Breivik dosáhl svého, nyní si užívá „slávy“

Anders Behring Breivik (nar. 13.2.1979), zabil v červenci 2011, 77 lidí, především mladých lidí z Norské dělnické strany. Většinu lidí zabil na ostrově Utøya. Breivik, podle svých slov, zabíjel především proto, aby ochránit svůj lid před islámem, multikulturalismem a marxismem.

Nyní je s Breivikem soudní proces, hrozí mu max. 21 let vězení. Breivik u soudu tvrdil, že by tento útok klidně opět zopakoval. Tento proces bude trvat dlouhou dobu, a to je veliká chyba! Nejlepší by bylo, kdydy byl rozsudek vyhlášen během několika dní, maximálně za týden. Proč?  No protože na něm vidím, jak si ten soudní proces užívá, jak je nadmíru spokojený, že dosáhl svého. Je to děsné, ale Breivik opravdu dosáhl svého!  A ostatní lidi (hlavně novináři) mu v tom ještě nahrávaji – zajimaji se o něj… zajímaji se o jeho oblek, jak se u soudu tvářil apod. Je potřeba si uvědomit, že jeho „sláva“ bude trvat ještě dlouho po jeho smrti, podobně jako u Hitlera. Již dnes mu do vězení píší nacionalisté z celého světa, obdivují ho, chtějí se s ním setkat. Jeho oblek, který měl u soudu, se může za 5 let dražit za miliony… Jsem znechucen Breivikem a zájmem o něj!

Na tomto procesu vidím jeden pozitivní fakt. A sice ten, že bude oficiálně uznán za masového vraha. Kdežto příznivci nacionalismu tvrdí, že Adolf Hitler nebyl válečný zločinec, protože za své zločiny nebyl souzen. A to je děsné!

Breivik u soudu
Breivik u soudu

Související články:

Terorismus v Norsku (Anders Behring Breivik)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *