Vetřelec / Alien (1979)

Sci-fi horor Vetřelec
Vesmírná obchodní nákladní loď Nostromo je plná nákladu a míří k Zemi. V hibernaci spí sedm členů posádky. Posádka je však Matkou (palubní počítač) probuzena, protože zachytila signál neznámého původu. Jedná se o akustický signál v intervalu po 12 vteřinách. Posádka si myslí, že jde o SOS, proto letí za signálem, který jde z neznámé planety. Když na planetu dorazí průzkumný tým, tak tam nalézá záhadnou kosmickou loď v jejíž útrobách naleznou divná velká vejce. Mezitím posádka zjišťuje, že ten signál nebyl SOS, ale varování. Z toho vejce něco vyskočilo a nalepilo se to přes skafandr na obličej jednoho chlápka. Evidetně mu jde o život, proto ho rychle dostávají zpět do lodi. A to byla zásadní chyba! Když mu mimozemský organismus z obličeje odpadne, tak i přes protest důstojnice Ripleyové (Sigourney Weaver) chce posádka odvést organismus na Zemi ke zkoumání. Chlápek z něhož organismus slezl vypadá nejprve dobře, ale při jídle z něj vyleze organismus – vetřelec, který se bleskurychle utíká schovat. Při hledání vetřelce je jeden člen posádky zabit, a to nezvěstí nic dobrého. Evidentně jde o vraždící monstrum, které opravdu rychle vyrostlo. Jak ale vetřelce zabít? No, bude si s ním muset poradit Ripleyová.

Celým filmem diváka provází strach z neznáma, proto se divák ani na chvilku nenudí. Film jsem viděl několikrát, a nikdy se u něj nenudím. Vetřelec je prostě klasika, která nikdy nezklame.

Film režíroval Ridley Scott. Ve filmu hrají: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, Ian Holm, Yaphet Kotto, John Hurt, Eddie Powell, Helen Horton, Bolaji Badejo.

Vetřelec / Alien

Vetřelec / Alien

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *