Většina lidí má problémy s vyřizováním pojistné události u pojišťovny

Když sjednáváte u pojišťovny nějaké pojištění (havarijní pojištění vozu, úrazové pojištění, pojištění majetku, pojištění odpovědnosti…), tak vám připadá, že pojišťovna za vás zaplatí úplně všechno. Některý pojišťovák vám slíbí úplně všechno, jde mu jen o to, aby byla sepsaná smlouva, z čehož má pochopitelně provizi. Problém nastává, když se vyskytne pojistná událost – havarujete vozem, vykradou vám dům, zlomíte si ruku, něco nechtěně rozbijete v obchodě… Pojistnou událost nahlásíte pojišťovně.  Nastává fáze výmluv a vykrucování – pojišťovna se snaží, aby klienta nemusela vyplácet. Zpravidla požaduje stohy dokladů, které musí klient doložit. Často se stává, že po nehorázné době vám přijde od pojišťovny dopis, že vám dají buďto minimum nebo dokonce nic. Já měl problémy s molochem zvaným Česká pojišťovna, více ve článcích: Pojistka na blbost je pojištění, které nefunguje. Nesjednávat, odhlásit!, Ukončení pojistných smluv u České pojišťovny, Pojištění odpovědnosti za škody občana.

Nedávno jsem na Novánkách četl článek Zima může řidičům zatopit, bouračky se kvůli pojištění hodně prodraží. Článek mj. pojednává o tom, jak se pojišťovny zdráhají lidem vyplácet peníze z pojistných událostí. Zajímavá je tato pasáž:
„Nejvíce se pojišťovny točí na amortizaci. Argumentují, že se vám už ojeté auto zhodnocuje tím, že dostane díky opravě třeba nové nárazníky, namísto původních omlácených.
A proto odečítají ze svého finančního plnění poškozenému stáří vozu, nové díly stoprocentně neproplatí, a vy, i když jste nehodu ani nezavinili, si stejně musíte doplatit tisíce korun ze svých prostředků. Přitom, jak potvrzují i jiné právní výklady, při těžkých dopravních nehodách, kdy je narušena nosná konstrukce vozu, by se naopak mělo zohledňovat to, že vůz je naopak znehodnocen samotnou opravou, což rovnou snižuje jeho cenu.“

U článku je též anketa, která potvrzuje to, že většina lidí měla problémy s vyřizováním pojistné události u pojišťovny…

Anketa novinky.cz
Zdroj: novinky.cz

Jaké máte vy zkušenosti z pojišťovnou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *