Proč se vůbec nezajímám o vrcholový sport?

Vrcholový sport, profesionální sport je z mého pohledu něco velmi špatného a zbytečného. Nesleduji fotbalové zápasy, olympijské hry, apod. Nikdy jsem to nesledoval. A jsem tomu rád.

Vrcholový sport

Profesionální sport vyžaduje nadlidské a rekordní výkony, proto si často sportovci ničí tělo dopingy a přehnaným až extrémním cvičením (to lidskému tělu rozhodně neprospívá). Takže se dá říct, že vrcholový sport není zdraví prospěšný. Další věcí je davové šílenství sportovních fanoušků – vrcholový sport manipuluje masy lidí. Nehezká stránka vrcholového sportu je šílenství až  fanantimus vrcholových sportovců. Všichni vrcholový sportovci chtějí být první, všechno ostatní je pro ně nehodnotné, nepodstatné. Nesmyslně (až fanaticky) se degradují na bezduché roboty, kteří ovládají pouze určité pohyby. Tito sportovci se na pokraji svých sil nesmyslně ženou za svým cílem. Honí za kulatým nesmyslem, nebo touží být o vteřinu rychlejší, než protivník. Vůbec jim nejde o radost, ale podat co nejlepší výkon (vstanout na stupni vítězů), a jsou proto ochotni obětovat VŠE (zdraví, rodinu…). V tom je i závislost… Při sportu tělo produkuje látku hormonální povahy – endorfin. Jedná se o přírodní drogy, které si člověk vytváří v mozku. Působí jako opiáty, tvrdé drogy (heroin, atd.). A proto, když vrchlový sportovci přestanou sportovat, mají těžké abstinenční příznaky a deprese. Velmi úsměvní mi případají muži v hospodách, kteří vrcholový sport komentují (kritizují) – špatné výkony, špatná technika… Ovšem ani jeden z nich by nedokázal ani zlomek toho, co kritizovaný sportovec nebo tým.

profesionální sport

Vrcholový sport je o penězích

Na vrcholovém sportu je asi nejhorší to, že je JEN o penězích. Vemte si jenom, kolik stojí pořádání olympijských her. Vemte si, kolik vyžírků a podvodníků se okolo vrchlového sportu pohybuje. Za úplně nejhorší považuji kolektivní vrcholový sport – fotbal, hokej, apod. Tam se zcela zbytečně útápějí neskutečné miliardy, bují korupce…

Vrcholový sport je prostě taková mega šaškárna, kterou já neuznávám.

Já a sport

Místo vrcholového sportu, bych raději ty významné miliardy investoval do masového sportu – veřejná hřiště, cyklostezky, turistika, atd. Někdo si může myslet, že nemám rád sport. Mám rád sport, ale ne ten vrcholový. Rád se podívám na fotbalový zápas, který hrají hráči jen tak pro zábavu. Tady nevidím kyselé a zlé ksichty, hráče, kteří jsou ochotni pro svou pravdu na hřišti porvat. Mojim smyslem života je sport, min. 5x týdně cvičím. O vrcholový sport se ale VŮBEC nezajímám, vy samozřejmě můžete, nikomu to nemám za zlé, je to každého volba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *