Amway zkušenost

Čím dál víc lidí mi píše ohledně amway „podnikání“. Někdy to jsou výhružky od Amwayáků, jindy jsem zase zván Amwayáky na schůzky – semináře… Také mi píší lidé, kteří mají přímé negativní zkušenosti s tímto tajemným „byznysem“. Nedávno mi psala paní, která žádala pomoc – její bratr se stal doslova fanatickým členem tohoto kultu. Požadovala rady, jak „z toho“ bratra dostat. Samozřejmě jsem jí ochodně poradil. Pokud máte podobný problém, tak napište mi.

Včera mi psal člověk (bývalý Amwayák), který ocenil mou práci zde (články ohledně amway). Díky za toto ocenění 😉 Chtěl, abych zde zveřejnil jeho zkušenost s amway byznysem. Rád to zde uveřejňuji:

„Dobrý den,

rád bych přispěl svým postřehem do diskuze o Amway. Měl jsem tu čest několik měsíců v tomto byznysu působit, bylo to v roce 2004, a rád bych se podělil o své zkušenosti a o to, jaké jsem měl štěstí na „spozora“ (tak se říká lidem, kteří vás do byznysu přivedou).

První krok: Atraktivní třicátnice mě pozvala na kafe

Moje sponzorka byla mladá atraktivní dáma, kterou jsem potkal cestou vlakem. Na konci cesty na mě sama z ničeho nic začala mluvit a iniciativně mi dala své číslo, abych jí zavolal, že můžeme zajít na kafe. V té době jsem si naivně myslel, že má o mě osobní zájem, ani ve snu by mi nenapadlo, že se někdo může bez zjevné motivace takhle začít bavit s někým úplně neznámým. Až po několika měsících mi došlo, že jde o výsledek učení motivační organizace – oslovujte kohokoliv, kdo byť jen teoreticky může padnout do vaší sítě. Stali se z nás postupem času dobří přátelé, ale jen na nějakou chvíli. Tedy jen do doby, než jsem opustil byznys Amway.

Druhý krok: Stali se z nás (účeloví) přátelé

Musím ale říct, že jsem měl štěstí, že mě do tohoto byznysu přivedla právě zmíněná osoba. Byla totiž obchodováním Amway natolik posedlá, že mě to přinutilo mnohem víc přemýšlet. Byl jsem hodně podezíravý a ptal se mnoho nepříjemných otázek, nicméně duševní náklonnost k ní mě udržovala v tom, abych z byznysu neodcházel i přes všechny pochyby.

Třetí krok: Motivační knížky (kopie) a kazety (kopie) zdarma

A druhým důvodem pro mé setrvání byl fakt, že za motivační kazety a knížky jsem nic neplatil. Dávala mi audiokopie a xeroxové kopie knížek úplně zdarma, prý proto, že nechce na školícím systému sama vydělávat, nýbrž chce lidem „pomáhat vydělat peníze“. I z tohoto důvodu si do dnešního dne myslím, že to s lidmi kolem sebe myslela fakt upřímně – a právě tato osoba prodělala na Amway hned dvakrát. Nejenže nedosáhla těch příjmů, o nichž snila díky prodeji produktů. I motivační systém, který mohl být zdrojem jejího reálného příjmu, poskytovala bezplatně. Ke své vlastní škodě. Zřejmě neměla žaludek lidi okrádat, ale tím vlastně okradla sama sebe, neboť přesně takhle ten systém funguje.

Čtvrtý krok: Pokud odmítnu drahý seminář, nemáme se o čem bavit

Její jedinou motivací (tehdy) bylo dostat mě na víkendový seminář v Budapešti (náklady na vstupenku s ubytováním tehdy vycházely na cca 9000 Kč), ale jinak po mě žádné peníze nechtěla. Zřejmě nepřekvapí, že na mě ohledně této akce tlačila, a měl jsem kvůli tomu odříct vše ostatní. Prostě víkendový seminář měl mít absolutní přednost před čímkoliv jiným. Pokud nepojedu na víkendový seminář, nemůžu v tomhle byznysu nikdy nic dosáhnout, říkala mi. Tehdy jsem se začal od myšlenek Amway odklánět.

Pátý krok: Někteří kolegové z branže se mi začínají vyhýbat

Definitivně jsem ale tento byznys opustil po prvních zkušenostech s reakcemi mých známých. Působil jsem v mediální branži a nechtěl jsem nikoho z branže tahat do byznysu. Nicméně jsem byl přinucen k tomu, abych několik lidí přece jen oslovil, neboť v této branži mám většinu známých. Sponzoři vás totiž nutí oslovit vaše známé bez jakékoliv selekce. Vy předem víte, že nebudou mít zájem, i přesto vás sponzor, němuž důvěřujete, přinutí jim zavolat a říct předem připravené fráze. Když dotyčná osoba viděla, že telefonáty odkládám, musel jsem svým známým zavolat přímo před ní, aby měla jistotu, že jsem se na to nevykašlal. Oslovil jsem tímto způsobem asi sedm lidí a u šesti jsem se setkal s natolik negativní reakcí, že se mi dodneška vyhýbají. Prostě nedokázali pochopit, jak můžu být tak naivní a vůbec si dovolit jim něco takového nabízet.

Šestý krok: Byznys (naštěstí brzy) opouštím, dotyčná mě zkouší přemluvit „jinak“

Tahle zkušenost mi stačila, a tak jsem se rozhodl, že byznys opustím. Posléze se rozpadlo i naše přátelství, protože dotyčná osoba byla tak fanaticky zahlazená do Amway byznysu, že nebyla ochotná „ztrácet čas“ setkáváním se s někým kdo není v byznysu. Dokonce v jednom případě se mě pokusila přesvědčit i dost netradičním způsobem – dala mi nabídku, že pokud se dokážu v průběhu 3-6 měsíců dostat na úroveň 9% v tomto byznysu, můžu být zato i sladce odměněn z její strany. O jakou „protislužbu“ mělo jít z její strany, si mohu jen domýšlet. Ale podotýkám, že dotyčná dáma byla velice atraktivní a uvědomovala si to. Tím chci jen ilustrovat, kam až byla ochotna tahle dáma zajít při „verbování lidí“ do Amway byznysu.

Když na těchto stránkách čtu jak někteří fanatičtí dealeři obhajují tento obchod, motivovalo mě to k sepsání vlastní zkušenosti. A zároveň děkuji zdejšímu adminovi, že udržuje obsah těchto stránek a upozorňuje lidi na úskalí tohoto byznysu.

Závěrem – lze na prodeji produktů Amway vydělat? Ano, ale rozhodně ne v České republice

Nemyslím si, že produkty Amway jsou špatné. Některé jsou opravdu kvalitní a neváhal bych je komukoliv doporučit. Jenže navrhované výdělky, provize a sny, jsou opravdu nereálné. Na to, abyste mohli na Amway alespoň něco málo vydělávat, potřebujete dostat do byznysu minimálně šest lidí, kteří za produkty utratí 5000 Kč měsíčně. Zároveň tito lidé potřebují znásobit vaši síť na druhou, tzn. každý z nich musí dostat do byznysu minimálně dalších 6 lidí se stejnou útratou. Abyste tedy mohli vydělat lehce nadprůměrnou mzdu, musíte vytvořit aktivní síť čítající 43 lidí (včetně vás), kteří dohromady nakoupí produkty u Amway v hodnotě 215 000 Kč měsíčně. Pak budete rádi, když z této sumy dostanete alespoň desetiprocentní provizi. Nezapomínejte, že jakmile přestane vaše síť generovat dostatečné prodeje, vaše provize bude ohrožena.

Zdá se vám to reálné? V České republice určitě ne. Jednak žádná domácnost neutratí měsíčně za kosmetiku nebo domácí produkty v průměru 5000 Kč, a i kdyby ano, v době dnešní ekonomické krize je nereálné, aby se takovéto nákupy realizovaly pravidelně každý měsíc. Váš výdělek tedy závisí na množství nepravděpodobných okolností a množství nepředvídatelných klientů.

Pokud si i přesto v byznysu jménem Amway věříte, tak vám přeji hodně štěstí.“

Může vás zajímat:
Mé neblahé zkušenosti s Amway + video
Zkušenost s Amway
Pomoc ohledně Amway

69 komentářů u “Amway zkušenost

  1. Já měl teda zkušenosti stejné před 10 lety – naprosto neodbytnej sponzor (upline). A musíš si koupit lístek na schůzku a na seminář a kazetu (dnes už CD) a marketingovej plán. Nebo rady typu: vykašli se na školu, musíš slyšet 3 kazety denně, a koukej mi dát na seminář, Hassmana prostě musíš slyšet přednášet, kašli na písemku, Jaký se ti líbí auto ….. Takové věci jsem slyšel den co den zež jsem vrátil licenci, firma Amway (narozdíl od distributorů férová) mi vrátila poplatek za licenci 1130 Kč zpět i 2 dny po 180-denní zkušební době. Jinak vnucování startovacího balíčku za další 2-3,5 tis. k licenci, to je taky zázrak od distributorů, firma Amway to nevyžaduje.

    Je v článcích často citována řeč R.H. nebo jiných Amway guru na tazetách (dnes už CD). Ano, přesně tak to tam je a jsou top nahrávky 10+ let staré. Naprosto přesně, jako to píše admin. Setzer Internaional – sekta jako hrom, co nejdálo od nich. Jistý ACZ to přesně vzstihuje. Naprosto stejné obraty, které hustili do lidí na seminářích a kazetách/CD před 10 lety (2003-2004) a je to pořád stejný.

    Samotná Amway není sekta, ta je OK. Ale ten systém prodeje a sistibutorů – těžká sekta jako hrom.

  2. Vojta

    Ano, pořád stejní, Vstup do Amway byznisu je jako když se počítače naakayí virem a plní příkazy z povzdálí (tzv. zombie). Jediné, co se mění je druh nosičů pro šíření Amway náboženství. Hlavní příjem amway guru není z obratu na výrobcích ale ze školicích pomůcek (velmi často) nebo z firem bokem. Doporučuji knihu v angictině Merchants Of Deception, která je zde ke stažení a je volně šiřitelná.

  3. Znám jednu rodinu, která dlouhý roky dělá amway. Můžu vám říct, že maji všichni totálně mají vymytý mozky. Vnucujou každýmu to jejich drahé zboží a vstup do amway sekty. Chlubí se, že s amway podnikají, ovšak jsou to socky všech socek. Nechci se jim posmívat, je mi jich spíš líto, protože se s nima nikdo nechce bavit – příbuzní a celé jejich okolí. Dejte na to pozor, amway je fakt sekta!

  4. Manžel před několika měsíci začal dělat amway a úplně se změnil. Myslí si, že bude brzo milionář a koupí si Lamborghini. Včera jsem koupila jinou voňavku než tu od amway a bylo zle. Dokonce se od něj odvarací jeho kamarádi. Musím si myslet, že je amway sekta.

  5. A není to jedno. Je to vítězství systému útočícího na nejnižší lidské pudy. Jestli je to ve skupině Petra nebo Pavla není moc podstatné.

  6. Systémy pobné amway se mi nelíbí. Hlavně motivační semináře, to je opravdu děs. Amway nahrávky, to je vymývání mozků. Hasmmann vás naučí jenom lhát a manipulovat. Pořád jenom přemýšlíte komu zavola a prodat čistící prostředky. Už by do toho nikdy nešla!

  7. Je paradoxní, že většina amwayáků v amway nevydělá ani minimální mzdu 🙂 Jsou to AMO kdo jim blbne hlavu. Amway dělají pouze slabomyslní jedinci, kteří v normálním životě neuspějou. Můj známej je toho důkazem… Prej v amway vydělává 60 000 měsíčně. Je ale zajímavý, že musí chodit každej den do práce. Prej pro zábavu 😀

  8. Má zkušenost s amway je děsná… Byl jsem na velkém semináři amway, kam mě doslova dotáhl kamarád. Na pódiu křičel nějaký šílenec, kdo chce být milionář a tisíce lidí mu křikem, tleskáním a dupáním dávají najevo, že každý z nich chce dosáhnout mega příjmů. Ruce pryč od sekty!!!

  9. No s amway měli zkušenost muji rodiče je to cca téměř 15 let z5 už tehda to byla skupina lidí které bylo lepší se vyhnout naštěstí rodiče relativně rychle pochopili že tohle není business pro ně.

  10. Byl jsem osloven kamarádem, kterého jsem hodně hlouho nevyděl. Dvě hodiny povídal o pasivní příjmu a že si budu moct koupit velkým dům a drahý auto. Moje výplata 35 tisíc měsíčně je prý směšná oproti tomu co brzy vydělám. Chtěl bych vidět kolik mu měsíčně hodí amway 🙂 Když po 2 hodinách řekl že se jedná o amway, tak sem poslal někam. Doufám, že už ho nikdy neuvidim! Zase o jednoho kamaráda míň…

  11. Marek

    Přestě tak to bylo u mě. Zavoval mi bývalý spolužák, kterého jsem dlouho neviděl, domluvil si zchůzku v hotelu (už to mi bylo divný) přišel tam v kravatě a dál už jsi vpodstatě napsal jak to probíhalo, u mě úplně stejně.

  12. Amwayáci mají hlavně zájem o mladý lidi. Mi říkal můj známý, je to kamarád Romana Hassmanna.

    Víte proč? Mně tenkrát bylo 17 let. Vidíte lidi, co mají cash…apod. logický řeči…dává to smysl. Tak jim na to skočíte. Mladý lidi nemají totiž zkušenosti, možná jsou naivní jako jsem byl já. Nechají se lehce oblbnout.

    Nepočítejte, že si to podnikání vyzkoušíte pouze za 5 tis. a lístek na seminář. Počítejte další náklady – knihy, Cds, cestovné, semináře a body budete muset dělat a poté, co Vás zpracují, tak to budete dělat dobrovolně, takže Vás každý měsíc bude stát to vaše podnikání min. (100b. – 5 tis., lístek 350 Kč, cestovný apod.). Pokud budete brát tento byznys vážně, já jen tenkrát jak debil poslouchal, tak jsem se to snažil dělat.

    Jejich školící materiály od podnikání po produkty jsou většinou lži, ale mají to dobře zabalený, takže Vám to bude dávat smysl a možná to akceptujete.

    Amway je špína. Respektive ty lidi tam, jsou prolhaný. Manipulace s lidmi to už se učí v těch knihách, takže to budete moci využívat ve škole, já to dělal. Zapojí Vás do základy esoterniky. . . . (většina Amwayáků ani neví, co to je za „učení“.). Na seminářích je podporována magie a na CDs též, oni to ale neučí jako magii/okultismus/esoteriku. Ty učení jsou i tady v ČR a lidi se to učí, ale neví, jaké síly ve skutečnosti využívají.

    Pozor, ale tyhle lidi nevystupují jako jako lháři, manipulátoři apod. jsou fajn, pokecáte si s nimi.

  13. je mi vás ľúto , kto z vás kto tu negatívne píše o multilevel marketingu , je bohatý?? kto má nejaké skusenosti s reálnym byznysom a to mimo amway??? ste obyčajný plebejci, ktorý uviazli v 90 rokoch a maju staré názory, ak nezmenite myslenie budete celý život pracovať pre niekoho za šupky. boh vám žehnaj 😥

  14. Konečně důkaz !!

    Na níže uvedeným odkazu se můžete dozvědět jak Amway slibovala a dodnes nesplnila svoje sliby ohledně spolupráce s významnými firmami.

    Viz. Na oficiálním open meetingu mluví reprezentant firmy Amway a slibuje spolupráci s největším světovými firmami. Jako je například Bosch, Siemens, Canon, Minolta, General motors, Porsche … a 600 dalších významných světových firem.

    Dále uvádí zásadní informaci.

    Amway nechodí a neprosí firmy o spolupráci, ale firmy chodí k Amway s požadavky aby mohli spolupracovat !!!

    Pro vůdce Amway: Kde je ta spolupráce??? Konkrétně ukažte !

    Viz odkaz od minuty 7:34 …

    https://m.youtube.com/watch?v=X5PnZQMzEo0&t=452s

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *