ODS se nedokáže pořádně prezentovat

Občanská demokratická strana (ODS) je od počátku 90. let silná pravicová politická strana, kterou jsem vždy volil. Poslední dobou ale ODS ztrácí hodně voličů, kteří inklinují k jiným politickým stranám, TOP 09 apod. (dokonce i ke KSČM). ODS dělá tak potřebné reformy, které ale významně a negativně zasahují do života obyčejných pracující lidi a firem, a zcela eliminují nemakačky a další pakáž. O tomto (a podobném) jsem psal nedávno ve článku Jsem zklamán z ODS. Koho volit místo ODS? ODS má velký problém v tom, že oddírá především pracující obyčejné lidi a poctivé firmy, a že se nedokáže pořádně prezentovat. Ta chybějící prezentace je vidět v posledních volbách – krajské a prezidentské volby. Vždyť plno lidí ani nevědělo, že ODS má za kandidáta do prezidentských voleb Přemysla Sobotku.

ODS

Jak by se měla ODS prezentovat?

Nejprve je potřeba si říct, že ODS má tu moc a peníze se pořádně prezentovat. To, že tak nečiní, je velká sebedestrukce, která může mít v budoucnu fatální následky (minimum voličů).

  • ODS zcela chybí pořádná prezentace na internetu. Internet je mocný nástroj, který významně ovlivňuje myšlení mnohých lidí v tomto státě (i na celém světě). ODS nutně potřebuje tým profesionálů, kteří se budou zaměřovat na internet – webové stránky, Facebook, videa na YouTube… Pokud jde o internet, tak ODS by se měla učit od manipulátorských komunistů, jejich lživě-manipulační prezentace na internetu se schylují k dokonalosti. Komunistům lze skutečně v tomto ohledu vytknout jen velmi malé minimum.
    ODS by se mělo pustit do celké řady internetových projektů. Bylo by dobré registrovat líbivé domény, např. www.jde-nam-o-vas.cz, www.budoucnost-ceska.cz, apod. A těch domén by mělo být nejméně 100. Bylo by také dobré provozovat server, který by uživatele internetu informoval o aktuálním dění v České republice i ve světě, něco jako Novinky.cz. Na takový server by bylo dobré umístit reklamy na další internetové projekty ODS. Navíc takový server by byl výdělečný. Chce jen trochu začít přemýšlet…
  • Osobnosti ODS jsou pořád v médiích. Zde se ale absolutně nedokáží pozitivně prezentovat. Je velká chyba, že z jejich proslovů čpí arogance. Aroganci nemají lidi rádi. ODS zkrátka chybí tým psychologů – poradců. Je potřeba si uvědomit, že myšlení lidí a následné konání, je o psychologii. Nebojím se prohlásit: Pokud chci být na politické scéně oblíbený a úspěšný, tak musím být buď sám manipulátor (POZITIVNĚ manipulovat s lidmi), nebo musím mít k tomuto profesionální poradce. Podívejme se do minulosti, například na Hitlera, ten měl celej tým psychologů. Tento tým mu radil, jak se prezentovat na veřejnosti. Hitler moc dobře věděl, co a jak kdy říkat. Věděl, že potřebuje silný nástroj, který bude soustavně manipulovat občany Německa, a proto vzniklo Ministrestvo propagandy, které vedl mistrnný manipulátor Joseph Goebbels. Dnes již není pochyb o tom, že Hitler dokázal zmanipulovat velkou část německého národa. Tím samozřejmě nechci říct, aby se ODS učilo od Hitlera a založilo Ministrestvo propagandy 🙂 Hitler je jen příklad toho, jak velkou roli hraje v politice psychologie.
  • ODS zcela chybí podrobné odůvodnění politických kroků. Je potřeba všem občanům odůvodnit, proč byl ten a ten zákon schválen a proč je pro naší zemi tak důležitý. To odůvodnění musít mít především logiku a konkrétní podklady. Toto odůvodnění v žádném případě nesmí být založeno na lži a mlžení. Tato odůvodnění je potřeba dlouho akcentovat – média, internet… Lidský mozek pracuje tak, že pokud něco vnímá několikrát-mnohokrát, tak si to dlouho pamatuje a považuje to za pozitivum. To věděl již i zmíněný Goebbels. Vždyť v období nacismu bylo říšské přísloví: „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou“. To je ale negativní manipulace, a hlavně lež je VŽDY špatná!
  • Těch prezentací ODS může být celá řada a nemá cenu o tom psát sálodlouhé články. Internetový čtenáři totiž nemají rádi dlouhé články.

ODS má pořád velký potenciál stát se nejmocnější stranou v České republice, avšak bez patřičně, efektivní a dravé prezentace to prostě nepůjde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *