Brynzové halušky se slaninou recept

Brynzové halušky se slaninou.

Suroviny pro čtyři porce:

  • 800 g brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g brynzy
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce smetany
  • sůl

Nejprve rozkrájejte anglickou slaninu na kostičky, pak ji opečte. Potom v misce rozdrobte brynzu a promíchejte jí smetanou. Oškrábejte brambory a opláchněte je, jemně je nastrouhejte a přidejte vejce, osolte podle chuti, vsypte polohrubou mouku a vše důkladně promíchejte. Vypracované těsto propasírujte pomocí struhadla na halušky do vařící vody. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily a vařte je cca 4-6 minut (musí vyplavat). Halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a promíchejte. Halušky na talíři přelijte vyškvařenou slaninou. Nazdobit můžete pažitkou.

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *