Teroristické útoky 11. září 2001 v USA

11. září 2001 je pro USA smutný den. Je to den, který není smutný pouze pro občany v USA, ale také pro každého člověka, který odsuzuje terorismus. Vzpomínka na 11. září musí bolet každého normálního člověka, vzbudit v něm emoce. I z mého pohledu je tato vzpomínka velice bolestivá, mám nepříjemné mrazení v zádech, protože terorismus odsuzuji, nechápu ho.

Dne 11. září 2001, v USA, byla provedena nejhorší série teroristických útoků, která měla za následek smrt tisíců nevinných lidí a obrovské škody na majetku. 19 příslušníků teroristické skupiny Al-Kájda (většina pocházela ze Saúdské Arábie), unesla čtyři dopravní letadla společností American Airlines, United Airlines. Dvě letadla, jedno společnosti American Airlines, druhé společnosti United Airlines, byla teroristy navedena na věže Světového obchodního centra (WTC) v USA, New Yorku, kde se s nimi střetla. První letadlo (Boeing 767), které narazilo do severní věže Světového obchodního centra pilotoval Egypťan Muhammad Atta. Druhé letadlo (také Boeing 767) narazilo do druhé věže o 15 minut později. Náraz letadel byl velice destruktivní a měl katastrofální následky. Konstrukce budov Světového obchodního centra nevydržela a obě budovy se zřítily. Další, třetí letadlo (Boeing 757), společnosti American Airlines, bylo teroristy navedeno na objekty Ministerstva obrany ve Washingtonu, D.C., Pentagonu . U Pentagonu zemřelo celkem 189 nevinných lidí. Poslední, čtvrté letadlo (Boeing 757), které mělo údajně namířeno na Bílý dům, spadlo v Pensylvánii na volné prostranství, kde se nenacházejí lidé. V tomto případě se totiž teroristům nepodařilo zcela ovládnout letadlo, došlo k potyčce s pasažéry, která mělo za následek zřícení stroje. V tomto případě zemřelo „pouze“ 40 pasažérů na palubě letadla. Ve všech letadlech zemřelo celkem 246 lidí – pasažérů letadel (včetně 19 únosců). V troskách budov Světového obchodního centra zemřelo mnoho lidí, celkem 2.603. Při útocích celkem zemřelo 2.974 nevinných lidí a 19 únosců z Al-Kájdy. Zcela zbytečně zmařené životy 🙁

Teroristické útoky

K těmto teroristickým útokům se přiznává nejhledanější muž světa – Usáma bin Ládin z Al-Káidy. Vzhledem k okolnostem lze Usáma bin Ládina považovat za masového vraha. V současnosti Al-Káida vytváří a rozšiřuje svou teroristickou síť v USA, která je bohužel složená také z amerických občanů. Američtí občané jsou prý také ve vysokém vedení Al-Káidy. To je opravdu velice smutné a nepochopitelné.

Tento teroristický útok šokoval doslova celý svět. Je bezpochyby odsouzenihodný. Respektive každý teroristický útok je odsouzenihodný. Umírají v nich nevinní lidé. Nikdo nemá právo vzít druhému člověku život. Je to něco nepřijatelného. Je to proti Bohu. Teroristé obecně, jsou opřisluhovači ďábla.

Je pravda, že i dnes je tato série teroristických útoků vysoce spekulativní. To je ale i Král Rock ‚n‘ Rollu Elvis Presley …

11. září a filmy

K této krvavé události bylo natočeno několik filmů, které popisují ony tragické události. Například film Let číslo 93 (2006), který vystihuje poslední okamžiky letu United Airlines č. 93, popisuje statečný boj pasažérů letadla proti fanatickým a bezohledným teroristům.

Někteří lidé nemají rádi normálnost

Bohužel, existují lidé, kteří nemají rádi normálnost, odmítají ji. Akcentují nenormálnost, a to za každých okolností. Což je nepřirozené a velice nestandartní. Tací lidé mohou být nebezpeční. Toto nebezpečí nemusí být vždy lokální, může být dokonce v celosvětovém měřítku. Z těchto lidí se může stát např. terorista, jehož posláním je rozdávat smrt. Pozor na tyto lidi!

Bojujme proti terorismu

Nebuďme bezohlední vůči svému okolí, vnímejme ho, bojujme společně proti terorismu. Vždyť terorismus přináší nemalé lidské oběti. To, co se stalo 11.září v USA se může stát kdekoliv na světě, i v České republice. Pokud si někdo myslí, že ne, tak se mýlí. Česká republika je součástí obrany NATO, což považuji za zprávné. Členové Al-Káidy slibují smrt Spojeným státům americkým a jejim přisluhovačům. Tedy i státům, kteří s USA spolupracují. Tedy i České republice.

Video Teroristické útoky 11. září 2001

Nahlásit nefunkční video

Amatérské video zachycující útok Světového obchodního centra (26 minut)

Nahlásit nefunkční video

2 komentáře u “Teroristické útoky 11. září 2001 v USA

  1. Dál už pak jen opět nepodložené žvanění:

    Tak předně Usáma Bin Ládin, potažmo Al-Kaida, se nikdy, (čtěte NIKDY a znamená to NIKDY) nepřihlásili k těmto teroristickým útokům na WTS a Pentagon. Tvé tvrzení je obyčejná lež, potažmo pak snad spekulace, což je víceméně to samé.

    Tvrzení o tom, že Al-Kaida vytváří v USA nové teroristické skupiny, resp. vytváří a rozšiřuje síť, je samozřejmě čistá spekulace. K zastrašování dobrý, ale jinak hodně neuvážené počínání.

    Spojení mé osoby, resp. mých názorů a postojů s jakýmikoliv jinými teroristickými útoky, případně zločinem, je naprosto šilené. Jsou to závěry totálně chabého rozumu, absolutní zaujatosti a komplexní nevědomosti, která ve tvém případě skutečně nezná hranice.

    Tvá výzva: Nabádáš k boji proti terorismu, ale neuvádíš ani náznakem JAK. A to bych od Tebe skutečně rád slyšel, když už tedy vyzýváš, tak nám tedy poraď, nebo snad ještě lépe JDI PŘÍKLADEM !!!

    Celou problematiku terorismu ismámského světa rekvalifikuješ na naktivity Al-Kaidy, přitom vůbec nechápeš, že polovina občanů všech zemí s islámským vyznáním víry má úplně stejné postoje vůči západu jako takovému. Druhá polovina vůbec nevěří, že tyto útoky má na svědomí Islámský radikalizmus, ale že si to celé zinscenovaly radikální síly současné moci v USA. A podkladů je k takovému tvrzení až přehnaně mnoho k dispozici.

    Víš, ono se nestačí dívat se na televizi, kde „obdržíš“ spásnou myšlenku napsat o terorizmu na blogu, páč zrovna běžel v TV film s Nicolasem Cagem. Televize je stejný nástroj manipulace a vymývání mozků, jako tebou nesmyslně inkvizitovaná Amway.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *