XP-AntiSpy – optimalizace Windows

XP-AntiSpy je optimalizační nástroj pro Windows. Je to malý prográmek s velkým potenciálem, který zabraňuje úniku dat z vašeho počítače, které mohou být odeslány bez vašeho vědomí. S tímto programem budete mít pod kontrolou Media Player, Internet Explorer, Chybová hlášení, Doplňková nastavení, Síť, mSlužby, Microsoft Messenger a Systémové registry.

XP-AntiSpy je silný nástroj, který je dodáván zdela zdarma, navíc je přeložen do češtiny. Kompatibilta je zaručena  s operačními systémy Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7.

V programu XP-AntiSpy nastavit:

Zakázat Scripting Host
Zakáže službu Scripting Host, která je odpovědná za spouštění souborů s následujícími příponami: *.js, *.jse, *.vbe, *.vbs, *.wsf, *.wsh. Pomocí těchto souborů je distribuován a spouštěn malware.

Skrýt počítač v síti
Pomocí tohoto nastavení zamezíte tomu, aby byl Váš počítač viděn v síti. V tom případě nemůže nikdo Váš počítač identifikovat bez znalosti Vaší IP adresy nebo jména počítače.

Vymazat historii naposledy použitých dokomumentů
Při vypínání systému bude vymazána historie naposledy použitých dokumentů v menu Start->Dokumenty.

Necachovat miniatury
Normálně Windows vytváří miniatury zobrazených obrázků, které jsou ukládány do souboru Thumbs.db. Toto zrychlí zobrazení náhledu. Pokud toto nepotřebujete, zvolte tuto volbu.

Zakázat ctfmon.exe
Proces ctfm.exe je odpovědný za nastavení jazyka v systému. Normálně tento proces běží na pozadí a je málokdy použit. Toto nastavení nahradí ctfmon.exe falešným, odebere záznam ze sekce pro spuštění a odregistruje knihovny ‚msctf.dll‘ a ‚msimtf.dll‘. Díky tomu bude nemožné tento proces znovu spustit. Samozřejmě, toto nastavení můžete kdykoli zrušit.

Nepřidávat data o médiích do knihovny
Pokud je tato volba zakázána, pak Media Player nepřidá jména Vašich prohlédnutých souborů do knihovny. Je možné, že tato informace může být získána přes internet.

Neukládat seznam naposledy otevřených souborů
Pokud je tato volba zakázána, jména prohlédnutých mediálních souborů nejsou uložena v seznamu naposledy otevřených souborů. Tato informace není na internetu publikována, ale někdo by mohl sledovat stejné soubory, jako Vy, pokud bude přihlášen k Vašemu účtu.

Zakázat hlášení o chybách
Zakáže automaticky generovaná chybová hlášení, která se odesílají do společnosti Microsoft v případě, že počítač nahlásí chybu a spadne.

Nespouštět MS Messenger s Outlook Express
Zabrání tomu, aby byl MS Messenger spouštěn s každým startem Outlooku Express. Pokud plánujete MS Messenger odinstalovat, toto nastavení ignorujte.

Zakázat prohledávání sítě
Pokud je toto nastavení aktivní, operační systém již nebude hledat síť při spuštění systému nebo pokud otevřete odkaz ‚Místa v síti‘. Pokud Váš počítač není připojen do místní sítě, můžete tuto volbu aktivovat.

Zakázat JavaScript
Pokud je tato volba zakázána, pak nejsou spouštěny Javascripty v prohlížeči Internet Explorer. Mnoho internetových stránek Javascripty používá, ale pokud jsou povoleny, mohou být použity pro zfalšování informací, které vidíte (například jako Váš falešný účet) nebo mohou poškodit Váš systém či počítač, pokud bude objevena bezpečnostní díra. Doporučení: Pokud navštěvujete stránky, které neznáte, jen zrušte Javascript. Po prověření jej můžete znovu zapnout.

Zakázat ActiveX
Pokud je tato volba zakázána, nejsou spouštěny prvky ActiveX přes Internet Explorer. Pokud chcete spustit službu Windows Update pomocí prohlížeče, povolte ActiveX. Existuje mnoho ostatních stránek, které používají ActiveX, ale v mnoha případech ActiveX chtějí nainstalovat nějaký typ dialeru na Váš počítač. Proto je lepší tuto vlastnost zakázat a povolit ji pouze v případě, když jste si jisti obsahem internetové stránky.

Kontrolovat odvolané certifikáty serveru
Podvodníci mohou získat platný certifikát a předstírat, že jsou vydavateli webové stránky Vaší banky. Pro zabránění tomuto chování existují seznamy odvolaných certifikátů. Jakmile je detekováno zneužití, certifikát se ocitne na černé listině a uživatel na tuto skutečnost bude upozorněn.

Necachovat webové stránky HTTPS
Webové stránky HTTPS jsou stránky, které jsou přenášeny mezi webovým serverem a počítačem kódovaně. Tato volba zabrání, aby byly části kódovaných stránek ukládány na Váš počítač a mohly tak být potenciálně zneužity. Prohlížeč FireFox cachuje nestandardní kódované stránky SSL.

Zakázat idexování služeb
Služba indexování běží jako úloha napozadí a hledá a indexuje všechny soubory pro možné fulltextové vyhledávání. Pokud tuto vlastnost nepotřebujete, můžete bezpečně službu zakázat.

Regwizc.dll
Zakázat RegistrationWizardControl. Toto nemá žádný vliv na WPA (Windows Program Activation – Aktivace programu Windows). Pomocí WPA je možné kontrolovat Vaše registrační data, proto je doporučeno tuto službu zakázat.

licddll.dll
Toto je hlavní program WPA. Pokud jej zakážete, již nebudete moci nikdy WPA použít, pokud jej znova nepovolíte. Toto je doporučeno pouze pokud jste již Vaše XP aktivovali.

Příkazový řádek v kontextovém menu
Toto nastavení je použitelné pro uživatele, kteří občas pracují s příkazovou řádkou. Pokud je toto nastavení aktivní, bude v kontextovém menu položka, díky níž můžete rychle přejít do okna příkazové řádky.

A mnoho dalšího

XP-AntiSpy download

Nefunguje download? Kontaktujte admina a on to spraví 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *