Pečený pstruh v alobalu. Lze konzumovat i při dietě.
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 pstruzi
- 20 g másla
- 2 citrony
- větvičky rozmarýnu
- máslo
- sůl a kmín
Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme a mírně posolíme. Na kousky alobalu položíme každého pstruha, poklademe plátky citrónu a másla. Ryby pokmínujeme, položíme na ně větvičku rozmarýnu a alobal zabalíme (spoj nahoře). Všechny pstruhy dáme na plech a do vyhřáté trouby. Pečeme 15-20 minut. Po tomto čase alobal mírně rozbalíme a pečeme dalších 15-20 minut. Takto připravené pstruhy lze péct i venku na grilu. Takto upečený pstruh je dietní jídlo (1 porce = 620 kJ), takže tento recept může být součástí dietního programu.
Související recepty:
► Tukožroutská polévka na hubnutí
► Čočková polévka se zeleninou