Česnečka – česneková polévka je vhodná na kocovinu (po opici). Česnek (Allium sativum) totiž člověka posiluje!
Česnečka s rajským protlakem a sladkou chilli omáčkou:
Suroviny:
- 1 litr vody
- 1/2 rajského protlaku
- masox
- 1 vejce
- 1 lžička sladké chilli omáčky
- drcený kmín
- pepř
- majoránka
- 5 stroužků česneku
Do vroucí vody přidáme půl protlaku, masox (dle chuti), pepř, drcený kmín, majoránku sladkou chilli omáčku. Vejce lehce rozmícháme ve sklenici a postupně zašleháváme do vroucí polévky. Dále přidáme prolisovaný česnek. Kdo má rád silnější česnečku, tak si může prolisovat jeden stroužek česneku přímo na talíř a zalít hotovou česnečkou. Já používám pouze český čenek, který má sílu.