ČSSD chce zvyšovat daně pro lidi s vyššími příjmy

Od sametové revoluce je ČSSD brzdou podnikání a ekonomiky v Česku.  Jejich komunisticko – sociální smýšlení velmi škodí této zemi. ČSSD chce zvýšit daně bohatým lidem, který mají příjem vyšší než 1,2 mil. Kč ročně, a to hodně vysokým daňovým pásmem 38 %.  Podle prohlášení na jejich webových stránkách není patrno, zda se toto zvýšení daní bude týkat podnikatelů a firem, nebo zaměstnanců, anebo všech. Pravděpodobně asi podnikatelů, firem i zaměstnanců.

ČSSD na svém webu o zvýšení daní – klikni pro zvětšení na screenshot

ČSSD

Roční mzda u zaměstnance 1,2 mil Kč je měsíční příjem 100.000 Kč, je to samozřejmě hrubá mzda, takže dnes je to 70.970 Kč (současná sazba daně je 15%) čistého. Při sazbě daně 38% by byla čistá mzda 40.150 Kč, rozdíl tedy 30.820 Kč, což není rozhodně málo. Zde je nutno podotknout, že pokud má dnes nějaký zaměstnanec 100.000 Kč měsíčně hrubého, tak to rozhodně není za osmihodinovou pracovní dobu, ale podstatně delší. A to nemluvím o zodpovědnosti, kteří mají tito vysoce postavení zaměstnanci.

Pokud ČSSD hodlá zatížit 38% daňovou sazbou podnikatele a firmy (pro tento rok je výše daně 21%), tak to by byla cesta do záhuby a krachu tohoto státu, protože to by vedlo k obrovskému nárůstu nezaměstnanosti a ke krachu firem. Firmy a podnikatelé by rozhodně nic nemotivovalo k vyšším příjmům (a tím pádem vyšší zaměstnanosti, nastalo by hromadné propuštění zaměstnanců), protože by se jim to zkrátka finančně nevyplatilo 🙁

Připadá mi úplně nesmyslné a nespravedlivé trestat někoho za úspěch a poctivou práci. To by bylo opravdu, jako za komunistů. Z tohoto je fakt vidět, že ČSSD jsou komunisti. A co vy? Souhlasíte s takovým radikálním zvýšením daní pro lidi s „vysokými“ příjmy?

Paroubek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *