Tvarohový dort s ovocem
Suroviny piškot:
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce polohrubé mouky
- Půl kávové lžičky prášku do pečiva
Ušleháme sníh z bílků. Do sněhu vešleháme cukr. Potom postupně žloutky. Dále šleháme. Na závěr z lehka vešleháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme ve středně vyhřáte troubě do zlatova. Můžeme použít i kupovaný piškotový korpus.
Suroviny na krém:
- 1/4 litru mléka
- 1 pudinkový prášek vanilkový
- 250 g tvarohu (plnotučný)
- 3 lžíce cukru
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po částečném schladnutí vmícháme tvaroh a cukr.
Suroviny ovoce a želé:
- Čerstvé nebo konzervované ovoce (jahody, ananas, broskve, atp.)
- 2 ks Dort želé. Pokud nemáme Dort želé, tak můžeme použít jeden pudinkový prášek nebo želatinu.
- 1/2 litru vody
- 3 lžíce cukru
Dort želé svaříme ve vodě a přidáme cukr, dle návodu na sáčku.
Postup na celý dort:
Připravený piškotový korpus dáme do dortové formy. Namažeme krémem a poklademe ovocem a zalijeme vlažným želé. Hotový dort dáme ztuhnout do lednice.