Simpsonovi – žlutá rodinka

Simpsonovi…

Tato skvělá žlutá rodinka už oslavila víc jak 20 leté ovládnutí naší obrazovky. Duchovním otcem rodiny Simpsonových je Matt Groening. Narodil se 14. března 1954.

Rodinu Simpsonovi tvoří Homer, Magre, Liza, Bart, Maggie, Abe a mnoho dalších

SimpsonoviUrčitě by nebylo na škodu si jednotlivě představit jednotlivé členy rodiny i když mnozí z nás je už moc dobře znají 🙂

HOMER

Vážně je nutné ho představovat? Homer je 36ti letý jaderný technik, který se ze všeho nejvíce bojí pavoků. Miluje dobré jídlo – mezi nejoblíbenější patří americká kobliha (donut), slanina, jídlo z fast-foodů a k snídani má nejraději smažené vepřové kuře :). Jeho hloupost byla vysvětlena Simpsonovským (mužským) DNA a v jednom díle dokonce tím, že podle rentgenu zjistili, že má v hlavě zaraženou pastelku.

Líza

Líza je vysoce inteligentní dcerou Homera a Marge. Přísně dodržuje vegetariánství a bojuje za práva zvířat i za životní prostředí. Vyznává buddhismus a kvůli své víře již měla četné problémy. Je to vzorná žákyně, která by pro výborné známky udělala cokoli. A právě slovem cokoli se dají chápat i malé podvody, kterých je i Líza někdy schopná. Je suverénně nejchytřejší z rodiny a patří i k nejinteligentnějším lidem ve Springfieldu. Její láskou je saxofon. Hraje ve školním orchestru a díky tomuto koníčku se seznámila s jazzmanem Martym Krvavou Dásní, jehož smrt ji úplně odrovnala.Za svých osm let života se seznámila s mnohými chlapci. Chodila třeba s Ralphem Wiggumem nebo Nelsonem Muntzem. Zamilovala se i v epizodě Trilogie omylů nebo ve filmu do irského přistěhovalce jménem Colin. Její mužští příbuzní ji dokážou leckdy pěkně naštvat a dokonce už i utekla z domu. Když se rozesmutní, často ji uslyšíte říkat ,,Kdyby mne někdo hledal, budu ve svém pokoji”.

Marge

Marge je Homerova manželka s velmi výraznými a modře nabarvenými vlasy a je o dva roky mladší něž Homer. I když je nezaměstaná, velkou práci má doma, kde toho musí přetrpět mnoho. V minulosti však byla učitelkou, policejní strážnicí, makléřkou nebo dokonce byla chvíli i servírkou.

Bart

Bart je pravý desetiletý rošťák – dokonce i sprejer s přezdívkou „El Barto“, kterého nejvíce nenávidí Levák Bob. Mezi jeho zájmy patří ježdění na skateboardu, falešné telefonáty k Vočkovi a sledování televize. Vzorem je pro něj Šáša Krusty, kterému již nesčetněkrát pomohl. Co se kamarádu týče, často po svém boku má brýlatého Milhouse.

Maggie

Posledním členem rodiny Simpsonových je právě roční Maggie. Zatím jen řekla „Táta“ a „Bude dvojka?“. Ráda poslouchá hudbu od Roofiho. Nesnáší Geralda – dítě s výrazným obočím. Proč? To v seriálu nebylo ještě vysvětleno.

Simpsonovi

Určitě věrní diváci tohoto seriálu si nenechali ujít první film, který se odehrává ve Springfildu se všemy členy této rodiny 🙂 Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se konečně dočkal prvního celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu bude tentokrát čelit globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života. Na filmu pracují stejní tvůrci jako na televizním seriálu, a tak se fanoušci dočkají většiny svých oblíbených postav. Zápletku však tají do poslední chvíle.

Ten samozřejmě ve filmu nebude chybět a už první zveřejněné záběry vyvolaly lehkou kontroverzi. Zejména ten, kde je Bart poprvé za svou kariéru nahý. Snahou tvůrců je k filmu přitáhnout i ty diváky, kteří se zatím s fenoménem Simpsonových příliš nesetkali a zároveň uspokojit věrné fanoušky a překvapit sami sebe.

Tak myslím, že není nic od toho si připomenout pár skvělých hlášek 🙂

Nahlásit nefunkční video

A teď si připomeneme jak v jednom díle si Homer dal práci s tím aby vymyslel song o jeho sousedovi Fledrsovi 🙂

Nahlásit nefunkční video

Určitě všechny z nás také zajímá u Simpsonovi jejich gaučové scény 🙂

Nahlásit nefunkční video

Simpsonovi

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *