Recept na výbornou Zelňačku s klobásou.
Suroviny:
- 4 středně velké brambory
- 400 g kysaného zelí
- 2 nožičky maďarské klobásy
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 lžíce stolního oleje
- 1 – 2 lžíce sladké červené papriky
- kmín, sůl, pepř
V hrnci osmažte nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, odstavte z ohně, přidejte sladkou papriku, na plátky nakrájený česnek a vše promíchejte. Přidejte propláchnuté, scezené a nakrájené kysané zelí. Zalijeme vodou (1,5 litru) a přidáme oloupané, nakrájené brambory, trochu kmínu a vaříme cca 30 minut do změknutí brambor, zelí. Před koncem varu přidáme nakrájenou klobásu, podle chuti osolíme, opepříme. Můžeme přidat i ocet, masox. Polévku podávejte horkou, přímo na talíři můžete přidat trochu sladké nebo kysané smetany (dle chuti).
Dobrou chuť 🙂
Výborná! Díky za supr recept.