Nepřesné měření návštěvnosti Toplist.cz. Co používat místo Toplistu?

Toplist.cz je server, který se zabývá měřením návštěvnosti, statistikou návštěvnosti webových stránek zdarma. V ČR je to nejpoužívanější nástroj k měření návštěvnosti, kteří používají majitelé webů.

Jenže je potřeba říct, že Toplist měří velice nepřesně – podměřuje návštěvnost webů. Je to to především z duvodu neustálých výpadků jejich serverů. Druhý velký problém Toplistu je ten, že když na Toplist napíšete email s někou prosbou, tak vám nikdo neodpoví ani za rok.

Lidi, proč vlastně používáme Toplist? Pěkné měření návštěvnosti má např. Navrcholu.cz – profesionální systém pro monitoring návštěvnosti. Jenže služba je zdarma pouze pro web, který má 500 000 zobrazení měsíčně. A to je pro mé projekty žalostně málo 🙁

Měření návštěvnosti, webová analytika je ale potřeba, je to prvek, který je pro majitele stránek velice důležitý. Je to prvek, který je důležitý ke zvyšování návštěvnosti.

Hlavně to musí být zdarma! Platit si takovou službu pro desítky webů je jistě nesmyls. Jaké měření návštěvnosti ale používat? Netagent.cz, Blueboard.cz, Waudit.cz, Pocitadlo.cz? To ne, to mohu zůstat už u Toplistu. A co Google Analytic? Google Analytic nabízí opravdu podrobné statistiky, jenže je to od Google 🙁 Google je celosvětově znám svým špehováním, proto bych si jejich kód na stránku nikdy nedal. A proto bych nikdy žádnou službu od Google nepoužíval.

Takže zbývá zase jen ten Toplist 🙂

Toplist

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *