Recept pečený candát se špenátem.
Suroviny pro čtyři porce:
- 4 filety z candáta s kůží
- 2 větvičky tymiánu
- 4 stonky kopru
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mořské soli
- bylinková sůl
Suroviny pro špenát:
- 500g čerstvých špenátových listů
- 6 malých cherry rajčat
- 1 citron na zdobení
- 1 řapík celeru
- 1 šalotka, případně bílá cibule
- 2 dl bílého vína (nejlépe suché)
- 2 lžíce másla
- česnek (2 stroužky)
- 1 lžíce piniových ořechů
- sůl
Nejprve si nařežte kopr a smíchejte ho s tymiánem a solí. Kůži candáta nařízněte nožem, do filetů vetřete bylinkovou sůl. Připravené filety candáta pokapejte olivovým olejem a nechte odležet.
Příprava špenátu: rozpusťte si v připravené pánvi máslo, přidejte nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, piniové oříšky a řapík celeru nakrájený na kousky. Restujte.
Dále videonávod…
Videonávod: pečený candát se špenátem