Mozilla Firefox ke stažení zdarma

Mozilla Firefox je oblíbený, rychlý a bezpečný internetový prohlížeč, který získal řadu ocenění. Firefox je jedním z nejpoužívanějších internetových prohlížečů na světě, používají ho miliony lidí po celém světě. Firefox spatřil světlo světa v roce 2004, kdy se stal okamžitě velice oblíbený. Firefox nebyl jeho první název, zpočátku byl nazýván jako Phoenix a Mozilla Firebird, až poté Firefox. Firefox v překladu znamená „ohnivá liška“. Existuje také verze Firefoxu tzv. Portable Firefox, která se nemusí instalovat a bezproblému běží na Flash disku.

Firefox se vyznačuje především svým jednoduchým uživatelským rozhraním, rychlým načítáním webových stránek a vysokou bezpečností. Firefox nabízí mnoho bezvadných funkcí: možnost doinstalování řady užitečných doplňků (BugMeNot, PDF download, LeechBlock…), práce se záložkami, blokování pop-up oken, ochrana proti phishingu, výběr z mnoha skinů, vyhledávání textu na stránce, vyhledávání ve zdrojovém kódu stránky, vyhledávání pomocí fulltextových vyhledávačů, mazání důvěrných dat, možnost zákazu Javy, Javascriptu a načítání obrázků, kvalitní download manažer, anonymní prohlížení www stránek, export záložek do HTML souboru, export dat do Internet Exploreru, Opery, Safari a mnoho jiného.

Firefox je open-source software (zdarma), má plnou českou lokalizaci a je kompatibilní s operačními systémy Windows 2000, Windows XP, Vista, Windows 7, Linux a Mac OS X.

Firefox rozhodně doporučuji k trvalému používání, je to vynikající náhražka strašného Internet Exploreru.

Stahuj (download) zde: http://www.mozilla.org/cs/firefox/fx/

Mozilla Firefox

Jeden komentář u “Mozilla Firefox ke stažení zdarma

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *