Brynzové halušky se slaninou.
Suroviny pro čtyři porce:
- 800 g brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g brynzy
- 200 g anglické slaniny
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
- sůl
Nejprve rozkrájejte anglickou slaninu na kostičky, pak ji opečte. Potom v misce rozdrobte brynzu a promíchejte jí smetanou. Oškrábejte brambory a opláchněte je, jemně je nastrouhejte a přidejte vejce, osolte podle chuti, vsypte polohrubou mouku a vše důkladně promíchejte. Vypracované těsto propasírujte pomocí struhadla na halušky do vařící vody. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily a vařte je cca 4-6 minut (musí vyplavat). Halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a promíchejte. Halušky na talíři přelijte vyškvařenou slaninou. Nazdobit můžete pažitkou.