Pozor na International Masters Publishers!

International Masters Publishers nabízí prodej sbírek karet, encyklopedie zásilkovým způsobem. Tato společnost zasílá (bez předchozí objednávky) lidem „uvítací balíčky“, za které požaduje platbu. Poté společnost zasílá další a další balíčky. Když lidi nezaplatí, tak jim společnost zasílá upomínky, vyhrožuje soudem, exekucí apod. Jednoznačně to je finta, jak z lidí tahat peníze! Na praktiky této společnosti už 2x upozornila Česká televize v pořadu Černé ovce (listopad 2009, leden 2011).

V minulosti se mi stalo něco podobného – přišel mi nevyžádaný balíček (už nevím od jaké společnosti) a v něm byla složenka za dodané zboží. Samozřejmě jsem zboží nezaplatil (protože jsem si nic neobjednal). Poté chodila upomníka za upomínkou, nakonec dopisy z inkasní společnosti, která následně ani nedokázala sdělit, jak pohledávka vznikla, tehdy jsem je pořádně vydusil 🙂 Když jsem jim smíchem sdělil, že se velice těším na případný soudní proces, tak vše ustalo. Výhrůžkama se nikdy nedosáhne plnohodnotného efektu!

Když si nic neobjednáte, tak taky nic nemusíte platit! Nenechte se zastrašit!

Video: Konkrétní zkušenost s International Masters Publishers

Nahlásit nefunkční video

107 komentářů u “Pozor na International Masters Publishers!

  1. International Masters Publishers s. r.o. je firma, která tahá z lidí peníze. A když jim zavoláte a řeknete že chcete vše zrušit že jste si nic neobjednali tak Vám pošlou nějaký seznam. Jednou jsem jim ten seznam poslala ale oni pořád zasílali další a další papíry do sbírky a když jsem jim volala znova zase mi řekli že mi pošlou seznam. Mezitím už uběhlo asi 3 měsíce a od nich mi chodí jen jen samé upomínky s úhradou. Nic jim platit nehodlám, protože jsem nic od nich nechtěla. Nevím co mám dělat dál

  2. Dobrý večer,
    mám ten samí problém jen s tím že si najaly vymahačskou firmu Transcom a dostal jsem složenku na skoro 1500kč.Tato tahanice trvá již jeden a půl roku a trvá do dnes. ❗

  3. Krásný den ..Dnes mi uvítací balíček došel a nyní jsem najela na tyto stránky a mám strach co bude dál.Mám v Plánu jim zavolat že již nechci další objednávky….budu mít snad štěstí? 🙁

  4. Stalo se mi to samé a ze svého okolí znám další dva takové případy. Neustále mi posílali nabídky do schránky, volala a posílala jsem email, že nemám zájem o jejich poštu. Nic. Tak jsem se naštvala a na internetu na jejich stránkách jsem si zadala jinou zasílací adresu, s vírou, že když se jim to z adresy, kde nebydlím, začne vracet, dají pokoj. Jenže potom mě po 9ti měsících kontaktovala na email vymahačská firma Transcom, že mám uhradit asi 1300 Kč. Když jsem se začala zajímat za co, tak prý jsem si u IMP objednala nějaké karty domácího lékaře. Volala jsem do IMP a tam se dozvěděla to samé, z původních 149 Kč mi prý MOJÍ vinou naskákala dlužná částka až na 1300! Prý jsem si karty objednala (už v době, kdy jsem měla nahlášenou jinou adresu). Jak s Transcomem, tak s IMP byla komunikace příšerná. Nakonec jsem to zaplatila, ale postarám se o ně jinak. Za prvé jsem zrušila souhlas se zpracováním svých údajů k reklamním účelům u IMP a za druhé mám pro Transcom velké překvapení zdarma 🙂

  5. Romano, dá se s tebou nějak písemně zkontaktovat? Momentálně řeším v podstatě stejný problém a zajímalo by mě, jaké překvapení chystáš, ráda se k tobě přidám. Teď řeším, jestli mám Transcomu (na popud IMP) zaplatit, nebo vyčkávat.

  6. Jo a pamatujete si ještě někdo, jestli ty první uvítací balíčky přišly doporučeně, nebo jakkoliv oproti podpisu??? Mám ten dojem, že přišly jen obyčejně, ale už si tím nejsem až tak jistá, protože je to přes tři roky. Nechce se mi platit něco, co je podle mě neoprávněným dluhem.

  7. Ahoj Romano a Járino,
    mám stejný problém,bylo by nás na Transcom víc,když tak zanechte nějaký kontakt.
    Járino,myslím si že už první balíček přišel obyčejně.

  8. Zdeno, oni mi totiž na Transcomu tvrdili, že první balíček chodí vždycky jako rekomando. Mám ten dojem, že chodil jako obyčejný balík, tzn – měl stejnou váhu, jako obyčejný dopis a tudíž na podání není žádný doklad, což u rekomanda je. To je ale fuk, v podstatě už tím, že jsem na jejich centrále potvrdila, že jsem první balíček dostala a hovor byl nahráván, mají to jako důkaz. ALE! Je mi divný, že na základě převzetí Úvodního balíčku, AUTOMATICKY prý jsme povinni nahlásit případný nezájem o další balíčky. Při lanaření v telefonu mi nikdo nic takového nesdělil. Podle mě se jedná o trestný čin zákona 634/1992 Sb. Příloha 1 Obč.zákoníku Klamavá obchodní praktika a následně příloha č.2 Agresivní obchodní praktika.
    Na Státním zastupitelství mi bylo sděleno, že na podání trestního oznámení pro podvod, musí splňovat podmínku částky, tj. 5000,- Kč a to bymuselo by nás být víc. IMP si dává velký pozor a posílá vymahačskou firmu právě na malou částku, protože nějakých 128, nebo 700 Kč se nedá samostatně oznámit jako trestný čin podvodu. Počítá s tím, že se nesejde víc lidí a nepodají hromadnou žalobu.
    Navíc u mě konkrétně porušily svoje všeobecné podmínky, protože při telemarketingu musí ještě potvrdit objednávku tím, že jim sdělím emailovou adresu na kterou mi zašlou objednávku a platí to jako potvrzení objednávky. Na 100% vím, že jsem nikomu z IMP email nedávala.
    Jo a na Státním zastupitelství se může podat žádost o trestní oznámení na podvod – to hradí stát, ale zákon o ochraně spotřebitele už spadá pod Občanský zákonník a ten si snad hradíme my. Pokud bychom vyhráli a věřím, že ano, IMP by uhradilo nejen soudní výdaje.
    Jestli se pletu, budu ráda, když to někdo uvede na pravou míru. Čerpám z informací, které jsem si doposud dokázala zjistit.

  9. PRO ADMINA: dá se u tebe nechat kontakt? Píšu to záměrně sem a ne přes odkaz „Kontakt“ na tebe, aby jsi ty sám odpověděl přímo sem, je-li to možný a tím pádem by se nás doufám sešlo víc na žalobu na IMP. Posloužil bys pouze jako sdělovatel emailů, samozřejmě pokud přispívající uvede konkrétně KOMU by chtěl poskytnou tento údaj.

  10. Věc se má tak, že ty operátorky z IMP, které mají o kolečko méně, nebo více, mi odmítají zaslat údaje o objednávce. Nicméně zaslala jsem tam dnes email s žádostí o řešení věci, pokud se mi neozvou v rozumném čase (tak max. do týdne) tak to pošlu písemně a 31.října je poslední den,kdy jsem ochotná to s nimi řešit. Potom rozhodně podávám NEJEN trestní oznámení. Kontakt na sebe sem dám až budu vědět něco víc, tak do týdne, teď by to z mé strany bylo tlachání o ničem. Pokud mi neuhradí podvodně vylákané peníze, tak se mají na co těšit.

  11. Souhlasím s vámi …čím nás bude víc bude se to muset řešit jinak by se to zametlo pod koberec…..mě zatím přišly složenky jen od IMP ale myslim si ze kazdou chvili dorazi i od exekutoru…..a vážně se mi nic platit nechce

  12. Poraďte co mám teď dělat,v pátek mám zavolat do Transcomu,kdy pohledávku uhradím.Mluvila jsem s nimi v úterý, kde mi řekli, že mi 26.9. poslali doporučený dopis,který mi mimochodem ještě ani dnes nedorazil.Když jsem jim řekla, že chci vidět nějaký doklad o tom že mi IMP něco doručilo,tak mi řekli že oni takový doklad nepotřebují.A už mi vyhrožují exekucí.

  13. Dobrý den,já jsem se s nimi dohadoval hodně dlouho a nikdy mně nepřišlo nic doporučeně. Ale už jsem to nevydržel a peníze jsem zaplatil,to vyhrožování člověka tak deptá že jsem byl psychicky na dně. Jako důchodce obracím každou korunu,ale toto se opravdu nedalo.Pokud někdo podá nějakou stížnost ,rád se přidám.

  14. Lidičky, NIC jim neplaťe a nereagujte! Když reagujete, tak oni vidí, že máte obavy. Ujišťuji Vás, že žádné obavy mít nemusíte!

    A když vám pošlou něco doporučeně, tak to rozhodně není důkaz, že v té obláce/balíčku bylo to, co oni tvrdí. O tom jsem psal i ve článku:
    Není relevantní důkaz toho, že obsah doporučeného psaní skutečně adresát převzal, je důkaz pouze to, že převzal obálku. Takže například, doporučený dopis z advokátní kanceláře, nemá takřka žádnou průkaznou hodnotu převzetí obsahu dopisu. Při případném soudním řízení může obžalovaný, svědek… říct, že převzal pouze prázdnou obálku, nebo že v té obálce byl jiný dopis, než který byl předložen soudu…
    Viz. https://czblog.cz/ceska-posta-a-jeji-sluzby/

    Nenechte se NIČÍM zastrašit!!!

  15. No ono už to video není nijak podporující :-((
    Pro Zdenu: měli by ti sdělit podací číslo zásilky, jinak mají zřejmý důvod k tomu, aby ti toto zamlčovali – tzn. nic nepodali a jen vyhrožují. Obsah, tzn. sdělení v doporučené zásilce nabývá účinnosti dnem převzetí, tak se nenech zastrašit a buď v klidu.

  16. dnes jsem byla na poště a jen tak pro zajímavost jsem se zeptala zda tam nějaké doporučené psaní nemám,samozřejmě že nemám.Takže zítra na ně kašlu a nikam nevolám a uvažuji o dopisu pro IMP.

  17. Mám naprosto stejnou čerstvou zkušenost. A můžu říct, že jsem tak naštvaná, že se k vám případně připojím s hromadnou žalobou. Prý jsem si někdy v roce 2009 objednala „Domov plný květin“, což je absolutní nesmysl, kytky totiž nemám ráda. Dle společnosti Transcom, která eviduje pohledávku ve výši 1259Kč, musím zaplatit do 10.10.2012!
    Mám strach, že když nezaplatím, budou pohledávku vymáhat. Ale rozhodně vím, že jsem si nikdy nic neobjednala. Na uvedené adrese navíc již 2 roky nebydlím.
    Martina

  18. International Masters Publishers jsou fakt podvodníci. Já už jim zaplatila přes 1500 a pořád vyhrožují soudem a exekucí 😯

  19. Holky díky za informace…jakmile se dostanu nadále i do potíží i já…tak se k vám automaticky přidávám s tím oznámením 👿 😕

  20. Mám vyjádření z ČOI, která nemůže zasahovat, nicméně poskytla radu: Podle OZ nemusíme nic platit, pokud nebyla učiněna objednávka, při vymáhání navrácení částky, kterou jsme již zaplatili, máme toto provést dopisem s dodejkou (to už mám připravené) a následně podat žalobu. IMP údajně spravuje objednávky jiná firma, které byl zadán pokyn, aby tu moji dohledala. Pokud mi nevrátí peníze, tak jednak bude žaloba a hlavně bude mediální show, protože mám nahrávky telefonátů s těmi vypatlanými operátorkami a pár emailů. Mám konkrétní jména. Zatáhnu do toho samozřejmě i slavný Transcom a jeho „profesionalitu“ při vymáhání pomocí emailu a neadekvátní rozpis dlužné částky. Moc se na to těším. Jediné, co může IMP spáchat do několika dnů, je, že mi peníze do koruny vrátí. Ale jelikož tomu nevěřím, tak už jsem celá nažhavená. Zatím nic neplaťte a vydržte nejpozději do konce měsíce, kdy bude jasno, zda rozjedeme akci.

  21. Supr Romano,já když jsem mluvila s operátorkou z Transcomu,tak mě upozornila že hovor MŮŽE být nahráván.Proto si myslím že vůbec nic nenahrávají.A jsem připravena, že když mi zavolají tak si to také nahraji.Transcom je členem Asociace inkasních agentůr a když si přečtete jejich etický kodex, tak myslím že jejich chování tomu vůbec neodpovídá.Jinak o někom kdo má díky IMP exekuce jsem ještě neslyšela.

  22. Pokud vím, tak tyhle společnosti si nahrávají hovory především pro coaching vlastních zaměstnanců, kdy jsou jejich výkony hodnoceny nadřízenými. Měli by být ochotní, klidní atd., ale třeba u IMP mi operátorky připadají úplně dementní a vždycky mě svými kecy zaseknutého gramofonu odrovnají a vytočí. Mám pak problém jim neříct, že úplně slyším, jak jim v hlavě rotují kolečka a stejně to k ničemu není. To samé bylo s Trancomem. U obou společností jsem se setkala s tím, že se snaží na nic konkrétně neodpovědět a nechat to vyhnít. Jinak si neumím vysvětlit, proč mi slíbí, že zavolají za půl hodiny, nebo že mi pošlou požadované informace v emailu, ale nic z toho se nekoná. Přeposlat email je asi nad jejich schopnosti. Prostě mě hovor s idiotkama hrozně vytáčí, zvlášť, když jim to nemůžu/ nechci říct. Jejich povznesený hlas o tón vyšší než obvykle je pro mě k nepochopení, protože ony přece musí vědět, že jsou JEN zvedačky telefonů. No nic. Zbytečně se nebudu rozčilovat.

  23. Mám nyní též tento problém, již druhá upomínka, vyhrožování soudem, částka se navyšuje. Nikdy jsem neměla dluhy ani půjčky psychicky mne to vyčerpává. Možná jsem někdy objednala brožuru květiny v nějakém časopise, doma ji však ani nemám. Chci se obrátit na právníka.
    K žalobě bych se připojila, neboť jsem se slušně mailem zeptala o jaký dluh se jedná a odpověď je jen abych volala v důležité finanční záležitosti. Nikam volat nebudu, počítám každou korunu.
    Jistě bych se přidala k žalobě. V dnešním světě stresu, pokud toto obdrží starý či nemocný člověk, může to pro něho mít trvalé zdravotní následky.

  24. Tak pokračování,dnes mi dorazil avízovaný dopis od Transcomu a asi nějakým omylem ho zaslali obyčejně:)

  25. 😀 tak to by ses měla začít bát 😀
    Jsou opravdu směšní. Kdyby to mělo nějakou váhu, tak by to poslali doporučeně a minimálně s dodejkou. o nějakém pruhu nemluvě 😀 (obálku s modrým pruhem zpravidla může převzít i zmocněnec, manžel,červený pruh pouze adresát a úřední obálky s zeleným pruhem podle služeb – suplují obálky s červeným a modrým pruhem)

  26. Dobrý den, dnes nám přišel balíček, který jsme neobjednávali, nechci dostávat žádné další a dostat se do problémů, jak se dá zrušit souhlas se zpracováním osobních údajů a stačí to k tomu, bay mi žádné další nechodily? A když něco přijde a já to nevyzvednu, je to ta situace, kdy mi bude naskakovat penále a pak mi bude volat vymahačská firma? Chtěla bych tuto záležitost vyřešit co nejdříve, respektive nenechat jí rozběhnout.

  27. Nikolo, balíček co nejdříve pošlete zpět na jejich adresu, zavolejte jim na tu jejich linku a oznamte, že chcete zasílání ukončit a že jim posíláte balíček zpět (to tuším umožňují do 14 dnů). Ve svých rádoby obchodních podmínkách myslím mají, že nesouhlas lze vyjádřit písemně. Tento dopis mám také připravený – pošlete to raději s dodejkou. Jako kontrolu, jak to s vámi vypadá, je dobré se registrovat na imponline k internetovému účtu, kde transakce vidíte (občas). Až by vás vymazali z databáze, měli by vám zrušit i tento účet. Pokud ne, tak urgovat a volat. Jsou dost debilní.

  28. Minulý týden jsem napsala doporučeně na dodejku oběma zainteresovaným firmám (IMP, Transkom) svůj nesouhlas s vymáháním pohledávky, kterou jsem si neobjednala a dnes mi přišel (jak jinak než OBYČEJNĚ!) dopis od IMP, že se se mnou nehodlají vůbec bavit a že mám komunikovat pouze s Transkomem a zaplatit pohledávku. Chtěla bych se vás zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, kdy se promlčí doba, kdy je nutné zaplatit. Někde jsem četla, že jsou to 3 roky, což bude u mě za měsíc, takže když bych vydržela s nervama a nezaplatila, třeba bych měla pokoj.
    Díky za reakci.
    Martina

  29. Myslím si, že Transcom odkupuje pohledávky IMP a jemu podobnými…Tzn., že Transcom uhradil dluh IMP za vás (i za mě 😆 ) a tím pádem už s tím IMP nemá nic společného.
    Taky jsem si pročetla povinnosti druhé strany (vymahačů) zde: http://www.pohledavky.info/postup-pred-vymahanim-pohledavek/ kde je jasně psáno, že „Upomínkové řízení je jednou z důležitých věcí, na kterou by věřitel neměl zapomenout. Soud ve většině případech vyžaduje předložení i dokladu o doručení těchto upomínek. Proto by se upomínky měly zasílat DOPORUČENOU poštou, jelikož potvrzení o převzetí je silným důkazem toho, že povinnost ze strany věřitele vůči dlužníkovi byla splněna.“ Tak dokud nic nechodí doporučeně, znamená to, že si Transcom není jistý oprávněností ve vymahahatelnosti pohledávky. Aspoň podle mého selského rozumu se mi to tak jeví.

  30. Já to prostě beru tak, že mi IMP svým jednáním způsobila škodu ve výši částky, kterou jsem zaplatila Transcomu a nárokuji si její náhradu. S postoupením pohledávky by to odpovídalo, protože na stránkách IMP byl evidován můj dluh o 500 Kč nižší (cca 750 Kč), než si nárokoval Transcom. Po zaplacení je najednou v sekci „přijaté platby“ u IMP necelých 150 Kč, což je zase o 600 méně, než činil dluh (navýšený o nevím co). Já už se tomu musím smát. Na „dohledání“ mojí objednávky stále čekám :-).

  31. Tak dnes mi přišla kniha…tak jsem tam volala paní mne neustále přemlouvala ,abych objednávky nerušila.Nakonec jsem ji řekla že je to poslední věc co přijímám.A ona řekla že mne tedy vyškrtává z databáze tak jsem zvědavá 👿

  32. ahoj všem,právě mi volali z IMP,prý v rámci zkvalitňování služeb,jestli by jsme mohli společně aktualizovat mé údaje.Tak to jsem se tedy pěkně vytočila a ta operátorka to pěkně slízla.Chápete to,já teda ne,já jim podle nich něco dlužím a oni mi volají kvůli zkvalitňování služeb.Ty mě fakt dojali.

  33. ahojte všem, konečne sem se dozveděla něco o společnosti IMP, mám stejný problém a už to řeší Tronscom ve výši 1900. Já sem si cez telefon objednala encyklopedii zvířat ale jak mi to došlo byla jsem sklamana. tak sem první balíček zaplatila. Janse ž e chodili další to jsem na pošte vracela spátky a začali chodit upomínky tak jsem volala že jsem to odeslala spátky oni že nic nemají a chcu zaplatit. Už to prišlo K transcom a vyšplhalo sa to na 1900.Pán ze společnosti imp byl hruby a jednání jeho bylo uplně katastrofálni řval po mne cez telefon a vypnul mi to to samé aj z Transcom. Jak říkate nič nedošlo doporučene. Tak sa k vám přidávam také. Dnes chcu jít za právnikem už ma štvu. Nebudu platit něco co nemám. Spojte se i se mnou. ❗

  34. Zdravím,
    dočetl jsem to až sem a uznávám, když má někdo s čímkoliv špatnou zkušenost, tak to prostě musí vyřvat do světa stůj co stůj. Jenže chyba je většinou někde uprostřed – nechci se té firmy zastávat, ale kdyby neměla také spousty spokojených zákazníků, tak tu těch 15 let prostě nebude, ale zruinuje a zmizí hned na začátku. Jenže spokojený zákazník si holt nikde a nikdy stěžovat nebude (nebo nedejbože chválit), takže ho ani není vidět.
    A těm nespokojeným bych doporučoval šáhnout si trochu do svědomí, jestli náhodou něco někde neobjednali, aniž by si vůbec přečetli všechno, co tam bylo, aniž by vůbec poslouchali toho operátora a neodsouhlasovali bezmyšlenkovitě kdejakou blbost, a hlavně jestli to náhodou taky trochu není jejich chyba, když začali upomínky řešit až po dvou letech, kdy se ze sto korun staly dva litry. 😉
    V každém případě, fajn den všem. T.

  35. Pane Theurg,
    uznávám, že se může stát, že někdo si bezmyšlenkovitě objednal něco, co nechce, nebo odsouhlasil něco, s čím nesouhlasí. Moje svéprávnost a inteligence ovšem odporuje tomu, že bych něco takového udělala JÁ. Vaše doporučení „sáhnout si do svědomí, jsem – li nespokojena“ mě přinejmenším pobavilo. Hezký den i vám.

  36. Jo určite jsou lidi co jsou spokojeni. Vesmes su to staří lidé na kterým firma vydeláva, jako kartičky určite nemajú takovou hodnotu. Výrobní cena je tych papíru ani ne 50 korun a to jsem prehnala a ne jak oni chcu. Ale co je alarmujíci že balíčky posílaju normální poštou. Nic nepřišlo doporučene a tak je to i Transcomem. Ja jsem si cez telefon objednala když mne už po páte volali či to chcu ale když mi přišli karetky malem ma trefilo. Proto jsem další balíčky vracela zpátky. Volala jsem tam a řekli že je to pozdě a balíčky nemohu vracet, tak jsem jim řekla dobře at mi to pošlu zpátky že to zaplatím a paán byl hrubý že zádné balíčky nemají nic nedošlo. To mna nezajíma také možu řect nic mi od vás nedošlo. At sa stežuju na pošte. Nebudu platit co nemám. Možna jsem udelala chybu ale ruku na srdce IMP není také čisté. Když je někdo spokojen s firmou at tady nepíše. Lucka ❓

  37. Dobry den jsem zoufaly od spolecnosti imp jsem si v roce 2009 objednal enciklopedii tu jsem take zaplati potom mi nic neprislo ani jsem uz nic neobjednaval nicmene mi pred 14 dny prisla upominka od transcomu telefonicky jsem se ptal u obou firem za co ze to mam zaplatit a udajne mi neco poslali postou nedoporucene samozrejme mi nic neprislo ale to je pry nezajima a chteji to po mne zaplatit v patek mi prislo od advokata zase nedoporucene PREDZALOBNI UPOMINKA od mgr.Martina Lůdla prosim o radu dekuji chteji do mne 1780kc

  38. Gasmane, zatím bych byla klidná, Předžalobní upomínka bude povinná od 1.1.2013, ale stejně neznamená ještě soudní proces. Předžalobní upomínka je pouhá UPOMÍNKA dluhu. To, že ji napíše Mgr. je jakási psychologická záruka, že se obyčejný člověk poleká. mesec.cz/clanky/co-prinesou-povinne-predzalobni-upominky/
    Aby bylo všechno dle regulí, měl by ti přijít DOPORUČENĚ dopis, kde máš zároveň právo na odvolání a na to já konkrétně čekám, protože to znamená, že to půjde před soud a kde se můžu obhájit.
    Ale to musí každý osobně posoudit, jaké resty u firmy IMP má. Já si jsem v mém případě jistá, že firma IMP nejedná oprávněně a tak čekám na soudní proces, který prostě nemůžu prohrát.

  39. Děkuji za uklidnujíci článek. Je fakt že nic nechodí doporučene i první balík byl normálne. Také jsem sa lekla jak píše gasman aj mne přišlo od advokáda Martinka Lůdla ale nedošlo to doporučene uplne obyčejní list. Už su vytočena a nevím co udělat, chtěla sem jít advokatovi ale tam nebyl. Tak si zajdu sa optat co udelat at poradí. Kdyby ste měli něco nového dejte vědet. Ja sa tu často dívu. 😉

  40. Járino dik za trochu uklidnění snad to dobre dopadne jinak jsem jsi tez jisty ze IMP nic nedluzim akorat netusim jak je to kdyz si jakoby ten muj udajny dluh preprodavaji mezi sebou jestli vubec nekdo resi zaco to vlastne dluzim

  41. Myslím, že je třeba přizvat opět Českou televizi, jako v roce 2009 atd.
    International Masters Publishers nabízí prodej sbírek karet, encyklopedie zásilkovým způsobem. Tato společnost zasílá (bez předchozí objednávky) lidem “uvítací balíčky”, za které požaduje platbu. Poté společnost zasílá další a další balíčky. Když lidi nezaplatí, tak jim společnost zasílá upomínky, vyhrožuje soudem apod. Jednoznačně to je finta, jak z lidí tahat peníze! Na praktiky této společnosti už 2x upozornila Česká televize v pořadu Černé ovce (listopad 2009, leden 2011). Je nás na to myslím dost.

  42. Koukám že naštvaný vedou nad spokojenejma asi 150:1, to vypadá na jasnej debakl… Naštěstí však jen vypadá!

    Já jsem si od IMP objednal novou sbírku Nejlepší recepty světa – knižní publikace. Uvítací balíček přišel a nic jsem nepaltil předem – pěkně z ruky do ruky. Nestalo se, že by další zásilka nedorazila a jsem rád že není doporučeně, jelikož bych si ji musel neustále vyzvedávat na poště. Složenku platím vždy až po tom co se přesvědčím, že zboží je v pořádku. A to zatím je.

    Všem a zejména gasmannovi doporučuju přečít podmínky, který sou sice trošku delší, ale srozumitelný.

    Hezkej víkend

  43. Ano, tak samozřejmě, že pokud někdo o nějakou publikaci má zájem, pak je dobře, že mu chodí pravidelně a bez problémů. Horší už to je tehdy, pokud mi do schránky spadne nějaké radostné pečení, nebo domácí lékař za 149 Kč, které jsem si neobjednala. Jako vážně, kdo v době internetu ve věku pod 60 let něco takového sbírá?! Nechci se nikoho dotknout, ale já bych musela být minimálně po lobotomii, abych si něco takového objednala. 😐

    PS: v podmínkách opravdu stojí „čas od času vám pošleme něco, co nechcete?“ Protože já číst umím. A na takhle agresivní formu prodeje opravdu nejsem zvědavá. Vy buďte rád, že vám vše chodí bez problémů, protože kdybyste nedej bože s nějakým problémem volal na jejich slavnou zákaznickou linku, asi byste se dost divil, jak je možné, že někdo, kdo umí zvedat telefony a mluví (tj. žádná opice), zároveň nedokáže vést logický rozhovor a ještě štěká dost arogantním tónem.

  44. Před týdnem dostala dopis že jsem si před dvěma lety objednala karty na vaření do dnes jsem nic neobržela až dnes dopis od advokatní společnosti o zaplacení 1489kč nemáme nikde odvolaní ZAPLAŤ A BUĎ STICHA mate někdo radu co stím děkuji

  45. Kuchto, hezký příběh 😀 Alespoň dotud, dokud budete chtít i nadále odebírat tyto primitivní sbírky za opravdu exkluzivní cenu a to fakticky stojí za to 😉
    Jsem zvědavá, jak budete reagovat, až vás tyto sbírky omrzí a vy to budete chtít zastavit a ono to nepůjde, popř. vás tradičně kontaktuje Transcom 😆
    Pak se tu můžete zase zastavit a podebatit….

  46. Marie – jaké advokátní společnosti? Že by se rozrostly řady najatých vymahačů a zaprodaných Mgr.? 😯

  47. Mimochodem, dnes na Primě v 18.55 ve zprávách bude obdobný problém s pojišťovnou AXA. Jinak…. nechci tady psát své úmysly, ale po konci měsíce (lhůta, dokdy jsem ochotna s IMP přistoupit na řešení situace) se tu objevím se svým mailem a doufám, že se dohodneme, že do toho jdeme společně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *