Elektronická cigareta (E-cigareta, E-dýmka, E-doutník)

Elektronická cigareta, nazývána též jako E-cigareta, E-dýmka, E-doutník, je výrobek napodobující funkci tabákového výrobku nebo tabákové potřeby, jehož účelem je vdechování nikotinových výparů, včetně příslušenství takových výrobků. Tak to říká přesně zákon. Elektronická cigareta je v podstatě vaporizér – přístroj, který změní pevné nebo kapalné skupenství, na skupenství plynné působením tepla. Na elektronickou cigaretu má patent Čína (2006).

Z čeho se skládá elektronická cigareta?

Elektronická cigareta obsahuje: elektroniku s baterií (li-ion akumulátory), atomizér (odpařuje náplň), patronu s náplní e-liquidu. Náplně zpravidla obsahují nikotin a aromatickou esenci.

Zdravější kouření

Klasická cigareta obsahuje více než 4 000 škodlivých látek a jedů (alkaloidy, dehet, formaldehyd, kadmium…). Kdežto elektronická cigareta uvolňuje pouze páru s nikotinem. Elektronická cigareta nezapáchá (to ocení i nekuřáci), a dá se říct, že vyjde i levněji, než nákup běžných cigaret. Elektronická cigareta je bezpochyby zdravější, než klasické cigarety. Avšak není úplně neškodná (vzhledem k přítomnosti nikotinu)! Elektronickou cigaretu nelze ani považovat za nástroj, který je určen k odvykání kouření.

Kouříte elektronicky?

cigarety

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *