Hitler manipulátor

Adolf Hitler je nechvalně známá postava našich dějin, která je právem označována za jednoho z největších masových vrahů. Nikdo mu ale nemůže upřít jeho jeho skvělý řečnický um a manipulaci s lidma. Hitler byl bezohledný člověk, který pomocí manipulace dosahoval vlastních cílů – vždy dokázal sehrát svělé divadlo, včetně těch vykontruovaných hysterických scén. Hitler byl bezpochyby mistr přetvářky a manipulace, který dokázal strhnout masy lidí – ovládal psychologii davu. Od řečníka v hospodách, se vypracoval, až na nejmocnějšího muže Německa, na nějaký čas též Evropy.

Hitler měl svého osobního poradce – psychologa, který mu radil, jak se má chovat, mj. i při projevech. Hitler měl před každým projevem dokonale propracovaný psychologický systém, každý svůj projev se učil před zrcadlem. Z jeho projevů je patrné, že měl herecký talent. Skvěle a vykonstruovaně ovládal mimiku a gesta. Ze zjevně pokojného projevu, během několika vteřin, dokázal vytvořit projev plný emocí a zlosti.

Snad ve všech projevech ukazuje svůj herecký a psychologický talent. Podívejme na energický, emocionální a především manipulativní projev Hitlera. Všimněte si na začátku videa, jak Hitler dokázal pracovat s časem, čímž mnohdy uváděl lidi do rozpaků. Ale i to bylo součástí je dokonalého psychologického systému…

Nahlásit nefunkční video

Hitlerův citát

Hitler se vyznačoval tím, že dokázal tu svou pravdu nebo myšlenku působivě podat, a to nehledě na logiku. Věděl, že v projevech hrají důležitou roli emoce a city lidí, na které soustavně útočil. O tom svědčí i jeho citát: Když budete mluvit k davu rozumovými argumenty, zatleská Vám jenom pár intelektuálů.

Takže pozor na manipulátory a vymývače mozků!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *