Amwayáci jsou naháněči lidí?

Pravidelný čtenář tohoto blogu ví, že upozorňuji na nešvary… Za velký nešvar považuji některé Amwayáky – verbíře lidí, které považuji za nesmírně odporné lidi – odpad společnosti, protože obtěžují slušné a normální lidi (manipulují s nimi). V minulosti jsem byl akcentovaně přemlouván – obtěžován Amwayákem, který praktikoval své „nahánění“ stalkingem. Prostě děs! Amwayáci – naháněči, verbíři lidí, používají různé praktiky k naháněné lidí a vymývání mozků, např. knihy, zvukové záznamy (CD), ve kterých se mj. dozvíte, že nejdůležitější je mít Seznam lidí – lidi, který máte kontaktovat – uhánět, přemlouvat, otravovat… Kde se dozvíte, že mají verbovat všechny ZNÁMÉ i NEZNÁMÉ lidi! Např. lidi z chaty, z kostela, neznámé lidi na autobusové zastávce…

Taktika Amwayáků je prostá: nahánět lidi – vymýt jim mozek, např. pohádkou o nadprůměrných příjmech, ukazovat jim obrázky amerických milonářů – podpořit v nich závist, atp.  To mají někteří emwejáci skutečně dokonale propracované, to se jim musí nechat. Považuji to však za velice ohavné a bezohledné.

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

 

Související články:

Další články o Amway na CzBlogu

Další články o Amway na Amwey-Business.cz

175 komentářů u “Amwayáci jsou naháněči lidí?

  1. Pavle:
    Co to zase blábolíš? Proč hovoříš o naprosto cizích lidech co se z nich stane, nebo stalo? Ty jsi taky ten, no …. ehm ..jo … VŠEZNÁLEK? Co každýmu, včetn těch, které vůbec nezná, vidí do hlavy? 🙂

    Ty skutečně věříš, je to bohužel vidět, že lidé, kteří berou Amway profesionálně, odevzdali při registraci svoje mozky, občanské průkazy, vědomí a stali se z nich ZOMBIE 🙂 Jenže to je bohužel velmi smutné pro tebe. Je to ukázka, jak hloupý ve skutečnosti jsi a jak daleko a hluboko Ti vůbec nevadí dělat závěry bez toho, abys vůbec rozuměl tomu, k čemu závěry děláš. Je to ukázka tragédie lidského charakteru a degenerace normálního logického myšlení.

  2. Řikám tady jen to, co vidím na svých známých, kteří tomu propadají, co sem viděl na seminářích na které sem se dostal, prezentuju tu vlastní názor a názory odborníků se kterými sem o tom mluvil.. Měl sem možnost nahlédnout do několika diplomových prací, které byly na téma Amway vypracovány.. Četl spoustu článků jak ze zahraničí, tak od nás. A vše směruje k jednomu názoru. A to, že amway se vyznačuje sektářskými rysy. Řadí se mezi zhoubné Komerční kulty. Je hodně sledovaná z tohoto hlediska. Ví to skoro celej svět a ty to furt vyvracíš. Ale to chápu. Máš to zřejmě v popisu práce..

  3. Zajímavý návod na nahánění – originál od 21%!!!

    Jaké jsou možnosti kontaktování?
    1) vybereme si typově vhodné jedince nebo pár, zastavíme je … “ promiňte,
    jste místní ? (čekají, že se budeme ptát na cestu a zastaví a dají nám čas)
    … podnikáme v oblasti internetu a propagace a v současnosti rozvíjíme své
    podnikání do tohoto regionu, mohu vás požádat o pomoc ? (žádost o pomoc se
    neodmítá a vzbuzuje to jejich zvědavost) … hledám zde 1 – 2 schopné lidi,
    kteří by nás zastupovali – hledáme někoho kdo by přivítal zajímavou
    podnikatelskou příležitost a chtěl by si vybudovat velmi slušný zdroj příjmu
    vedle svého zaměstnání nebo podnikání, někoho kdo hledá příležitost jak
    vydělat slušný peníze a mít víc volného času pro sebe… znáte někoho
    takového ? (ptáme se jich sice na doporučení na třetí osobu, ale otázka ve
    skutečnosti směřuje na ně)“

    Odpovídají, že znají, neznají, že by to zajímalo přímo je … „výborně,
    organizujeme tady dnes pracovní schůzku kolegů z různých regionů a rádi Vás
    na ni pozveme abyste získali informace“

    2) vybereme si typově vhodné jedince nebo pár, zastavíme je … „“ promiňte,
    jste místní ? (čekají, že se budeme ptát na cestu a zastaví a dají nám čas)
    … vypadáte sympaticky a jako šikovní lidé … podnikáte ?“ …Ano, ne …
    a uvažovali jste někdy o podnikání ? zajímají vás peníze ? … výborně,
    prezentujeme zde dnes podnikatelskou příležitost založenou na rozvoji
    internetu a hledáme 1- 2 šikovné lidi z Jihlavy nebo okolí, které by
    zajímalo podnikání a slušné peníze.“ „zajímá vás to ?“

    3) forma ankety : „Mohu vám položit 3 otázky pro anketu ? nakupujete věci
    denní spotřeby jako kosmetika, drogerie, potraviny, potravinové doplňky
    apod. vy osobně nebo jiný člen rodiny ? nakupujete tyto věci v kamenných
    obchodech nebo na internetu ? zajímala by vás možnost jak stejné věci, které
    nakupujete dosud v maloobchodě nakupovat výhodněji na internetu a vydělat na
    tom ?“ ANO … “ výborně, právě dnes zde prezentujeme internetový obchod
    budoucnosti.. zajímá vás to ?“

    To je jen několik námětů a typů, každému samozřejmě sedne něco jiného…

  4. Komentuje Pavel, 15.12.2010 @ 10.10
    „Řikám tady jen to, co vidím na svých známých, kteří tomu propadají, co sem viděl na seminářích na které sem se dostal, prezentuju tu vlastní názor a názory odborníků se kterými sem o tom mluvil.. Měl sem možnost nahlédnout do několika diplomových prací, které byly na téma Amway vypracovány.. Četl spoustu článků jak ze zahraničí, tak od nás. A vše směruje k jednomu názoru. A to, že amway se vyznačuje sektářskými rysy. Řadí se mezi zhoubné Komerční kulty. Je hodně sledovaná z tohoto hlediska. Ví to skoro celej svět a ty to furt vyvracíš. Ale to chápu. Máš to zřejmě v popisu práce..“


    Vezmu to odspodu. V popisu práce to mám. Zcela opodstatněně. Hájit si vlastní podnikání je tak trochu povinností každého, kdo jej bere profesionálně. Amatérů se to ale těžko vysvětluje.
    —-
    Tvá tvrzení o tom, co ví celej svět, je akorát fraškoidní pokus o globalizaci vlastního názoru. toho tvého. Pak už ale vůbec nic. Jinak špičkový blábol.
    —-
    Rád bych měl seznam oněch „spoustu článků“. Byly to názory jednotlivců na svých soukromých blozích, jako je tento, nebo oficiální rozbory uznávaných odborníků ve svých profesích? protože já zase četl dost článků od skutečných profesionálů, které vyšli v regulerních periodikách a ohledně Amway jen samá chvála. Podivné, že máme každý jiné zdroje 🙂 Co kdybychom si je začali po jednom odkrývat?
    —-
    Na kterém semináři jsi byl? Kdy to bylo, kde to bylo, jak dlouho trval, kolik tam bylo lidí, kdo jej vedl, jména, která podpůrná organizace seminář sponzorovala, kolik stálo vstupné, kdo tě na něj pozval. Čekám na odpovědi. když jsi tam byl, musíš je znát.
    —-
    To ,co ty vidíš na svých známých (by mě zajímalo, kolik jich je, někteří zdejší tvrdí, že mají desítky známých v Amway :-)) je jen tvůj vlastní úhel pohledu, který nejsi ochoten korigovat. Jsi přesvědčen, že tak jak to vidíš ty, je naprosto správně a jakákoliv odchylka od tvého vidění je špatná až sektářská. Co mi to kurňa připomíná 🙂

  5. Kolik je známých, to je snad jedno, může bejt jeden, může jich bejt pět.. Na seminářích figurovali jména Bendovi, Hassman, Piotr Lach s manželkou(omlouvám se pokud sem to napsal špatně), Mark a Kateřina Dzirasa.
    Z jakejch je to organizací nebo větví, to si doplníš sám.. A kdo mě na ně pozval a nebo jak sem se tam dostal, to tě nemusí zajímat.. Ani to, kdy to bylo.. A semináře trvají cca 8 hodin plus pauza.. Je to náročná vymejvárna. To snad víš..
    Články nejsou ze soukromých blogů, to bych byl sám proti sobě, kdybych papouškoval nepodložené názory.. A jména lidí, kteří se zajímají o tuto problematiku ti sem taky nebudu vypisovat.. To se nemůžeš zlobit..
    Ale jsou nestranní. Tu společnost z tohoto hlediska jen dlouhodobě studují.. Tak asi tak..

  6. Dovolím si k článku připojit malou analýzu. Také jsem se setkal s návštěvou člověka s Amwaye. Protože mám v životě vždycky oči otevřené co se nových příležitostí týče, tak jsem se s ním setkal 3x. Ptal se na vše možné, počítal a koupil i tu první sadu za +- 5500 CZK. Nyní jsem došel k následujícímu. V porovnání se standartním byznysem výrobce->velkoobchod->maloobchod-& gt;spotřebitel, tedy 3 marže, jedna u výrobce, druhá u velkoobchodu a třetí u malobchodu je jich u Amway kolem 27. Mají tam různé stupně v té struktuře, kde s každého prodaného kusu dostane každý nějakou korunku. Tedy konkrétně ty jejich stupně se jmenujou: první je tzv „Stříbrný“ , „Zlatý“ atd atd . a končí to „Zakladatelský korunní velvyslanecký 70“ je tam ještě pár podskupinek pod tím „Stříbrným“ tedy přesně 6, ale ty pomiňme. Tak a nyní co se děje při koupi mýdla, které se u nich nazývá přesně C&H Pleťové mýdlo je ho 250g a stojí 213 CZK (pro představu jsou to 3 kostky mýdla) – voní pěkně. Pro jasnější přestavu stanovme, že mýdlo stojí třeba 100 CZK, jevo výrobní cena je třeba 10CZK. Oněch 90 CZK se dělí právě mezi těch 27 pozic v multilevlu. Nebudu se zde zabývat přesnější matematickou studií MLM, stačí zadat do vyhledávače např ponzi scheme (tenhle borec to všechno začal), tyto pyramidy se postupně měnily, vyvíjely, mutovaly a jednou z nich je právě Amway. Oproti schématu „alberto ponzi“, kde je zisk klientů výplácen s dalších příchozích a tedy se to jednou nutně musí rozsypat (viz devadesáta léta v česku) jsou amway provize vypláceny dle obratu z prodeje zboží, cena zboží je spočítána tak, aby z každého prodaného kousku dostal každy ve struktuře část své provize. Z ničeho jiného provize vyplácena není jen s toho kolik se prodá. Abyste postoupil na další pozici musíte jednoduše vyprodukovat větší obrat (tuto větu přesně analyzovat znamená trochu studovat MLM). Na Amway se mi líbí, že mají zajímavá školení ohledně pohledu na život, svět a obecně byznys. Když chytnete toho správného člověka „nad sebou“ určitě vás naučí spoustu i o obchodních technikách-toto je samozřejmě dobré jen pro ty co se obchodováním chcou živit. Občas s člověkem mírně manipulují, ale to je v byznysu na všech úrovních normální, není to nic nového či špátného. Jsem rád, že jsem více mohl zahloubat do fungování této společnosti a matematicky si vše spočítat. Určitě mě to posunulo. Platit ale provize s koupi produktu 27 „meziskladů“ nebudu. Další věc co na mě působilo trochu úsměvně byla diskuze o vitamínech. Protože jsem aktivní sportovec trochu se v tom vyznám. Jejich základní stavební kámen pro koupi drahého vitaminu např A byl že je přírodní. Toto se linulo jako červená nit celou diskuzí o všech jejich produktech. Ano, věřím, že je vše přírodní a tzv. BIO. Nicméně vitamin A má svou přesnou krystalickou strukturu (toto jsem diskutoval s vývojáři vitamínu-jen kvůli Amway). Na wikipedii ji přímo můžete vidět. Tato kristalická strukturu vitamínu je jasně daná. Není zde důvod se domnívat že vitamin A zakoupený v lékarně je jiný než vitamin a zakoupený přes Amway. Trochu složitější je spočítat, kolik platíte za mg vitaminu např. A protože ty jejich tablety obsahujou různé koncentrace (gramáže) různých vitamínu. Na trhu najdete težko něco se stejnou gramáží. A čistý jeden vitamín Amway nemá (tam by to bylo jasné kolik stojí mg přes Amway oproti lékarně zarohem). Takže když to celé srovnám s vysokými cenami dálnic které platíme my (daňoví poplatníci) do kapes různých subjektů nevidím na Amway nic špatného 🙂
    Další věc je že mají již nasmlouvané různé obchody (kasa.cz), operátory (konkértně O2) atd atd. kde když dostanete do struktury pod vámi člověka a on koupí výrobek či službu od daného obchodníka (operátora) tak taky máte provize ale ty jsou podstatně podstatně podstatně (schválně napsáno 3x) nižší. Bylo mi řečeno, že zhruba 50% obratu Amway je přes jejich výrobky, 15% O2 a zbytek to ostatní.

  7. Víťo, pokoušel jsem tě korigovat v prvním vystoupení tvého „názoru“ v blogu pana Kounovského. Pravděpodobně jsi moji reakci vůbec nečetl, jinak by si nemohl opakovat svoje představy o tom, jak se věci mají, téměř do písmene stejně, ZDE. Budu tedy nucen použít reakci na tvá tvrzení a vložit je i sem, neboť nemohu připustit, aby zůstali na veřejnosti vysloveny vysloveně nesmysly. Věřím, že to pochopíš, doplníš si vzdělání v oblasti vitaminologie a pozměníš svůj pomýlený názor:
    ——-
    Víťo, přestože o sobě tvrdíte, že jste sportovec, musím Vám jednoznačně vyvrátit vaše představy o vitamínech jako takových. Nic o nich nevíte, bohužel. V diskusi zůstanu jen u vitamínu A, který zmiňujete, nebudu zatahovat řeč k těm ostatním. Akorát bychom to zbytečně roztahovali v tématu, které s tím nesouvisí. Rozdíl mezi syntentickým vitamínem a přírodním není v chemickém vzorci sloučeniny konkrétní „kyseliny“ ale v doprovodné struktuře, která je na konkrétní „kyselinu“ bezporstředně navázána, nejde vyrobit, ale je naprosto zásadní z hlediska účinků každého vytamínu. Nyní již k věci:
    Zdroje vitamínu A
    – potrava živočišného původu – retinoidy (retinal a retinol).
    – potrava rostlinného původu – provitamíny, které musí být později v těle převedeny na aktivní formu vitamínu A . Jedná se zde o zeleninu a ovoce, obsahující žluté, oranžové nebo tmavě zelené pigmenty, známé jako kartenoidy (nejznámější z nich je beta karoten).
    Pro určení množství vitamínu A potřebného pro normální lidský provoz se proto používá společná jednotka, na kterou je možné převést jak retinal, tak i beta-caroten a umožní tak vypočítat denní potřebu vitamínu A (viz. níže). Tato jednotka se jmenuje Retinal Equivalent (RE). 1 RE = 0,001 mg retinalu nebo 0,006 mg beta-carotenu, z čehož je vidět jednoduchost příjmu vitamínu A z živočišných zdrojů (ovšem, jak je zde uvedeno, vitamínem A (retinoidy) se lze předávkovat, zatímco provitamíny se předávkovat nelze) …
    Vstřébávání beta karotenu – karetenoidů je mezi 1/5 až 1/10 míry vstřébání retinolu).
    1 RE = 0,001 miligramů = 3,3 IU (international unit – mezinárodní jednotka) vitamínu A.
    Ve střevech je vitamín A chráněn před přeměnou ve vitamín E. Jelikož je vitamín A rozpustitelný v tucích, pro organismus je možné jej velmi lehce uskladnit v těle. Většina vitamínu A je uložena v játrech, které jej dle potřeby uvolňují do krevního řečiště.
    Retinoidické formy vitamínu A jsou aplikovány na kůži ve formě krémů apod. v lékařství a kosmetice při léčbě akné a při nadměrném rohovatění kůže. Absorbcí vitamínu A do kůže se zvyšuje regenerační schopnost kůže.
    Přebytek vitamínu A:
    Maximální hranice příjmu vitamínu A je pro dospělého muže kolem 10 000 IU (tj. asi 3 miligramy) / den.
    Přebytek je možné, jak už bylo řečeno, způsobit pouze příjmem živočišné potravy (retinoidy). Při užívání provitamínové formy vitamínu A tělo přeměňuje jen takové množství vitamínu A, jaké bude potřebovat a vysoká hladina provitamínu A není toxická. Dříve bylo předávkování vitamínem A pozorováno zejména u polárních expedic a u lidí žijících za poláním kruhem nebo v severských oblastech – živili se totiž zejména živočišnou potravou a spotřebovali celé zvíře i se střevy a játry, severská zvířata mají v játrech daleko vyšší obsah vitamínu A, než je obvyklé u jejich jižnějších kolegů.

    Projevy přebytku vitamínu A:
    nevolnost, zvracení, únava, padání vlasů, krvácení, bolesti kloubů, poruchy vidění.

    Zdroje vitamínu A:
    živočišného původu (retinyl estery) – vnitřnosti a játra, mléko, vejce
    rostlinného původu (provitamin A – kartenoidy)- sladké brambory, mrkev, špenát, kapusta, dýně, sladké papriky, trvanlivé tykve, meruňky, oranžový meloun, (kantalupský), mango, brokolice

    !!! POZOR SYNTETICKÁ FORMA VITAMÍNU „A“ JE PODOBNÁ FORMĚ ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU A JE JEŠTĚ VÍCE TOXICKÁ!!!

    Zdroj:
    „www.mizici.com/article.php?aid=49“

    Odborný referát, zaměřený na pochopení zásadních rozdílů, mezi syntetickými a skutečně přírodními vytamíny:
    „www.home.karneval.cz/01070036/ref.pdf“

    Ještě někde pohledám natočený rozhovor ohledně několika proběhlých výzkumů syntetických vitamínů. Věda dnes postoupila do fáze, kdy už je víceméně jasné, že syntetické vitamíny ŠKODÍ. Odebírají si (laicky řečeno) z těla právě to, co přírodní vitamín obsahuje ve formě doprovodných fytonutrientů a doprovodných látek, ovlivňujících jeho funkci. Tento tvar přírodního vitamínu věda vytvořit neumí. Pomeranč vyrobit nelze J

    Zastávám názor, že toto není prostor pro diskusi ohledně vitamínů. Zavádíte, ač možná nevědomky, do problematiky vitaminologie síťový marketing a nesprávnou interpretací a naznalostí ovlivńujete názory a myšlení lidí, kteří o tom vědí ještě méně, než vy. A to je velmi nesprávné počínání, které nikomu neslouží dobře.

  8. Zde ještě malý důkaz o tom, že Vaše tvrzení, že Vitamín A je stejný, nechť je původu kteréhokoliv, není nic jiného, než obyčejné tvrzení nepravdy:

    „www.mizici.com/pop-up.php?url=./article/49_2.png“

  9. Víťo: Později zde podrobně rozeberu Tvoji naprosto scestnou úvahu o tom, jak funguje odměńovací systém v Amway. To, co zde popisuješ, není nic jiného, než nashromáždění vlastních úvah a představ, jak to asi celé je. Bez jakýchkoliv znalostí skutečnosti, bez materiálů a podkladů. Celé je to naprostý nesmysl, kdyby takto, jak to popisuješ měl fungovat „výplatní systém“ Amway, tak už tato firma dávno neexistuje 🙂

    Je to další příklad jak se rozšiřují o Amway naprosté nesmysly. Až se zase budete všichni čertit, proč na kontaktovacím pozvání nikomu neříkáme JDE O AMWAY, tak je to právě pro tohle. Právě díky naprostým dezinformacím, které šíří po internetu takoví lidé, jako je třeba tento Víťa 🙂 Mají svoje představy, předkládají je světu jako fakta a neznalí lidé tomu věří 🙂 Děs pomyslet na to, kam tohle jednou svět přivede. Do totálního chaosu nevědomosti a bludů.
    —-
    Add Nutrilite a Sport. Jako sportovec jistě uznáváte sportovní lékařskou vědu. Předpokládám, že chápete, jak významný podíl má lékařská věda na špičových výkonech špičkových sportovců. Stravování, životospráva, příjem energie, potravinové doplńky. Jedním ze světových lídrů v této doprovodné činnosti pro profesionální sport jsou odborné vědecké laboratoře slavného fotbalového klubu INTER MILÁN.

    Vlastní laboratoře MILANLAB. Jsou to uznávané sportovní subjekty, pracující pro desítky a stovky sportovních organizací celého světa. A hádejte kdo je jejich hlavní vědecký partner?

    NUTRILITE 🙂 Laboratoře NUTRILITE a laboratoře MILANLAB spojili své kapacity, aby ještě více pomáhali tam, kde jsou jako doma. V oblasti správné výživy, vitaminologie, životního stylu, zdraví a výkonu člověka.

    Double X prostě nejsou Marťánci, přestože si to mnoho lidí myslí 🙂

  10. ACZ:

    Věřím tomu, že jsou vaše výživové doplnky kvalitní, ale strašně je přecenuješ a vyzdvihuješ. Z toho, co píše, to vyznívá, že kvalitní je jen jen nutrilite a zbytek je shit.

    Bohužel zbytek shit není a tak je důležité poměřovat zejména poměr cena – výkon (pro většinu lidí, kteří profesionálně nesportují nebo nemají finanční omezení) a z tohoto pohledu již nutrilite není zdaleka tak špičkový.

    Když jsem aktivně sportoval, tak jsem konzumoval docela dost výživových doplnků a rozdělil bych je do tří kategorií:
    1, Nízká cena, ale nedostatečná kvalita.
    2, Kvalitní výrobek s dobrým poměrem cena-výkon
    3, Top kvalitní, ale drahé výrobky. Přínos u neprofesionálního sportovce oproti druhé kategorii minimální.

  11. Další porce předpokladů a-lá HREASVERGL 🙂

    Hele, nechceš už zanechat toho předpokládání, iluzioniství, čtení mezi řádky, doufání, usuzování a začít používat tu věc, co máš mezi ušima?

    Zcela jednoznačně se všude ve svých diskusích na tém Nutrilite zaměřuji na to podstatné – na 100% čistý přírodní produkt. Nutrilite je jen firma, která v této branži hraje světový prim (60% světového trhu drží ona, jediná firma) s výrobními postupy, které jsou tak ojedinělé, že celou značku staví do naprosto ojedinělého postavení na trhu. Nic víc. Skutečně nemůžeme za to, že Nutrilite je prostě nejlepší. Mimochodem byla založena 25 let před vznikem Amway. Naopak, jsme na to hrdi, že můžeme obchodovat s produkty, které jsou prostě nejlepší. Podobně, jako je hrdý každý obchodník s produkty stejné kategorie.

    Tvé postřehy o kvalitě produktů směřují jiným směrem. Nutrilite produkuje především vitamínové a minerální doplňky stravy a o těch hovořím. Diskusi o energetických podpůrných „koktejlech“ pro růst výkonu či svaloviny ponecháme na jinou diskusi.

    Věřím, že i průměrný neználek rozumí o čem jsem v oponentuře k vitamínu A na Víťu psal.

    P.S.: poměr cena/výkon nikdy nezajímá toho, kdo chce konkrétní kvalitu. Tam se na cenu nehledí, neboť ona požadovaná kvalita pro konkrétní výsledky je naprosto zásadní bez ohledu na to, co to stojí. Říká se tomu PRIORITY. Buď chci NĚCO, bez ohledu na to, kolik to stojí, nebo chci jen něco za předem daný finanční výdaj. To ale ty vůbec nechápeš, bohužel. A já nechápu sebe, proč se s tebou pokaždé zatáhnu do diskusí úplně mimo témata. Ty mudrlante na všechno 🙂

  12. Bestmane, ty jsi perfektní odhaněč lidí. Kolik bereš za negativní reklamu? Jsi fakt profík. Možná bych si tě pronajmul.
    Funguje ti to i s mouchama? Já bych tě zaměstnal na disco párty, kde bys v létě odlákával mouchy a pak na konci bys vždycky odháněl lidi. Bereš to?

  13. Lubo Pářa:

    Na to bys neměl, samozřejmě, že mě platí Procter & Gamble 🙂

    Lepší než naháněč lidí – https://czblog.cz/amwayaci-nejprve-si-vytvorte-seznam-lidi-a-kontaktujte-je/

    Jo a co třeba tohle:

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“

    „Dneska, v době sociálních sítí, facebooků, lidí cz, spolužáků cz, atd. Dneska není problém sehnat kontakt na kohokoliv“

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům Amway, prodej, výroky, sehnat lidi, … Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    TO JE NAHÁNĚNÍ LIDÍ JAKO PRASE!

  14. Lubo Pářa:

    Něco dalšího o nahánění lidí amwayáky (je to síla, hnus!):

    „Napište si na seznam všech lidí, které znáte. Je to strašně důležitý!“

    „Když si budete psát seznam rodiny a příbuzenstva – zkuste si vzpomenout, když je svatba nebo nějaká taková rodinná akce, kolik se vám tam sejde.“

    „Když každej den si domluvíte schůzku s dvěma lidma a vysvětlíte jim 15 minutový plán, tak budete dostávat plnej plat, plus odměny a prémie, a každej den pracovní doba tím končí.“

    „Když si koupíme startovní soupravu, tak otevírame svůj obchod. V případě, že si otevřete obchod a nebudete tam mít žádné zboží, nebudete mít nic na skladě… Kolik můžete vydělat peněz? Nula! Ten seznam lidí, to je váš inventář, to je inventář vašeho obchodu! A v případě, že vy začnete dělat emvej byznys a nebudete mít seznam lidí, tak je to, jako když si otevřete obchod a nemáte v regále ani Ň.“

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znaji lidi z porodnice. Pánové znaji lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikaji – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydleji né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    „Jaký je další zdroj lidí které známe? Lidi, který známe přes příbuzný.“

  15. Hej more ten amway moc dobri biznis ja jezdil v tramvaji 22 a lovil penazenky gadzum ted more delam amway a pohoda penez jak slupek more mam mercedes i moje aranka ma noveho zigulika amway je moc dobry delejte to vsichni romaci

  16. JE NORMÁLNÍ A SLUŠNÝ ČLOVĚK NĚKDO, KDO SE SCHOVÁVÁ ZA NEVIDITELNOU ZDÍ FORMOU TÉTO WEBOVÉ STRÁNKY??? 🙂

    NA VAŠEM MÍSTĚ BYCH SI ŠEL TOTO PODNIKÁNÍ VYZKOUŠET, A MOŽNÁ NÁZOR ZMĚNÍTE.

    CO SE NEDÁ ALE ZMĚNIT, JE TATO SKUTEČNOST, SCHOVÁVÁTE SE, NADÁVÁTE A POMLOUVÁTE, MÍSTO TOHO, ABYSTE SVOJI ENERGII INVESTOVAL DO NĚČEHO CO MÁ HODNOTU.
    NADÁVAT, ODRAZOVAT A NEGOVAT ŽÁDNOU HODNOTU OPRAVDU NEMÁ.

    MĚJTE SE KRÁSNĚ 😉

  17. Jan: Myslím, že majitel tohoto webu se neschovává a přinášení relevantních informací rozhodně není pomlouvání.

    A přinášet informace má svou hodnotu. Víte kolik lidí mohl majitel této stránky zachránit za dobu svého působení od toho, aby skončili v dluzích?

    To je velká hodnota, byť se třeba nedá vyjádřit v penězích.

    Btw. co to je negovat? Když vidíte, že Váš kamarád se zrovna chystá šlápnout do hovna, tak ho neupozorníte, protože byste negoval?

    Má větší hodnotu lákat lidi do nesmyslu, nebo na nesmysl upozorňovat?

  18. Jan
    Děkujem za nabídku spolupráce s amway,ale aspon já musím rázně odmítnout.
    My odrazujeme ze zřejmých důvodů a jeden důvod je ten,že naprostá většina normálních lidí v amway i přes usilovnou práci nic nevydělá.

  19. „…,že naprostá většina normálních lidí v amway i přes usilovnou práci nic nevydělá.“

    A to jsou prave ty lzi, jak ale popisuje Martin, to nejsou lzi, to je ten „jiny uhel pohledu“. 🙂

    A proto jak vy povazujete za nezbytne a zasluzne, predkladat tyto jine uhly pohledy (cesky obycejne lzi) my povazujeme za nezbytne na toto lhani poukazovat.

    O nicem jinem zadna diskuse s Vami na tema „Amway“ neni.

  20. ACZ: Tak proč sem nehodíš popis své struktury, obraty a pasivní příjmy? Dokaž že se naše výpočty pletou.

  21. Výpočty, z kterých plyne, že drtivá většina lidí zapojených do amway nedosáhnou na pasivní příjem, který by stál za řeč (natož mluvit o podnikání).

  22. Aha 🙂

    A prosimte proc bych mel dosahovat po zapojeni do Amway nejaky pasivni prijem, kdyz jsem se zapojil proto, abych si mohl nakupovat skvele produkty za VO ceny? To bys mi vypocitat nemohl? Ty matematiku?

    Vypocty jsou k tomu, aby jejich vysledky k necemu byly, ne aby ti vychazely nic nerikajici hausnumera.

  23. acz
    Tak ty se tady a na jiných blozích roky hádáš do krve o skvělém byznysu amway a ty vlastně o tom absolutně nic nevíš,protože jen nakupuješ výrobky.
    Konečně sem mohl použít tvá slova:-)

  24. Jenze ja nikdy netvrdil, ze jsem ho nedelal, nedelam ho ted. Navic jsem se nikdy nehadal o tom, jak vy jako kafemlejnky porad klapete, ze je to nejuzasnejsi byznys na svete.

    Me komentare se obvykle zamerovali pouze na vyvraceni stupidnich tvrzeni, ze Amway je sekta, MLM podvod, zbozi je predrazene, lide kvuli Amway houfne prichazeji o majetek a podobny zhovadilosti z vasich mozkoven 🙂

    A to je hodne velky rodil, jak realne pomlouvat neco, o cem skutecne nevite zhola nic, jen to, co jste si precetli od stejnych zvanilu, jako jste vy sami.

    A to je cela zahada okolo ACZ 🙂

  25. ACZ: No, to jste mě dostal…

    Takže jste se pokoušel a evidentně to nešlo, protože kdyby to šlo, tak už nejste jen tím, kdo si občas něco koupí. Nakonec to je osud většiny Amwayáků, nejdřív se snaží, pak zjistí, že to nejde a už jen nakupují, nebo, a to bude většina podle mě, se s Amway rozloučí úplně.

    Říká se, že Amway systém funguje na 100%, pokud následujete „plán“.

    Vy jste tedy evidentně nebyl dobrý Amwayák, protože dobrý Amwayák uspěje ve 100% případů….

    Vidíte, to je v MLM docela běžné, znám spoustu lidí, kteří se potácí z MLM do MLM, neuspějí nikde a nakonec se živí tím, že školí další „MLM junkies“, jak je to super…

    To je neuvěřitelné, potkat tak fanatického obhájce něčeho, co je špatné, ale i poté, co ho systém vykopnul, tomu bezmezně věří.

    No, alespoň mám motivaci přeložit texty, kde je systém Amway bod po bodě srovnáván s poměry v sektách…

    Těšte se, už brzy vyjde první díl…

    😉

  26. Ať jste kdekoliv, musíte zvednout prdel a jít se sebou něco dělat. Je to pot, krev, dřina a slzy. Ale ten výsledek po čase stojí za to. Zabere Vám to pár let. Nic neni hned. Ale je to lepší než čekat na to, až se postará stát jednou v důchodu… 😉

    K diskuzi
    Na tohle seru, to je házení hrachu na zeď.

    Je to jako kdyby panic odsuzoval sex protože se koukal na porno.. 😉

    Hele chlapi, končim, číst si tyhle řeči je ztráta času. Chtěl jsem zkusit diskutovat, ale tohle nemá cenu.

    Mějte se, pa!
    a pište furt jak kokoti dál, aspoň si majitel stránky reklamou pořádně vydělá 😎 😆

  27. Jane, to se obávám, že v důchodu na tom bude kdejaký kopáč zaměstnanec lépe, než naprostá většina Amway živnostníků.

    Věříte firmě, která nemá problém v případě nutnosti vyházet i diamanty? Můžete mít velkou strukturu, ale stejně Vám to může být prd platné.

    Navíc opravdu těm vysoce postaveným všechno šlape samo? Abyste v 80 letech ještě nemusel z podia blbnout hlavy jiným lidem, aby se Vám nerozpadla struktura a nepopadal jste z pozic…

    Se obávám, že typický Amwayák, obzvlášť pokud nebude mít v normálním zaměstnání odpracované roky, bude spíš živořit na sociálce, než cokoliv jiného, nakonec to čeká desetitisíce OSVČ.

    Brzy na téma provizí vyjde nový článek a jestli opravdu ještě stále naivně věříte, že se o Vás zrovna tato firma postará, tak Vám můžu s klidem říct, že ta firma nemá z čeho se o Vás starat…

  28. Vy máte věšteckou kouli? Že předvídáte dopředu co se stane?

    Sorry, jestli se vás byznys dotknul. To nejlepší co můžete udělat je odejít a nedělat ho.

    Ale házet tyhle bezduchý texty sem a neustále dokola mluvit o něčem co je špatný apodobně to už mi přijde prostě jako extrém.

    Odcházim, je mi z těhle keců špatně.
    Vůbec nevíte co říkáte, vytáhnete jeden vyjímečnej případ z USA a házíte to na všechny.
    Pak vytáhnete další blbost a házíte to na všechny lidi, co jsou v byznysu. Je tisíce skupin, kde jsou odlišný lidi. Tak nás neházejte do jednoho pytle.

    (jj 11 miliard dolarů obrat je málo peněz..)

    Končim diskutovat.
    Život je moc krátkej na to, čekovat takovýhle diskuze.

    PROSÍM – NEREAGUJTE UŽ NA TOHLE DÁL, UŽ SE SEM NECHCI VRACET.

  29. Ano je potřeba o tom mluvit stále dokola a upozorňovat na negativa. Musí být nějaká protiváha proti těm co mluví stále dokola jen pozitivně.

  30. Jan: Věšteckou kouli nemám, ale viděl jsem účetní závěrky firmy Amway za roky 2011/12, kde jsou bohužel pro Vás uvedeny i odměny vyplacené distributorům a jsou cca o 50 milionů nižší, než jsem sám čekal. Konkrétně 93 milionů ročně, přičemž si ale podle údajů stránky Amway-fakta 68 milionů rozdělí jen 91 nejvýše postavených a co připadá na zbytek si můžete dopočítat….

    Člověka to až překvapí, na netu všude samý milionář, v reálu akorát suché z nosu…

    Prý jeden vyjímečný případ z USA… 😀

    Ten případ bohužel vyjímečný není. Nejde o ten soud, ale o to, že po porovnání daňových přiznání Amwayáků v USA, ale i UK se zjistilo, že jste vlastně ve ztrátě skoro všichni… 😆

    Opět těch 11 miliard, zase slavíte něco, co se Vás vůbec netýká. Pro Vás je totiž stěžejní obrat a odměny v ČR. Odměny už jsem uvedl a ten obrat se od roku 2006 také nikam neposunul…

    Místo tleskání Číňanům byste měl raději přemýšlet o svých penězích…

  31. Jsou „Amwayjáci“ naháněči lidí?

    Odpověď naleznete po zadání do vyhledávače:

    „Je v Amway hlavní prodej zboží nebo nábor nových lidí?“

    Tedy pokud Vás skutečná odpověď vůbec zajímá.

    Bohužel, jiná možnost, jak sem vložit odkaz na rozbor tohoto tématu, není možný.
    ———-

    Ano je potřeba o tom mluvit stále dokola a upozorňovat na negativa. Musí být nějaká protiváha proti těm co mluví stále dokola jen pozitivně.

    Z jakého titulu, nebo logiky, je negativní protiváha nezbytná?

    Upozorňje snad někdo na nějakém blogu například na skutečnost, že 30% studentů VŠ svá studia nedodělá? Dělá z toho někdo aféru, nebo hrozbu, přesto že to stojí státní rozpočet, tedy nás všechny, nemalé peníze, vyhozené do kanálu? Proč třeba neděláte osvětu tímto směrem?

    VBíte, kolik ušetříte nám všem peněz, když odradíte od studií na VŠ lidi, kteří by studia stejně nedokončili?

    Tak pomáhejte, když pořád tvrdíte, jak pomáháte chránit všechny ty ubožáky.

    Pepe:
    člověka to až překvapí, na netu všude samý milionář, v reálu akorát suché z nosu…

    Mě zase překvapí, že na českém internetu je to samý absolvent VŠE a Obchodní akademie, ale tam venku to pořád není nějak vidět 🙂

    Můžeš ukázat na českém netu nějakého toho milionáře Amway, o kterém mluvíš, že jich je tam spousta? Alespoň jednoho, nebo dva (což už může být pro některé myslitele optimální měřítko pro slovní tvar „samý“)

    Podle tebe má smysl dělat distributora Amway pouze tehdy, pokud vyděláváš miliony? Jinak ne? A co nějaká jiná práce? Tam to vidíš také tak? Ty poslyš, co třeba děláš ty? Už jsi milionář? Pořád se tu navážíš do něčeho, o čem stejně víš kulové, ale o tobě neví nikdo nic …

    Pokud se za jediný rok vyplatí na odměnách 93 milionů, tak to přece znamená, že se vyplatilo mezi lidi 93 milionů, pochopitelně podle jejich aktivity. To je málo?

    Ani u Vás v práci nedostávají nejvíc skladníci, nabo ano?

    A 93 milionů je dost peněz. Řadě malých distributorů stačí i 100 tisíc ročně navíc k tomu, co mají třeba v práci. Většina lidí si s Amway jen přilepšuje. Někdo chce řeba jen leasing na auto, jiný hypotéku na barák, další zase 2x do roka na dovolnou. Jen někteří to dělají tak pilně, že je to plně živí. A co? Tak je to přece v pořádku, ne? Znáš snad případ, kde je to jinak? Třeba u Vás?

    Tleskáme firmě a systému, se kterým spolupracujeme, nebo jej nějak využíváme ve svůj prospěch.

    Amway poskytuje svým distributorům špičkový servis a svým zákazníkům špičkové služby.

    Proč bychom na tohle měli pořád nadávat jako smyslu zbavení?

    To už jsi se úplně pomátl?

    Tvé žvásty o ztrátě všech jsou skutečně úsměvné.

    Vždyť ty jsi doposud ještě ani nepochopil, že obchodník není každý, kdo je zaregisttrovaný, ani každý, kdo to o sobě jenom říká.

    Je toho ještě strašně moc, co tě na VŠE a Obchodní akademii bohužel nenaučili.

    Proč bychom se měli poměřovat malostí našeho státu a ještě větší malostí českého lidového ukřivďánka?

    V čechách se přece traduje, že „podnikatel“ je sprosté slovo a zaručeně úplně každý krade, podvádí a ke svým penězům nepřišel poctivě.

    Proč bychom zde u obyčejného, většinového, trvale nasraného lidu, měli hledat odpovědi na otázky, jak máme žít, jak podnikat, jak přemýšlet, jak prodávat?

    Hm?

  32. ACZ: Tak na tomto webu je článek, který je složen jen z přehnaných tvrzení Amwayáků o příjmech… 😆

    Nebojte, vím moc dobře o tom, že se dělíte na ty, co hledají další ovce a na ty, co si jen nakupují a možná občas něco prodají.

    V UK je 43500 Amwayáků a 13500 z nich se pokouší rozjíždět byznys, tedy asi třetina z celkového počtu.

    Pokud by cca třetina lidí v Amway u nás také chtěla rozjet byznys, bude to přes 8000 lidí, při současných cca 25000 registrovaných členů.

    A 91 z nich se podle Vašeho článku vydělá 68 milionů a těch zbylých 7900 si rozdělí ten zbytek, tedy 25 milionů, což nám vychází v průměru na krásných 3164,- ročně… :mrgreen:

    Proto je zcela jasné, že nám nikdy neřeknete, kolik těch podnikatelů ve skutečnosti vlastně je, aby nebylo možné si dopočítat, jakou almužnu ročně dostávají. Už abychom taky, jako vyspělé západní země, zavedli income disclosure…

  33. Pepe,

    já ti teď černé na bílém ukážu, jak ty, PRÝ absolvent VŠE a Obchodní akademie, neumíš počítat ani do pěti a s tím co v ruce máš, pracuješ jako pětileté dítě.

    Tedy:

    V ČR k 1.1.2012 živnostenský rejstřík evidoval 3,1 milionu živnostenských registrací, tedy živnostníků.

    Za ten samý rok tito lidé odvedli na daních 2,9 miliardy Kč, to jest při použití tvých dementních výpočtů necelá tisícovka na živnostníka a rok.

    Vememe-li v úvahu, že daně tvoří cca 30% hrubého příjmu, tak každý průměrný živnostník v ČR …. a teď pozor na ta čísla ….

    VYDĚLÁ ROČNĚ 2000,- Kč ČISTÉHO 🙂

    To se mi zdá poměrně horší číslo, než u průměrného „Amwayjáka“ 🙂

    A teď mi řekni, neměli byste vyhlásit křížovou výpravu proti ŽIVNOSTNÍKŮM? Vždyť tebou manipulovaná čísla říkají, že podnikat jako živnostník VŮBEC NEMÁ CENU 🙂

    Neměli byste nás začít chránit také?
    ——

    Stále omíláte jako kafemlejnkové ideologii o záchraně lidí před finančními ztrátami, díky podnikání s Amway.

    Už jste někoho skutečně „zachránili“ .?

    Mám tedy další téma:

    Ročně je v ČR vyhlášeno asi MILION EXEKUCÍ.

    Kolik z těch exekuovaných jsou „absolventi Amway“ ..? A co teprve kolik jsou absolventi VŠE, nebo Obchodní akademie? Máš v ruce nějakou statistiku, či jediný důkaz, že nějaký „Amwayják dospěl k exekuci díky podnikání s Amway? Ne?

    Já ti vysypu seznam absolventů VŠE i Obchodní akademie, kteří po prožité exekuci přišli i o příslovečné trenky …

    A pak, kolika z toho milionu ročně, jste už vy, zachránci těch ohrožených, skutečně pomohli, jak se tu v prsa neustále tlučete?

    Hm? NO, PŘECE NIKOMU, TAKOVÁ JE PRAVDA!!!

    Ano, žvanit tuposti nekonečného rozměru, jak to neustále předvádíš napříč českým internetem, to skutečně umí každý a exekuce za to nehrozí. Čeho jiného jsi ale ještě schopný? Protože krom tvých nekonečných blábolů ještě od tebe nikdo neviděl colokiv užitečného, natož prospěšného, či hodnotného.

    Co vlastně doopravdy „umíš“ a čím se „živíš“, že tak dobře víš, čím by se lidé určitě zabývat neměli, jako bys už snad měl za sebou dva životy životní praxe?

    Není snad pravdou, že jsi sotva vytáh paty z nějaké VŠE za peníze daňových poplatníků a sám jsi ještě neukázal vůbec nic?

    Hm? NO JE!

  34. Další „terminologie“, kterou si kálíš ty i tví „bratři“ do vlastního hnízda, je ono opakované, hanlivé a zesměšňující definování obyčejného hledání zákazníků, jko „NAHÁNĚNÍ“.

    Copak oni tě na VŠE a obchodní akademii neučili, že hledání zákazníků je nejzákladnější podstatou každého podnikání? Že bez hledání zákazníků je poddnikání pouhou utopií?

    Není snad o hledání zákazníků celý ekonomický směr, zvaný „Marketing“ ..? Ne? Že by pan profesor zapoměl? To asi nezapoměl, otázkou tedy zůstává, kdo se to tady pokouší čtenáře utáhnout na vařené nudli 🙂

    Celý svět své zákazníky hledá, nejúspěšnější jsou ti, co jich najdou nejvíce (a je úplně jedno, jak je hledají, i fotbal se hraje jenom na góly) … ale ti, co spolupracují s Amway a distribuují produkty Amway jsou najednou jacísi špatní a škodliví „naháněči“ …?

    Naháněči čeho/koho proboha? Copak distributoři Amway jsou odměňování podle toho, kolik zaregistrují zákazníků? ??????????????

    Už ti někdo řekl, že jsi jen obyčejný VŮL, JAKO BRNO? (Brno, mé rodné město, nechť promine) …

  35. ACZ: 🙄

    Oba víme, jak to s živnostníky je. Pár jich znám a jejich největší snahou je, aby jejich zákazník nechtěl doklad a pak také dávají přivydělat pumpařům, od kterých si sem tam berou doklady na benzín a naftu, které si jiní zákazníci nevzali, aby se mohli dělat co nejchudšími.

    Bohužel, to, co je možné u nás v tomto ohledu, by v mnoha zemích od nás na západ bylo na pořádné pokuty a někde i na kriminál.

    A jak proti tomu bojuji? Nevolím strany, jejichž současní nebo bývalí představitelé „neznají černé peníze“.

    Jinak prosím nesrovnávejme hrušky s jablkama. Spousta OSVČ, a dobře to víte, si také, než by platili velké daně, raději nakoupí to či ono „na firmu“ atd. atd.

    Navíc to číslo, které uvádíte, je po odečtení všech nákladů a daní, kdežto těch 3164,- je před započtením nákladů. Po jejich započtení samozřejmě drtivá většina Amwayáků žádné daně neplatí, protože jsou v mínusu…

    Jinak tuposti žvaníte Vy. Já přináším data různých státních institucí a soudů, která prostě hovoří jasně, kdežto Vy účelově tvoříte jakousi mlhu úspěchu, která se ovšem nezakládá na pravdě.

    A co to přesné číslo těch Amway „podnikatelů“?

    A ta VŠE, to je nějaká obsese? :mrgreen:

    Já za to nemůže, že profesoři nejsou idioti a netlačí Amway a ani je takové nesmysly nezajímají, pokud za to od Vás nedostanou zrovna nějakou dotaci… 😉

  36. „necelá tisícovka na živnostníka a rok daní“ může vypadat například takto:
    – 650.000 tis obrat
    – 60% paušální náklady
    – 260 tis Kč zisk
    – sleva na sebe + jedno dítě

    Tolik asi k těm kecům, že daně jsou 30% hrubého obratu

  37. Martin:
    Tolik asi k těm kecům, že daně jsou 30% hrubého obratu

    Tobě už jsem několikrát doporučoval raději nic nepsat.

    Já totiž nepsal „obratu“, ale „příjmu“, pane „podnikateli“.

    Stejně jako z 650 tis. obratu není 260 tis. zisk a z 260 tis. zisku zase není 1000,- daň ani po odpočtu sebe, ani dítěte, ani čehokoliv dalšího 🙂
    —-
    Toliko zase k tvým neutuchajícím ecům.

  38. To já vím co doporučuješ, proto se tím neřídím a upozorňuju na naprosté nesmysly co píšeš.
    Toto má být produkt toho skvělého amway vzdělávání?

    U absolutní většiny OSVČ je „obrat = příjem“. Můžeš schválně doplnit případ, kdy to tak není.

    Pokud, jako OSVČ přijmu 650.000 Kč, tak 60% paušální náklady jsou 390.000.
    Rozdíl příjmů a nákladů je 650.000 – 390.000 = 260.000 Toto je zisk. pokud tvrdíš, že ne, něčím to podlož.

    Daň z příjmu je 15%, zisk je 260.000. Výše daně je 39.000.

    Sleva na poplatníka 24.840.
    Sleva na dítě 13.404 .

    Výsledek 39.000 -24.840 – 13.404 = 756 Kč.

    Tvrdíš, že to tak není, dolož to.

  39. Pepe žvaní:
    Oba víme, jak to s živnostníky je.

    No to tedy nevíme. Já nikoho takového, které popisuješ, neznám.

    Dále píšeš:

    Pár jich znám …

    „Pár“ není 3,1 milionu, troubo.

    Bohužel, to, co je možné u nás v tomto ohledu, by v mnoha zemích od nás na západ bylo na pořádné pokuty a někde i na kriminál.

    Nelegální postupy podnikatelů v ČR jsou definovány u nás stejně jako na onom „západě“ a stejně tak jsou i postihovány. Zkus si necucat „pseudoargumenty“ z palce u nohy.

    A jak proti tomu bojuji? Nevolím strany, jejichž současní nebo bývalí představitelé „neznají černé peníze“.
    Já se NEptal na tvůj boj proti šedé ekonomice, nebo nedostatečnému výběru daní. Navíc co to má co společného s Amway? Je snad Amway šedou ekonomikou?

    (přesto se musím zeptat, jaké máš s tím bojem výsledky?) 🙂

    Já se ptal, jak bojujete s ideologií, že živnostničení je správné, když je stejně zbytečné (dle tvého výpočtu možných výdělků na hlavu), jako podnikat s Amway 🙂

    A také jsem se ptal, kdy začnete potencionální uchazeče o „titul“ OSVČ odrazovat od této „pošetilosti“, abyste je ochránili před těmi všemi možnými hrůzami, včetně nějaké té exekuce 🙂
    (stále si neodpověděl jaký je poměr exekucí na Amwayjáka a na OSVČ)

    Ty moc odpovídat na otázky nechceš, že?
    —-

    Apropooo, kteří představitelé a kolika stran kdy tvrdili, že „neznají černé peníze“ …? A prosímtě, pro jednou, zkus si nejdřív vzít do ruky fakta, na povídačky naší Kačky fakt nejsem zvědavej …

    Je drzé se ptát, koho ji tedy volil?

    Navíc to číslo, které uvádíte, je po odečtení všech nákladů a daní …
    Na tom přece vůbec nezáleží, živnostník se za náklady ani za daně nenají, nezaplatí domů vodu ani elektřinu, nekoupí dětem svačinu do školy ani výtvarný kroužek, či letní tábor, dovolenou u moře, stůl do kuchyně, šaty, boty, prostě nic, na co musí nějak vydělat a nejprve to zdanit, než to může za tyto věci dení životní potřeby utratit.

    Prostě dle daňového zákona v průměru každému živnostníkovi zůstává na živobytí 2000,- na rok života. Všechno ostatní lze odečíst pouze na provoz firmy.

    Takhle totiž vy pracujete s průměry výdělků v Amway, ty „ekonome“ 🙂

    A ta VŠE, to je nějaká obsese?

    Jakápak obsese, Ty se tu chlubíš tímto vzděláním, přitom ekonomická pravidla „používáš“ hůř, než zedník z Mongolska.

    (A teď mi zase budeš vyčítat tu xénofóbii, že) 🙂

  40. Martin:
    U absolutní většiny OSVČ je „obrat = příjem“. Můžeš schválně doplnit případ, kdy to tak není.

    Není to tak u naprosté většiny případů, proto se pořád ptám, v čem podnikáš, abych konečně pochopil, kde ty na ty MEGABLBOSTI chodíš 🙂

    Pokud by to tak bylo, znamenalo by to, že naprostá většina OSVČ nemá žádné výdaje.

    Zkus to říct do očí třeba nějakému zemědělci, že nemá žádné výdaje a jeho obrat je jeho příjem 🙂

    Jednoznačně jsem hovořil o příjmu ve vztahu k dani. Daň z příjmu a daň se počítá pouze z jediné definované částky, zvaná příjem a tou je „základ daně“.

    Rozdíl příjmů a nákladů je 650.000 – 390.000 = 260.000 Toto je zisk. pokud tvrdíš, že ne, něčím to podlož.

    Klidně, stačí si nalistovat zákon o daních 🙂

    Rozdíl příjmů a nákladů (účetní formulace), je, tak maximálně ZÁKLAD DANĚ, čili onen příjem, který se zdaňuje, což bys jako skutečný podnikatel věděl 🙂

    Bože ty jsi blb 🙂

  41. ACZ: Mimochodem, nevím, kde berete těch 3,1 milionu. 3,1 milionu subjektů, nerovná se 3,1 milionu OSVČ proboha…

    Aktuálně je OSVČ něco přes 900 000.

    http://www.mpsv.cz/cs/15926

    Nesmyslný vstup = nesmyslný výstup… 😉

    Možná je tu legislativa, ale nejsou tu věci jako registrační pokladny, nebo policejní kontroly účtenek atp. Pro daňové úniky všeho druhu je tato země ráj a za tím si stojím.

    No a to, že čísla z Vašeho nesmyslného výpočtu samozřejmě nejde srovnávat s číslem, které znamená, že Amwayák za rok dostane 3164,-, před odečtením nákladů a (ne)zaplacením daní.

    Chápu, že Vy to nemůžete znát, ale ti opravdu úspěšní OSVČ často řeší právě to, jak na daních a odvodech zaplatit co nejméně…

  42. Ještě jsem přehlédl tohle:
    Sleva na dítě 13.404 .

    Při danění paušálem odpočet na dítě nelze uplatnit.

  43. PEPE:

    ACZ: Mimochodem, nevím, kde berete těch 3,1 milionu. 3,1 milionu subjektů, nerovná se 3,1 milionu OSVČ proboha
    Aktuálně je OSVČ něco přes 900 000.

    Neumíš číst, kde jsem to sebral:

    „V ČR k 1.1.2012 živnostenský rejstřík evidoval 3,1 milionu živnostenských registrací, tedy živnostníků.“

    Najdeš to tam taky.

    Uvedených cca 1 milion jsou aktivní živnostníci, to jsou ti, co třeba podávají daňová přiznání. Ale stejně, jako vy v případě Amway, pracujete s celkovými čísly všech registrací. Proto jsem to použil pro ukázku Vašich demagogických výpočtů.

    O tom byl můj příspěvek, ukázat tu demagogii výpočtů příjmů, kterou neustále předvádíte.

    Další otázky?

  44. PEPE:

    Možná je tu legislativa, ale nejsou tu věci jako registrační pokladny, nebo policejní kontroly účtenek atp. Pro daňové úniky všeho druhu je tato země ráj a za tím si stojím.

    A ne jen za tím. Ale jakkoliv doložit to neumíš.

    Policejní kontrola účtenek? A to je co? To jakože v Německu u vstupu do Quelle stojí policie a kontroluje vydané účtenky? 🙂 Fakt?

    K čemu by byla registrační pokladna třeba opraváři praček? Hm? Podstatné je jediné, jestli zákazník účtenku chce, nebo nechce a je úplně jedno, jestli je vypsaná tiskárnou pokladny, nebo propiskou z evidovaného bločku účtenek.

    V Německu ji snad má každý opravář, co jezdí opravovat vypálený vypínač domu k zákazníkovi?

    Ne, registrační pokladny do každého stánku opravdu nic neřeší, to je jen další nesmyslná buzerace, zaručený byznys pro zalobované výrobce pokladen a náklady a starosti navíc, nic víc.

  45. Chápu, že Vy to nemůžete znát, ale ti opravdu úspěšní OSVČ často řeší právě to, jak na daních a odvodech zaplatit co nejméně

    To ale chápeš špatně, protože optimalizace daní je i u mě prvořadá. Ale také naprosto legální činnost. Zkus si neodvést něco, co musíš a máš to spočítaný.

  46. Ty brďo, člověče, ty tomu co píšeš snad i věříš.

    Tak to vezmu postupně.

    Co je to obrat
    Opět stejná literatura praví:

    „Celková hodnota výstupu z hospodářské činnosti uskutečněné během určitého časového období, obvykle měřená celkovými ročními tržbami po odečtení vráceného zboží.““.

    Co je to příjem. Nahlédni například do „SYNEK, Miloslav a kol. Podniková ekonomika. 4. přeprac. vyd. Praha : C. H. Beck, 2006. 475 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 80-7179-892-4.“ a dočteš se tam:

    „Příjmy podniku jsou přírůstky peněžních prostředků (v širším pojetí všechny přírůstky aktiv) podniku v určitém období.“ Jinými slovy, v řadě případů jsou příjmy zároveň výnosy“

    Z této definice je naprosto jasné, že příjem je to co OSVČ přijme. A obrat taktéž s malým procentem vratek.

    Jako naprosto jasný důkaz odkazuji na formulář daně z příjmu příloha 1 kde se dočtete:
    – 101 Příjmy podle § 7 zákona
    – 102 Výdaje související s příjmy podle § 7 zákona
    – 104 Rozdíl mezi příjmy a výdaji (ř. 101 – ř. 102) nebo výsledek hospodaření (zisk, ztráta)

    Jasně zde vidíš, co je příjem (řádek 101) a rozhodně to není rodzíl příjmů a nákladů, jak tvrdíš.
    A to úplně nejzábavnější je, že i v tomto formuláři je zmíněno, že se tato položka nazývá vysledkem hospodaření a kupodivu se tomu může říkat „zisk“. Tak se klidně shazuj dál, když tvrdíš, že ne.

    Ohledně poznámky ke slevě na dítě. Měl sem za to, že hovoříš o roce 2012. V tomto roce pochopitelně souběh paušálu a slevy na dítě byl možný. koukám, že tounoucí se stébla chytá a pořád se víc a víc ztrapňuješ 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *