Lucie Šlégrová nevinna, soudkyně Huňáčková vynesla osvobozující rozsudek

Členka Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) a pravicová extremistka Lucie Šlégrová 17.11.2010 na shromáždění hlásala ideologii národního socialismu a odkazovala na neonacisté hnutí. Dne 3.9.2013 soudkyně JUDr. Bohumila Huňáčková (Okresní soud v Mostě) vynesla osvobozující rozsudek. Závěrečná řeč Lucie Šlégrové byla dokonalá (evidentně ji nesepisovala sama) – malý výňatek:

„Jak je tomuto soudu bezpochyby známo, národní socialismus nepředstavuje jen německý nacismus, ale je to politický směr, k němuž se hlásili četní představitelé našeho národa: mám­-li uvést jen několik jmen, pak Václav Klofáč, Edvard Beneš, Prokop Drtina, Petr Zenkl, Milada Horáková, nebo z polistopadových představitelů národně socialistické strany Jiří Dienstbier, Jiří Vyvadil, Tomáš Sokol nebo Jiří Paroubek.“

Šlégrová v závěrečné řeči dokonce tvrdě kritizovala soudkyni Huňáčkovou (bývalou členku zločinné KSČ)…

„Byla jste to vy, paní soudkyně Huňáčková, kdo vstupem do KSČ aktivně schválil okupaci své vlasti cizími vojsky a kdo se pro svou kariéru a pro to, aby získal výhodné postavení občana první kategorie, neštítil žádné špinavosti. V době, o které mluvím, byli ti nejodvážnější, jako Pavel Wonka, ve vězení, ti slušní aspoň mlčeli, a s okupační mocí tak jako vy otevřeně kolaborovali jen ti nejhorší z nejhorších, skutečná spodina, morální bahno našeho národa.

Stydím se za vás a opovrhuji vámi, paní soudkyně, a cítím jako osobní urážku, jestliže tu mám dnes před vámi stát a prokazovat tak úctu někomu, kdo si ji ani v nejmenším nezaslouží. Soudcem byl měl být slušný člověk, v optimálním případě morální autorita, rozhodně však ne oportunista, člověk s mentalitou otroka, který byl ochoten, za příslovečnou miskou rýže, sloužit nepříteli. Komu dalšímu byste byla ochotna nabídnout své služby tak, jako jsteje nabídla ruským okupantům a jejich přisluhovačům, paní soudkyně Huňáčková? Zřejmě komukoliv, viďte!“

Celá závěrečná řeč je zde (PDF).

****************

Ač s  Lucií Šlégrovou v mnohém nesouhlasím, tak s kritikou Huňáčkové se zcela ztotožňuji. Není přeci možné, aby bývalá členka zločinecké organizace soudila lidi. Osobně považuji Šlégrovou a DSSS za sympatizanty zločinného nacismu.

Video: Okresní soud Most 3.9.2013, JUDr. Bohumila Huňáčková

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *