Domácí Medovník recept
Suroviny korpus:
- 300 g cukru
- 250 g másla
- 400 g hladké mouky
- 3 vejce
- 3 lžíce medu
- malá lžička sody
Suroviny náplň:
- celé kondenzované slazené mléko (Salko)
- 300 g másla
Další suroviny:
- ořechy
Nejprve ve vodní lázni roztavíme máslo. Dále přidáme mouku, vejce, cukr, med a jedlou sodu. Cca 10 vaříme a mícháme. Nyní si připravíme 3 plechy na pečení a dáme do nich papír na pečení. Na pečící papír nakreslíme kola o průměru cca 25 cm (na každý plech nakreslíme 2 kola). Udělané těsto nařežeme na 6 dílů, každý díl těsta dáme do nakresleného kola, potom těsto rozetřeme do kola. Pak pečeme 15 minut na 170 stupňů. Když je těsto upečené, tak ho necháme vychladnout a seřízneme na zmíněných 25 cm. Rozdrcené odkrojky smícháme s ořechy, které před tím nasekáme na kousky. Pak ušleháme Salko s máslem (Salko postupně přiléváme). Šleháme asi 5 minut. Korpusy potřeme udělaným krémem a nalepíme je k sobě. Vršek a strany potřeme též krémem, potom to obalíme v rozdrceném korpusu s ořechy.
Medovník dáme do chladna, nejlépe do lednice a podáváme druhý den.
Dobrou chuť 😉