OpenOffice ke stažení zdarma

OpenOffice je přesně to, co hledáte! OpenOffice je profesionální kancelářský balík, který plnohodnotně nahrazuje oblíbený a hojně používaný Microsoft Office. OpenOffice má však jednu velkou přednost – je zcela zdarma (open source), bez skrytých podmínek užívání. Kompletní Česká lokalizace je u OpenOffice samozdřejmostí.  S kancelářským balíkem OpenOffice můžete např. vytvářet a upravovat textové dokumenty, vytvářet tabulky a grafy, prezentace, kreslit obrázky, ale také  i pracovat s databázemi – zkrátka vše, jako v Microsoft Office. OpenOffice je plně komatibilní se soubory vytvořenými v Microsoft Office, takže nemusíte mít obavu, že soubor vytvořený v Microsoft Office neotevřete :-). OpenOffice je velice inteligentní nástroj, protože dokáže otevřít i  poškozené soubory z Microsoft Office a soubory vytvořené na starších verzích Microsoft Office, např. Microsoft Office 95.

Kancelářský balík OpenOffice obsahuje:

  • Writer – textový procesor, který dokonale nahrazuje Microsoft Word. Dokonale pracuje i DOC soubory z Microsoft Office.
  • Calc – kvalitní tabulkový procesor (kalkulátor), který dokáže nahradit Microsoft Excel. Program Calc nabízí např. vytváření různých tabulek, grafů (hotových grafů tam máte celou řadu, takže je z čeho vybírat). Umí pracovat se soubory XLS z Microsoft Excel.
  • Impress – prezentační nástroj suplující oblíbený Microsoft PowerPoint. Impress nemá žádný problém s PPT soubory, z Microsoft PowerPointu, dokáže s nimi bez problémů pracovat.
  • Draw – vektorový grafický editor, kreslicího program. Draw bez problémů umožňuje ukládání obrázků do standartních formátů JPEG, BMP, PNG.
  • Math – nástroj pro vytváření matematických vzorců. Math je konkurentem Microsoft Equation Editor.
  • Base – vytváření databází. Base nahrazuje Microsoft Access.

OpenOffice je velice kvalitní nástroj, resp. balík nástrojů, který je velice silnou konkurencí pro Microsoft Office, je celosvětově velice oblíben, používají ho miliony lidí po celém světě, byl přeložen do mnoha světových jazyků včetně češtiny i exotických jazyků. OpenOffice je plně kompatibilní prakticky se všemi operačními systémy, konkrétně s Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X, Linux a dalšími unixovými systémy.

Stahuj (download) zde: http://www.openoffice.cz/stahnout

OpenOffice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *