Sčítání lidu, domů a bytů

Sčítání lidu, domů a bytů se provádí pod záštitou Českého statistického úřadu (ČSÚ), jehož smluvním partnerem je Česká pošta, s. p. Sčítání se týká všech lidí, kteří se nacházejí v dané době na území České republiky. Jde o lidi, kteří mají na úžemí ČR trvalý nebo přechodný pobyt. Také se sčítají všechny obydlené i neobydlené domy a byty. Každý občan ze zákona má povinnost poskytnout požadované údaje, jinak mu hrozí pokuta až deset tisíc korun. Sčítací formuláře předává domácnostem sčítací komisař, nebo jsou uloženy na poště. Vyplněné formuláře se odevzdávají buď sčítacímu komisaři, poštou (zdarma) na adresu ČSÚ, nebo elektronicky.

Je otázka jakou hodnotu sčítání lidu, domů a bytů vlastně má? Já říkám, že minimální! Navíc toto sčítání stojí 2,5 miliardy! Jen optické snímání formulářů stálo cca 64 mil.Kč (DELTAX Systém a.s.)! Stát (všichni občané ČR) je v kritické situaci – státní dluh jde do astronomických výšin, kdy mají přijít DOSLOVA drastické úspory (např. okamžitě přerušit výstavbu dálnic, vypínat veřejné noční osvětlení ap.) a ne vyhazovat miliardy za nesmysl… Je to jako v domácnosti – pokud je domácnost zadlužena, tak to přeci nebude řešit dalšími půjčkami, ale uskromní se. Každý odborník vám řekne, že řešit splacení půjčky půjčkou, je nesmysl a cesta do jisté záhuby. Stát to ale tak dělá, jde občanům příkladem, bohužel! Chová se jako špatný hospodář – nesmyslně rozhazuje peníze, a navíc na to rozhazování si půjčuje. Co by se dalo za zmíněné 2,5 miliardy korun užitečného postavit? Určitě hodně prospěšného…

Sčítají se údaje, které již stát má. Stát přeci ví kolik je obyvatel, důchodců, mladistvích, nemocnic, škol, autoopraven, atd. Stát také ví zda máte plynovou přípojku, jaká je obydlenost vašeho bytu nebo domu. Tak proč s tím zatěžovat občany a státní rozpočet? A to, zda někdo vlastní jeden počítač nebo deset, do toho je každému kulový! Také nechápu, proč se má vypisovat rodné číslo i datum narození zároveň? Vyplněný formulář uvidí hafo lidí, a kdo mi zaručí, že má data nebudou zneužena? Nikdo, protože to není technicky možno zajistit!

Naskýtá se také otázka, zde je sčítání (příslušný zákon) protiústavní? Nechme o tom rozhodnout Ústavnímu soud… Sám jsem zvědav, jak rozhodne.

Sčítání lidu, domů a bytů říkám jasné a akcentované NE!

P.S. Bolševici hadr!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *