Podvodný e-mail

Poslední dobou dostávám, čím dál častěji, podvodné e-maily. Nedávno jsem dostal podvodný e-mail, který obsahoval toto:

—————————–

Dobrý den muj prítel.
Je pochopitelné, že byste mohla být trochu chápavý, protože nevíte, ale já mám lukrativní obchodní návrh spolecného zájmu podelit se s vámi. Dostal jsem váš odkaz v mém hledání nekoho, kdo vyhovuje mé navrhované obchodní vztah.

Já jsem pan Peter. Lee Jižní Koreje, štastne ženatý s detmi, a já jsem reditel Hang Seng Bank Ltd, na starosti oddelení Mezinárodního remitencí. Mám duverné obchodní návrh pro vás. Budu potrebovat, abys mi pomáhat pri realizaci podnikatelského projektu z Hongkongu do vaší zeme. Jedná se o prevod velké cástky penez. Vše, co o této transakci musí být právne ucinit bez zádrhel. Prosím snaží dodržovat velmi diskrétne ve všech záležitostech týkajících se této problematiky.

Poté, co financní prostredky byly úspešne preneseny do vašeho úctu, budeme sdílet v pomeru k dohodnuté obema z nás. Budu radeji, kdybys ke mne na muj soukromý e-mailovou adresu (peterleeasiahsb@yahoo.cn ) a nakonec po které jsem vám poskytne více informací je o tuto operaci. Pokud budete mít zájem, pošlete mi tyto naléhave:

1. Jména a príjmení
2. Povolání
3. Soukromé telefonní císlo
4. Aktuální kontaktní adresa
Prosím, pokud nemáte zájem odstranit tento e-mail a neloví, protože já jsem uvedení své kariéry a život mé rodiny v sázce s tímto podnikem. I když nic neriskuje nic gained.And
Vaše nejbližší reakci na tento dopis ocení.
Pozdravem,
Mr.Pt. Lee
Hang Seng Limited banky
Hong Kong. {} Asie
E-mail: – peterleeasiahsb@yahoo.cn

—————————–

Ve zdrovém kódu zprávy jsem zjistil, že byl tento e-mail odeslán z Rumunského serveru. Ten Rumunský server mi připomněl rok 2008, kdy byl proveden phishing na klienty České spořitelny. Tento útok byl také z Rumunských serverů – Sugas.ro. Phishing je podvodná technika, při níž útočník chce získat přihlašovací údaje, čísla kreditek, atp. Takže pozor na to!

Jedná se o jasný podvod. Na tento e-mail neodpovídejte, ani neposílejte o sobě žádné údaje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *