Online recept na vydatný boršč z červené řepy plný vitamínů.
Boršč (pro 4 osoby)
Suroviny:
- 1,5 litru vody
- 200 g hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- 200 g zelí
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- petrželová nať
- 1 velká cibule
- 150 g červené řepy
- 1,5 dl kysané smetany
- 2 oloupaná rajčata
- 2 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžíce octa
- sůl
- 1 masox
Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kostky. Do hrnce s vodou dáme koření do uzavřeného sítka (louhovač na čaj) a vložíme nakrájené hovězí maso. Maso dále vaříme. Přidáme nakrájené vepřové maso a dále vaříme do měkka. Všechnu zeleninu dobře očistíme (i cibuli), nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř uvařenému masu, osolíme. Po chvíli přidáme všechno drobně nakrájené zelí, na malé kostičky nakrájenou červenou řepu a nakrájená rajčata. Vše dovaříme do měkka. Během vaření přidáváme vroucí vodu na doplnění té, která se odpařila. Na závěr dochutíme lžící octa a masoxem, případně natí petžele. Boršč servírujeme v hlubších polévkových miskách a těsně před podáváním doplníme každou porci kopečkem kysané smetany.
Tip: Pokud nemáte uzavřené sítko (louhovač na čaj), tak svařte v malém hrnečku, ve 2 dl vody, bobkový list, pepř a nové koření. Pak vývar z koření vlijte přes cedníček do polévky.
Oblíbené recepty:
Kuřecí maso – grilování recepty Zelňačka s klobásou Bramborový salát Nepečený dort z kysané smetany