Parametry hostingu IC.cz

Internet Centrum (IC.cz) ukončuje freehosting, o tom jde již psal zde. Řada uživatelů ícéčka přemýšlí, kam umístit své webové stránky. Internetovou stránku je možno i nadále hostovat u IC.cz, webhosting stojí 600 Kč/1 rok (současní uživatelé mohou využít slevu 50% na první rok). Anebo přejít na jiný hosting. Ten, kdo hostuje stránku na doméně 3.řádu (www.neco.ic.cz), tak má jedinou možnost – zaplatit si webhosting u IC.cz. Ten, kdo hostuje na vlastní doméně, doměně 2.řádu (www.neco.cz), může jednoduše přejít na jiný hosting.

Já mám u IC.cz několik domén (3.řádu), které jsem vytvořil kvůli zpětným odkazům. Řekl jsem si, že je škoda přijít o zpětné odkazy, tak jsem kontaktoval technickou podporu IC.cz, chtěl jsem znát přesně parametry webhostingu. Odpověď přišla až za 3 dny (byl pátek), resp. odkaz na stránku, kde stálo:

„Webhosting Start je ideální službou pro Váš první webhosting. Konfiguraci lze, v případě vyšších nároků na systémové prostředky, kdykoli rozšířit.

V současnosti u webhostingu Start nabízíme 128 MB memory limit, 60 s max execution time, 3,5 GB prostor pro Vaši prezentaci a 100 MB kvótu pro mailové účty.

Podrobné informace o konfiguraci php naleznete na http://http1.ic.cz/info.php

Cena webhostingu za jeden rok provozu je 600 Kč s DPH.“

webhosting IC
zdroj: ic.cz

Já ale chtěl vědět podrobné parametry webhostingu: prostor (velikost), subdomény (počet), přenos dat (neomezený?), počet emailů, FTP, MySQL, zálohy, atd. To jsem se nedozvěděl.

Nechápu, proč Internet Centrum nemá na své stránce přesné parametry nabízeného webhostingu. Jiné společnosti to mají, a člověk hned ví na čem je.

Proto IC.cz nevyužuji a přijdu tak o některé hodnotné zpětné odkazy. Škoda 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *