Bez dechu / Abduction (2011)

Nathan Harper (Taylor Lautner – Stmívání) má děsivé sny, chodí k psycholožce  Geri Bennett (Sigourney Weaver). Jednou s kamarádkou Karen naleznou na webu, kde jsou pohřešované děti, chlapce, který se nápadně podobá Nathanovi. Po krátkém pátrání Nathan zjišťuje, že chlapec na webu je to skutečně on. Přihlásí se na stránku, a to neměl dělat! Krátce na to ho navštěvují dva muži doma, rodiče zabíjejí a Nathan prchá s kamarádkou Karen. Dům rodičů vybuchne, v troubě totiž byla nastražená bomba. Nathan jede s Karen do nemocnice, Karen má totiž poraněu ruku. V nemocnici, ve zprávách, Nathan vidí, že jeho dům prý vybuchl díky úniku plynu, a na místě nebyl nikdo zraněný. A to je mu opravdu divné. Nathan volá na policii, ale ozve se mu agent CIA. Krátce na to jdou po něm muži, který ho chtějí zabít nebo zajmout. Nathan s Karem z nemocnice prchají, pomáhá jim v tom psycholožka Geri. Geri ale není vůbec žádná psychložka, měla na starost jeho ochranu, stejně jako jeho nevlastní rodiče.
Nathana chce nezavislý tajný agent Nikola Kozlow (Michael Nyqvist), Kozlow chce jistý seznam (kdo prodal státní tajemství), o který byl okraden. Tento seznam mu ukradl Nathanův skutečný otec. A kyby Kozlow Nathana chytil, tak by bylo jednoduché dostat tento seznam získat zpět… Siuace je ale velice složitá, protože veškerou komunikaci CIA slyší i Kozlow. CIA sice Nathana chrání, ale agent Frank Burton na tom seznamu je též…

Film režíroval John Singleton. Ve filmu hrají: Taylor Lautner, Maria Bello, Jason Isaacs, Sigourney Weaver, Michael Nyqvist, Lily Collins, Alfred Molina, Elisabeth Röhm, Aunjanue Ellis, Roger Guenveur Smith, Ilia Volok, Denzel Whitaker, Victor Slezak, Tim Griffin, Nickola Shreli, Ken Arnold, Jack Erdie, Allen Williamson a další.

Bez dechu / Abduction

Bez dechu / Abduction

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *