čtu ty články, tak se nevim jestli se mám smát nebo brečet. Ale spíš se směju jak je lidská blbost donebevolající.

    Jak si někdo může myslet, že na Amway zbohatne za pár měsíců? Pane bože, jestli tohle někdo říká na plánu tak bych mu dal tečku na čelo.

    Budování byznysu amway je dlouhodobá záležitost. Musíte mít stálé zaměstnání. Jinak se to vybudovat nedá. V literatuře(kdyby jí ovšem někdo četl) je jasně napsáno, že po 2-5 letech si můžete vybudovat příjem od 10 000 – 50 000 měsíčně. Ale vše se dělá při stálém zaměstnání. Jak může bejt někdo tak blbej. To je neskutečný.

    Co se týče ztroskotaných manželství. To je naprostá logika, že manželství ztroskotá. Lidi viděli jste někdy nějaký, jakýkoliv podnik, který při svém začátku působení je v plusu? Pane bože, kde to žijete?!?! V ekonomii se tomu říká období hladového podnikání, následuje bod zvratu, v tu chvíli se stává podnikání ziskové. Opět otázka několika let, či i déle. Přežije manželství tuto dobu strádání a finanční nejistoty, navíc když manželka naprosto nechápe jak tento podnik funguje a jako správná žena vidí jen peníze jako výsledek? No samozřejmě že nepřežije… Toto podnikání se dá úspěšně dělat jen jako pár a nebo samostatně. Jinak to prostě nefunguje! Ale to si opět musíte něco přečíst. Ach jo to je těžký.

  8. Jediný co vidíte. Vysoké ceny. Rozpadlá manželství, přátelství, rodiny. Neúspěch. Bankrot. Prodělávání.

    A proto je tady Amway už 53 let a stále roste, protože všem se rozpadají manželství, přátelství, rodiny a nikdo nevydělal ještě ani korunu.

    Logika.

  9. A už se budu opakovat asi po třetí. Toto podnikání nemůžete dělat a nikdy v něm neuspějete, pokud si nemyslíte, že je vaše zboží to nejlepší co můžete nabídnout. Poněvadž jestli nabízít něco o čem přesvědčeni nejste, tak to nebude nikdy, nikdy, nikdy fungovat. Žijete ve lži a vnitřně vás to sežere. Čili naříkat, že je zboží drahé je pouze znak toho, že si to nemyslíte. Čili pro vás je zaobírání se otázkou Amway naprosto zbytečné. 😐

  10. Ale abych někoho přesvědčoval, že má používat „moje“ zboží. Pane bože, kam ty lidi na to chodí. Běžný postup. 1) nabídnu a doporučím jako každý jiný výrobek, co bych měl doma (vy doporučujete JAR od Henkelu) 2) Mám zájem/nemám zájem 3)Ok objednám, vyzkoušíš si, buď budeš spokojen nebo nebudeš (máš 90 dní na vrácení všech peněz za zboží), pak mi dáš vědět/ Měj se krásně, ahoj 🙂 simple as that.

  11. Tomáš:

    V tom není nenávist, ale chci upozornit na tento nešvar. Víš kolik lidi mi píše, že díky tomuhle „byznysu“ má zkažený život?
    Věřím, že někteří zmanipulovaní Amnwayáci jednou procitnou…

    Zde není řeč o žádné firmě amway! Proč by tu měla být řeč o nějaké firmě amway, když nikdo z té firmy nepořádá motivační semináře, neverbuje lidi…? Amwayáci jsou samostatní podnikatelé.

    Poslední otázečka – co říkáš na vynucované nakupování zboží? Viz. https://czblog.cz/povinne-odebirani-zbozi-v-amwayi/

  12. No to je prasárna nejvyššího kalibru! Opět za to nemůže Amway, za to můžou lidé.

    Další část příběhu: „Můj syn si půjčoval peníze aby si mohl kupovat výrobky.“ – Pane bože ty to vidíš!!! Ten člověk musel mít finanční IQ zmrzlý makrely. Opravdu, pořdit si spotřebitelskou půjčku, to je něco jako IQ test.

    Holt lidská blbost nezná hranic.

    Jo a ptal jsem se panimámy, kolik že stojí ten JAR. Vy jste asi z hodně levnýho kraje. Říkala mi, že opravdu nejlevnější co viděla za poslední léta stál v akci 30 Kč, ale jinak klidně i 40 Kč. – Asi nakupujete v jiných obchodech. A nebo překrucujete ceny?

  13. Ale samozřejmě, že za to mohou lidé, jako za všechno. Já se nezajímám o žádnou firmu Amway! Amwayáci jsou samostatní podnikatelé…

    Ty akce na Jar jsou poměrně časté:

    Nejde ani tak o to, zda stojí Jar 26,50, 30 nebo 35 korun, ale jde hlavně o pohodlnost nákupu! V obchodě si koupím všechny potřebné věci najednou… A bez zbytečných obstrukcí! Prostě vezmu a jdu…
    Přesto, že jsme poměrně velká rodina (mám tři děti), tak nám jar vydrží hodně dlouho. Já Jar nakupuji v Mělníku. A v některých akcích tam byl několikrát za 26,50!

  14. Pohodlnost nákupu tomu nerozumím. To je opět o zvyku a změně návyku nakupování. Pro mě je tedy mnohem jednoduší, pokud si zboží na internetu objednám a příjde mi až do domu.

    No a já si spočítal že Dishdrops vyjde 25 Kč/litr – tak proč kupovat drahý JAR? 😀

  15. Jak spravne predpokladam, pan ekonom kompletni naklady na cestu do Melnika a zpet do ceny Jaru NEPOCITA 🙂 Neni lis pravda 🙂 A to jeste nevi o tom, ze akcni ceny obvykle nebyvaji zdarma, ale ze ty nejsilnejsi markety si objednavaji pro sve akce samozrejme take Akcni slozeni 🙂 P. S. Mame v Amway taky Akce. Ja jsem diky podnikani v Amway v tak akcni pozici, ze uz mam nakupy nejaky ten patek uplne zdarma diky provizim. Nabizi jeho kvelb v Melniku provize za zprostredkovani obratu? 🙂

  16. Tomáš:

    Dishdrops vyjde 25 Kč/litr? Prosím o TVÉ „přesné“ výpočty.

    Prozatím se podívejme na doporučené použití tohoto přípravku:

    Při mytí nádobí ve dřezu přidejte 3 ml DISH DROPS Koncentrovaného přípravku na mytí nádobí do 5 litrů teplé vody. Po umytí nádobí opláchněte.
    Pro hospodárné použití nařeďte jeden díl DISH DROPS Přípravku na mytí nádobí třemi díly vody do AMWAY Láhve s revolverovým uzávěrem, promíchejte a poté nanášejte malé množství na houbičku.
    K údržbě houbiček a hadříků na mytí nádobí houbičky a hadříky nejdříve důkladně propláchněte teplou vodou. Z láhve dvakrát stříkněte přípravek na hadřík nebo houbičku, tekutinu rovnoměrně rozprostřete a nechte působit do dalšího použití.

    Upozornění:
    Po použití si opláchněte ruce.

    Cena 250,- Kč/1 litr

    Měl jsem možnost tento výrobek vyzkoušet, ale podle mého názoru se jedná o běžný prostředek na nádobí, nic extrovního…

    Když jdu do obchodu pro jiné věci… no tak prostě koupím i Jar. Jak jednoduché – nic nemusím objednávat! Vezmu koupím a hlavně nemeju nádobí ve dřezu jako prase!

    Jen tak mimochodem, ve vaší domácnosti se nepoužívá myčka? U nás myčku máme:-) Takže mycí prostředek na nádobí je jen okrajová záležitost.

  17. Ne ne nepoužívá 🙂

    Jinak opět máte jiné informace než já, kde je berete? cenu atd…

    A došla mi krásná věc. Vy jste prakticky stejně extremistická skupina (podle článků co jsem četl) jako milovníci Amway (ze seminářů). Stejně jak moc vy nenávidíte Amway, oni jí milují. Čili si můžete podat ruce :). Řekl bych to i tak, tím že Amway tolik nenávidíte, zároveň zvyšujete lásku u těch „amwayáků“. Je to přímá úměra. 🙂 – Vytváříte tím čím dál větší kontrasty. 🙂

  18. Ok tak cena zřejmě je 250 kč, ale co se týče ředění, tak informace mám o ředění na 8 litrů přípravku, čili 1 litr stojí 31 Kč, což je váš JAR v akci + doprava + čas vyložený na nakupování.

  19. Ale každopádně všem lidem děkuji za podněty. Názory lidí jsou do praktické části bakalářské práce k nezaplacení 🙂

  20. Tomáš:

    Kde beru tu cenu? Jak prosté:


    klikni pro zvětšení

    Jaký vynaložený čas na nakupování, doprava? Vy nekupujete mouku, rohlíky…? Tak to vezmu při jednom.

    Kde jste vzal ty informace o ředění?

    Vaše komentáře jsou plné dohadů, spekulací a rádoby pravd…

  21. Ne to ředění mám přímo od amwayáků. Kteří to takhle dělají. Nemyslete si že jsem se neinformoval. Zrovna v pondělí mám s nimi schůzku, tak se schválně zeptám proč se ředí na 8l když v popisu mají 5 litru. Dám vám vědět 🙂

  22. Tomáš:

    Jde o to, co uvádí výrobce, ne nějaký amwayák! Já přeci vím, co tvrdí amwayáci…

    Vy máte na všechno jen teorii, jak radí guru Čížek:

    „Pokud ten první měsíc napojíte na systém dva lidi, tak můžete mít po půl roce 64 lidí. Co když každej měsíc přivede každej jednoho dalšího do systému? Tak to máme 128. Další měsíc jen jednoho, to je 256, další měsíc 1024, další 2048 lidí, a po 12 měsících máte 4000 lidí ve skupině napojených na systém. Myslíte, že sami zvládnete zasponzorovat za rok 4000 lidí? Myslíte, že sami zvládnete naučit 2048, ať zasponzorují každej jednoho? Ani náhodou! To za rok neni možný! Ale pokud na začátku roku napojíte 2 lidi na systém, dáte je do líhně, tak po roce jich máte 4000. Co když dáte první měsíc do líhně 3 lidi? Druhý měsíc, když každý přivede jednoho, tak máte 6. Další měsíc každý přivede zase jednoho – je to 12. Pak 24, 48 a po 6 měsících můžete mít 96 lidí ve skupině. Sedmej měsíc by to bylo 192, pak 384. A po 12 měsících, když začnete na 3 lidech, které napojíte na systému, a každý z nich se naučí přinést do systemu jenom jednoho. Tak máte po roce 6144 lidí ve skupině. Pokud by to bylo dobře rozdelený do šesti větví, tak je to diamant. Co když začnete na pěti lidech? Schvalně si to spočítejte. Ja to nebudu rozebírat, řeknu vám jenom tu radu…. Kdyby každej, každý měsíc přivedl jenom jednoho… Pět lidí dáte do líhně, pět lidí dáte do systému a každej by přivedl jenom jednoho. První měsíc 5, druhý měsíc 10, 20, 40, 80… a po 6 měsících 160 lidí. Další měsíc 320, 640, 1280, 2560… Jedenáctý měsíc máme 5120 lidí, a kdyby každý přivedl jenom jednoho, tak po 12 měsících máme 10240 lidí ve vaší skupině. To je ředitelký diamant a průměrnej příjem 400-600 tisíc měsíčně! Když první mesíc napojíte do systemu 10 lidí? 10, 20, 80, 160, 320 po půl roce. Sedmej měsíc 640, pak 1280, 2560, 5120, 10240. A po 12 měsících 20480 lidí ve vasí skupině! Dokážete si představit, co by to udělalo s vaším příjmem, kdyby to bylo spravně rozdělený třeba do 10 větví?! Nebo do 15?! To už mužete přemýšlet asi takovým způsobem jako Rick Setzer, Billy Florenz a další diamanti, který chapou náš systém. To potom by jste měly ty příhody jako vypravujou oni… Když vysvětlujou, co je to náš byznys, tak říkají… To víte, to je jako když se ráno probudíte a slyšíte, ze váš dům někdo vysává a ohlídnete se vedle sebe a manželka ještě leží v posteli… protože někdo jinej vysává váš dům. A to je, když se ráno proberete a nemusíte vstávat. Když se vám nechce, kouknete kolik je hodin a pak se otočíte na pravej bok a řeknete si – ještě si dám hoďku. A když to bude středa a vám se nebude chtít pracovat, tak si řeknete – dneska si zasloužím dovolenou. A dáte si ji, protože vy jste svůj vlastní šéf! Tohle to se vám podaří! Pokud budete chápat, že systém tu není pro systém, systém je tu pro vás! Že je chytrý ten systém využívat, že to je klíč k našemu byznysu a pokud vy budete chtít v tomhle byznysu vydělávat velký peníze! Tak, já se na vás těším na systémovejch akcích a budu se těšit, že vy budete svoje lidi na systém napojovat.“

    Ale co praxe a nějaké máte zkušenosti, hm???

  23. Vy nekupujete mouku, rohlíky? Tak to vezmu při jednom.
    Obvykle kvůli mouce a rohlíkům do Mělníka nejezdíváme 🙂 Proč rovnou nepřiznáš, že když chceš Jar v akci, tak pro nej musíš až do Mělníka a když už jsi tam, tak tam vezmeš i rohlíky a mouku 🙂 protože jen blbec jezudí do supermárketu autem do sousedního města kvůli rohlíkům 🙂 leda by s nima krmil prasata a kupoval je po stovce, což je u rohlíku za korunu (ten ale musí být, jedna báseň) obvyklé, nikdo jiný by to nežral. Leda „se sýrem“ (taveňákem) 🙂 Vzpomínáš na ten příběh? 🙂 Ten už je dnes LEGENDOU 🙂

  24. acz:

    Ty seš opravdu supr demagog, milionáři s limuzínou 🙂 Ale víš žes mi tu scházel? Ty legendo 😀

    Proč bys jezdil do Mělníka pro Jar? Ty máš ale teda myšlení pětiletý holky 🙂

    Já myslel, že máš DD za korunu.

  25. Já nevím co mi tím Čížkovským příkladem chcete říct. Každej normálně smýšlící člověk pochopí, že je to modelová situace a že šance že se to povede je tak 1/ 1 000 000. Asi jako tak, že 5% lidí na planetě jsou bohatí lidé. Tak to platí na celém světě. Čili v Amway zbohatnou také jenom 5% lidí. Ostatní mají amway jako dobrý přivýdělek. Nebo si myslíte, že jsem tak naivní?

  26. Tomáš:

    Že celej tento byznys je jen teorie… 5% lidí na planetě jsou bohatí lidé? Prosím o konkrétní důkazy. Tam je i otázka, co je to bohatý…
    Pro ostatní Amwayáky je amway dobrý přivýdělek? Skutečně drtivá většina Amwayáků v tomto tajemném „byznyse“ vydělává? Co náklady na verbování lidí (pohonné hmoty, technická média…), účetnictví, daň z příjmu, motivační pomůcky, vstupenky na semináře…?

    Ty též inklinuješ k nenormálnosti? Jako zdejší anonymní pisálek ACZ.

  27. Jo a vynechal jsem omylem hlupáky co nevydělají vůbec nic a ještě prodělají (těch může být až 70%). 🙂 To máte pravdu. Ale já bych s hlupáky nedělal. 🙂

    Pořád nechápete, že zkušenostmi z Amway získáváte mnohem víc než peníze. I když nezbohatnete. Naučíte se mnohé o podnikání. Naučíte se mluvit před lidmi. Veřejný ústní projev (super věc). Naučíte se vést lidi. A hlavně se naučíte prodávat. Schopnost prodávat je nejdůležitější věc pokud chcete být v životě úspěšný. Čili vy investujete do vzdělání. A pokud to tak necítíte, a vy to tak zcela určitě necítíte. Protože Amway nenávidíte. Tak 1) nemáte nikdy šanci v tomto byznysu uspět 2)jsou pro vás tyto učební materiály naprosto ale naprosto zbytečné. Házení perel sviním.

    Člověk, který si je kupuje si je už postopadesáté musí chtít koupit! a ne že ho někdo k tomu donutí! Vy sami chcete. Jinak to fugnovat nikdy nikdy nikdy nebude.

  28. Tomáš
    Jo jo 95% lidí v amwej v čr nevidělá nic nebo prodělá.5% má nějaké to kapesné a zbohatnout na tom v čr,no už sem viděl jinačí pohádky 😉 Takže máš pravdu si naivní

  29. Můžete mi dát tip jak se dostanu k cenám výrobkům Amway? Jak jste sem dával ten screenshot. Děkuji.

    ACZ: vás stojí DD 192 kč protože máte velkoobchodní slevu? – % na jaké jste úrovni. Můžete mi popsat jak se tato cena vypočítává? 🙂 Děkuji.

  30. Tomáši:
    Ty seš amwayák jak poleno. Tak prosimtě nelži, že si jen zjišťuješ informace k bakalářský práci.
    A nebo už jsi kvůli tý práci navštívil více meetingů než je zdrávo.
    Já ti kdyžtak jednu diplomku dam přečíst.
    Sehnal jsem si jí z Filosofické fakulty.. Jasně je tam vše napsáno, jak je s lidmi v amway manipulováno a jak jsou semináře z hlediska manipulace naprosto identické se semináři totalitních náboženských sekt.
    A proto říkám amway jedno velký NE!
    Myslíš, že používám výrobky? Ani za mák. S několika jsem se setkal.
    Tu zkušenost shrnu pár slovy: Zbytečné, běžné, nijak vyjimečné a hlavně drahé..
    A tomuhle se ještě musím zasmát:
    Už dlouho se to tu neoběvilo.
    Další amwayák chytající se pravopisu.
    Já nechápu jak vám to do tý hlavy můžou takhle nacpat. Jste fakt všichni stejní 😕

  31. Je to ta dimplomka z Filozofické fakulty konkrétně ze sociologie? Ano ten člověk to právě rozebírá ze sociologického hlediska a ne z ekonomického.

    A už se budu opakovat po 150x v Amway nejsem Jste vedle jak ta jedle. 🙂 – Tvoje nenávist vůči tomuto systému jen ukazuje jak si zaslepen svojí krátkozrakostí. Zkus si najít někdy i pozitivní názory na Amway (to budou ty pro vás vymyšlené lži). Je to stejně jednoduché jako najít ty negativní. Ale to by vás naučili na vysoké škole, že problém je vždy třeba zkoumat ze všech stran a né jenom z jedné. 🙂
    To že jste v Amway neuspěl vy nebo váš známý neznamená, že to nefunguje 😉

    A s prominutím kdo nezná ani vyjmenovaná slova či předpony, tak nemůže rozumět ani systému Amway 😀

  32. Ale Pavle, každá kačka se hodí. Mohl bych na vás něco vydělat. Nechcete se se mnou vsadit? Vsázím 10 000 Kč na to že nejsem v Amway. Jdete do toho? 😀

  33. Ale jinak já také dělám gramatické chyby, na interpunkci mě neužije. Malá a velká písmena či s/z a m(n)ě se dají také překousnout, ale některé věci gramaticky prostě nestrávím. 🙂 – Ale to je problém obecně internetu mladých i starých lidí. Prostě lidi prasí češtinu. 🙂

  34. Ne Pavle na výrobky jsem se tě ptal proto, že určitě používáš ty z reklamy, čili o vymývání mozků bych nezačínal ani mluvit v tvém případě a zároveň v případě všech co tady diskutují.

    Vy tu mluvíte o vymývání mozků a sami nakupujete zboží, které jste viděli v reklamě. Ale chápu vás. Reklama je otravná. A pokud se distributoři chovají stejně jako reklamy v televizi musí jít na nervy. To je špatně, všechno špatně.

    Kdo zná něco z marketingu tak ví, že existují různé druhy reklam, ale daleko nejúčinější je tzv. Word of Mouth. Čili reklama, která je doporučením od člověka, kterého znáte. To je princip Amway. 🙂 Ale už se budu opakovat, stále a neustále. Pokud v ty výrobky nevěříte, nemůžete je ani nabízet. Pokud nevěříte, že jsou ty nejlepší, nemůžete je ani nabízet. Jednoduché jako facka, pokud jim věříte tak je doporučíte. Proto se také síťovému marketingu přezdívá referenční 😉

    Magic!

    😀

  35. A tohle se mi moc líbí. Přímo na stránkách amway byznys, které Amway neskutečně pomlouvají je krásné úvodní slovo, které je velice objektivní a vystihuje celou podstatu problému. Ale lidi jak už jsem řekl, jsou velice krátkozrací. To je asi holt už česká povaha. 🙂

    „Multi-level marketing (MLM) – síťový marketing je přímý prodej produktů, které nabízejí – prodávají přímo distributoři. Tento model prodeje poprvé vyzkoušela firma California Vitamins, v roce 1940. Takto prodávala potravinové doplňky. California Vitamins se v roce 1942 již jmenovala Nutrilite, ve které byl schopný distributor Rich DeVos a Jay Van Andel. Tito dva pánové v roce 1959 z firmy Nutrilite odcházejí a zakládají si vlastní společnost Amway Corporation. Tuto společnost dlouhodobě doprovází jistá kontroverznost…

    Po sametové revoluci se firma Amway dostala i do ČR. Zde však amway business (distributoři) nevratně pošramotil pověst celého MLM (mj. neetickým jednáním). Zde bych chtěl říct, že tuto pošramocenou pověst nevykonal žádný zaměstnanec firmy Amway, ale samotní distributoři, kteří však musí dodržovat etický kodex. Tito distributoři spolupracují s firmou Amway na základě živnostenského listu nebo podnikají jako právnické osoby (s.r.o., a.s. atp). Někteří vysoce postavení distributoři jsou Vůdci motivačních organizací. Některé tyto organizace mají vskutku zajímavé motivační taktiky…

    MLM je hodně o lidech… a to je právě ta velká slabina MLM.“

  36. Tomáši. Žádná krátkozrakost..
    Semináře jsou sektařina. Vzniká na tom závislost. Lidé tomu propadají.
    Mě je úplně jedno kdo to nabízí a jak. Z ekonomockého hlediska je to samozřejmě o.k. Souhlasím.
    A v rámci demokracie to nejde zakázat.
    Bohužel.
    Trn v oku jsou semináře. Chápete? SEKTA. To je celý. Tak neodváděj řeč na ekonomickou stránku či na lidi.. To, že se někdo setkal někdy s nějakým poblázněným amwayákem bůh ví kde, to byla otázka 90tých let. Teď na to chodíte rafinovaněji.. Ono už ani ty jehovisty ap. nevidíte po metru postávat..
    Cíl aktivního distributora je dostat prospekt na seminář. Celý jeho život totiž spočívá ve víře najít těch ŠEST kteří ho spasí..
    A právě tohle není sranda. To musí dojít přeci každýmu. A ono třeba když 10 let nenajdete ani jednoho z těch šesti tak uznejte, že to už vyžaduje značné vymytí mozku aby distributor věřil, že někde na něj čekají..
    Tu myšlenku, že jsem snad byl v amway a nebo že znám někoho kdo prodělává to ti nakukal acz :mrgreen:
    Jste průhlední jak sklo..
    Pověz mi. Podle tebe. Jde amway dělat i bez seminářů?

  37. Komentuje Tomáš
    Járo, Máte pravdu já jsem taky v ČR 95% lidí v Amway neviděl.

    Doufám,že to byl pokus o vtipný vtip,protože jestli ne a nejsi opravdu amwejáček,tak máš na něj sakra talent.

    Jistě každá práce je o lidech.Ovšem v zájmu každé firmy by mělo být vybírat si své pracovníky,kteří reprezentují jméno firmy a značka se stane pojmem.
    Proč jiné firmy v MLM jako avon,oriflame pověst pošramocenou nemají?

  38. Už jsem to tu naznačoval. Semináře jsou zlem pro hloupé a snadno ovlivnitelné osoby. Těch je bohužel většina. Inteligentní člověk si z toho vezme jen to dobré a to špatné zahodí. Slouží k povzbuzení a motivaci. Pokud je někdo hloupý, chápe to všechno doslovně a pak to i praktikuje. Potom se nedivím, že ztratí všechny přátele, rodinu či manžele.

    Pavle, nemáš žádnou zkušenost s Amway,ale víš o ní všechnno. Jak si to dokázal? Kdo je ACZ? – Pavle, už jsem se tě 2x ptal na stejnou otázku. Co doma používáš za výrobky? Zřejmě ti je ta otázka nepříjemná. Že by to byly ty co si viděl v televizi? A nevymyla ti ta televize náhodou mozek? 😀

    Jára Cimmerman – No to se právě snažím zjistit. To je cíl mojí bakalářské práce. 🙂 – Čili dle vašeho názoru, jsou za vším Hassmann a jeho motivační semináře. Já si spíš myslím, že za tím jsou hloupí lidé a motivační semináře.

    A máte zcela pravdu. Už jsem to tu psal několikrát. Distributory si máte pečlivě vybírat a ne bezhlavě verbovat lidi, pak to nebude nikdy fungovat. Ale to už jsem tu psal asi taky 5x. 🙂

  39. A ještě Pavle, máte pravdu pokud děláte Amway aktivně 6 let a nic nevyděláváte, tak jste opravdu neschopný člověk. A tato práce pro vás není. 🙂

    Ale tím chci říct, je nesmyslné obviňovat okolí z vlastního neúspěchu. Přeberte zodpovědnost za své jednání. Pokud nejuspějete je to jen a jen vaše vina.

    Obviňovat své okolí to je levicová mentalita. 😉

  40. Tomáši:
    Kdyby jsi četl, tak bys věděl, že jsem ti na vše odpověděl..
    To že si ze seminářů inteligentní člověk odnese jen to dobré je typická amwayácká mluva..
    Kdo se tam prostě těch 6 hodin vydrží na tý židli kroutit každý měsíc a např. min. jednou týdně dle doporučení Dextera Yagera poslouchat motivační CD tak zkrátka takový člověk nemůže si odnášet jen to dobré..
    Je prostě rozdíl mezi motivací a manipulací..
    Ten ale už ty asi nepoznáš..
    Pověz mi. Lze amway dělat i bez seminářů?
    Co myslíš..

  41. Tomáš:
    Kdyby všichni lidé přebrali zodpovědnost za své jednání a kriticky hodnotili své schopnosti, tak by Amway okamžitě zkrachovala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *