Radek John a Amway

Radek John, publicista a politik, je velkým příznivcem „amway businessu“, chválí „amway business“. Lituje toho, že se nevykašlal na novinařinu a nezůstal s „amway“. Lituje toho, že si nezaložil vlastní televizi, že je pouze zaměstnanec. Nějak ale nechápu, proč to neudělal? Nejsou to pouze slova fanatika? Systém „amway“ považuje John za dokonalej. Myslel tím také – vytvořte si dlouhý seznam lidí a nahánějte je? Myslel tím také – když řeknete Amway byznysu NE, neznamená to NE?

Amwayáctví považuji za nešvar, ne samotnou firmu Amway, ne Multi-level marketing (MLM), ale některé Amwayáky – naháneče a manipulátory lidí. Důvody nebudu neustále dokola opakovat, přečtěte si Související články (dole). Chování některých Amwayáků považuji minimálně za neetické. Radek John ne. Velice jsem se v něm zmýlil :-(.

Související články:

Další články o Amwey na CzBlogu

Další články o Amwey na Amwey-Business.cz

69 komentářů u “Radek John a Amway

  1. Radek John a Amway? Tomu teda nevěřim!

    Jinak pěknej obrázek a dobrý ty soubory ke stažení (je to síla) 😯 😆

    Amway je samozřejmě nesmysl 😐

  2. Racht: tomu ver, ze John je velkym priznivcem „spolku amway“. Uvidis, ze ti to tady casem dost amwayku potvrdi 😉

  3. No teda bestmene, já zírám. Konečně nějaké podklady 🙂 Nicméně trochu Ti to ujíždí od reálu. Tak je fajn, že jsi sem dal ten soubor s Radkem Johnem, alespoň si to může každý poslechnout a posoudit nakolik jsou tvá tvrzení mimo od reality. Radek o žádném zakládání televize nehovoří, s úsměvem a nadhledem glosuje, že je mu líto, že se nevykašlal na novinařinu.

    Proč by toto obyčejné konstatování mělo mít jakousi nálepku fanatizmu? Není tak náhodou fanatizmem tvoje bezohledné zaujetí proti každému, kdo prostě na Amway nevidí nic špatného?

    V Amway neexistuje žádný systém, jehož obsahem je „nahánění“, jak zde po celé měsíce neustále prezentuješ. Takže skutečně nemá co by kritizoval. Ty sám bohužel kritizuješ jen to, co si nejprve sám vykonstruuješ. Stejně jako nechápeš význam tvrzení „NE neznamená NE“. Dodnes jsi nepochopil, jaký smysl tato filozofie tohoto výroku představuje. Tak pa, vidím zde výrazný pokles v diskusi a to se mi zamlouvá, nebudu to sám kazit.

  4. acz: ses to spis ty, kdo zije mimo realitu. Ja vim, to je to je to vymyvani mozku. Snad se z toho dostanes vcas. Konecne faze byvaji desive – napr. sebedestruktivni mlaceni hlavou o stenu :mrgreen:

  5. Dobrá, pojďme tedy probrat to, co je podle tebe ono vymývání mozku. Buď prosím konkrétní:
    Které myšlenky a filozofie, které jsou vyučovány vzdělávacími organizacemi vlastníků podnikání s Amway produkty, jsou závadné ve smyslu, že vymývají mozek, jak jej vymývají a čím je toto konkrétní vymytí, které popíšeš, závadné. Něco zde tvrdíš a prezentuješ, tak ať víme z čeho vycházíš.

  6. acz: zavadni jsou predevsim nekteri amwayaci – jejich postupy a chovani. Z ceho vychazim?

    1/skolici materialy amwayaku, viz. napr. balicek karet od cizka. a dalsi HNUS!!!

    2/vykladani planu a premlouvani. v posledni dobe jsem mel doma nekolik amwayku. Jejich retorika je zcela totozna – premlouvat a nahanet lidi zname i nezname lidi (lidi z kostela, pokladni v supermarketu…). HNUS!!!

    3/mitinky amwayku – odporna manipulace s lidma. HNUS!!!

    Nerikam, ze toto delaji vsichni amwayaci, ale z amwayackejch materialu + chovani nekterych amwayku to tak plyne. Ty amwayky, ktery jsem mel doma, bylo taky neco desnyho 😯

  7. Strašně zajímavé je to, jak se na všech nahrávkách publikum směje každému rádoby vtipu nebo narážce – to je běžné při návštěvě klauna v mateřské školce a nebo naopak na většině setkání náboženských sekt – zejména těch evropských či amerických vycházejících z křestanství. :mrgreen:

  8. „zavadni jsou predevsim nekteri amwayaci – jejich postupy a chovani.“

    Ptal jsem se na vymývání mozků, které zde prezentuješ. Můžeš tedy konkretizovat to vymývání mozků tak, jak jsem se ptal?

    „skolici materialy amwayaku, viz. napr. balicek karet od cizka. a dalsi.“

    HNUS V ČEM? Co konkrétně považuješ za závadné, promiň, že se opakuji, ale odpovědi prostě nedostávám. Můžeš konkretizovat jednotlivé karty pana Čížka a definovat jejich závadnost?

    „vykladani planu a premlouvani. v posledni dobe jsem mel doma nekolik amwayku. Jejich retorika je zcela totozna – premlouvat a nahanet lidi. HNUS!!!“

    HNUS V ČEM? Můžeš napsat které myšlenky z plánu, které jsou autorizovány vzdělávacím sytémem Amway, považuješ za závadné? Proč by měl být marketingový plán Amway vykládán každým člověkem jinak, když je už 50 let víceméně stejný pro všechny distributory po celém světě? Může to nějak vysvětlit?
    Ty budeš asi český unikát, naprostá většina lidí uvidí plán Amway maximálně 1x za celý svůj život (mě je 45 a byl mi ukázán pouze jednou a většina lidí, kterým jsem jej ukázal jej v životě neviděla), velká většina to štěstí nebude mít nikdy, jenom ty jsi poctěn návštěvami Amway několikrát do roka 🙂 Přemlouvání je pouze projevem nezkušenosti. Chápeš doufám, že jsou lidé a je jich většina, kteří svůj byznys v Amway (kdekoliv) teprve budují a učí se? Zajímá tě jejich nedokonalost, nebo smysl tohoto byznysu? Myslím, že odpověď je jasná.

    „mitinky amwayku – odporna manipulace s lidma. HNUS!!!“

    Jak konkrétně mítingy manipulují s lidmi? Čím? V čem konkrétně spatřuješ HNUS MÍTINGŮ? MŮŽEŠ STRUČNĚ, NICMÉNĚ FAKTICKY ROZEBRAT NĚKTERÝ Z MÍTINGŮ, KTERÝ JSI NAVŠTÍVIL A DEFINOVAT KONKRÉTNÍ ZÁVADNOSTI?

    „Nerikam, ze toto delaji vsichni amwayaci, ale z amwayackejch materialu + chovani nekterych amwayku to tak vypliva.“

    Ze kterých konkrétních Amwayjáckých materiálů vyplývá onen HNUS a v čem konkrétně? Chování jednotlivce je chování jednotlivce. V každé lidské profesi jsou lidé dobří a špatní, ale nijak to nezhodnocuje onu profesi. Proč zrovna v tomto případě hodnotíš celou profesi, celý systém podle několika jednotlivců, kteří jsou notabene naprosto nezávislé soukromé subjekty?

    „Ty amwayky, ktery jsem mel doma, bylo taky neco desnyho“

    V čem? Čím byli děsní? Pokud by Tě oslovil člověk, který by tebou uvedené „děsnosti“, které se teprve dozvíme, neměl, jak bys reagoval na představení této příležitosti?

    P.S. znáš i nějaké zajímavější slovo, než HNUS?

  9. hraesvelgr:
    „Strašně zajímavé je to, jak se na všech nahrávkách publikum směje každému rádoby vtipu nebo narážce …“

    Co je na tom zajímavého? Smysl pro humor není vrozen každému, vtip musíš pochopit, znát souvislosti. Lidé v sále souvislosti znají, vidí také např. grymasy speakera, nebo neverbální doprovod a smysl pro humor mají. Ten, kdo slyší nahrávku staženou z internetu, nezná souvislost, Nechápe a někteří, jako třeba ty, prostě nemají smysl pro humor. Ale nebuď smutný, dá se s tím žít.

  10. acz: jasne jsem ti odpovedel, tak neakcentuj tu svou retoriku a demagogii 😐

    Znovu rikam, ze NEKTERI AMWAYACI (tzn., ze nevsichni), myslim, ze se budu jeste opakovat nekolikrat…

    P.S. DEKUJI TI ZA TVOU PRIZEN :mrgreen:

  11. Tedy znovu, neboť jsi neodpověděl naprosto v ničem, jen uhýbáš, vymlouváš se, odbíháš od přesných a konkrétních otázek. Ty totiž odpovědi NEZNÁŠ. Své teorie sis vymyslel, vytvořil, odsouhlasil, napsal a potvrdil.

    M Ú Ž E Š K O N E Č N Ě:
    Konkretizovat a definovat jediné obvinění o vymývání mozku, hnusotě, závadnosti?

    NEJSI SAMOZŘEJMĚ SCHOPEN. No a teď to tu máme černé na bílém 🙂

  12. acz:
    Manipulace je samotný balíček karet. Adept z něj získává pocit že po nějakých max 50 až 80 pokusech odchytit nějaké lidi ke spolupráci se mu ty čtyři velmi úspěšné a pár průměrných podaří odchytit. Je to stejné jako říkat že sázet ve sportce je jako balíček karet (52 karet – 52 týdnů v roce). Že když si každý týden vsadíte tak je to jako když otočíte jednu kartu. Občas tam bude šestka nebo desítka, ale časem se objeví král – tedy druhá cena ve sportce ale určitě tam někde bude i to eso – první cena. Po roce sázení tak máte cenu s velkou pravděpodobností jistou. To zní božsky viďte? Po takové informaci by sázel sportku kdekdo. Jenže on ten Čížek neřekne, že v tom Amway balíčku není poměr es ke všem kartám 4 ku 52, ale spíš 4 ku 5000. A to je sakra rozdíl.

  13. N E O D P O V Ě D Ě L. A ty to moc dobřwe víš.

    Já se ptal co konkrétně je na tebou zmiňovaných materiálech závadného, manipulativního, vymývačského. Já se neptal obecně, jak to zobecňuješ s nadšením ty, ale konkrétně, které materiály (název knihy, úryvek, věta či konkrétní myšlenka) stejně tak mi řekni konkrétní Čížkovou kartu, konkrétní větu, konkrétní myšlenku. Víš co znamená slovo KONKRÉTNĚ? Asi ne co?

    Napsat, že Čížek je manipulátor, to umí každý osel, jako ty. Uvézt ale konkrétní myšlenku, větu, souvětí, slovo, to už nedokážeš.

    „Normalni clovek jasnou a konkretni odpoved vidi, nenormalni clovek to nevidi …“

    … jestli to nebude tím, že já nejsem normální, protože přece nesnáším normálnost 🙂 Nicméně se jedná u tebe o klasickou „VYHÝBAVOU FRÁZI“. Nic jsi neřekl, přestože věta byla napsána 🙂

    D O Z V Í M E
    S E
    T E D Y
    N Ě C O ?

    Nebo zase jen vyhýbavě všechno vokecáš?

  14. maurone:

    Kde jsi přišel na tu stupidní podobnost Čížkových karet a sportky? Od kdy je MLM „sportka“? Nejsi ty náhodou jeden z těch, co si myslí, že Amway, potažmo každý síťový marketing, je letadlo a pyramida? Ty tomu vážně rozumíš jako koza petrželi, fakt že jo 🙂

    Ten pocit, který zde popisuješ, že jej získává adept, získáváš pouze ty, to ty to tak cítíš. Protože jsi to prostě vůbec nepochopil. To ale vůbec neznamená, že to tak je. Zapomeň jednou pro vždy na to, že to, co si myslíš a cítíš ty, si myslí a cítí i zbytek světa 🙂 Navíc uvedené „karty“ nejsou vytvořené pro anonymní poslech, ale pro osobní komunikaci tváří v tvář, s nutným doprovodným výkladem a vysvětlováním. Už jsem to tu psal mnohokrát. Materiály, které zde Bestmen prezentuje ztažené z internetu, jsou povytrhávány z kontextů, často zmanipulovány, neúplné, zcela nesmyslně přetvořené a nefunkční. Je to stejné, jako by ti někdo tvrdil, že na to, aby ses dostal do NHL stačí, když se naučíš bruslit. To je tak asi 0,1% z toho, co musíš pochopit, aby ses do NHL jako hráč hokeje někdy dostal.

  15. acz: rikam, ze to, co jsem uvedl, ten komplet, to je ma odpoved. Kazdy kdo chce, tak pochopi ze jsem jiz odpovedel. Omezenci ci demagogove casto efektivne nechapou…

  16. Amway? Dneska? Blázníte lidi?! Byl jsem u nich někdy okolo roku 2000. Nejde o nic jiného, než o hecování a oblbování lidí. Musíte přemluvit hodně lidí do systému, jinak spláčete nad výdělkem. A kde ty lidi dneska seženete? Nikde! Dneska už neni nikdo tak blbej 😀

    Amway jsem dělal dva roky. Neměl jsem na to žaludek někoho přemlouvat.

    Prezentovaná finančí nezávislost emvejáky je nesmysl. Já si myslím, že i Radek John to ví moc dobře.

  17. Pejak: take si myslim, ze Radek John vi o amwayacich sve. Pokud ne, tak doufam, ze si zde precte demagogizujici a dementni komentare amwayaku 😉

  18. Tak když v to věříte, já Vám to tedy brát nebudu 🙂 Věřit každý může čemu chce i sebevětší pitomosti, že? 🙂 Brou noc.

  19. Tak jsem se po delší době podíval na blog.Když jsem si říkal proč psát stále to samé.ACZ je stále nejvěrnějším přispěvatelem.Asi nemá nic jiného na práci.To přeci proto že mu ten bussines tak vynáší.A všichni nevěřící jsou hlupáci.Nepřispíval jsem protože jsem dost pracoval a dost vydělal.Bohu dík.Já věřím v sebe ve svou osobnost ve své rozhodování a nepotřebuji si na to kupovat patent a chovat se jako stádo.Nechci být součástí nějakého řetězce.Chci a konám tak jak mi velí rozum a ne CD nebo cokoli jiného.Musím ale přiznat že na semináře AMWAY si zajdu.Dobrej relax a zábava.S mým obchodním partnerem je to takový náš rituál.Je to lepší než zábavné pořady v TV.
    Pokud ovšem máte skupinu která čítá 62 členů a každý má příjem alespon 30tis.měsíčně jako moji zaměstnanci tak to klobouk dolu a vy by jste tedy měl být už nějaký ten platina nebo koruna nebo co.
    Bud’te už konečně sám sebou a nemluvte a nepište pořád dokola poučky z příruček a CD.Jste kolovrátek ACZ.To co slyším na seminářích to samé píšete zde.Stante se osobností.

  20. jen pro upřesnění, Čížek příklad s kartami (který je na konci nahrávky Balíček karet)nevymyslel, převzal jej tuším od Ricka Setzera.
    Trojitého diamanta, který má ve skupině například zakladatelského crown ambasadora Tima Foleyho, trojitou diamantku Ruth Halsey a mnoho dalších trojitých a dvojitých diamantů.

    Maurone: analogie s balíčkem má jen demonstrovat, jak to funguje.
    je šance na výhru ve sportce 1:52?
    Není, je to 1:13983816 (dle wiki), když 14milionkrát vsadíš usměje se na tebe štěstí 🙂 Když budete sázet tři, třeba s hraesvelgerem a bestmenem, tak bude stačit aby jste každý vsadil jen 3 495 954x, jeden z vás pravdepodobne vyhraje a o výhru se rozdělíte. Otázkou je, zda to stihnete, když prumerny lidsky zivot trvá necelych 28000 dni.
    Kdyz nekdo, ukáže plán více jak tisícu lidí, může si udělat takovou statistiku a tu pak prezentovat jako například Bill Britt: „There is no secret. I simply showed the plan to 1200 people. 900 said, ‚No.‘ and only 300 signed up. Out of those 300, only 85 did anything at all. Out of those 85 only 35 were serious, and out of those 35, 11 made me a millionaire.“
    A ani neni žádným tajemstvím, že zpočátku nejde sponzorování jednotlivci tak dobře jako později, kdy už umí dobře pozvat, dobře představit příležitost a dobře odpovědět na otázky. Jsou lidé, kteří když by ten pomyslný balíček karet vzali, tak když ho poprvé projeli, tak nenašli ani kluky, ani královny, ani krále ani esa. Mohli toho nechat, vrátit startovací soupravu a dostat zpět zálohu na ni, jenže oni si vzali další balíček a tam už to bylo o něco lepší…

  21. SiD:
    Právě že to je jak sportka. Je to o náhodě koho ve svém balíčku potkáte. A ten Bill Britt měl při těch svých číslech zatraceně dobrý balíček, když mu stačilo ten svůj plán ukázat jen 1200 lidem. I takoví, v Česku úspěšní Čížek nebo Šárka Grossová ho určitě ukázali násobně víc lidem a kam se ve výdělcích na Britta hrabou. Ono se to dá vzít i takhle: v České republice byl už plán ukázán více než 20 tisícům lidí a diamant tu furt žádný není, no tak kde panebože jste?

  22. Pěkně jsem se nachytala na inzerát:
    Za první měsíc jsem si přivydělala 15.000kč, druhý měsíc jsem si přivydělala 45.000kč, atd. Pracujete pouze 3 hodiny denně. Vhodné i pro studenty, matky na mateřské, důchodce…

    Oč se jednalo? Přeci o Amway. Pěkná nachytávka, na kterou tedy neskočím 👿

  23. Petr T:

    Je zcela zbytečné, abyste se jakkoliv zabýval tím, co já dělám, čím vším se živím a kolik a čím jak trávím svůj čas. Tyto informace nejsou v žádné souvislosti s tím, že několik místních „expertů“ píše na adresu Amway převážně velkou hromadu hnoje a já a několik dalších tento hnůj vymetáme a převádíme lži, manipulace a fabulace na fakta. A to i za cenu, že jsme mazáni a blokováni.

    Ad „vlastní názor“:
    Vlastní názor má i pětileté dítě, ale souhlasit s tím nemusíte. Každý z nás, tedy já i vy, získáváme vše, co se nám kdy v hlavě usadí, ze světa okolo nás. Z lůna matek jsme si nepřinesli v mozku vůbec žádné informace. A jen a pouze na nás záleží, co si tam ponecháme a přijmeme za své a co vyhodíme ven. Fakta zůstávají fakty, jsou neměnná tisíce let a tisíce let i budou. Stejné a platné věci nelze prezentovat pokaždé jinak, proto vypadají pořád stejně. Vemte si třeba příklad s trávou. Někdo kdysi definoval, že je zelená. Už tisíce let to každý papouškuje jako blázen, nicméně tráva pořád zůstává zelená. Je to můj názor, nebo není, že je tráva zelená? Podobně stejně bude vypadat prezentace Einsteinovy teorie relativity. Fčil buc múdry !!! Desítky let stará pravidla v Amway také pořád platí a platit budou, takže není žádný důvod je upravovat tak, aby náhodou někomu nepřipadala jejich prezentace jaksi podivně až podezřele stejná. Protože to vůbec není podstatné, důležité je pouze to, co tyto informace obsahují. Kupodivu to Vás všechny zajímá ze všeho nejméně 🙂

  24. Pavla M:

    Ani nemusíte. Podobné inzeráty jsou každému vlastníkovi podnikání Amway velmi usilovně vymlouvány, jsou v našem vzdělávacím systému prezentovány jako škodlivé a samozřejmě nemají vůbec žádnou efektivitu. Pokoušejí se o ně především začátečníci, kteří nechtěji používat desetiletí prověřené postupy, hledají skratky ke zbohatnutí, nepochopili základní principy obchodu a prodeje, jejich ega jim neumožní se sklonit před zkušenými staršími partnery a chtějí si vše dělat po svém. Takoví končí v Amway jako první a potom patří mezi ty největší pomlouvače, především pak na internetu. Amway ani soukromé vzdělávací organizace vlastníků podnikání s tím nemají nic společného a distancují se od takových inzerátů.

  25. Maurone:

    Nic z toho, co píšeš, není pravda. Jsou to naprosté nesmysly. Tvé představy bohužel pramení z naprosté neznalosti celého systému. To, co zde „tlumočíš“ jsou hlouposti, vyčtené někde na internetu, nebo vyslechnuté v hospodě.

  26. Amway, multi-level marketing je bezva. Bezva lidi, kvalitní výrobky. Každý člověk potřebuje sen, bez snu nedosáhnete ničeho. Autor tohoto blogu evidetně žádný sen nemá ❗

  27. flash:
    Fascinuje mě, jak amwayáci všem svým odpůrcům podsouvají, že jsou neúspěšní zaměstnanci pracující za 15 tisíc hrubého měsíčně, kteří chodí otrsocky do práce, nemají žádné záliby… :mrgreen:

  28. Docela jsem byl zvědavý po skvělém víkendovém mezinárodním semináři, co tu zase najdu za osloviny od přemoudřelých odpůrců, kteří sice o Amway vědí prd, ale jinak vědí úplně všechno. No a je to přesně tak, jak jsem čekal. Osloviny a nic víc. Je načase to prostě ukončit, diskuse na téma „prázdnota“ nemají žádný smysl. Pojďme tedy k závěrečné řeči:
    ———————-
    ———————-
    Systém Amway a lidé v něm jsou postaveny na základní filozofii pomoci druhým lidem. Čím více lidem pomohu vydělat peníze, tím víc získám i pro sebe. Čím víc lidí naučím vydělávat peníze, rozumět jim, tím víc profituji i já. Čím méně lidem pomohu, tím méně získám pro sebe. Pokud nepomohu nikomu, nezískám NIC. Je to dost jasné? Je celkem běžné, že do Amway vstupují i tzv. ZLATOKOPOVÉ s vizí, že si nahrabou peníze aniž by vybudovali to, co je potřeba. Takové systém vyplivne jako první a bývají z nich největší agitátoři proti Amway.
    ————————–
    ————————–
    Vaše úsilí je přesně opačné. Snažíte se všemožně lidi odradit a systém pomluvit. Nicméně fakta jsou takováto: Odradíte jednoho a nezískáváte oba nic. Odradíte sto a opět nezískáváte žádný nic. Odradíte milion a pořád nikdo, včetně vás, nic nezískává. Nejsem sice žádný expert myslitel, ale myslím, že neexistuje nejnesmyslnější činnost, než se neustále zabývat NIČÍM.
    ————————–
    ————————–
    Špičkové přísloví říká, že je lepší stokrát něco začít a neuspět, než nic nezačít a být v tom úspěšný. Vy tento postoj bouráte a obhajujete pravý opak.
    ————————–
    PONECHÁM NA OSTATNÍCH ROZUMNÝCH LIDECH, NECHŤ SAMI POSOUDÍ, KTERÁ ČINNOST SMYSL DÁVÁ A KTERÁ SMYS NEDÁVÁ.
    ————————–
    Jelikož diskuse s Vámi, bohužel, doposud žádný smysl neprokázala, je čas. Rozhodl jsem se tedy pomoci Bestmenovi v jeho úsilí bojovat proti nešvaru Amway.
    ————————–
    Bestmene, oficiálně a veřejně tě „prosím“ o opětovné zablokování, tentokráte ale definitivní a na všechny mé IP adresy. Jednak ti ubude výrazný oponent ve tvé velmi smysluplné křížové výpravě, jednak získáš materiál pro případnou obhajobu při případném obvinění, že jsi mě zablokoval, máš ode mne písemnou žádost.
    ————————
    Pokud bys však tento příspěvek nezveřejnil, byl bych nucen jej celý zveřejnit na navazujících
    ————————-
    Pro zbytek čtenářů se zbytkem rozumu v hlavě zde ponechávám kontakt po případ:

    Že by Vás zajímala skutečná fakta
    Že byste se chtěli skutečne podívat „pod kapotu stroje“ a vyzkoušet jak se věci mají doopravdy
    Že byste skutečně chtěli osobně poznat lidi, kteří si díky Amway vydělávají velmi slušné peníze, ale také pomáhají ostatním získávat vlatní finanční nezávislost
    Že byste se chtěli naučit rozumět financím, investicím, obchodování, jednání s lidmi, a další potřebné dovednosti, které umožňují změnu velikosti vašich příjmů směrem nahoru …

    Pro oblast Jižní Moravy jsem takovým lidem k dispozici na:

    amwaydiskuse(zav)gmail(tečka)com

    Prosím jen o to, nechť mě kontaktují jen ti, které to skutečně zajímá. Ti z Vás, kteří mají všech pět pohromadě to pochopí, proč to chci.

    ACZ

  29. Hm. Ale nezbývá, než tomu prostě věřit. Nebo jej můžeme obvinit ze lži. Co navrhujte? Jdete do toho?

  30. bestmene,jasně,investigativní novinář, nechce nic najít a nic nenašel. Investigativní novinář, který nechce nic najít, investigativní novinář, který nechce nic najít. Pokud nechápeš absurditu svého tvrzení, přečti si to znova 💡

  31. Znám poměrně dost lidí, kteří jsou docela dost nešťastni. Naposledy co vím, tak se kamarádka kvůli Amway rozešla s klukem 🙁

  32. Bohuna: a kdyby nebylo Amway žili by spolu šťastně až do smrti. Lidi se seznamují i rozcházejí, dělají to již několik tisíciletí, z různých důvodů, ale jakmile někdo nakupuje od Amway, tak retardové křičí že za to může Amway.
    Představ si, že přijede DPD, dovozce s balíkem od Amway a „Amwayák“ si při cestě po schodech zláme nohu. Jak logické je, že za to může Amway? Když si pujde pro máslo do Tesca a na schodech v baráku si zláme nohu bude za to moci Tesco? samozřejmě, že ano, moudrá bohuna přece říká, že ano!
    To je inteligence odpůrců Amway 😀

  33. Bohuno:
    A jaké máš podklady o tom, že to bylo kvůli Amway, Hm? Hledání viníků všude kolem, jen ne v sobě, je projevem velmi nízké osobní zodpovědnosti.

  34. Jaké podklady? Kamarádka říkala, že ho začalo více zajímat to Amway podnikání. Více než ona, furt byl někde u těch Amway. Přitom to byl tříletý hezký vztah. Než přišlo to Amway. Je to moc hodná holka, je mi jí hrozně líto 🙁

  35. Tak vidíte, že Amway za nic nemůže. Sama to potvrzujete. Ten mladík chtěl něco vybudovat a ona nechtěla. Chtěla zůstat tam, kde byli doposoud, on chtěl jít dál. Nedokázali se dohodnout, jejich vztah nebyl založen na pevných základech. Rozešli by se stejně, protože dřív, nebo později, by ten mladík začal být aktivní v něčem jiném. Kdyby jej skutečně milovala a plánovala společnou budoucnost, vydali by se na cestu budování společně, jeden druhého by podporovali a popoháněli.

    Definice šílenství je, když člověk dělá stejné věci, ale očekává jiné výsledky. Rozumíte tomu?

  36. Bohuno, ale problém je spíše u té kamarádky, protože nepochopila, že kdyby s ním vydržela, tak se mohla mít ve stáří jako prase v žitě.

  37. To je porad penize, business… Ale jsou skutecne penize nejdulezitejsi? Ne, nejsou! Penize mam nekde na patem, sestem miste v zebricku hodnot. Na prvnich mistech mam zdravi, rodinu, lasku, porozumneni…

    Znam nektery lidi, co zijou jenom penezi. Nesmyslne, nechapuje je. Nejsem takovy, nikdy bych takovy ani nechtel byt (proto asi nechapu amway). Ty lidi jsou hrozne nestatny, nestatny z toho, ze maji na vkladni knizce „pouze“ 800 tisic. A na osobnim ucte „pouze“ 400 tisic. Ze nemaji jeste vic penez. Maji tri prace, duchod, 40-50 tisic mesicne a nekoupi si nic na sebe, nez utrati korunu, tak ji dvakrat v ruce otoci.

    Proc se honit za penezi? Vzdyt preci staci slusne zit…

  38. Zdravím Vás! Ano, v Amway „vyplachují mozky“. Byl jsem svědkem toho, kdy se z inteligentního člověka stal posedlí člověk, který se dokáže bavit pouze o Amway byznysu, a to značně demagogicky. Sní o diamantovém postupu, kdy si potom bude moci dovolit úplně všechno. Jednalo se o mého kamaráda. Bohužel, již bývalého 🙁 Amway je určitě nezdravá organizace. Za tyto „výplachy mozků“ by měl být již konečně už někdo potrestán!

  39. Co to zase kecáš. Bestmene. V diskusi o byznysu a penězích je zcela logicky samý byznys a peníze. Co jsi dneska zase hulil? Až si budeme povídat o dovolených, koníčcích, ženských, zdraví, přátelství, porozumění či rodině tak tam pravděpodobně žádné peníze ani byznys nebudou. Splácáváš páté přes deváté a ani trochu se za to nestydíš.

    Téma proč se honit za penězi je fajn. Zkus na to založit rozumné téma. Konečně tu po měsících vznikne smysluplná diskuse. I když moc v to nevěřím. Předsudky vládnou tomuto blogu víc, než je zdrávo. Rád se zůčastním.

  40. acz
    „Tak vidíte, že Amway za nic nemůže. Sama to potvrzujete. Ten mladík chtěl něco vybudovat a ona nechtěla. Chtěla zůstat tam, kde byli doposoud, on chtěl jít dál.“

    Je velmi zajímavé, že ztráta přátel (resp. partnerů) je u amwayáků velmi častým jevem, kdežto běžní podnikatelé (kteří bezpochyby chtějí něco vybudovat a „jít někam dál“) se s tím potýkají jen vyjímečně. S přáteli se třeba méně stýkají kvůli nedostatku času, ale neznám případ podnikatele (nepočítám mafiány či lidi pohybující se na hraně zákona), kterému by se lidi začali vyhýbat poté, co začal podnikat.

    U amwayáků je to ovšem zcela běžné – myslím, že skoro každý student má na škole exota, který lanaří jednoho člověka po druhém do „super byznysu“. :mrgreen:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *