KSČM: Únor 1948 nebyl puč, hlásíme k revolučnímu základu Února 1948

Únor 1948 každoročně slaví členové Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM). Lukáš Kollarčík je mezi nimi. Ve videu níže soudruh Kollarčík tvrdí, že Únor 1948 nebyl puč. Pokud jde o Komunistickou stranu Čech a Moravy (KSČM), tak ta ve Stanovisku k 60. výročí únorových událostí v r. 1948 na svém webu www.kscm.cz píše (Tiskové zprávy KSČM):

„Kampaň proti Únoru 1948 se především snaží vnutit do vědomí lidí myšlenku, že nešlo o ústavně provedenou revoluci, které se zúčastnily široké vrstvy občanů, ale o pouhý mocenský puč. Antikomunisté se snaží zastřít fakt, že KSČ v této době byla na rozdíl od svých protivníků spojena s životními zájmy širokých neprivilegovaných vrstev, aktivně je prosazovala a všemožně mařila snahy zbohatlických vrstev strhnout politickou moc do svých rukou. Právě tato skutečnost jí přinesla úspěch a jejím oponentům zaslouženou porážku. KSČM se hlásí k revolučnímu základu Února 1948 a vysoce oceňuje práci a obětavost generací budovatelů první formy socialismu, které se na prosazení této cesty a následném rozvíjení jejích pozitivních stránek podílely.“

Únor 1948 a KSČM
Zdroj: www.kscm.cz

Fakta o Únoru 1948

Únor 1948 byl komunistický převrat v poválečném Československu, který proběhl mezi 17. – 25. únorem 1948. V tomto období došlo k pošlapání demokracie a nástupu totalitní moci. Tehdy došlo k porušení ústavy, platných zákonů a porušení zásadních principů demokratického státu. Únor 1948 byl protiústavní komunistický puč, komunistický převrat, nedemokratické převzetí moci… Ve finále je vlastně jedno, jak se to nazve. To, že soudruh Kollarčík má nějaký názor/domněnku je jedna věc, ovšem je tady ještě prohlášení na oficiálním webu KSČM, kde jasně stojí: „KSČM se hlásí k revolučnímu základu Února 1948 a vysoce oceňuje práci a obětavost generací budovatelů první formy socialismu…“ KSČM tedy říká, že Únor 1948 byl zcela legitimní, a že tehdy došlo legitimnímu a demokratickému převzetí moci. Tak to je teda mega lež a demagogie! KSČM fakt NE!

Video: Únor 1948 nebyl puč

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *