Resident Evil 4

Hororová hra se zombíky Resident Evil 4

Již šest let po incidentu v Raccoon city byl Leon Scott Kennedy, nyní jako vládní agent vyslán do Španělska, za cílem najít a osvobodit dceru prezidenta spojených států – Ashley Grahamovou, která byla unesena neznámou skupinou. Při příjezdu do lokace, kde byla dívka spatřena, Leon vstoupí do starého, zničeného domu, a uvidí záhadného sedláka. Zeptá se jej, zda-li Ashley nespatřil, a sedlák na něj zaútočí sekyrou. Tímto začíná peklo, ve kterém budete  společně s Ashley, kterou několikrát opětovně unesou, bojovat s psychopatickými vesničany (ganados), s mnichy a s vojáky, kteří jsou parazitováni parazitem Las Plagas. Tohoto parazita objevila rodina Ramona Salazara, kastelána hradu, Ale jen jediný člověk dokáže ovládnout jeho samotného – je jím Osmund Saddler, boss celé hry a vůdce kultu Los Illuminados. Během příběhu Leon vstoupí do tmavé místnosti, a slyší něco se hýbat ve skříni. Nabije si zbraň, a skříň otevře. Namísto nějaké příšery vypadl ze skříně svázaný muž. Tím mužem je Luis Sera, španělský policista. O chvilku později přijdou dva sedláci a Bitores Mendez – dvoumetrový pán vesnice. Leon na něho zaútočí, ale Mendez Leonův útok odrazí. Když se Leon s Luisem proberou svázaní uprostřed neznámé místnosti, Luis potvrdí, že viděl Ashley ve vesnici. V zápětí na ně zaútočí další sedlák, který má jako všichni další za úkol je zabít.  Hra má 3 základní lokace: Vesnice, hrad a vojenská základna s ropnou plošinou. Na hradě se Leon setká s Adou Wong, agentkou, a bývalou Leonovou přítelkyní, známou z Resident Evil 2. Na konci celé hry zneškodníte zmiňovaného bosse Osmunda Saddlera a společně s Ashley odplujete na vodním skútru. Ostrov se základnou exploduje.

Ve hře je velké množství zbraní – od pistole handgun po raketomet. Od předchozích dílů se RE4 liší převážně pohledem třetí osoby, ve starších dílech série to byl buď pohled z rohu místnosti, nebo z pohledu první osoby (Co-op). Dále se liší o hodně lepší grafikou. Když porovnáte RE3 a RE4, je to opravdu rozdíl. Je zde i novinka, kdy při video-animacích musíte buď klepat WII ovladačem, nebo na PC mačkat Enter a čísla. Tohle se objeví vždy, když Vás někdo chce například uhodit, nebo probodnout apod. Mačkáním se tak vyhnete zranění nebo smrti.

Resident Evil 4 vyšel na PC, Nintendo WII, Nintendo GameCube a PS2.
Datum vydání: únor 2007

Na PS2 vyšla i sběratelská edice v podobě kovového DVD boxu s průvodcem lokací, podrobným manuálem a soundtrackem.

Jako u většiny japonských her, tak i v RE4 jsou po dohrání celé hry ve všech obtížnostech odemknuty bonusy. Jako bonus si můžete zahrát novou příběhovou linii Separate ways, ve které hrajete za Adu Wong a celý její příběh, The Mercenaries – zabijte co nejvíce nepřátel za určený čas, Assignment Ada – bonus, ve kterém musíte najít 5 vzorků parazita plagas, opět hrajete za Adu, a zpřístupnění videí a reportů ke zhlédnutí.

Doporučené systémové požadavky:

CPU:    Pentium IV – 1 GHz
Paměť:    1 Gb RAM
Grafika:    128 MB
Místo na disku:    8 Gb
Systém:    Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Mechanika:    4x DVD-ROM
Resident Evil 4

Screenshot

Resident Evil 4

Resident Evil 4

Video Resident Evil 4

Nahlásit nefunkční video

Další hry na CzBlogu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *